Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Φερνάντο Σάντος: «Είμαστε καλύτερη ομάδα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε, παρά τις αρκετές ευκαιρίες, να πάρει σκορ πρόκρισης απέναντι στη Χίρενφεϊν, ωστόσο, ο Φερνάντο Σάντος, μετά το 1-1 της Τούμπας, εξέφρασε την πίστη του πως ο «δικέφαλος» μπορεί να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Βρισκόμαστε ακόμη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Υπάρχει και ο επαναληπτικός και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει. Η πρόκριση παραμένει στο 50-50. Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του. Δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα», επεσήμανε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

«Μπήκαμε με επιθετικό ρυθμό στο παιχνίδι αλλά η Χερενφέιν χωρίς να δείξει ότι μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή μας, έβαλε γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, η ομάδα αντέδρασε καλά και ισοφάρισε στην επανάληψη και στη συνέχεια ζήτησε και δεύτερο γκολ για να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου η Χερενφέιν, επειδή τη βόλευε το αποτέλεσμα, κλεινόταν πίσω. Και σε αυτό το σημείο αντιδράσαμε σωστά», πρόσθεσε αναλύοντας το ματς.

Όσο για την πρόκριση, υποστήριξε: «Γενικά, κάναμε καλή εμφάνιση και όλα τα παιδιά έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Πιστεύω ότι μπορούμε να το γυρίσουμε το αποτέλεσμα και με αυτό το σκεπτικό θα μπούμε στη ρεβάνς. Τώρα, εστιάζουμε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το Πρωτάθλημα και μετά θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον επαναληπτικό. Είναι ανοιχτή η ρεβάνς». Τέλος, για την αντίδραση του Κονσεϊσάο που όταν έγινε αλλαγή έφυγε απευθείας στα αποδυτήρια, δείχνοντας τη δυσφορία του, ο Σάντος, δεν σχολίασε κάτι, λέγοντας απλά... «αυτά είναι εσωτερικά θέματα της ομάδας».

«Τα πράγματα είναι ακόμη ανοιχτά»
Από την πλευρά του ο Τροντ Σόλιντ τόνισε: «Είπα και χθες ότι είναι σημαντικό να σκράρουμε εκτός έδρας. Το καταφέραμε και αν ήμασταν πιο ήρεμοι ίσως μπορούσαμε να σκοράρουμε και δεύτερο τέρμα. Οι δύο ομάδες είχαν δυσκολίες με το γήπεδο, ήταν δύσκολο να τρέξουν με την μπάλα. Για αυτό τον λόγο δεν πήγε καλά η κυκλοφορία της μπάλας. Οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη. Ανυπομονώ για ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Χέρενφεν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν όπως τον περίμενα, δεδομένου και των τραυματισμών που είχε. Είμαστε μια ομάδα που παίζουμε επιθετικά και μας αρέσει να παίζουμε έτσι. Όπως είδα με την Βαλερένγκα, ο ΠΑΟΚ κέριδισε εκτός και έχασε εντός. Τα πράγματα είναι ακόμη ανοιχτά, αλλά εμείς παίζουμε καλύτερα εντός έδρας. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν είναι καθόλου εύκολο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο να το πετύχει. Ήταν σούπερ η ατμόσφαιρα και έτσι θα πρέπει να είναι κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: