Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Μάντσεστερ Σίτι αποθεώνει τον κόσμο του Άρη!! (pic)

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την αναμέτρηση του Άρη με τη Σίτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η ομάδα του Μάντσεστερ βγάζει το καπέλο στον κόσμο «κίτρινων» μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter!

«Αυτή τη μέρα το 2011, μία εκπληκτική υποδοχή των ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ εναντίον του Άρη», έγραψαν χαρακτηριστικά οι Άγγλοι στην ανάρτησή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι για τους  «32» του Europa League, ο Άρης είχε υποχρεώσει σε ισοπαλία τους «πολίτες» στην Θεσσαλονίκη, για να αποκλειστεί τελικά επί αγγλικού εδάφους όπου κι ηττήθηκε με 3-0.
 

View image on Twitter
On this day in 2011, a spectacular display greets the teams at the @EuropaLeague clash against @aris__fc.
*Πηγή: metrosport.gr*

Το συμβόλαιο των... 400 λιρών!!

Ο δρόμος για τα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας περνά από το «Ντιπντεϊλ» και το ζευγάρι Πρέστον - Γιουνάιτεντ φέρνει σε όλους μνήμες... Ντέιβιντ Μπέκαμ!
Μόλις... 50 χιλιόμετρα χωρίζουν το Μάντσεστερ από το Πρέστον, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες θα συναντηθούν σε επίσημο ματς. Κι όμως υπάρχουν πολλά πρόσωπα που συνδέουν τις δυο ομάδες, όπως αυτό του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Άλλωστε, η Πρέστον αποτέλεσε το... διαβατήριό του για τη μεγάλη επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ». Το 1995 ο Σερ Αλεξ φρόντισε να τον στείλει... μακριά κάτι που «τρέλανε» τον 19χρονο ανερχόμενο σταρ. «Σοκαρίστικα, νόμιζα πως ήταν σημάδι αποχώρησης. Πίστεψα πως ο σύλλογος ήθελε να με ξεφορτωθεί!». Ωστόσο, ο Φέργκιουσον τον διαβεβαίωσε πως η Πρέστον θα ήταν ένας σημαντικός σταθμός πριν την επιστροφή του στη Γιουνάιτεντ. Με το που έφτασε στην ομάδα... έκλεψε από τον συμπαίκτη του, Πολ Ρέινορ τα στημένα!
Για να πούμε την αλήθεια, δεν ήταν απόφαση του Μπέκαμ. Ο μάνατζερ της ομάδας, Γκάρι Πίτερς στάθηκε μπροστά απ' όλους τους παίκτες  και είπε: «Αυτός είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, θα είναι δανεικός από τη Μάντσεστερ, από δω και πέρα θα εκτελεί όλα τα στημένα».
Ηταν τόσο ενοχλητικό και για τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να κάνει φιλίες με όλους τους συμπαίκτες του.
A young Becks at United (Cantona cuddle not pictured).
Το κλίμα όμως είχε γίνει βαρύ και έγινε... χειρότερο για τον Ρέινορ όταν σε παιχνίδι με τη Ντονκάστερ έδωσε τη θέση του στον Μπέκαμ. Ο 19χρονος ανέλαβε εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. «Από τότε δεν μίλησα ξανά» θα σχολιάσει ο Ρέινορ!
Ηταν ευτυχία για τους παίκτες της Πρέστον να έχουν δίπλα τους τον Μπέκαμ «Είχαμε ένα κοινό μπόνους για γκολ, εγώ ήμουν αμυντικός και δεν σκόραρα, οπότε ο Ντέβιντ μας βοήθησε πολύ. 50 και 100 λίρες ήταν κάτι τεράστιο για ματς».
Η παρουσία του Αγγλου σταρ είναι σημείο αναφοράς ακόμα για τους οπαδούς της Πρέστον, αλλά και ο Μπέκαμ δεν ξέχασε την ομάδα. Παρακολουθούσε την ομάδα συχνά, είχε πάει την ίδια χρονιά (είχε επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ) να την δει από κοντά στη μάχη των πλέι οφ, όπως και την επόμενη χρονιά ηταν συχνά στις εξέδρες. Βρέθηκε με τους συμπαίκτες του σε μπαρ και όλοι ήταν ευτυχισμένοι που τον είχαν δίπλα τους. Τα δώρα του αρκετά στην ομάδα, αφού τους έστελνε μέχρι και παπούτσια!

Κανείς δεν θα ξεχάσει πως ο Μπέκαμ έμενε μόνος μετά το τέλος κάθε προπόνησης και δούλευε τις εκτελέσεις του, αλλά και την τεχνική του. Οι φωτογραφίες με τον Μπέκαμ να σκοράρει από φάουλ και κόρνερ γεμίζουν το στάδιο της ομάδας και ο Ρέινορ (βοηθός προπονητή στη Ρόδεραμ) τονίζει: «Τα παιδιά μου δεν πιστεύουν πως έπαιξα με τον Μπέκαμ, ευτυχώς υπάρχουν φωτογραφίες».

Ο Μπέκαμ άλλαξε την ομάδα μέσα σε ένα μήνα και εκτός λίρες χάρισε στους συμπαίκτες του και μοναδικές αναμνήσεις! Πέρασαν 43 χρόνια από την τελευταία τους «σύγκρουση» και ο Μπέκαμ είναι μέρος του δεσμού μεταξύ των δυο ομάδων. Επαιξε πέντε ματς με την Πρέστον, πέτυχε δυο γκολ, καρπώθηκε 400 λίρες για τον μήνα, αλλά και μπόνους 50 λιρών για κάθε παιχνίδι που ήταν βασικός! Το συμβόλαιό του δεν ξεκρεμάστηκε ποτέ από τα γραφεία της Πρέστον!




*Πηγή: gazzetta.gr*

Σούπερ νοοτροπία και… ρεπό στον Ολυμπιακό!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον χαρακτήρα – προσωπικότητα Δέλλα που περνάει στην ΑΕΚ και για την ρεβάνς Κυπέλλου…
Ελλάς (ποδοσφαιρική πιο σωστά) το μεγαλείο σου… Αυτές τις μέρες θαρρώ εμπεδώσαμε ΟΛΟΙ πόσο γελοίο είναι όλο το σκηνικό που βιώνουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ελέω φυσικά της ΕΠΟ και της ίδιας της πολιτείας που όσες κυβερνήσεις και να αλλάξου δεν θα ασχοληθούν ποτέ σοβαρά με αυτό!
Θα ξεκινήσω με το θέμα του αγώνα της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που αποτελεί ως γνωστό την ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πότε (και αν) θα διεξαχθεί τελικά η συγκεκριμένη αναμέτρηση… Μιλάμε για τραγικά γελοίες καταστάσεις.
Ειλικρινά είναι να τρελαίνεται κανείς. Πριν το ματς στο Φάληρο κανένας δεν ασχολούνταν με το αν θα γίνει τελικά η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 3, 4, ή 5 Μαρτίου, μα κανείς. Προφανώς περίμεναν ΟΛΟΙ (πλην των ΑΕΚτσήδων) ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει σκορ πρόκρισης οπότε τους ήταν αδιάφορο εκεί στην ΕΠΟ…
Το αποτέλεσμα που (προφανώς) ήθελαν δεν τους… βγήκε και με την ολοκλήρωση του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξεκίνησε μία κουβέντα και ακολούθησαν κείμενα σε ΜΜΕ σχετικά με το πότε τελικά θα γίνει η ρεβάνς του αγώνα Κυπέλλου. Τα τυπάκια που διοικούν το ποδόσφαιρό μας εκτός απ’ όλα τ’ άλλα, είναι και ανίκανα με αποτέλεσμα να εκτίθενται εκείνοι και οι κανονικοί τους «αφεντάδες»!
Γνώριζαν καιρό, πολύ καιρό πριν το πρώτο ματς μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ τα πάντα γύρω από το πρόγραμμα των Ερυθρόλευκων και ευρωλίγκας και αν δεν τα ήξεραν καλό είναι να παραιτηθούν. Κι όμως δεν άλλαξαν τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα (κοινώς επέμειναν στις 3, 4, ή 5 Μαρτίου).
Στράβωσε το ματς, ήρθε το 1-1, και πλέον είμαστε στον αέρα για το πότε θα γίνει τελικά η ρεβάνς. Φτου σας ρε, να μη σας ματιάσω… Κι ακόμη περιμένουμε. Αδιαφορία και απαξίωση.
Μηδέν σεβασμός στον φίλαθλο – οπαδό της ΑΕΚ που έχει κλείσει εισιτήρια για να έρθει Αθήνα από επαρχία και εξωτερικό (ή που ψάχνει να ενημερωθεί πότε θα γίνει η ρεβάνς να κλείσει το συντομότερο δυνατό εισιτήρια αεροπορικά προκειμένου να τα βρει πιο φθηνά), τους το φωνάζουν ότι τους έχουν χεσμένους.
Όμως και η φάρα μου το ίδιο κάνει… Αν εξαιρέσουμε τα κιτρινόμαυρης απόχρωσης ΜΜΕ όλα τα άλλα πετάνε χαρταετό. Αδιαφορούν για ένα τεράστιο μέρος της πελατείας τους (και γι’ αυτό αξίζει από τους ΑΕΚτσήδες να τους γυρίσουν την πλάτη, χρόνια τώρα) και δεν πιέζουν γράφοντας καθημερινά για το θέμα…
Όπως και να ‘χει τέλος πάντων ας αποφασίσουν πότε μπορούν να παίξουμε, ας δώσουν και ρεπό, αλλά να τελειώνουμε με την ημερομηνία τουλάχιστον… Πάντως οι οπαδοί της ΑΕΚ το διασκεδάζουν φωνάζοντας «δώστε ρεπό στον Ολυμπιακό» (σ.σ.: το υπόλοιπο του συνθήματος είναι ακατάλληλο) ενώ στον αντίποδα, οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν το γουστάρουν (και δεν το έχουν επιδιώξει) όλο αυτό που γίνεται με αρκετούς γνωστούς μου και φίλου καλούς να μου τονίζουν ότι όλα αυτά που κάνουν είναι το λιγότερο γελοία.
Φτάνει με τα αστεία του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ και πάμε στο ματς με τον Αχαρναϊκό το οποίο προσφερόταν για χρήσιμα συμπεράσματα μετά το καλό (όχι όμως και νικηφόρο δυστυχώς) αποτέλεσμα που πήρε η ΑΕΚ στο Φάληρο.
Αυτό το ματς περίμενα κυρίως για να διαπιστώσω τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας, τη νοοτροπία της που για μένα είναι απόλυτα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ουσιαστικά η Ένωση (και) στο πρωτάθλημα με την επιστροφή της και να μη θυμίζει ΠΑΟΚ που έφτασε στο  +5 και το διαχειρίστηκε τόσο… ιδανικά φτάνοντας σε χρόνο ρεκόρ στο -11 φανερώνοντας τραγική νοοτροπία.
Η ΑΕΚ παίρνει τα στοιχεία του Τραϊανού Δέλλα. Την ωριμότητά του, την ψυχραιμία που της μεταδίδει και κυρίως τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα του. Ο «Τράι» σαν ποδοσφαιριστής γνώριζε καλά να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκάστοτε αναμέτρησης. Δεν επηρεαζόταν από μία νίκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (με 4-0 για παράδειγμα), ή της Ρόμα με αντίπαλο την Μίλαν και την Λάτσιο, ούτε όταν βίωνε ήττα από μία υποδεέστερη (φαινομενικά) ομάδα…
Ήξερε να κρατάει την απόλυτη ισορροπία… Να μην επηρεάζεται! Να διαχειρίζεται άριστα το κάθε αποτέλεσμα. Και αυτό κάνει η ομάδα που έχει δημιουργήσει και η οποία πλέον όπως ΟΛΗ η ποδοσφαιρική Ελλάδα αναγνωρίζει με τρεις, τέσσερις προσθήκες ουσίας θα κάνει (για πλάκα) πρωταθλητισμό.
Εξαιρετική νοοτροπία, σούπερ πιο σωστά και χαρακτήρας σοβαρής ομάδας που σέβεται κάθε αντίπαλο και έχει στόχο απλά και ταπεινά την επιβολή ανεξαρτήτου αντιπάλου πραγματοποιώντας το δικό της παιχνίδι κατοχής και ποτέ προσαρμοσμένη στο παιχνίδι οποιουδήποτε έχει απέναντί της. Αυτή είναι η ΑΕΚ του Δέλλα, η winner ΑΕΚ που θέλαμε όλοι…
Αναφορικά με τα πρόσωπα που ξεχώρισαν θαρρώ πως όλοι συμφωνούμε ότι οι τρεις σούπερ της αναμέτρησης ήταν οι Τζανετόπουλος, Γιόχανσον και Ανάκογλου με τους Πεταυράκη, Μάνταλο, Μπαρμπόσα και φυσικά τον (μονίμως το 2015) on fire Αραβίδη που δικαίως άκουσε τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του.
Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος επέστρεψε και φάνηκε η αποχή του στον τρόπο που αγωνίστηκε αφού είχε λαθάκια, πολλά απ’ αυτά που δεν μας έχει συνηθίσει, αλλά είναι λογικό αφού απείχε αρκετό καιρό και πρέπει να βρει μέσα απ’ τα ματς τον καλό του εαυτό (και θα το κάνει).
Την ίδια ώρα δεν ξέρω μήπως ο Μιχάλης Μπακάκης χρειάζεται ανάσες. Ευτυχώς έχει τη δυνατότητα να τις πάρει αφού τώρα η ομάδα έχει ρεπό. Είναι και ο μόνος που δεν έχει παίκτη να του δώσει τη δυνατότητα ξεκούρασης. Στο ματς με τον Αχαρναϊκό ήταν μάλλον μέτριος…
Για τον Κρισάντους αρχίζω να απορώ. Αυτά τα επιφωνήματα που ακούω στο γήπεδο κάθε φορά που ακουμπάει την μπάλα και τα γέλια που βλέπω να έχουν όλα τα πρόσωπα των οπαδών της ΑΕΚ όταν κινείται προς την μπάλα, ή την έχει στην κατοχή του δεν μου μοιάζουν θαυμασμού, αντιθέτως μου κάνουν για πιο ειρωνικά… Όπως και να ‘χει άποψη από τα λίγα λεπτά συμμετοχής του δεν μπορούμε να ‘χουμε.
Υγ: Απόψε έχει ΟΑΚΑ, όλα τα άλλα είναι να ‘χουμε να λέμε… Η ΑΕΚ παίζει μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό και ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος θα πρέπει να πάει ο κόσμος μαζικά να πει ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που έβαλαν την Βασίλισσα στον ελληνικό μπασκετικό χάρτη ξανά και ταυτόχρονα να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των παιδιών που έχουν έρθει και οδηγούν την Ένωση στην πεντάδα (ίσως και τετράδα) κόντρα στα προγνωστικά που την ήθελαν στις θέσεις 6-8… ΑΕΚ γερά, με τσαμπουκά, θα γίνεις πάλι πρώτη!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στην Ισπανία ο Ινγκς!!

Το ενδεχόμενο συμφωνίας με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την μεταγραφή του σε αυτή μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, εξετάζει ο Ντάνι Ινγκς, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ισπανία και μιλάει με τους ανθρώπους της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες.
Στην Ιβηρική χερσόνησο και συγκεκριμένα στην Ισπανία, βρίσκεται εδώ και κάποιες ώρες ο Ντάνι Ινγκς.
Ο Άγγλος στράικερ κλήθηκε από τη διοίκηση της Ρεάλ Σοσιεδάδ να μεταβεί στα γραφεία της, ώστε να συζητήσουν από κοντά κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το ενδεχόμενο μίας πιθανής τους συνεργασίας.
Ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας, Ντέιβιντ Μόγιες, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον επιθετικό της Μπέρνλι και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την κατ' αρχήν συμφωνία με τον παίκτη, με τη μεταγραφή να ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.
Το συμβόλαιο του 22χρονου λήγει μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ ενδιαφέρον για τον παίκτη έχει εκδηλώσει φιλολογικά και η Λίβερπουλ, δίχως ωστόσο να έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη κίνηση.
*Πηγή: England365.gr*

To TOP 10 του All Star Game!! (video)

Η ώρα για το… αποόλυτο θέαμα έφτασε! Απολαύστε το TOP 10 από τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, δηλαδή το All Star Game του ΝΒΑ.
Δείτε το video:









*Πηγή: superbasket.gr*

Ο νόμος της Ριζούπολης!! (video)

Στην πέμπτη νίκη του στους έξι τελευταίους αγώνες έφτασε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επικράτησε με 1-0 της Καλλιθέας και παρέμεινε αήττητος στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Ο νόμος της Ριζούπολης (video)

Χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, η «ελαφρά ταξιαρχία» επιβλήθηκε της Καλλιθέας με 1-0, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής για το Νότιο Όμιλο της Football League και διατηρήθηκε στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 18’, όταν ο Φαρινόλα έκανε τη σέντρα και ο Τζιώρας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Μοσχονά για το 1-0.

Στο 27’ ο Παγώνης με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ταΐρη, ενώ η κεφαλιά του Μοσχονά στο 44’ δε βρήκε αυτή τη φόρα στόχο.

Τη σημαντικότερη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα έχασε ο Λεβέντης για τους φιλοξενούμενους στο 60’. Ο Μασάδο σέντραρε και βρήκε μόνο του στην περιοχή τον 22χρονο επιθετικό, αλλά το δυνατό του σουτ απεσόβησε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα. Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο μπροστά στις δύο εστίες και η «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε το πολύτιμο 1-0.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Απόλλων Σμύρνης συμπλήρωσε πέντε νίκες στους έξι τελευταίους αγώνες, κράτησε το αήττητο στη Ριζούπολη και έφτασε στους 33 βαθμούς.

Έτσι, απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από την τέταρτη θέση, στην οποία βρίσκονται τα Χανιά και επέχει μόλις δυο από τη δεύτερη Παναχαϊκή. Αντίθετα, η Καλλιθέα παρέμεινε στους 19 πόντους και την όγδοη θέση στο Νότιο Όμιλο της Football League.




Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:


Νότιος Όμιλος

Κυριακή, 15/2

Ερμιονίδα-Παναχαϊκή 0-2
(68’ Μπουντόπουλος, 75’ Κυβελίδης)

Χανιά-Πανηλειακός (3-0 α.α.)

Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή 1-3
(65’ Ράντι - 40’, 75’ Νικόλτσης, 90+1’ Βιγιαφάνε)

Παναιγιάλειος-Άλιμος 1-0
(34’ Φουρτάδο)

ΑΕΚ-Αχαρναϊκός 2-0

(38' Μπαρμπόσα, 79' Αραβίδης)

Δευτέρα, 16/2

Απόλλων Σμύρνης-Καλλιθέα 1-0
(18’ Τζιώρας)


Ρεπό: Φωστήρας

Βόρειος Όμιλος

Κυριακή, 15/2

Πιερικός-Λάρισα 0-0

Λαμία-Εθνικός Σερρών 2-0
(7’ Νεόφυτος, Φατιόν)

Ολυμπιακός Βόλου-Αγροτικός Αστέρας 3-1
(2’ Διαμαντόπουλος, 43’, 79’ Γιαλούσης - 64’ Στεφανίδης)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Φωκικός 4-0
(34’ Τζέκος, 38’ Μαυρίας, 53’ Γκουγκούδης, 69’ Ευαγγελιδάκης αυτογκόλ)

Τύρναβος-Απόλλων 1926 1-0
(20’ Παπασάββας)

Δευτέρα, 16/2

Ηρακλής-Αιγινιακός 18.00

Ρεπό: Ζάκυνθος

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Νότιος Όμιλος


Άλιμος-Απόλλων Σμύρνης
Επισκοπή-Ερμιονίδα
Καλλιθέα-Χανιά
Παναχαϊκή-Φωστήρας
Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών
Πανηλειακός-Αχαρναϊκός

Ρεπό: ΑΕΚ

Βόρειος Όμιλος

Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου
Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος
Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Καρδίτσας
Φωκικός-Ζάκυνθος
Απόλλων 1926-Αιγινιακός
Πιερικός-Λαμία

Ρεπό: Ηρακλής *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Σάκοτα η ΑΕΚ, χωρίς Λαουάλ ο ΠΑΟ!

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί τελικά με τον Ντούσαν Σάκοτα, απέναντι στον Παναθηναϊκό, για τον οποίο επανεμφανίζεται ο Νίκος Παππάς, αλλά θα λείψει ο Γκάνι Λαουάλ.

Με Σάκοτα η ΑΕΚ, χωρίς Λαουάλ ο ΠΑΟ
Ευχάριστη έκπληξη για την ΑΕΚ, καθώς ο Ντούσαν Σάκοτα αν κι αναμενόταν να χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τελικά θα είναι παρών καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο δάχτυλο. Αντίθετα θα λείψει ο Γιώργος Τσιάκος που είναι τραυματίας. Στον αντίποδα, ο Νίκος Παππάς επανεμφανίζεται μετά από απουσία τριών εβδομάδων λόγω επέμβασης σκωληκοειδίτιδας, αλλά θα λείψει ο Γκάνι Λαουάλ που έχει ενοχλήσεις στον ώμο. Απών είναι με πρόβλημα στο πόδι και ο Γιώργος Διαμαντάκος, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να βρίσκει θέση στη δωδεκάδα.

Η δωδεκάδα της ΑΕΚ: Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις, Σάκοτα, Κασελάκης, Πολυτάρχου, Χέρστον, Γουίλιαμσον, Σαρικόπουλος, Αθηναίου, Μιλόσεβιτς, Μενσά-Μπονσού, Ινγκλις.

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Νέλσον, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπατίστα, Παπαγιάννης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο Τσαϊρέλης!!

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας (16/2) για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, με την Τενερίφη να ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον 26χρονο φόργουορντ.

Έρχεται ο Τσαϊρέλης

Έτσι, το μόνο που απομένει πλέον για να φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Τσαϊρέλης είναι να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη (17/2). Εφόσον όλα πάνε καλά τότε θα δηλωθεί κανονικά για το δεύτερο γύρο του TOP 16 της Ευρωλίγκας, ωστόσο φαίνεται δύσκολο να προλάβει να συμπεριληφθεί στη 12άδα για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μόνο ο Σαββίδης μπορεί να αλλάξει κάτι»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Λεοντιάδης και μίλησε για την ήττα του «Δικέφαλου» από τον Ατρόμητο και την κατάσταση στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τα ενιάμηνα του Παναγιώτη Ποικιλίδη:
«Έγιναν χθες (15/02) τα ενιάμηνα του Παναγιώτη Ποικιλίδη και να είναι καλά εκεί που βρίσκεται. Δεν ήρθε κανείς από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
Για την ήττα από τον Ατρόμητο:
 «Είδα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ και στο 0-2 πήγα να δω το παιχνίδι του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 10 λεπτά έπρεπε να κερδίζει 0-3. Αν γινόταν το 0-2 από την αρχή τι θα έλεγαν όλοι που τώρα λένε ποιος φταίει; Θα ακούμε ότι έχουμε ομαδάρα και όλα αυτά. Επίσης, η πρώτη κίτρινη του Αθανασιάδη δεν ήταν και στον Ολυμπιακό εννοείται δεν θα δινόταν. Έχω τον Αθανασιάδη που μου βάζει γκολ και μου τον βγάζουν. Αυτόν έχω, τι να κάνω; Έχω Νομποά, Ρατς και Μακ, ο Ατρόμητος ποιους παίκτες έχει; Το θέμα είναι πως δεν φταίει μόνο ο προπονητής. Οι παίκτες μπαίνουν μέσα και πρέπει να κερδίζουν! Ο Κόστα αυτή τη στιγμή είναι ανέτοιμος και πιο αργός… από εμένα. Ο Σαλπιγγίδης πρέπει να ξεκουραστεί γιατί ούτε αυτός μπορεί. «Καίμε» τους ίδιους τους παίκτες μας. Μπορούσαμε να πάρουμε άνετα το ματς και τελικά «φάγαμε» τέσσερα. Όλοι «βράζουμε» από αυτό που βλέπουμε. Εμείς όταν χάναμε, μας έπαιρνε ο Σκαρτάδος, πηγαίναμε οι ποδοσφαιριστές σε μια καφετέρια και συζητούσαμε για τα της ήττας. Αν οι παίκτες μας θέλουν να παίξουν και να το πάρουν το ματς μπορούν, όμως βλέπουμε έναν παίκτη του Ατρόμητου να περνάει πέντε δικούς μας».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να θέλουν οι παίκτες να φύγει ο Αναστασιάδης:
«Δεν το ξέρω αυτό αλλά αν ισχύει είναι το χειρότερο πράγμα. Μόνο ο μεγαλομέτοχος μπορεί να κάνει κάτι. Πρέπει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Όλοι πληρώνονται και αφού πληρώνονται πρέπει να κάνουν την δουλειά τους».
Για το φιλανθρωπικό παιχνίδι που θα παίξουν οι βετεράνοι στις Σέρρες:
«Σήμερα (16/02) οι βετεράνοι παίζουν στις Σέρρες για έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Θέλουμε να βοηθήσουμε δύο κοριτσάκια και όποιος μπορεί ας έρθει να βοηθήσει».
*Πηγή: arenafm.gr*

Κι όμως είναι παιχνίδι κλειδί!!

Γράφει ο  Στράτος Παζούλης



Ακόμη ένα παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο, το οποίο εν αντιθέσει με τον πρώτο γύρο έχει την τιμητική του, αυτή τη φορά με τον Αιγινιακό. Τον Αιγινιακό, ο οποίος τουλάχιστον στην περασμένη περίοδο ήταν όχι μόνο ο κακός δαίμονας των κυανόλευκων, αλλά και συνδιεκδικητής της ανόδου, μέχρι τέλους.

Τα περασμένα όμως είναι περασμένα για να μην αυταπατώμαστε. Ο Ηρακλής έπαψε πλέον να είναι συγκρίσιμος με οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας, χωρίς αυτή η διαπίστωση να απαγορεύει στον κάθε αντίπαλο του να διεκδικεί ότι του ανήκει. Την έκπληξη, δηλαδή, την τύχη, όπως και ένα ενδεχόμενο black out των κυανόλευκων. Όπως συνέβη με την ΠΑΕ Σέρρες και πιο ενδεικτικά με τον Πιερικό, αν και με τον τελευταίο δεν έφταιγε κάποιο black out, μα ο εφησυχασμός.

Στο σημερινό παιχνίδι αν και εφόσον ο Ηρακλής μπει αναποφάσιστος με τη λογική «έλα μωρέ θα δούμε», στο τέλος ίσως να τρέχει και να μη προλαβαίνει. Δια τούτο, προσοχή. Οι νίκες και μάλιστα της έδρας, δεν είναι απαραίτητες μόνο βαθμολογικά (περισσότερο για το μπόνους των πλέι οφ), μα και σημειολογικά. Για τον κόσμο και τη φήμη της ομάδας. Για τον κόσμο ο οποίος δεν γουστάρει μύγα στην αναδημιουργούμενη περηφάνια του (σ΄αυτό φταίνε οι παίκτες που τον…καλόμαθαν) και την εικόνα του ακατανίκητου του «ερχόμαστε», που λένε.

Ηδη η υπερβολική έκθεση της στην αποτελεσματικότητα, ανάγκασε τους κονδυλοφόρους να την …εκθέσουν και στη δημοσιότητα. Να ο Ηρακλής, αυτό ο Ηρακλής και τέτοια σάλια. Μαγκιά των παικτών που αναβίωσαν αυτήν την ξεχασμένη, εδώ και κάτι χρόνια, υπερθετική ενασχόληση των Μ.Μ.Ε. Και μαγκιά τους αν σήμερα αποδείξουν πως δεν μασάνε και πάντα προχωράνε.

*Πηγή: metrosport.gr*

«Φτωχή» η παράδοση με Αιγινιακό!!

Εύλογα η προϊστορία των αναμετρήσεων Ηρακλή-Αιγινιακού δεν είναι μεγάλη.

Η ιδιαίτερα «φτωχή» παράδοση ξεκινά από πέρσι όταν και συναντήθηκαν πρώτη φορά οι δύο ομάδες. Στους πέντε αγώνες υπάρχει «βραχεία κεφαλή» του Ημίθεου που προσβλέπει να μεγαλώσει σήμερα.

Ο Ηρακλής μετρά δύο νίκες (2-1 κι 1-2), δύο φορές εμφανίστηκε ισοπαλία (0-0 και 2-2) και ο Αιγινιακός επικράτησε μια φορά με 2-1.
*Πηγή: metrosport.gr*

Στην προπόνηση Αγγελίδης-Βρύζας!!

Στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία βρίσκονται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης και ο τεχνικός διευθυντής, Ζήσης Βρύζας, όπου θα συζητήσουν με τον Αγγελο Αναστασιάδη για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν επαφές και με παίκτες.

Από την πορεία της συζήτησης με τον Άγγελο, θα εξαρτηθούν και οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν σε σχέση με την αντικατάσταση ή όχι της τεχνικής ηγεσίας, μετά και την βαριά ήττα από τον Ατρόμητο που πιστοποίησε ότι η ομάδα διέρχεται μεγάλη αγωνιστική κρίση.
*Πηγή: metrosport.gr*

Βαριά τιμωρία εν όψει για ΟΦΗ!!

Με χρηματικό πρόστιμο και ποινή διεξαγωγής αγώνα μέχρι και τρεις αγωνιστικές κινδυνεύει ο ΟΦΗ για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Βαριά τιμωρία εν όψει για ΟΦΗ
Τα προβλήματα του ΟΦΗ είναι τεράστια.

Η ομάδα έχει μείνει ουσιαστικά με 14-15 ποδοσφαιριστές, από τη στιγμή που δεν δίνεται η δυνατότητα στον Νίκο Αναστόπουλο να υπολογίζει τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου.

Και η διοίκηση το Σάββατο το πρωί είχε ζητήσει από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα με τη συμπεριφορά της.

Αντ’ αυτού οι οργανωμένοι οπαδοί έριξαν ένα κομμάτι τσιμέντο που έπεσε στον επιμελητή του Παναθηναϊκού, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, λίγο μετά το τέλος του αγώνα των δύο ομάδων. Ενώ στη συνέχεια ένα καπνογόνο βρήκε τον Καρέλη, ενώ στον αγωνιστικό χώρο έσκασε βόμβα μολότοφ!

Η τιμωρία για τον ΟΦΗ αναμένεται εξοντωτική, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ που αφορά σε ''ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες'', παράγραφος 3, εδάφιο στ' επισημαίνεται:

«Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία έως τρεις αγωνιστικές, ανάλογα με την βαρύτητα της πράξης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μενσά-Μπονσού: «Ελάτε στο γήπεδο» (video)

Δείτε το κάλεσμα του Ποπς Μενσά-Μπονσού στους φίλους της ΑΕΚ να γεμίσουν το ΟΑΚΑ στον αποψινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό (19:00).

Μενσά-Μπονσού: «Ελάτε στο γήπεδο» (video)
Η ΑΕΚ έχει ανάγκη κάθε διαθέσιμη… δύναμη για να είναι ανταγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό στο αποψινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (19:00). Ένας από τους παίκτες που «θρέφεται» και «θρέφει» το πάθος της εξέδρας είναι ο Ποπς Μενσά-Μπονσού, ο οποίος μέσω βίντεο απηύθυνε κάλεσμα στους φίλους της ομάδας του να συρρεύσουν μαζικά.

«Σας καλώ όλους σας να έρθετε στο γήπεδο και να ενισχύσετε την κίτρινη βασίλισσα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο Βρετανός σέντερ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτοί «ενώνουν» Γιουνάιτεντ και Πρέστον!!

Μπορεί να έχουν περάσει 43 χρόνια από την τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γ. επισκέφθηκε το «Ντιπντειλ» για να αντιμετωπίσει την Πρέστον, όμως υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που συνδέουν τους δυο συλλόγους.

Αυτοί «ενώνουν» Γιουνάιτεντ και Πρέστον
Ήταν Φεβρουάριος του 1972, την τελευταία φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» ταξίδεψαν 54 χιλιόμετρα βορειότερα για να κοντραριστούν με την Πρέστον στο πλαίσιο του 4ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Πρέστον τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος και η άφιξη της Γιουνάιτεντ, όπως ήταν λογικό, ξεσήκωσε τους οπαδούς που γέμισαν το «Ντιπντειλ» για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε στην σύνθεση της αστέρια όπως ο Τζορτζ Μπέστ, ο Μπόμπι Τσάρλτον και ο Ντενις Λοου αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από τους γηπεδούχους, ωστόσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο φινάλε χάρη σε δυο τέρματα του Αλαν Γκάουλινγκ, ο οποίος έντεκα χρόνια αργότερα έκλεισε την καριέρα του στην Πρέστον!
Ο Γκάουλινγκ δεν ήταν ο μοναδικός παίκτης που φόρεσε τη φανέλα και των δυο ομάδων, όμως ιδιαίτερης αναφοράς είναι η περίπτωση του Αλεξ Ντόουσον, ο οποίος αγωνίστηκε σε τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας και με τους δυο συλλόγους, ενώ από τύχη δεν είχε ταξιδέψει με την αποστολή των «κόκκινων διαβόλων» στο Βελιγράδι, η οποία κατέληξε σε τραγωδία στο Μόναχο το 1958.
Ο Σκωτσέζος επιθετικός την σεζόν 1957-58 ταξίδευε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μαζί με άλλους νεαρούς συμπαίκτες, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες, όμως για καλή τους τύχη, για αυτό το ταξίδι ο Ματ Μπάσμπι επέλεξε να τους αφήσει στην Αγγλία. Δυο εβδομάδες αργότερα, ο Ντόουσον και οι συμπαίκτες του ήταν αυτοί που αναλάμβαναν να αγωνιστούν στο Κύπελλο και να οδηγήσουν τους αποδεκατισμένους «κόκκινους διαβόλους»  στον τελικό. Μάλιστα, στα ημιτελικά ο 18χρονος Ντόουσον πέρασε στην ιστορία, ως ο τελευταίος παίκτης στην ιστορία του Κυπέλλου που πέτυχε χατ-τρικ σε ημιτελικό Κυπέλλου.
Ο Ντόουσον αποχώρησε από τη Γιουνάιτεντ το 1961 και φόρεσε τη φανέλα της Πρέστον, στην οποία εξελίχθηκε σε θρύλο κερδίζοντας το προσωνύμιο «Μαύρος Πρίγκιπας». Το 1964, έπαιξε ξανά στον τελικό Κυπέλλου, όμως παρά το γκολ του, η Πρέστον ηττήθηκε 3-2 από τη Γουεστ Χαμ.
 Ο μεγάλος Μπόμπι Τσάρλτον, ολοκληρώνοντας μετά από 750 και πλέον εμφανίσεις την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετακινήθηκε,σε ηλικία 37 ετών, στην Πρέστον, αναλαμβάνοντας και χρέη προπονητή. Στο πλευρό του είχε έναν άλλο συμπαίκτη του για χρόνια στο «Ολντ Τραφορντ», τον Νόμπι Στάιλς.
Εκεί και ο Μπέκαμ
Στο ξεκίνημα της καριέρας του, την σεζόν 1994-95, στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μπορεί να έκανε ντεμπούτο στο Λιγκ Καπ και στην συνέχεια να πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα. Προκειμένου λοιπόν ο 19χρονος Ντέιβιντ να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες από το πρωτάθλημα παραχωρήθηκε δανεικός στην Πρέστον.

Αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες σκοράροντας δυο τέρματα, το ένα εκ των οποίων με απευθείας  εκτέλεση κόρνερ, πριν ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον τον επαναφέρει στο «Ολντ Τραφορντ».
Η επιτυχία του Μόγιες
Μπορεί η θητεία του Ντέιβιντ Μόγιες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην κρίνεται επιτυχημένη, όμως το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας στην Πρέστον κατάφερε να τον καθιερώσει ως έναν από τους κορυφαίους μάνατζερ της Football League.  Το 1998, ο Σκωτσέζος, σε ηλικία 34 ετών, αναλάμβανε τα ηνία της ομάδας μετά την φυγή του Γκάρι Πίτερς. Η επιλογή ενός παίκτη της ομάδας για το ρόλο του προπονητή, κρίθηκε από πολλούς ως φθηνή λύση, όμως ο Μόγιες έσπευσε να διαψεύσει όσους τον αμφισβήτησαν.  Από την ηλικία των 22, ο Μόγιες προετοιμαζόταν για την στιγμή που θα καθόταν στην άκρη του πάγκου. Πήρε νωρίς δίπλωμα προπονητή και φρόντιζε να κρατά σημειώσεις για την τακτική που εφάρμοζαν οι προπονητές με τους οποίους συνεργαζόταν. Κατάφερε να γλιτώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό, και δυο χρόνια αργότερα την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην άνοδο στη Division 1. Έφτασε κοντά και στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ηττήθηκε από τη Μπόλτον στον τελικό των πλει-οφ το 2001.  Παρά την αποχώρηση του από την ομάδα για να αναλάβει την Εβερτον, ο Μόγιες παρέμεινε κάτοικος της πόλης μέχρι και πρόσφατα οπότε και μετακινήθηκε στην Ισπανία.
Δεσμούς με την Πρέστον, έστω και έμμεσους, έχει και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον o οποίος απόψε θα βρεθεί στο "Ντιπντειλ", καθώς ο γιος του ,Ντάρεν, υπήρξε  το 2010 για σχεδόν ένα χρόνο τεχνικός της ομάδας.

Πηγή: england365.gr

Ψάχνουν (επιτέλους) τη νίκη!!

Με την αναμέτρηση Skoda Ξάνθη-Πλατανιάς ολοκληρώνεται η 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ψάχνουν (επιτέλους) τη νίκη
Πλούσιο από γκολ, θέαμα και… επεισόδια ήταν το σαββατοκύριακο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, η οποία ολοκληρώνεται απόψε με τον αγώνα της Skoda Ξάνθης με τον Πλατανιά στα Πηγάδια.

Οι Ακρίτες διατηρούν ακόμη κάποιες ελπίδες για το «πλασάρισμά» τους στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, την ώρα που οι Κρητικοί δίνουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό (είναι στο +2 από τον Λεβαδειακό που είναι τέταρτος από το τέλος στη βαθμολογία).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει καταφέρει να νικήσει μέσα στην έδρα της το 2015, καθώς μετράει τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Από την πλευρά τους, οι Χανιώτες έχουν ξεχάσει να επιστρέψουν με κάποιο «τρίποντο», αφού η τελευταία τους νίκη ήταν στις 26 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα (από τότε έχουν 2 ισοπαλίες και 7 ήττες).

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Πανθρακικός-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ο Παναιτωλικός ήταν χορταστικός και πάλι, υπέταξε (2-0) τον Αστέρα Τρίπολης και ισοβαθμεί μαζί του στην 4η θέση, αλλά υπερτερεί. Αποθέωση για τον «μαέστρο», Μαρτίνες.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-3

Ακόμη μια… κηδεία στους Ζωσιμάδες έκανε ο Πανιώνιος. Σαν γνήσιοι «πάνθηρες», οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν μάσησαν απ’ τον τσαμπουκά του ΠΑΣ και με επίθεση από αέρος έφυγαν με χρυσό διπλό, 3-1.

Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0

Ο Ολυμπιακός έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, πριν έρθουν οι Ντουρμάζ και Φορτούνης (που μπήκαν στο β’ μέρος) να τον λυτρώσουν κόντρα στον Εργοτέλη (3-0). Τραγική η διαιτησία του Παπαπέτρου.
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-3

Δεν καταθέτει τα όπλα, ο κόσμος να χαλάσει! Μπορεί να έχανε στο ημίχρονο, ωστόσο όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε... μπάλα, νίκησε τον ΟΦΗ (3-2) και πάει «φτιαγμένος» στον υπέρ πάντων αγώνα με τον ΟΣΦΠ.

Κέρκυρα-Καλλονή 2-0

Έχει δείξει πως αντέχει και με δέκα παίκτες. Αυτή τη φορά όμως, η αποβολή του Αντέτζο (33’) κόστισε στην Καλλονή, που παραδόθηκε (2-0) στην -αήττητη για όγδοο ματς στο γήπεδό της- Κέρκυρα.
Λεβαδειακός-Βέροια 0-2

Μπορεί να μην ήταν καλή και ο Λεβαδειακός να την στρίμωξε, όμως η Βέροια βρήκε τον τρόπο να αποδράσει. Με δύο γκολ κόντρα στην ροή στο φινάλε του ματς, η «βασίλισσα του Βορρά» πήρε το τρίποντο, 2-0.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 4-0

Βγαλμένη από παραμύθι η εμφάνιση του Ατρομήτου που στο ντεμπούτο του Νιόπλια διέλυσε με σκορ 4-0 έντεκα παίκτες που φορούσαν τις φανέλες του ΠΑΟΚ. Η βαρύτερη φετινή ήττα για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Skoda Ξάνθη-Πλατανιάς (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Ιωαννίδης Κωνσταντίνος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Ακρίβος, Καραγκιζόπουλος

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Νίκη Βόλου – Skoda Ξάνθη (-)
Πανθρακικός-Παναιτωλικός (15:00, Novasports 2)
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 2)
Βέροια-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ (15:00, Novasports 2)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 6)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (15:15, Novasports 2)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

Εργοτέλης-Ατρόμητος (19:30, Novasports 1)*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα «σπίτι» στα δύο!!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συγκρούονται στο κοινό τους «σπίτι» (19:00) για τη 16η αγωνιστική με την πρώτη να θέλει να αποδείξει πως… έρχεται και τον δεύτερο πως παραμένει αφεντικό. Προβλήματα εκατέρωθεν.

Ένα «σπίτι» στα δύο
Σε μια μάχη από τα παλιά, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε (19:00, OTE Sport 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6) στο ΟΑΚΑ για τη 16η αγωνιστική.

Οι μεν «κιτρινόμαυροι» θέλουν να πιστοποιήσουν την αγωνιστική τους άνοδο και τη δραματική τους βελτίωση σε σχέση με τον πρώτο γύρο απέναντι στους πρωταθλητές, που με τη σειρά τους θέλουν να αποφύγουν ένα στραβοπάτημα που ενδεχομένως να είναι καταδικαστικό στην προσπάθεια που κάνουν για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Η «Ένωση» θα έχει πολύ κόσμο, καθώς οι προβλέψεις μιλούν ακόμη και για πενταψήφιο αριθμό, στο πλευρό της. Δεν θα έχει, ωστόσο, τους Ντούσαν Σάκοτα και Γιώργο Τσιάκο που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς στα δάχτυλα του ποδιού και του χεριού αντίστοιχα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα θέλει να διαπιστώσει τη δυναμικότητα της ομάδας του στο πρώτο της μεγάλο «τεστ» μετά τις πολύ σημαντικές μεταγραφές που την έχουν μεταμορφώσει, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί η επίσκεψη στο ΣΕΦ για το ματς με τον Ολυμπιακό (17:30).

Στον αντίποδα, το ντεμπούτο του Γκάνι Λαουάλ παίρνει μικρή αναβολή, καθώς ο Νιγηριανός σέντερ έχει ένα πρόβλημα στον ώμο και κάνει ατομικό πρόγραμμα, ενώ ενοχλήσεις στο πόδι έχει και ο Γιώργος Διαμαντάκος. Αντίθετα επανέρχεται μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες ο Νίκος Παππάς. Στην άκρη του μυαλού των «πρασίνων» υπάρχει φυσικά και ο νοκ άουτ ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία την Κυριακή, ενώ μεσολαβεί την Τετάρτη ο αγώνας με τα Τρίκαλα στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Κορομηλάς, Μάνος και Ταβουλαρέας.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (ΑΕΚ-ΠΑΟ)

Πόντοι υπέρ: 76,8 - 80,6
Πόντοι κατά: 77,1 - 65,1
Βολές: 69,6% - 72,4%
Δίποντα: 52,9% - 54,6%
Τρίποντα: 33,2% - 38%
Ασίστ: 16,6 - 20,3
Κλεψίματα: 6,3 - 8,2
Τάπες: 2,2 - 3,1
Λάθη: 14,1 - 11,7

