Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μπουμπένκο: "Αναίτιος πόλεμος"

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/bubenko3.jpg&w=200&h=210&zc=1Οξύτατες τοποθετήσεις κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννη Τάκη, αλλά και επαίνους για τους συνεργάτες του, τον κόσμο και τους παίκτες, έκανε με γραπτή του δήλωση ο μέχρι τώρα τεχνικός της ομάδας, Γιόζεφ Μπουμπένκο, αναφερόμενος σε πολεμική που δέχτηκε αναίτια από τον επικεφαλής της διοίκησης και μιλώντας για μείωση της προσωπικότητας του.Η πλήρης δήλωση του Σλοβάκου προπονητή είναι η εξής: "Φεύγοντας θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο του Ηρακλή για τους πραγματικούς λόγους που επέφεραν την λύση της συνεργασίας μου με την ομάδα. Ήρθα για τρίτη φορά στον Ηρακλή, παρ΄ότι είχα μεγαλύτερες προσφορές από άλλες ομάδες. Ήρθα γιατί αυτό που έβλεπα καθημερινά από το ίντερνετ, κατά την περίοδο της αδειοδότησης, από τον κόσμο του Ηρακλή, με συγκίνησε αφάνταστα. Ο Ηρακλής έχει ανεπανάληπτο λαό, μοναδικό, που όμοιός του δεν υπάρχει στον κόσμο"."Δυστυχώς, όμως, αυτό που πανάξια κέρδισε ο κόσμος του Ηρακλή στους δρόμους, κάποιος δεν το σεβάστηκε. Και αναφέρομαι στον σημερινό πρόεδρο κ. Γιάννη Τάκη. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος από την πρώτη μου μέρα μέσα στην ομάδα με πολέμησε αφάνταστα χωρίς αφορμή και λόγο. Μου παρουσίαζε κάθε μέρα παίκτες, π.χ. Ζαβαρίζε, Ρομέρο, Κροϊτόρου, και άλλους που δεν ταίριαζαν με την αγωνιστική φιλοσοφία και τους φετινούς στόχους της ομάδας".

"Κανόνισε μόνος του το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στην Ιταλία, με αποτέλεσμα φτάνοντας η ομάδα εκεί να βρει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που μας παρουσίαζε. Βρήκαμε ένα κάκιστο ξενοδοχείο στο οποίο οι παίκτες εξ αρχής αρνήθηκαν να μπουν. Οι μισοί έτρωγαν πρωϊνό και οι άλλοι μισοί περίμεναν μισή ώρα για να πάρουν σειρά να φάνε".

"Αναγκαζόμασταν καθημερινά να πηγαίνουμε επί 80 λεπτά διαδρομής για να προπονηθούμε και αυτό γίνονταν δυο φορές ημερησίως με αποτέλεσμα να είναι η αποστολή επί τρίωρο την ημέρα στο λεωφορείο για να κάνουμε προπόνηση και να μην υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και ξεκούρασης για τους παίκτες. Μας είχε πει ότι υπήρχαν πέντε κλεισμένα φιλικά παιχνίδιa με ομάδες της Α και Β΄ κατηγορίας Ιταλίας, που τα περισσότερα από αυτά ποτέ δεν έγιναν. "Αυτά και πολλά άλλα ευτράπελα που συνέβαιναν καθημερινά προκαλούσαν εκνευρισμό στους παίκτες δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα στην ομάδα. Ο δε πρόεδρος, που ήταν απών ενώ θα όφειλε να είναι εκεί για να προστατεύσει την ομάδα, ήρθε την τελευταία μέρα της προετοιμασίας στην Ιταλία και μου είπε κουβέντες που με μείωναν σαν άνθρωπο και εξευτέλιζαν την προσωπικότητά μου. Μου είπε κουβέντες που δυστυχώς μερικές από αυτές δεν μπορώ να τις πω δημόσια γιατί θα κάνουν τεράστιο κακό στον Ηρακλή".

"Στο τέλος της συζήτησής μας, μου είπε επί λέξει: "παραιτείσαι". Εγώ δεν παραιτήθηκα ποτέ. Δηλαδή με απέλυσε ο κ. Γιάννης Τάκης και μια μικρή μερίδα δημοσιογράφων που έπαιξαν ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες μου και προ πάντων στις πλάτες του Ηρακλή. Ούτε μια φορά δεν με προστάτευσε ο κ. πρόεδρος από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, στην οποία πρόθυμα δημοσίευσαν την παραίτησή μου, χωρίς να υπάρχει δική μου συμφωνία στην παραίτηση".

"Λένε ότι η ομάδα δεν είχε φυσική κατάσταση. Καλώ όποιον θέλει να ζητήσει τα εργομετρικά των παικτών και να τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα των άλλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πίστευα και πιστεύω ότι η ομάδα με το υλικό που έχει φέτος (αν και είναι μια καινούργια ομάδα) και με την πρωτοφανή συσπείρωση του κόσμου θα τερμάτιζε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Κάποιος όμως δεν το ήθελε".

"Σε αντίθεση με τον κ. Τάκη θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. Δημήτρη Δημητρίου και Αλέξη Κεσσόπουλο και όλο το εργασιακό προσωπικό των γραφείων της ΠΑΕ. Οι κ. Δημητρίου και Κεσσόπουλος με στήριξαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν στο έργο μου. Είναι δύο άνθρωποι που πραγματικά πονάνε την ομάδα και αγωνίζονται γι΄αυτήν".

"Ευχαριστώ επίσης τους ποδοσφαιριστές για την επαγγελματική τους συμπεριφορά που την έδειξαν σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας, όπως και τους μασέρ, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς και τους τρεις προπονητές συνεργάτες μου. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τεράστιο λαό του Ηρακλή για την βοήθεια του προς την ομάδα. Αυτός ο κόσμος έχει "μέταλλο" που τον κάνει να ξεχωρίζει μακράν από τους υπόλοιπους. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: