Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

1-1 ΠΑΟΚ Χερενφεεν

Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης έμεινε ο ΠΑΟΚ με τον γκολ του Βλάνταν Ιβιτς. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του, όπως είχε ζητήσει ο Σάντος, και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Χέρενφεν στην Τούμπα, για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Europa League.

Μπορεί η ολλανδική ομάδα να μην έδειξε τίποτα το εντυπωσιακό αλλά ο Ενρίκε στις καθυστερήσεις του α' μέρους μετέτρεψε σε γκολ την μία από τις ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε η ομάδα του, τέρμα που δίνει προβάδισμα στις "καρδούλες" ενόψει του επαναληπτικού στην χώρα της Τουλίπας σε μία εβδομάδα. Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ, πέραν του Ιβιτς -λόγω τέρματος περισσότερο-, ήταν ο Βιεϊρίνια, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν οι περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις για την ομάδα του Σάντος.

Μόνιμη πηγή κινδύνου ο Βιεϊρίνια

Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά το γκολ που θα τον έβαζε στην θέση του οδηγού. Η επιθετικότητά αυτή μεταφράστηκε με δύο άστοχες τελικές προσπάθειες του Βιεϊρίνια (στο 7' και στο 10'), ενώ κι η κατοχή της μπάλας ήταν ξεκάθαρα με μέρος του Δικεφάλου.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, παρουσιάζοντας ωστόσο αυξομειώσεις στο ρυθμό τους και με τον Βιεϊρίνια να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων. Απειλητικοί έγιναν πάλι στο 29', με τον Κένινγκ να να διώχνει την τελευταία στιγμή, ενώ η μεγαλύτερηευκαιρία καταγράφηκε στο 40' όταν μετά από εξαιρετική κάθετη του Μουσλίμοβιτς, ο Λεϊσάλ σταμάτησε τον Βιεϊρίνια από θέση τετ α τετ.

Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις

Παρά την υπεροχή του ΠΑΟΚ, οι ολλανδοί που έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο τελευταίο 5λεπτο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, κόντρα στη εξέλιξη του αγώνα. Στο 42' ο Παπαδόπουλος έριξε την προειδοποιητική βολή και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ενρίκε, με προβολή έδωσε το προβάδισμα στις "καρδούλες".

Ελπίδες με Ιβιτς

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ το β' 45λεπτο. Οι ασπρόμαυροι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα δεδομένα και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Ο Βιεϊρίνια με ωραία ενέργεια από αριστερά βρήκε τον Ιβιτς που με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας νίκησε στο 55' τον Λεϊσάλ και ισοφάρισε.

Η συνέχεια δεν ήταν ίδια, με τους θεσσαλονικείς να μην μπορούν -και πάλι- να διατηρήσουν σταθερό ρυθμό, ώστε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ολλανδική άμυνα. Θέλοντας να φρεσκάρει στην ομάδα του, ο Σάντος αντικατέστησε Μουσλίμοβιτς και Κονσεϊσάο, με Κουτσιανικούλη και Φιλομένο, ενώ παράλληλα ο κόσμος προσπαθούσε να δώσει ώθηση.

Σημάδια κούρασης

Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, οι του ΠΑΟΚ έδειξαν σημάδια κούρασης, με αποτέλεσμα η Χέρενφεν να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Χαλκιά. Ωστόσο, ο Ιβιτς έγινε εκ νέου απειλητικός στο 72'. Οπως και ο Φιλομένο στο 85' που ενώ είχε επιλογές προτίμησε να τελειώσει την φάση μόνος του. Ωστόσο, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ οι ολλανδοί παραλίγο να κλέψουν τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Τελικά δεν άλλαξε τίποτα, το 1-1 παρέμεινε και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές της στην ρεβάνς της Ολλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: