Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ με... 11άδα ανάγκης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τις αποφάσεις του για το σχήμα που θα παρατάξει απόψε το βράδυ ο Φερνάντο Σάντος τις έχει πάρει. Τις δοκιμές που ήθελε να κάνει τις έκανε τις προηγούμενες ημέρες και γι' αυτό χθες το πρωί και κατά την προσφιλή του τακτική δεν "έδειξε" το σχήμα που αναμένεται να δούμε στις 8 μ.μ. στο γήπεδο της Τούμπας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πορτογάλος προπονητής είναι και πολλά αλλά και γνωστά. Οπως και το γεγονός ότι αναγκάζεται να επιστρατεύσει τον Μίρκο Σαβίνι στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση. Ο Κώστας Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στα δύο άκρα της άμυνας θα αγωνιστούν ο Λίνο αριστερά και ο Σαβίνι δεξιά, με τους Τσιρίλο και Μαλεζά να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για αυτή την τετράδα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις. Ούτε για τα άκρα, ούτε όμως και για το κέντρο της άμυνας.

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μαζί με τον Βίκτορ Βιτόλο, που θα κάνει μάλιστα και το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του "δικέφαλου". Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν παίξει ούτε ένα ημίχρονο μαζί (στο φιλικό με τον Εργοτέλη, άλλωστε, που ήταν και το πρώτο του Βιτόλο με τον ΠΑΟΚ, ο Ισπανός αντικατέστησε τον Γκαρσία), έχουν απλά τέσσερις προπονήσεις μαζί στο ίδιο σχήμα και για αυτό χθες ο Σάντος τους είχε αρκετή ώρα μαζί στις ασκήσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές.

Μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Ιβιτς και σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα παίξει δεξιά με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, ενώ στα αριστερά αναμένεται να παίξει ο Φιλομένο. Υποψήφιος για τα αριστερά θα μπορούσε να είναι και ο Βιεϊρίνια, αλλά ο Σάντος δεν τον δοκίμασε καθόλου στις προηγούμενες προπονήσεις και ο Πορτογάλος συνηθίζει να κάνει δοκιμές για αυτά που σκέφτεται και όχι να εκπλήσσει. Προωθημένος θα είναι ο Μουσλίμοβιτς (φωτό), που θα παίξει, αλλά το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί και πόσο θα αντέξει στη διάρκεια του αγώνα.

Στην προπόνηση ο Ζαγοράκης
Υπό το βλέμμα του Θοδωρή Ζαγοράκη πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερη μέρος της χθεσινής προπόνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έφτασε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής μετά την έναρξη της προπόνησης, είχε μα σύντομη συνομιλία με τον Ζήση Βρύζα και τον Κώστα Ιωσηφίδη, δεν αρνήθηκε στους νεαρούς φίλους της ομάδας (που παρακολουθούσαν την προπόνηση) να βγει μια φωτογραφία μαζί τους και στη συνέχεια, όπως το συνηθίζει άλλωστε, απομονώθηκε και παρακολούθησε την προπόνηση. Μαζί του σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Σουρωτή ήταν και ο Ζήσης Βρύζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: