Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ-Χίρενφεϊν 1-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από το πρώτο παιχνίδι... κλώτσησε ο ΠΑΟΚ, που στην κατάμεστη Τούμπα έμεινε στο 1-1 με την Χίρενφεϊν. Ο «δικέφαλος» ήταν καλύτερος και είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι τα γκολ, που θα του έδιναν σκορ ασφαλείας εν όψει της ρεβάνς στην Ολλανδία την ερχόμενη Πέμπτη. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ «πάγωσε» τη Θεσσαλονίκη με το γκολ του Ενρίκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι ενώ ο ΠΑΟΚ, παρότι ισοφάρισε γρήγορα (55΄ Ίβιτς), δεν μπόρεσε να φτάσει στην πολύτιμη νίκη και πλέον καλείται να σκοράρει οπωσδήποτε στο εκτός έδρας ματς.

Το 1-0 υπέρ της Χίρενφεϊν στο πρώτο ημίχρονο ήταν άδικο για τον ΠΑΟΚ, που είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε σωστά και δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην εστία του Λειζάλ. Από την άλλη, οι Ολλανδοί, σε μία από τις ελάχιστες φορές που βρέθηκαν στα καρέ του «δικέφαλου», ευτύχησαν να σκοράρουν, παγώνοντας την Τούμπα στο φινάλε του 45λεπτου. Η ομάδα του Σάντος, με 4-3-3, ήταν ιδιαίτερα κινητική, με τους Λίνο και Βιεϊρίνια από αριστερά και τον Κονσεϊσάο από δεξιά να προκαλούν πολλά προβλήματα στους αμυντικούς του Σόλιντ. Ωστόσο, οι Ολλανδοί απομάκρυναν κάθε κίνδυνο, ειδικά τις συνεχείς σέντρες των ακραίων του ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη και πίεζε και από τον άξονα με τους Βιτόλο, Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς, ωστόσο, όλα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Έτσι, κι ενώ οι γηπεδούχοι ήταν το απόλυτο «αφεντικό», η Χίρενφεϊν σκόραρε και πήρε σημαντικό προβάδισμα.

Το προβάδισμα αυτό ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, καθώς η κατοχή της μπάλας και η πίεση έφερε και αποτελέσματα αυτή τη φορά. Ο εκ των κορυφαίων Βιεϊρίνια σέντραρε για τον Ίβιτς, που αυτή τη φορά ήταν καλύτερος στον αέρα και βρήκε δίχτυα για το 1-1 στο 55΄. Κι ενώ ο «δικέφαλος» ισορρόπησε το ματς πολύ νωρίς και η Τούμπα πήρε πάλι «φωτιά», δεν μπόρεσε στη συνέχεια να πετύχει και το γκολ της νίκης. Παρότι είχε καλή κυκλοφορία και έφτανε συχνά πυκνά στα αντίπαλα καρέ, ο Λειζάλ ήταν εκεί και επενέβη όποτε χρειάστηκε, με τον Φιλομένο να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 74ο λεπτό. Ο Σάντος «φρέσκαρε» την ομάδα του με τον Αργεντίνο, αλλά και τον Κουτσιανικούλη, ωστόσο ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πήρε το «τρίποντο», αλλά κινδύνεψε κιόλας στο φινάλε, όταν ο Χαλκιάς έσωσε την εστία του και κράτησε το 1-1.

Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, στη ρεβάνς της Ολλανδίας, καθώς το 0-0, όπως και οποιαδήποτε ήττα, τον αφήνει εκτός. Ισοπαλία με 2-2 και πάνω, όπως φυσικά και νίκη, στέλνει τον «δικέφαλο» στους ομίλους, ενώ το 1-1 έχει παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: