Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Η IAAF περνά από έλεγχο φύλου τη Σεμένια!


Κάστερ Σεμένια: Γυναίκα ή... άνδρας Σε έλεγχο επαλήθευσης φύλου υποβάλλεται από την IAAF η Κάστερ Σεμένια, φιναλίστ των 800μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου, έπειτα από την εντυπωσιακή βελτίωση που είχε στις επιδόσεις της μέσα σε ένα χρόνο, κάτι που χτύπησε καμπανάκι στους ανθρώπους της διεθνούς ομοσπονδίας.

Η Σεμένια είναι ελεύθερη να μετάσχει στον τελικό των 800μ, αφού οι εξετάσεις δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος. "Στην περίπτωση αυτής της αθλήτριας, η ξαφνικά μεγάλη βελτίωση που είχε στις επιδόσεις της, ο θόρυβος και τα σχόλια που γίνονταν μας οδήγησαν στην απόφαση να εξετάσουμε το θέμα. Ο έλεγχος φύλου είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να μας οδηγεί στην απόφαση να μην της επιτρέψουμε να συμμετάσχει. Θα μπορούσε να αποδειχθεί λάθος μια σημερινή απόφαση απαγόρευσης συμμετοχής της", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της IAAF Νικ Ντέιβις.

Η 18χρονη στις 31 Ιουλίου σημείωσε στα 800μ νέο ατομικό ρεκόρ με 1.56.72, επίδοση που είναι κατά 8 δευτερόλεπτα καλύτερη από αυτή που είχε σημειώσει το 2008. Επίσης, στα ημιτελικά του παγκοσμίου σημείωσε την κορυφαία επίδοση μεταξύ των αντιπάλων της και πέρασε στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο (1:58.66).