Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

"Φιλική" νίκη των Σερρών επί του Ηρακλή


Σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο των Σερρών, ο Πανσερραϊκός νίκησε τον Ηρακλή με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Λεοζίνιο και Βρούτσινα στην επανάληψη. Το παιχνίδι αυτό ήταν το πρώτο για τον Ηρακλή επί ελληνικού εδάφους μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του στην Ιταλία κι έγινε υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη, που παρακολούθησε από την κερκίδα για πρώτη φορά την καινούργια του ομάδα.

Ντεμπούτο με την φανέλα του Ηρακλή οι Πάμπλο Λίμα, Νίκος Αραμπατζής, και Καρίμ Σολτάνι. Ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, έπαιξε πιο πρακτικά κι έδειξε πιο έτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στο 71' μετά από σουτ του Μπέλιτς, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Ηρακλή, στην επαναφορά, όμως, ο Γεωργιάδης πάσαρε στον Λεοζίνιο, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0). Τρία λεπτά πριν το τέλος από λάθος του Ραντούικο που ουσιαστικά... πάσαρε στον Βρούτσινα ο τελευταίος πλάσσαρε τον Μέλκα για να γράψει το τελικό 2-0.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Παντελιάδης, Βοσκόπουλος (46' Μαβένε), Aμο, Κάστρο, Αμπουμπακάρι (56' Τριανταφύλλου), Λεοζίνιο, Μπέλιτς, Γεωργιάδης, Βρούτσινα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής (72' Μέλκας), Λίμα (55' Κανακούδης), Αραμπατζής (68' Πιτσόκος), Κατσαμπής (55' Σαρακατσάνος), Κατσικάς (58' Κρέιτσι), Καρλίνιος (55' Ραντούικο), Παπαστεριανός (63' Στάμου), Πίτου (61' Βουτσιάς), Σολτάνι (55' Ζοτ), Κομπαγιάσι (61' Μήτσικας), Βέλλιος (58' Πέντσας).

Ο Εντίνιο νίκησε τον Πανιώνιο


Ενας παίκτης που έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ έκρινε το φιλικό παιχνίδι του Πανιωνίου με τη Μάλαγα που έγινε στο Μπαντ Κρόισναχ της Γερμανίας. Ο λόγος γίνεται για τον Εντίνιο, ο οποίος στο 20ό λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλιτς και οδήγησε την ισπανική ομάδα στη νίκη.

Ο Μίκαελ Στόρε που δεν είχε στη διάθεση του τους διεθνείς Μανιάτη, Κουμορτζί, Μάχο, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες γηπέδου που είχε στην αποστολή, δοκιμάζοντας έτσι διάφορα σχήματα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΛΑΓΑ: Αρνάου, Γκάμεζ, Ελιγκτον, Μτίλιγκα (46' Τόρες), Γκιόνα, Γκονζάλες (76' Πορτίγιο), Ελισέου (46' Πάμπλο), Χουανίτο (90' Ράμος), Μπεναχούρ (60' Τορίμπιο), Λούκιουε (60' Χουανμί), Εντίνιο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Λάτκα, Κεντρέ (63' Κούρντι), Πάτρικ (88' Κοντοχρήστος), Κοντοές, Τσότσαλιτς, Πούπο (46' Σκούρτης), Οκπάκο (72' Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (65' Οκόρο), Κούκετς (72' Κολοβός), Μπάλαμπαν

Μπουμπένκο: "Αναίτιος πόλεμος"

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/bubenko3.jpg&w=200&h=210&zc=1Οξύτατες τοποθετήσεις κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννη Τάκη, αλλά και επαίνους για τους συνεργάτες του, τον κόσμο και τους παίκτες, έκανε με γραπτή του δήλωση ο μέχρι τώρα τεχνικός της ομάδας, Γιόζεφ Μπουμπένκο, αναφερόμενος σε πολεμική που δέχτηκε αναίτια από τον επικεφαλής της διοίκησης και μιλώντας για μείωση της προσωπικότητας του.Η πλήρης δήλωση του Σλοβάκου προπονητή είναι η εξής: "Φεύγοντας θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο του Ηρακλή για τους πραγματικούς λόγους που επέφεραν την λύση της συνεργασίας μου με την ομάδα. Ήρθα για τρίτη φορά στον Ηρακλή, παρ΄ότι είχα μεγαλύτερες προσφορές από άλλες ομάδες. Ήρθα γιατί αυτό που έβλεπα καθημερινά από το ίντερνετ, κατά την περίοδο της αδειοδότησης, από τον κόσμο του Ηρακλή, με συγκίνησε αφάνταστα. Ο Ηρακλής έχει ανεπανάληπτο λαό, μοναδικό, που όμοιός του δεν υπάρχει στον κόσμο"."Δυστυχώς, όμως, αυτό που πανάξια κέρδισε ο κόσμος του Ηρακλή στους δρόμους, κάποιος δεν το σεβάστηκε. Και αναφέρομαι στον σημερινό πρόεδρο κ. Γιάννη Τάκη. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος από την πρώτη μου μέρα μέσα στην ομάδα με πολέμησε αφάνταστα χωρίς αφορμή και λόγο. Μου παρουσίαζε κάθε μέρα παίκτες, π.χ. Ζαβαρίζε, Ρομέρο, Κροϊτόρου, και άλλους που δεν ταίριαζαν με την αγωνιστική φιλοσοφία και τους φετινούς στόχους της ομάδας".

"Κανόνισε μόνος του το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στην Ιταλία, με αποτέλεσμα φτάνοντας η ομάδα εκεί να βρει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που μας παρουσίαζε. Βρήκαμε ένα κάκιστο ξενοδοχείο στο οποίο οι παίκτες εξ αρχής αρνήθηκαν να μπουν. Οι μισοί έτρωγαν πρωϊνό και οι άλλοι μισοί περίμεναν μισή ώρα για να πάρουν σειρά να φάνε".

"Αναγκαζόμασταν καθημερινά να πηγαίνουμε επί 80 λεπτά διαδρομής για να προπονηθούμε και αυτό γίνονταν δυο φορές ημερησίως με αποτέλεσμα να είναι η αποστολή επί τρίωρο την ημέρα στο λεωφορείο για να κάνουμε προπόνηση και να μην υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και ξεκούρασης για τους παίκτες. Μας είχε πει ότι υπήρχαν πέντε κλεισμένα φιλικά παιχνίδιa με ομάδες της Α και Β΄ κατηγορίας Ιταλίας, που τα περισσότερα από αυτά ποτέ δεν έγιναν. "Αυτά και πολλά άλλα ευτράπελα που συνέβαιναν καθημερινά προκαλούσαν εκνευρισμό στους παίκτες δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα στην ομάδα. Ο δε πρόεδρος, που ήταν απών ενώ θα όφειλε να είναι εκεί για να προστατεύσει την ομάδα, ήρθε την τελευταία μέρα της προετοιμασίας στην Ιταλία και μου είπε κουβέντες που με μείωναν σαν άνθρωπο και εξευτέλιζαν την προσωπικότητά μου. Μου είπε κουβέντες που δυστυχώς μερικές από αυτές δεν μπορώ να τις πω δημόσια γιατί θα κάνουν τεράστιο κακό στον Ηρακλή".

"Στο τέλος της συζήτησής μας, μου είπε επί λέξει: "παραιτείσαι". Εγώ δεν παραιτήθηκα ποτέ. Δηλαδή με απέλυσε ο κ. Γιάννης Τάκης και μια μικρή μερίδα δημοσιογράφων που έπαιξαν ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες μου και προ πάντων στις πλάτες του Ηρακλή. Ούτε μια φορά δεν με προστάτευσε ο κ. πρόεδρος από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, στην οποία πρόθυμα δημοσίευσαν την παραίτησή μου, χωρίς να υπάρχει δική μου συμφωνία στην παραίτηση".

"Λένε ότι η ομάδα δεν είχε φυσική κατάσταση. Καλώ όποιον θέλει να ζητήσει τα εργομετρικά των παικτών και να τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα των άλλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πίστευα και πιστεύω ότι η ομάδα με το υλικό που έχει φέτος (αν και είναι μια καινούργια ομάδα) και με την πρωτοφανή συσπείρωση του κόσμου θα τερμάτιζε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Κάποιος όμως δεν το ήθελε".

"Σε αντίθεση με τον κ. Τάκη θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. Δημήτρη Δημητρίου και Αλέξη Κεσσόπουλο και όλο το εργασιακό προσωπικό των γραφείων της ΠΑΕ. Οι κ. Δημητρίου και Κεσσόπουλος με στήριξαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν στο έργο μου. Είναι δύο άνθρωποι που πραγματικά πονάνε την ομάδα και αγωνίζονται γι΄αυτήν".

"Ευχαριστώ επίσης τους ποδοσφαιριστές για την επαγγελματική τους συμπεριφορά που την έδειξαν σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας, όπως και τους μασέρ, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς και τους τρεις προπονητές συνεργάτες μου. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τεράστιο λαό του Ηρακλή για την βοήθεια του προς την ομάδα. Αυτός ο κόσμος έχει "μέταλλο" που τον κάνει να ξεχωρίζει μακράν από τους υπόλοιπους. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου".

Εκλεισε στην Ρεάλ ο Καρβάλιο


Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τον Μαϊκόν, όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Η Ρεάλ Μαδρίτης συμφώνησε με την Τσέλσι για την απόκτηση του Ρικάρντο Καρβάλιο αντί 8 εκατ. ευρώ.

Φαβορί η Μπάγερν στη Γερμανία


Η πλειοψηφία των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν στην μπουντεσλίγκα "ψηφίζουν" Μπάγερν Μονάχου για την κατάκτηση και του εφετινού τίτλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που γνωστοποίησε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι 15 από τους 17 αντιπάλους της Μπάγερν εκτιμούν ότι οι Βαυαροί θα κόψουν πρώτοι το νήμα στο πρωτάθλημα που αρχίζει στις 20 Αυγούστου. Μόνο ο προπονητής της Βέρντερ Βρέμης, Τόμας Σάαφ και ο Μάρκο Κουρτς της "νεοφώτιστης" Καϊζερσλάουτερν δεν "ποντάρουν" στην ομάδα του Μονάχου. Ο Σάαφ απέφυγε να κάνει προγνωστικά, αντίθετα ο Κουρτς εκτιμά πως τον τίτλο θα κατακτήσει μία εκ των Σάλκε ή Βέρντερ Βρέμης.

Ο τεχνικός της Μπάγερν, Λουίς Φαν Γκάαλ, απέφυγε να πει τη γνώμη του, ωστόσο, όπως τόνισε, η ομάδα του είναι καλύτερη από την περασμένη σεζόν, όταν έκανε το ντάμπλ κι έφτασε στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ. "Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός. Ο πρώην τεχνικός των Βαυαρών και νυν της Σάλκε, Φέλιξ Μάγκατ, είπε ότι φαβορί για τον τίτλο είναι "...πάντα η Μπάγερν, διότι έχει την καλύτερη ομάδα".

Στο μεταξύ, ο Σάαφ επισήμανε ότι "υπάρχουν ερωτηματικά γι΄ αρκετές ομάδες. Υπάρχουν μία δύο που ξεχωρίζουν", ενώ ο έμπειρος προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γιούπ Χάινκες, πρόσθεσε: "Η Μπάγερν είναι το φαβορί, αλλά τόνισε ότι "...η Σάλκε έκανε καλές μεταγραφές".

Μπαράχα για Άρη!


Ένα πολύ σπουδαίο όνομα του ισπανικού πρωταθλήματος συνέδεσε η ιστοσελίδα fichajes με τον Άρη! Ο λόγος για τον Ρούμπεν Μπαράχα, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο των «κιτρινόμαυρων»!Σύμφωνα, λοιπόν, με την fichajes.com, ο Μπαράχα ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά την Βαλένθια και για την απόκτηση του έχουν δείξει ενδιαφέρον τόσο ο Αρης όσο και η Λεβάντε, ενώ γίνεται αναφορά και στην Σαραγόσα, την Εσπανιόλ και την Βαγιαδολίδ. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Superdeporte, αναφέρει πως δεν αποκλείεται ο πρώην διεθνής άσος να αγωνιστεί στην Καρταχένα, στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Μπαράχα αγωνίζεται εδώ και δέκα χρόνια με την φανέλα της Βαλένθια, της οποίας έχει διατελέσει, πανηγυρίζοντας τον τίτλο στην Ισπανία τόσο το 2002 όσο και το 2004. Έχει παίξει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2001, ευστοχώντας μάλιστα στην διαδικασία των πέναλτι χωρίς όμως η Βαλένθια να κερδίσει την Μπάγερν. Τις δύο τελευταίες σεζόν έπαιξε σε πολύ λίγα ματς λόγω προβλημάτων φυσικής κατάστασης ενώ στις 16 Μαϊου, στο παιχνίδι με την Τενερίφη, αποχαιρέτησε το «Μεστάγια» χειροκροτούμενος από όλον τον κόσμο της Βαλένθια. Στην Εθνική Ισπανίας, έχει αγωνιστεί 43 φορές με τελευταία του μεγάλη διοργάνωση το Euro του 2004, όταν και η Ισπανία αποκλείστηκε πίσω από την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Οριστική συμφωνία: Με 2.500 φιλάθλους στην Πόλη ο ΠΑΟΚ!


Την συμπαράσταση των οπαδών του θα έχει ο ΠΑΟΚ και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσέ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αφού οι δύο διοικήσεις έφτασαν τελικά σε οριστική συμφωνία.Ο «Δικέφαλος» στο δεύτερο ματς με την Φενέρ θα έχει στις κερκίδες του «Σουκρού Σαράτσογλου» 2.500 οπαδούς, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα. Οι Τούρκοι θα χρειαστούν 750 εισιτήρια στη Θύρα 8, συν 100 εισιτήρια για τις θέσεις VIP, όπου θα καθίσουν η διοίκηση, οι χορηγοί και οι φιλοξενούμενοί τους.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων για τη μετακίνηση των φιλάθλων τους είναι οριστική, ωστόσο υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να χαλάσει, εάν υπάρξει σχετική απαγόρευση από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Τα δύο ματς έχουν χαρακτηριστεί υψίστης ασφαλείας και για αυτό τα μέτρα ασφαλείας θα είναι και τις δύο βραδιές των αγώνων πολύ αυστηρά.

Υπενθυμίζεται πως στα εκδοτήρια θα κυκλοφορήσουν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ 6.000 εισιτήρια, ενώ οι υπόλοιπες 19.500 θέσεις είναι… πιασμένες από τα διαρκείας.

Στην Αγγλία για να γλιτώσει ο Ματέους


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild ο Λόταρ Ματέους, εξέφρασε το παράπονό του: "Θέλω να εμφανίζομαι στις αθλητικές σελίδες και όχι στις κοσμικές στήλες". Πώς να το καταφέρει αυτό, όμως, όταν απασχόλησε εκ νέου την κοινή γνώμη για το διαζύγιο με την τέταρτη σύζυγό του!

Ο 49χρονος προπονητής αποφάσισε να πάρει το δρόμο της... ξενιτιάς για να βελτιώσει τις προπονητικές του γνώσεις, αλλά και να απομακρυνθεί από την κατά 27 έτη νεότερή του, Λιλιάνα, με την οποία βαδίζουν πια σε δρόμους χωριστούς. Ετσι, αποκάλυψε ότι θα ζήσει για κάποιο διάστημα στην Αγγλία, για να παρατηρήσει τη δουλειά σπουδαίων προπονητών, όπως ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Αρσέν Βενγκέρ της Αρσεναλ. "Από τη στιγμή που δεν έχω συνεργασία αυτήν την περίοδο, πιστεύω ότι θα με οφελήσει να βρεθώ στην Αγγλία, την πατρίδα του ποδοσφαίρου", είπε ο Ματέους, αρχηγός της εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο το 1990. Στην προπονητική του καριέρα έχει ήδη περάσει από αρκετούς... πάγκους, μεταξύ των οποίων αυτοί της Ραπίντ Βιένης, της Παρτιζάν και της εθνικής Ουγγαρίας, αλλά από τον Ιούνιο του 2009 παραμένει άνεργος.

Αντιδρούν για τα εισιτήρια διαρκείας


Με ανακοίνωση της η Λέσχη Φίλων Καβάλας αντιδρά στην πολιτική της ΠΑΕ για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν και ζητά από τη διοίκηση της ομάδας ένα προσιτό διαρκείας που θα εξασφάλιζε αριθμημένη θέση και φιλική επικοινωνιακή προσέγγιση από την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με κατάπληξη διαβάσαμε από τα ΜΜΕ την ανακοίνωση της ΠΑΕ για την άρση διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Λίγες μέρες μετά το σοκ και ακόμη οι φίλαθλοι, τα δικά μας μέλη, η ιδρυτική επιτροπή της Λ.Φ.Κ. αδυνατούμε να συνέλθουμε και να κατανοήσουμε το γιατί, αφού η εξήγηση που δόθηκε, δηλαδή η μειωμένη ζήτηση των διαρκείας, μάλλον δεν έπεισε κανέναν.

Αντιδράσεις διάφορες από το φίλαθλο κοινό, κάποιες ακραίες, κάποιες πιο ήπιες, φωνές που ζητούν συναίνεση, άλλες που ζητούν ολική ρήξη, ακόμη και κάποιοι που δίνουν δίκιο στη ΠΑΕ!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το τί θα επιθυμούσαμε σαν φίλαθλοι και σαν Λ.Φ.Κ. πριν από αυτές τις εξελίξεις. Θα θέλαμε λοιπόν ένα προσιτό διαρκείας που θα εξασφάλιζε αριθμημένη και ασφαλή θέση, παλμό στις κερκίδες, γεμάτο από Καβαλιώτες γήπεδο, μια φιλική επικοινωνιακή προσέγγιση από την ΠΑΕ προς όλους και εν γένει τις συνθήκες εκείνες που καθιστούν το γήπεδο αυτό που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε σαν ψυχαγωγία, σαν γιορτή.

Αντ' αυτών οι χειρισμοί της ΠΑΕ των τελευταίων ημερών καθιστούν απολύτως αδύνατα τα προαναφερθέντα και επιπλέον αναδεικνύουν και υπενθυμίζουν ότι αρνητικό έχει συμβεί επί των ημερών της τωρινής διοίκησης, καταδικάζοντας αντιθέτως στη λήθη και υποβάθμιση ότι θετικό έχει επιτευχθεί.

Εάν συνυπολογίσουμε και το οικονομικό κόστος αυτών των χειρισμών, καταλήγουμε σε μια στάση αυτοκαταστροφική και πιθανόν ολέθρια για το μέλλον της ομάδας.

Το όποιο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ κόσμου και ΠΑΕ διεκόπη βίαια και η όποια προσπάθεια επαναπροσέγγισης προσκρούει αφενός στον ανακοινωμένο αποκλεισμό και αφετέρου στην θιγμένη αξιοπρέπεια την φιλάθλων.

Και φυσικά το αυτονόητο ερώτημα , τί κάνουμε, είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολύπλοκο να απαντηθεί.

Εμείς ως Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας προτείνουμε στους φιλάθλους να πράξουν κατά συνείδηση με σεβασμό στην στάση που υπαγορεύουν οι αποφάσεις του καθενός.

Σε αυτούς, δε, που κρατούν το τιμόνι του καραβιού προτείνουμε αλλαγή πλεύσης σε πορεία σταθερή και ήρεμη.

Σε περίπτωση που δεν καλύπτουμε με την ανακοίνωσή μας κάποιους από τους φιλάθλους, ζητούμε συγγνώμη, αν και εκτίμησή μας είναι πως η συγγνώμη πρέπει να ακουστεί από αλλού...

Π.Α.Ο.Κ-Με κόσμο στην Πόλη!


Τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του θα έχει, όπως όλα δείχνουν, ο ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Φενέρ. Οι επαφές των εκπροσώπων των δύο ομάδων - σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας - βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Εκείνο που απομένει είναι ο τουρκικός σύλλογος να στείλει ένα τελευταίο έγγραφο, με το οποίο θα πιστοποιεί την ανταλλαγή των εισιτήριων.

"Νίκες παντού"
Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Παρτιζάν έμεινε ο Παύλος Δερμιτζάκης, κάτι που τόνισε προς τους ποδοσφαιριστές στην προπόνηση της Δευτέρας: "Αυτό που θέλω είναι να κερδίζουμε και στα φιλικά παιχνίδια. Πήγατε καλά στο παιχνίδι με την Παρτιζάν. Θέλω να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και όταν αυτή χάνεται να μην παρατάμε τις φάσεις. Έγιναν βέβαια και κάποια λάθη, αλλά δεν είναι της ώρας να αναφερθούμε σ' αυτά", είπε ο 41χρονος τεχνικός.

Σάντος: «Συνέχεια στις επιτυχίες!»


O Φερνάντο Σάντος θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και τις διακρίσεις για την Εθνική μας ομάδα, όπως τόνισε ο ίδιος κατά την αναχώρησή της για την Σερβία, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την γειτονική χώρα σε φιλικό παιχνίδι. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος τόνισε κατά την αναχώρηση της αποστολής της για την Σερβία: «Θέλω να δώσω συνέχεια στα επιτυχημένα χρόνια. Περιμένουμε να δούμε αυτή την εξέλιξη και σίγουρα περιμένουμε νίκες. Είναι το πρώτο παιχνίδι. Ουσιαστικά η πρώτη επαφή με τους παίκτες σε αγώνα. Θέλω να δω ορισμένα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι το ματς αποτελεί την προετοιμασία για τα προκριματικά».

Στην συνέχεια τόνισε: «Οι ποδοσφαιριστές έχουν δείξει καταπληκτική διάθεση. Στο σύντομο διάστημα που είμαστε μαζί έπρεπε να τους πούμε και τους δείξουμε ορισμένα πράγματα. Περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο, τι από αυτά που είπαμε τα έχουμε καταλάβει και θα βγουν στον αγωνιστικό χώρο».

Εκτός από το γεγονός ότι έχουμε τους καλύτερους Έλληνες στην ομάδα, υπάρχουν πολλά πράγματα –πάντα- που μπορούμε να βελτιώσουμε. Θα δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε στο σύστημα που έχουμε επιλέξει. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι χαρά και διάθεση από τους παίκτες που είναι στην Εθνική», δήλωσε και συνέχισε:

Από εκεί και πέρα υπογράμμισε πως «όλοι έχουν δουλέψει πάρα πολύ για να παίξουν. Πάντα σε μια ομάδα υπάρχει μια βάση. Βρισκόμαστε σε μια Εθνική ομάδα και πρέπει να στηριζόμαστε σε μια βάση, αλλά κανείς παίκτης δεν είναι αναντικατάστατος».

Τέλος αναφορικά με την Σερβία είπε: «Μπορούμε να πούμε πολλά. Ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε με μια εύκολη ομάδα και να νικήσουμε. Αλλά αυτό το παιχνίδι που θα δώσουμε είναι καλό για να δούμε κάποια πράγματα. Εάν νικήσουμε –και πάλι- θα μπορούμε να πούμε ότι πήγαμε καλά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά μην ξεχνάμε και η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Σίσιτς: «Έχω μιλήσει, θέλω να έρθω…»

Σίσιτς: «Έχω μιλήσει, θέλω να έρθω…»

Ο Μίρνες Σίσιτς επιβεβαιώνει τις επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Τάκη. «Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους του Ηρακλή. Είχαμε επικοινωνία με τον πρόεδρο», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Μ» ο 29χρονος Σλοβένος από την πατρίδα του, όπου βρίσκεται. Δεν στέκεται μόνο εκεί, αλλά συνεχίζει απαντώντας στην ερώτηση αν έχει βρεθεί «φόρμουλα» και στο οικονομικό κομμάτι. Τι λέει ο ίδιος; «Πιστεύω, ότι βρήκαμε μία λύση. Έχουμε μιλήσει και για το οικονομικό», επισημαίνει στο «Μ» ο ποδοσφαιριστής για να συμπληρώσει στη συνέχεια με νόημα. «Θα ξέρουμε περισσότερα αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί… Αν όλα πάνε καλά, τότε στο τέλος της εβδομάδας θα είμαι εκεί, θα είμαι στη Θεσσαλονίκη».

«Μου αρέσει ο Ηρακλής»

Ο Σίσιτς για την ώρα τουλάχιστον είναι στη Σλοβενία. Είναι ελεύθερος. Ο κόσμος τον αγαπάει. Πολλοί φίλαθλοι άλλωστε έχουν κάνει αναφορά στο όνομα του, θέλοντας να επιστρέψει. Είχε συμβεί και τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο δεν είχε έρθει, αφού δεν προχώρησε το θέμα. «Θέλω να έρθω στον Ηρακλή. Θέλω να παίξω στον Ηρακλή. Ξέρω την ομάδα όπως ξέρω ότι με αγαπάει ο κόσμος. Δεν είχα πρόβλημα ποτέ όταν πήγα με άλλες ομάδες στο Καυτανζόγλειο. Πιστεύω ότι βοήθησα και εγώ σε μία δύσκολη χρονιά τότε. Ο Ηρακλής είναι καλή ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα. Μου αρέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Μ» ο αριστερός χαφ εξτρέμ. Έτσι, απλά για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πώς ο Σίσιτς τη χρονιά της… Ξάνθης είχε εννιά συμμετοχές με δυο γκολ. Το ένα πιο σημαντικό από το άλλο. Με τη Λάρισα στο Καυτανζόγλειο και με τον Ιωνικό επίσης στο Καυτανζόγλειο.

Ματζουράκης: «Μπορούν ΠΑΟΚ, Άρης, θα πετύχει ο Μαρίνος»

Ματζουράκης: «Μπορούν ΠΑΟΚ, Άρης, θα πετύχει ο Μαρίνος»

Επί παντός επιστητού τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» ο έμπειρος προπονητής Γιάννης Ματζουράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα, στον ΠΑΟΚ, στον Άρη, αλλά και στον Ηρακλή, όπου πλέον θα βρίσκεται το «πνευματικό παιδί» του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Ματζουράκης:

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα: «Περάσαμε μια άριστη δεκαετία για την Εθνική μας ομάδα, τα αποτελέσματα που είχε ο Ρεχάγκελ ήταν άριστα. Τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν μπορούν να προχωρήσουν από τους ομίλους, η δική μας κατέκτησε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι νωρίς να κρίνουμε τον Φερνάντο Σάντος, σίγουρα όμως αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα γι’ αυτόν ότι γνωρίζει τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο μας. Έχει άποψη για τους παίκτες, ενώ παρακολουθώ ότι μπήκε για τα καλά στην προσπάθεια».

Σχετικά με τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ άργησε στον προγραμματισμό του και αυτή η αργοπορία στοίχισε κάπως. Στο πρώτο ματς με τον Άγιαξ ήταν αρκετά τυχερός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε αρκετά την κατάσταση και έφερε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα. Εκεί όμως στοίχισε η τρικυμία που υπήρξε για περίπου δέκα λεπτά. Προσωπικά έχω παρακολουθήσει τη Φενέρμπαχτσε στον επαναληπτικό αγώνα της με τη Γιανγκ Μπόις και νομίζω ότι δεν είναι τόσο έτοιμη. Αν ο ΠΑΟΚ είναι προσεκτικός σίγουρα θα το παλέψει, νομίζω πως το 1-0 είναι πολύ καλό σκορ».

Για τον Άρη: «Δεν αποτελεί κανένα φόβητρο για τον Άρη η Αούστρια Βιέννης, συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που η ανταγωνιστικότητα είναι πολύ περιορισμένη. Όμως δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο. Είδαμε άλλωστε το παιχνίδι στην Πολωνία, όπου ο Άρης με μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, εξασφάλισε σκορ πρόκρισης. Στο δεύτερο παιχνίδι όμως δεν πρόσεξε όσο θα έπρεπε, παρότι όλα τα παιχνίδια χρειάζονται προσοχή. Πιστεύω όμως ότι ο Άρης έχει τη δυνατότητα να περάσει στην επόμενη φάση».

Για τον Ηρακλή: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Τη στιγμή που μια ομάδα πηγαίνει να κάνει προετοιμασία σίγουρα περιμένει να δώσει αρκετά φιλικά παιχνίδια και ο Ηρακλής αντιμετώπισε σίγουρα πολλά προβλήματα στην Ιταλία. Πιστεύω ότι ο Μαρίνος θα πετύχει στον Ηρακλή, είναι δουλευταράς, αγωνιστής και έχει αποκτήσει εμπειρίες και νομίζω ότι θα τις εκμεταλλευτεί».

Γκονζάλες: «Με ήθελε ο ΠΑΟΚ»



Ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για το πρόσωπό του, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Νάτσο Γκονζάλες. Ο Ουρουγουανός μέσος της Βαλένθια, που πέρασε πέρσι από τον Λεβαδειακό, μίλησε στην ιστοσελίδα «superdeporte.es» λέγοντας: «Ήρθαν πριν από δύο-τρεις μέρες στη Βαλένθια και μου είπαν πως αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μου κάνουν επίσημη πρόταση. Με ήθελε ο ΠΑΟΚ κι επίσης μία ακόμη ομάδα από την Ελλάδα, όπως μου είπαν, αλλά εγώ ήθελα από την αρχή και θέλω ακόμη να αγωνιστώ στην Ισπανία».

Ρουίς: "Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα σκοράρω"


Η μπλε κάρτα του Κάρλος Ρουίς ήρθε και ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα δηλώνει ανυπόμονος να φορέσει σε επίσημο αγώνα τη φανέλα του Άρη και να πετύχει το πρώτο του γκολ.Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κιτρινόμαυρων έδωσε συνέντευξη στον ΑΡΗΣ FM 92,8 χωρίς να παραλείψει να μιλήσει με τα καλύτερα για τον κόσμο της ομάδας που τον εντυπωσίασε με την Γιαγκελόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουίς:


Αναφορικά με τα συναισθήματά του για αυτή την έκβαση, τόνισε: «Νιώθω πολύ καλύτερα και σίγουρα πιο ήρεμος. Ήμουν στενοχωρημένος που δεν μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα. Βρίσκομαι πια στη διάθεση του προπονητή όποτε κι αν αυτός με χρειαστεί».


Όσον αφορά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε προ λίγων εβδομάδων, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής είπε: «Υπήρχαν αρκετές άτυχες στιγμές. Σημασία έχει πια ότι έχουν ξεπεραστεί. Ο τραυματισμός μου δεν ήταν τόσο σοβαρός όσο φαινόταν αρχικά. Εάν δεν υπήρχε το θέμα με την μπλε κάρτα, θα μπορούσα να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα. Είμαι γεμάτος όρεξη να αποδείξω για ποιον λόγο βρίσκομαι στον Άρη».


Σχετικά με τον εγκλιματισμό του στην ομάδα, σημείωσε: «Η καθημερινή τριβή με τους συμπαίκτες μου αλλά και τον προπονητή μου με βοήθησαν να καταλάβω τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ερχόμενος από ένα διαφορετικό Πρωτάθλημα όπως αυτό του Μεξικού, είδα και πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες εδώ στην Ελλάδα, ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Άρης, που θέλει να διεκδικεί μονίμως υψηλούς στόχους».


Ο Κάρλος Ρουίς, που είχε την ευκαιρία να γευτεί την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης» στο ματς με τη Γιαγκελόνια, είχε να πει για τους οπαδούς του Άρη: «Δεν περίμενα να αντικρίσω τέτοιες εικόνες σε μια χώρα της Ευρώπης. Πραγματικά με ταξίδεψαν σε κάποιο γήπεδο της Λατινικής Αμερικής.


Όταν οι οπαδοί βρίσκονται διαρκώς δίπλα στην ομάδα, τραγουδούν και την υποστηρίζουν, δίνουν μια διαφορετική ώθηση σε όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για τον Άρη. Η ατμόσφαιρα του γηπέδου είναι εκπληκτική», για να συνεχίσει: «Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα σκοράρω με τον Άρη και εύχομαι αυτή να έρθει σύντομα. Θέλω να δημιουργήσω μια καλή σχέση με τους οπαδούς μας».


Τέλος, ο Ρουίς ανέφερε σχετικά με το παρατσούκλι (σ.σ. “Pescadito” – «Μικρό Ψάρι») που τον συνοδεύει εδώ και χρόνια: «Στις χώρες της Λατινικής Αμερικής συνηθίζεται να βγαίνουν συνθήματα και παρατσούκλια για τους ποδοσφαιριστές. Από τα 12 μου χρόνια με “κυνηγά” αυτό το παρατσούκλι και δεν θυμάμαι πια πώς προέκυψε».

Μόνη της για Μασεράνο η Μπαρτσελόνα


Η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Ίντερ για τον Μασεράνο αφήνει ανοικτό το πεδίο στην Μπαρτσελόνα, η οποία πιθανότατα θα κάνει κίνηση για την απόκτηση του Αργεντίνου μέσου της Λίβερπουλ.Σύμφωνα, λοιπόν, με την El Mundo Deportivo, οι πρωταθλητές κόσμου είναι έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση στην αγγλική ομάδα για την μεταγραφή του Μασκεράνο, θέλοντας να αναπληρώσουν το κενό που έχει αφήσει η αποχώρηση του Γιάγια Τουρέ για την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Αργεντίνος βρισκόταν από πέρυσι στο στόχαστρο της Μπάρτσα, όμως η περίπτωση δεν προχώρησε. Μέχρι και πριν λίγο καιρό, η Ίντερ φάνταζε το απόλυτο φαβορί για την απόκτηση του παίκτη ωστόσο η απόφαση των «νερατζούρι» να μην αγοράσουν αν δεν πουλήσουν (η μεταγραφή του Μαϊκόν στην Ρεάλ «κόλλησε» και πιθανότατα δεν προχωράει), αφήνει ανοικτό το πεδίο στην καταλανική ομάδα.

«Η ιδέα της μεταγραφής στην Μπαρτσελόνα αρέσει πολύ στον Χαβιέ. Δεν ανανέωσε το συμβόλαιο με την Λίβερπουλ και ο σύλλογος του υποσχέθηκε πως θα τον αφήσει αν έρθει μία καλή πρόταση. Η κατάσταση είναι διαφορετική από ότι πέρυσι», δήλωσε ο ισπανός εκπρόσωπος του Μασεράνο, Οράσιο Ζαντονάδι.

Η πιθανή απόκτηση του Μασεράνο θα κοστίσει στην πρωταθλήτρια Ισπανίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, όμως οι Καταλανοί προσπαθούν να μειώσουν το κόστος προσφέροντας ως αντάλλαγμα τον Χλεμπ, ο οποίος αρέσει αρκετά στον Ρόι Χόντγκσον.

"Ερυθρόλευκος" ο Μπρέσκα


Ο Μάριο Μπρέσκα είναι ο "εκλεκτός" για την επίθεση του Ολυμπιακού Βόλου με την διοίκηση της ομάδας να ανακοινώνει την απόκτηση του για τα δύο επόμενα χρόνια

Ο Σλοβάκος επιθετικός επιστρέφει στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια καθώς είχε αγωνιστεί στον Πανιώνιο από το 2004 έως το 2006 έχοντας συνολικά 57 συμμετοχές και δέκα γκολ.

Την περυσινή σεζόν ο 31χρονος ποδοσφαιριστής φορούσε την φανέλα του ΑΠΟΕΛ έχοντας 20 συμμετοχές και ένα γκολ ενώ αγωνίστηκε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα της Κύπρου.

Παράλληλα ο Μάριο Μπρέσκα είναι και διεθνής οκτώ φορές με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε:"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του Mario Breska με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών".

Ο ποδοσφαιριστής μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Αχιλλέα Μπέο στα γραφεία της ΠΑΕ έκανε την εξής δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στο Πρωτάθλημα της SuperLeague με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Χρειαζόμαστε όλο το φίλαθλο κόσμο κοντά μας, γιατί ο κόσμος κάνει μία μεγάλη ομάδα ακόμα πιο δυνατή.»

Ντιέγκο Φορλάν.-Όνειρο μου η Ίντερ.


Την επιθυμία του να φορέσει την φανέλα της Ίντερ, εξέφρασε με τοποθέτηση του στα ΜΜΕ της χώρας του ο Ντιέγκο Φορλάν.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ και σημείωσε αναφορικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο

«Η Ίντερ είναι ένας μεγάλος σύλλογος με εξαιρετικούς παίκτες. Το να κατακτήσεις τρεις τίτλους σε μια σεζόν δεν είναι εύκολο. Οι φήμες δεν είναι μόνο θόρυβος. Ήμουν σε διακοπές και δεν έχω διαβάσει κάτι.

Ο Μοράτι με θέλει στην Ίντερ; Θα ήταν όνειρο να παίξω σε υψηλό επίπεδο αλλά μέχρι τώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Κανείς "μουντιαλικός" στις επιλογές του Μπλαν ενόψει Νορβηγίας


Την απόφαση να δώσει την ευκαιρία σε πολλά νέα πρόσωπα να παίξουν στην εθνική Γαλλίας έδωσε ο Λοράν Μπλαν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός των “τρικολόρ” να αφήσει εκτός, τόσο τον Τζιμπρίλ Σισέ, όσο και τον Σιντνέ Γκοβού, ενόψει του φιλικού αγώνα με τη Νορβηγία στις 11 Αυγούστου.

Στην παρθενική του λίστα ως τεχνικός της εθνικής Γαλλίας ο πρώην τεχνικός της Μπορντό έδωσε...ρεπό σε όλους τους παίκτες που ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική και πήρε μόνο τον Στεφάν Ρουφιέ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν έπαιξε, αντικαθιστώντας τον Σεντρίκ Καρασό στην 23άδα της εθνικής Γαλλίας.

Οι επιστροφές των Μπεν Αρφά, Μπενζεμά, Μεξές, Νασρί είναι αυτές που ξεχωρίζουν, από τις επιλογές του Μπλαν, ενώ την ευκαιρία να φορέσουν το εθνόσημο πήραν πολλοί νεαροί παίκτες.

Oι 22 επιλογές του Μπλαν:

Tερματοφύλακες: Ντουσέ (Ρεν), Ρουφιέ (Μονακό)

Αμυντικοί: Σισοκό (Λιόν), Ντεμπισί (Λιλ), Φανί (Ρεν), Μεξές (Ρόμα), Ραμί (Λιλ), Σακό (Παρί Σεν Ζερμέν), Τρεμουλινάς (Μπορντό).

Μέσοι: Καμπάιγ (Λιλ), Λ. Ντιαρά (Ρεάλ Μ.), Ματουϊντί (Σεντ Ετιέν), Μβιλά (Ρεν), Νασρί (Άρσεναλ), Ενζόγκμπια (Γουίγκαν), Μ. Σισοκό (Τουλούζ)

Επιθετικοί: Μπεν Αρφά (Μαρσεέιγ), Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπριάν (Λιόν), Οαρό (Παρί Σεν Ζερμέν), Μενέζ (Ρόμα), Ρεμί (Νις).

Στο νοσοκομείο ο Τραπατόνι


Σε νοσοκομείο του Δουβλίνου διεκομίσθη ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος ασθένησε λόγω τροφικής δηλητηρίασης και κινδυνεύει να χάσει το φιλικό αγώνα της εθνικής Ιρλανδίας με την αντίστοιχη της Αργεντινής.

“O Tζιοβάνι δεν αισθάνονταν καλά, αφού υπέφερε από ναυτία και εμετούς. Το βράδυ της Δευτέρας άρχιζαν να αυξάνονται οι εμετοί του. Με πήρε τηλέφωνο στις 01.45 (03.45 Ελλάδας) και ήταν ξεκάθαρο πως τα πράγματα ήταν αλλάξει. Θέλαμε περισσότερη άνεση και γι' αυτό αποφασίσαμε να τον πάμε στο Mater (σ.σ νοσοκομείο του Δουβλίνου), όπου και υπεβλήθη σε εξετάσεις. Τα τεστ αίματος και ούρων ήταν καλά, όπως και οι ακτίνες που του έκαναν. Μερικές εξετάσεις τις γνωρίζουμε ήδη και είναι πολύ καλές. Ωστόσο, μερικά αποτελέσματα ίσως να τα γνωρίζουμε την Τετάρτη. Πρέπει να δούμε μερικά πράγματα στις επόμενες 12 ή 24 ώρες.. Δεν είναι κάτι σοβαρό”, δήλωσε ο γιατρός της εθνικής Ιρλανδίας, Άλαν Μπάιρν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τροφική δηλητηρίαση που ο 71χρονος τεχνικός...κουβάλησε από την πατρίδα του. Αν δεν μπορέσει να κάτσει στον πάγκο της εθνικής τη θέση του θα πάρει ο βοηθός του, Μάρκο Ταρντέλι.

Ουζουνίδης: "Ολοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα"


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φιλοξενήθηκε στον "Sentra 103,3" και μίλησε για τις απολύσεις των προπονητών, για το πως ένας προπονητής μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και τη σημασία του καλού κλίματος των αποδυτηρίων...

Για τις απολύσεις των προπονητών: Στη δουλειά μας κρινόμαστε από τα αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να είσαι τυχερός, να έχεις καλούς παίκτες, μπορεί οι καταστάσεις σε μία ομάδα να μην είναι οι καλύτερες και αυτό μπορεί να αλλάξει από μήνα σε μήνα και από χρονιά σε χρονιά.

Έχω τέτοιες εμπειρίες και το γνωρίζω καλά. Θα έπρεπε να κρινόμαστε περισσότερο από τον τρόπο που δουλεύουμε, διότι για κάποιο λόγο μπορεί να μην έρθει το αποτέλεσμα για ένα δύο παιχνίδια. Δυστυχώς κρινόμαστε μόνο από αυτά.

Πως ένας προπονητής μπορεί να αλλάξει την κατάσταση: Πολλές φορές λέμε ότι ένας προπονητής μέσα σε μία νύχτα ή σε μία εβδομάδα άλλαξε την ομάδα, αυτό δεν ισχύει, δεν είναι λογικό. Είναι διαφορετικό να αναλαμβάνεις μια ομάδα στην διάρκεια της προετοιμασίας και αλλιώς στην πορεία της σεζόν.

Συνήθως αυτό που κοιτάς μέσα στη σεζόν είναι να αλλάξεις τη διάθεση των παικτών, να επέλθει η ηρεμία. Σε αυτό το στάδιο που είμαι εγώ είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να περάσω τη δική μου φιλοσοφία κάτι που θα βρούμε μπροστά μας καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας προπονητής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας: Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες όταν ξεκινάς μια προετοιμασία. Όταν έχεις 6-8 εβδομάδες να δουλέψεις υπάρχουν πολλά τακτικά στοιχεία που θέλεις να περάσεις. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, το καλό είναι ότι στην συνέχεια υπάρχει διακοπή. Θα προσπαθήσω να περάσω τις βασικές αρχές και σιγά σιγά να προσθέσω τα κομμάτια που θέλω.

Για τη σημασία του καλού κλίματος των αποδυτηρίων: Στα αποδυτήρια μπορεί να υπάρχει καλό κλίμα αν έρθουν θετικά αποτελέσματα ή αν υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ παικτών και προπονητή. Το σύνολο πρέπει να λειτουργήσει σωστά.

Τάκης: «Να επανέλθει η ισορροπία στον Ηρακλή»


Δύσκολη χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά για τον Ηρακλή ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Τάκης.Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», στις οποίες τόνισε την ανάγκη που υπάρχει ώστε να επανέλθει η ισορροπία στον «γηραιό», μετά τα όσα πέρασε την περσινή σεζόν. Ο κ. Τάκης μίλησε παράλληλα για την επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη, τη διαφορά φιλοσοφίας με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για την οικονομική πραγματικότητα της ομάδας, καθώς και για την ομιχλώδη κατάσταση στη Σούπερ Λιγκ.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε την άποψη, ότι δεν θέλει να ακούει καθόλου το ενδεχόμενο, η ομάδα του να μάχεται για την σωτηρία της στην κατηγορία. «Μας ενοχλεί ούτε να το ακούμε αυτό το πράγμα και θέλουμε πια να ξεφύγουμε από αυτό. Θα είναι δύσκολη η χρονιά. Θέλουμε να επανέλθουμε στην ισορροπία μας. Να ξαναγίνει ο Ηρακλής μια σοβαρή ομάδα, που παίζει καλό ποδόσφαιρο, μάχεται σε όλα τα ματς και δίνει έμφαση στις υποδομές».
«Φιλόδοξος ο Ουζουνίδης»

Για την επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη στο τιμόνι της ομάδας, ανέφερε: «Είναι Έλληνας, φιλόδοξος και ικανός προπονητής. Έτσι εκτιμήσαμε πως ήταν μία πολύ καλή επιλογή για να αναλάβει τη θέση του προπονητή. Τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν ριζικές αλλαγές». «Διαφορά φιλοσοφίας με Μπουμπένκο»

Για την αποχώρηση του Γιόζεφ Μπουμπένκο, που τελικά θα γίνει χωρίς δικαστικές διαμάχες, είπε: «Κάθε ομάδα έχει τα δικά της θέματα. Μερικές φορές είναι καλό να μην επικοινωνούμε κάποια πράγματα στον κόσμο. Ο κύριος Μπουμπένκο μάς βοήθησε. Υπήρχε μια σειρά από θέματα που δεν του επέτρεπαν ή πίστευε ότι δεν του επέτρεπαν να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Υπήρχαν κάποιες διαφορές όσον αφορά στην αγωνιστική φιλοσοφία. Έτσι χωρίσαμε φιλικά και παραμένει ένας άνθρωπος που εκτιμούμε».

«Αιμοδότης ο κόσμος»

Όσον αφορά τα οικονομικά του συλλόγου δήλωσε: «Ο Ηρακλής είναι μέρος της κοινωνίας και η κοινωνία περνά δύσκολες μέρες. Τα οικονομικά δεν είναι ανθηρά και υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Ο μοναδικός αιμοδότης είναι οι φίλαθλοί μας, αλλά το ευχάριστο είναι ότι έχουν ενεργοποιηθεί.

Μετά τη λαχτάρα που περάσαμε βοηθούν όλο και περισσότεροι ουσιαστικά για την επαναλειτουργία του συλλόγου. Πιστεύω πως στο τέλος της σεζόν θα έχουμε πετύχει το στόχο, που είναι να μην μεγαλώσουν τα ανοίγματα και ει δυνατόν να περιοριστούν κάποια χρέη».


«Να είναι αυτόνομο το ποδόσφαιρο»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ομιχλώδη κατάσταση της Σούπερ Λίγκ αναφορικά με την προεδρία. «Είμαι πολύ καινούριος για να έχω γνώμη και εικόνα. Ελπίζω τελικά να επικρατήσει η ανάγκη των ομάδων να γίνει ένα ποιοτικό, φιλικό προς το φίλαθλο κοινό και ελκυστικό πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο θέλουμε να είναι αυτόνομο και να μην εξαρτάται απόλυτα από ισχυρούς επενδυτές σε μία κοινωνία που η έννοια των επενδύσεων είναι δύσκολη πλέον. Ελπίζω όσα γίνουν να είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

Καταλήγοντας τόνισε για τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στις τάξεις της διοργανώτριας αρχής για την προεδρία. «Δεν ξέρω κι εγώ τους λόγους. Αν τους είχα εντοπίσει, ενδεχομένως και ο Ηρακλής θα ήθελε κάποια στιγμή να έχει κάποιον εκπρόσωπό του στην προεδρία. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας και αυτή δεν είναι αγγελικά πλασμένη, οπότε…».

Αμανατίδης:"Τα είπα για το καλό της Εθνικής"


Ο Γιάννης Αμανατίδης διευκρίνισε ότι όσα είπε ήταν για το καλό της Εθνικής και πρόσθεσε ότι ούτε μεταγραφή ούτε προσωπική προβολή ήθελε από τη "γαλανόλευκη".Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal" αρχικά για το γεγονός ότι διάλεξε την χθεσινή μέρα για να πει όλα αυτά, ανέφερε:"Γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην εθνική ομάδα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Όσο για το "μερικά καλά ονόματα" που είπε στους Γερμανούς, τόνισε:"Ο Τραϊανός Δέλλας, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Αγγελος Μπασινάς. Κακώς έφυγαν και κακώς τους σταμάτησαν με τον τρόπο που το έκαναν".

Συνεχίζοντας ακόμη, δήλωσε:"Εγώ ούτε μεταγραφή ούτε προσωπική προβολή ήθελα από την εθνική ομάδα. Χαιρόμουνα και ήμουν υπερήφανος που ερχόμουν σε αυτήν.


Ετσι και τώρα. Δεν αναζητώ να κερδίσω κάτι. Οσα είπα τα είπα για το καλό της και μόνο. Ετσι κι αλλιώς, δεν θα παίξω ξανά σε αυτή. Θέλω απ' την καρδιά μου να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον Φερνάντο Σάντος και στην ομάδα".

Τέλος ο Γιάννης Αμανατίδης κατέληξε με παράπονο:"Ουδείς με πήρε τηλέφωνο απ' την Εθνική ομάδα" και δεν αναφερόταν μόνο στο χθες

Χάγκερτι: "Η αστυνομία σφύριζε αδιάφορα"


Ο Πολ Χάγκερτι, ο βοηθός προπονητής της Νταντί Γιουνάιτεντ, αντιπάλου της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, που παρακολούθησε το φιλικό της Ενωσης στο "Ελ Πάσο", μίλησε στις εφημερίδες της Σκωτίας για το σοκ που έπαθε, βλέποντας την επίθεση που δέχτηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Χειρότερη εντύπωση, μάλιστα, του έκανε η αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων. "Εμεναν δέκα λεπτά όταν οπαδοί άρχισαν να μπαίνουν περιμετρικά του γηπέδου. Μίλησα στον Πέτρο, τον άνθρωπο που με συνόδευε, και με προειδοποίησε ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο τρομακτικά. Μετά οι οπαδοί άρχισαν να τσακώνονται. Ηταν χάος, η αστυνομία έπρεπε να επέμβει, αλλά σφύριζε αδιάφορα. Την έπεσαν στον προπονητή της ΑΕΚ, έριχναν μπουκάλια και καρέκλες. Εχω δει επεισόδια, αλλά αυτά ήταν σε άλλο επίπεδο. Χειρότερα όλων", υπογράμμισε ο βοηθός του Πίτερ Χιούστον.

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι τόνισε: "Είχα δει και τη Ρέιντζερς να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Και εκείνοι οι οπαδοί ήταν στο ίδιο στυλ. Θα παίξουμε σε σπουδαία ατμόσφαιρα και θα το χαρούμε. Ασφαλώς δεν θέλουμε να συμβεί κάτι υπερβολικά σοβαρό, αλλά σε ατμόσφαιρα θερμή πρέπει να εμπνευστείς και να παίξεις καλύτερα» ήταν τα λόγια του.

Στη διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ,ο Κάρλος Ρουίς.


Στη διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τις αναμετρήσεις των playoffs του Europa League απέναντι στην Αούστρια Βιέννης τίθεται ο Κάρλος Ρουίς, καθώς η Μεξικάνικη Ομοσπονδία απέστειλε την μπλε κάρτα του διεθνούς φορ από τη Γουατεμάλα.

Πλέον αναμένεται η έκδοση του δελτίου του 31χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στη λίστα που έστειλε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ στην UEFA για τους αγώνες κόντρα στη δευτεραθλήτρια Αυστρίας. Πηγη arisfm.

Κοντά στην Νιουκάστλ ο Μπεν Αρφά


Ο Χατέμ Μπεν Αρφά αναμένεται εντός των ημερών να ολοκληρώσει τις συζητήσεις του με τους διοικούντες την Νιουκάστλ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στους «ανθρακωρύχους». Η διοίκηση της Μαρσέιγ, στην οποία ανήκει ο Γαλλο-τυνήσιος άσος, συμφώνησε με την Νιουκάστλ για τον δανεισμό του 23χρονου παίκτη, έναντι περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εφόσον ο Μπεν Αρφά «τα βρει» με την Νιουκάστλ, ο αγγλικός σύλλογος θα είναι ο τρίτος σταθμός στην καριέρα του σε ισάριθμες χρονιές, μετά την Λιόν και την Μαρσέιγ.

Bαλβέρδε: "Σπουδαία ευκαιρία για μένα"


Ως μια νέα προοπτική για την καριέρα του χαρακτήρισε την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα "El Pais", τονίζοντας ωστόσο πως το έργο του στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα θα είναι πιο δύσκολο από την πρώτη φορά.

"Πάω στην Ελλάδα γιατί είναι μια σπουδαία ευκαιρία για μένα, αλλά η Ισπανία είναι πάντα στο μυαλό μου γιατί είναι η πατρίδα μου. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με απαιτητικό κόσμο. Υπάρχει πάντα η απαίτηση να κερδίζουμε. Όμως οι επιστροφές είναι πάντα πιο δύσκολες. Στην ομάδα γνωρίζουν ότι λείπουν ορισμένα πράγματα και πρέπει να αλλάξουμε κάποια άλλα. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας", ήταν τα λόγια του 46χρονου τεχνικού.

Φωτο Ημερας

Ρε τον Ερνέστο... Και δεν του φαίνεται!

Αρης-Μεταγραφικές ζυμώσεις κι αναζητήσεις


Τα περιθώρια που είχαν στον Αρη για απόκτηση κάποιου παίκτη ή παικτών ενόψει των αγώνων με την Αούστρια από την UEFA έληξαν τη Δευτέρα το βράδυ.Αυτό σημαίνει ότι ο Κούπερ θα πάει με τους 21 παίκτες που δηλώθηκαν χτες στα ματς με τους Αυστριακούς με ένα… παραθυράκι.

Ο κανονισμός της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επιτρέπει στον Άρη να προχωρήσει σε μια τελευταία μεταγραφική κίνηση την οποία μπορεί να δηλώσει μέχρι την παραμονή του πρώτου αγώνα με την Αούστρια στις 17/8.
Ζεμπάγιος, Πρέντιχερ και… Ρουίζ

Αυτή τη στιγμή λοιπόν σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το όνομα του 24χρονου Παραγουανού φορ της Σέρο Πορτένιο, Πάμπλο Ζεμπάγιος. Ο παίκτης αρέσει στον Κούπερ αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη μεξικανική Κρουζ Αζούλ στην οποία ανήκει, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Στο προσκήνιο υπάρχει πάντα και ο Σεμπαστιάν Πρέντιχερ, με την περίπτωση του όμως να έχει μπει για τα καλά στο «ψυγείο». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κίτρινοι έχουν ορισμένες διαφωνίες στις συζητήσεις τους με την Πόρτο για τον ετήσιο δανεισμό του 24χρονου αμυντικού μέσου.

Τέλος, το μέλλον του Κάρλος Ρουίζ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει-τουλάχιστον –αβέβαιο, με πιθανότερη εξέλιξη τη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Σολντίνι: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Σκόκο"


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης του Σκόκο από την ΑΕΚ, ακόμη και με μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ο μάνατζερ του παίκτη Φαμπιάν Σολντίνι.Ο ατζέντης του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Goal, επεσήμανε: «Βρισκόμαστε σε αναζήτηση ομάδας για τον Νάτσο. Έχουμε επαφές με συλλόγους από την Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία και αναζητούμε την καλύτερη δυνατή πρόταση που θα εξασφαλίσει τον πελάτη μας. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας».

Κληθείς να απαντήσει για τις νέες φήμες περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού, ξεκαθάρισε: «Όλα είναι ανοιχτά. Μέχρι τις 31 Αυγούστου που εκπνέει η μεταγραφική περίοδος μπορούν όλα να συμβούν».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανανεωθεί το συμβόλαιό του παίκτη με την ΑΕΚ, τόνισε: «Δεν μας έχει καλέσει κανένας από τη διοίκηση της ΑΕΚ για να μας προτείνει κάτι τέτοιο. Αν συμβεί, θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντως, αν δεν βρεθεί πρόταση ο Νάτσο θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα, καθώς δεν έχει άλλη επιλογή».

Σνάουτσνερ: "Πρόκριση για τα οικονομικά της ΠΑΕ"


Το οικονομικό όφελος από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League επισήμανε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ ενόψει των αγώνων με την Φενέρ. Τι είπε για τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από τον Άγιαξ.Eννιά ημέρες έμειναν για τον πρώτο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Φενερμπαχτσέ. Εννιά ημέρες για να δούν στον ΠΑΟΚ τι ελπίδες θα έχουν να διεκδικήσουν την… δεύτερη τους ευκαιρία.

Η πρώτη με τον Αγιαξ χάθηκε και στον Δικέφαλο ακόμα και οι παίκτες το δηλώνουν ανοιχτά: «Πρέπει να κερδίσουμε και για τα οικονομικά του συλλόγου».

Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να προκριθεί ο Δικέφαλος στους ομίλους και να έχει κάποια έσοδα που με τα οποία θα μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Μετά τον Ίβιτς και ο Σνάουτσνερ μίλησε ακριβώς για αυτό: «Είναι σημαντικό για τους φιλάθλους μας αλλά και για όλους εμάς, να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους και για τα χρήματα, προκειμένου η ΠΑΕ να έχει οικονομικό όφελος. Θα τα δώσουμε όλα αυτές τις δέκα ημέρες που απομένουν».

Ο Πολωνός μίλησε τόσο για το ματς με τον Άγιαξ όσο και για την Φενέρ: «Είμαστε έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι γεγονός. Δεν χάσαμε όμως από τον Αγιαξ σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις που δώσαμε και αυτό αποδεικνύει πως προσπαθήσαμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Οι δύο ισοπαλίες που φέραμε με τον Αγιαξ αποδεικνύουν την προσπάθεια. Όπως και τα τέσσερα γκολ που πετύχαμε.



Είναι αλήθεια πως παίξαμε αρκετά καλά, όχι όμως φανταστικά. Είχαμε ένα καλό σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ξέρω τι πάθαμε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και δεχτήκαμε τα γκολ που άλλαξαν την ροή του αγώνα. Είναι αλήθεια πως είναι πολύ δύσκολο μετά τα τρία γκολ να ανατρέψεις την κατάσταση και να πάρεις την πρόκριση. Πάντως προσπαθήσαμε, ισοφαρίσαμε αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι καλύτερο».



Ο Πολωνός αμυντικός ρωτήθηκε ποιο θεωρεί ότι θα είναι το ιδανικότερο αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας. Και απάντησε: «Θα έλεγα πως το 1-0 πολύ δε περισσότερο το 2-0 θα είναι ένα πολύ καλό σκορ. Γιατί γνωρίζουμε πως στον αγώνα ρεβάνς στην Τουρκία θα μας περιμένει μία καυτή ατμόσφαιρα».



Από εκεί και πέρα η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει της αναμέτρησης της 19 Αυγούστου. Ο Δερμιτζάκης μιλώντας χθες στους ποδοσφαιριστές του και με αφορμή το φιλικό με την Παρτιζάν όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τους είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτό που θέλω, είναι να κερδίζουμε και στα φιλικά παιχνίδια. Πήγατε καλά στο παιχνίδι με την Παρτίζαν. Έγιναν βέβαια και κάποια λάθη αλλά δεν είναι της ώρας να αναφερθούμε σε αυτά. Έχουμε μπροστά μας καιρό για να τα αναλύσουμε όλα».

Όσον αφορά τα εισιτήρια και αν τελικά οι οπαδοί των δύο ομάδων θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα εκτός έδρας παιχνίδια μπορεί να γίνει γνωστό ακόμα και σήμερα και αφού πρώτα στείλει έγγραφο με σχετικό αίτημα η Φενερμπαχτσέ που θα είναι αυτή που θα παίξει πρώτη εκτός έδρας.

Αδαμίδης:"Είμαστε πιο ενωμένοι"


Μετά την ανακοίνωση των παικτών, ήταν η σειρά του Σταύρου Αδαμίδη να καταδικάσει το επεισόδιο εις βάρος του Ντούσαν Μπάγεβιτς και να επαναλάβει την στήριξή του στο Σέρβο τεχνικό. Έξω από το προπονητήριο των Θρακομακεδόνων, ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ τόνισε: "Η ΑΕΚ δεν απειλείται από 5-10 ανεγκέφαλους αλήτες. Όποιοι ανησυχούσαν για την πορεία της ΑΕΚ να ξέρουν ότι τώρα είμαστε πιο ενωμένοι και πιο αποφασιστικοί. Στηρίζουμε απόλυτα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς"

Τσάβι: "Θα έρθει τον Ιανουάριο ο Φάμπρεγκας"


Το όνομα του Σεσκ Φάμπρεγκας εξακολουθεί να συζητιέται έντονα στην Μπαρτσελόνα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Τσάβι να επαναφέρει το όνομα του συμπατριώτη του, τονίζοντας πως ο Φάμπρεγκας δεν είναι ευτυχισμένος στο Λονδίνο και την Αρσεναλ και σύντομα θα μετακομίσει στην Καταλονία.

"Έχουμε ξεχάσει την μεταγραφή του Σεσκ προς το παρόν αλλά είναι πολύ πιθανό να έρθει στην Βαρκελώνη τον Ιανουάριο αφού η Αρσεναλ θα έχει χάσει την μάχη του τίτλου από νωρίς γιατί πολύ απλά δεν έχουν ανταγωνιστική ομάδα. Ο Σεσκ δεν είναι ευτυχισμένος στο Λονδίνο και την Αρσεναλ. Είναι λάθος που οι διοικούντες την αγγλική ομάδα τον κρατάει παρά την θέληση του", κατέληξε ο Καταλανός χαφ.

Ο Οϊγερ στον Αγιαξ


Μετά από μία δεκαετία στην Αϊντχόφεν και τρία χρόνια στην Μπλάκμπερν, ο Αντρέ Οϊγερ μετακομίζει στο Αμστερνταμ για να φορέσει τη φανέλα του Αγιαξ. Ο 36χρονος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τον "Αίαντα", τον οποίον θα ενισχύσει στην προσπάθειά του να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Οϊγερ είναι 55 φορές διεθνείς και συμμετείχε στο Μουντιάλ 2010 με την Ολλανδία, που ηττήθηκε στον τελικό από την Ισπανία.

Ατζούρο ντεμπούτο για Μπαλοτέλι


Έτοιμος να χρησιμοποιήσει τον Μάριο Μπαλοτέλι εμφανίζεται ο νέος προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, στο σημερινό (10/08) φιλικό της Σκουάντρα Ατζούρα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο «Σούπερ Μάριο» δεν υπολογιζόταν από τον Μαρσέλο Λίπι για τα τελικά του Μουντιάλ αλλά δεν φαίνεται πως συμβαίνει το ίδιο και με τον Μπραντέλι και αν τελικά χρησιμοποιηθεί στο αποψινό φιλικό θα είναι η πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο (με την Εθνική Ελπίδων έχει 16 συμμετοχές και 6 γκολ). «Η ιδέα να ξεκινήσω τον Μπαλοτέλι στο αρχικό σχήμα είναι επειδή θέλω να δοκιμάσω όλες τις επιθετικές δυνατότητες της ομάδας» τόνισε ο Πραντέλι δείχνοντας πως υπολογίζει πολύ τον 20χρονο επιθετικό της Ίντερ, που βρίσκεται πλέον και στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι.

Πάντως πέραν του, Γκανεζικής καταγωγής, Μάριο Μπαλοτέλι, ο Πραντέλι κάλεσε στην Εθνική ομάδα της χώρας του 9 παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα των «ατζούρι» ενώ από την 23άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιλαμβάνονται μόλις 8 παίκτες. Είναι λοιπόν σαφές πως ο Πραντέλι θεωρεί πως ο κύκλος της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2006 έχει κλείσει με την αποχώρηση και του Λίπι και θέλει να χτίσει μια νέα ομάδα.

Και πάλι η Μπενφίκα για Λέτο


Οι εμφανίσεις του Σεμπαστιάν Λέτο στα παιχνίδια με Ιντερ και Μίλαν έκαναν τους ανθρώπους της Μπενφίκα να επανεξετάσουν την περίπτωση του Αργεντινού άσου. Σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα οι "Αετοι" ίσως κινηθούν για την απόκτηση του άσου των "πρασίνων".

Συγκεκριμένα η "A'Bola" γράφει πως ο Ζορζέ Ζεσούς είναι λάτρης των ικανοτήτων του Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει και απέναντι στην Ιντερ σε τουρνουά που έγινε στην Αμερική.

Αυτά γράφουν οι Πορτογάλοι, ωστόσο όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο δύσκολα θα ανάψει το "πράσινο φως" για την παραχώρηση του ο Νίκος Νιόπλιας.