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Σάββατο 7/2
Νέα Κηφισιά-Πανελευσινιακός 68-67
Ρέθυμνο-Κόροιβος Αμαλιάδας 78-66 (κ.α. 58-58)
ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ 72-64
Τρίκαλα-Πανιώνιος 78-69
Απόλλων Πατρών-Άρης 76-60

Κυριακή 8/2
Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός 64-88

Δευτέρα 9/2
19:00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (ΟΤΕ Sport 3)

Επόμενη αγωνιστική (17η)

Τετάρτη 18/2
17:00 Πανελευσινιακός-Κολοσσός (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Άρης-ΚΑΟΔ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Απόλλων Πατρών-Νέα Κηφισιά (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Πανιώνιος-Ρέθυμνο (Novasports 3)
19:00 Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (Novasports 3)

Πέμπτη 19/2
17:30 Ολυμπιακός-ΑΕΚ (OTE Sport 3)*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά την «δράση», αντίδραση;

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στον ΠΑΟΚ, έπειτα από άλλη μία άσχημη εμφάνιση της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα από τον Ατρόμητο. Εντός της ημέρας σύσκεψη κορυφής στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Μετά την «δράση», αντίδραση;
Μη αναστρέψιμη δείχνει πλέον η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος χθες το βράδυ πραγματοποίησε άλλη μία άσχημη εμφάνιση και ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από το Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το κλίμα στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» εντός και εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.

Στα χέρια Βρύζας – οπαδοί

Αυτό προκαλεί και τον εκνευρισμό των οπαδών της ομάδας, με κάποιους να περιμένουν χθες το βράδυ να επιστρέψει η αποστολή από την Αθήνα για να ζητήσουν εξηγήσεις και να συζητήσουν τα αίτια της… κατάρρευσης μετά τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε, όταν ο Ζήσης Βρύζας μαζί με τον Άγγελο Αναστασιάδη έφυγαν από την μπροστινή πόρτα του «Μακεδονία» (οι παίκτες αναχώρησαν απευθείας από την πίστα του αεροδρομίου) και οι οπαδοί επιτέθηκαν στον τεχνικό διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, ήρθαν στα χέρια και εκείνος ανταπέδωσε τις μπουνιές που δέχθηκε.

Μάλιστα, κάποιοι του ζήτησαν τον λόγο για τον Τζανδάρη που αποφάσισε να μην υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του. «Σήκω φύγε, ξέρουμε τι κάνεις, ήθελες να πάρεις λεφτά από τον Τζανδάρη, για αυτό δεν ανανεώνει», είπαν οι οπαδοί στον Βρύζα και εκείνος απάντησε: «Τι λέτε; Ας έρθουν ο παίκτης και ο πατέρας του να πουν την αλήθεια μπροστά μου. Αν είναι δυνατόν α λέγονται αυτά. Ντροπή, μη τα πιστεύετε»!

«Ας μη μιλήσουμε»

Η απόλυτη σιωπή επικρατούσε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και κατά την έξοδο της ομάδας από το γήπεδο στο Περιστέρι. Οι παίκτες άργησαν πολύ να βγουν και, λόγω της υποχρεώσης που υπάρχει με τη Nova, μίλησαν στις κάμερες οι παλιότεροι Τζιόλης και Σαλπιγγίδης. Από την πλευρά τους, ο Μακ και ο Ρατς απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις και το μόνο που είπαν ήταν «καλύτερα να μη μιλήσουμε». Λίγο αργότερα στο αεροδρόμιο, το ποδοσφαιρικό τμήμα συνάντησε την ομάδα βόλεϊ του συλλόγου, η οποία είχε επικρατήσει νωρίτερα με 3-2 σετ του Ολυμπιακού και το κοντράστ ήταν φοβερό.

Σήμερα τα… σπουδαία

Κρίσιμη θεωρείται σε πολλά επίπεδο η σημερινή ημέρα στον ΠΑΟΚ. Μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Ιβάν Σαββίδης έλαβε την απόφαση να κρατήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη, όμως σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή ανάμεσα στους δύο άνδρες. Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει μία νέα κουβέντα μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή και μένει να φανεί αν ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου θα μείνει στην προ δέκα ημερών απόφασή του.

Για Κατσικά και Τζανδάρη

Μέσα σε όλα ο Άγγελος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους Γιώργο Κατσικά και Φάνη Τζανδάρη για τους οποίους είχε προκύψει μία φημολογία πως η διοίκηση του έδωσε εντολή να μην τους χρησιμοποιήσει, από τη στιγμή που δεν έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους που λήγουν το καλοκαίρι.

«Δεν είναι θέμα εντολής της διοίκησης. Ο Κατσικάς αποφάσισε να φύγει και ποδοσφαιριστή που δεν θέλει να είναι στην ομάδα, εγώ δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσω. Ο Τζανδάρης δεν έχει υπογράψει πουθενά, αλλά είναι και τραυματίας. Αν κι αυτός κάνει το ίδιο, θα προτιμήσω να βάλω άλλον στη θέση του. Όποιοι αποφασίσουν να πάνε αλλού, δεν θα βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, και εγώ θα χρησιμοποιήσω παιδιά που θα είναι εδώ».*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξετάσεις και υπογραφές για Τσαϊρέλη!!

Οριστική είναι η συμφωνία του Ολυμπιακού με την Τενερίφη για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, παρά την… άγνοια που δηλώνει ο προπονητής του. Την Τρίτη στην Αθήνα για εξετάσεις και υπογραφές ο 26χρονος φόργουορντ.

Εξετάσεις και υπογραφές για Τσαϊρέλη

Έστω κι αν ο προπονητής του, Αλεχάνδρο Μαρτίνεθ, δηλώνει… άγνοια. «Υπάρχει αυτή η φήμη, όλοι την έχουμε διαβάσει, αλλά δεν ξέρω κάτι περισσότερο», τόνισε για το θέμα.

Εφόσον όλα πάνε καλά, ο Τσαϊρέλης θα αποτελέσει την προσθήκη του Ολυμπιακού εν όψει του δευτέρου γύρου στο Top 16, ωστόσο δύσκολα θα είναι στη δωδεκάδα για το ματς με την ΑΕΚ την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ (17:30). *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα, ξεκούραση και… ντέρμπι!!

Η ΑΕΚ έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στον Αχαρναϊκό, έχει μπροστά τις λίγες μέρες ξεκούρασης και λίγο πριν τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία.Σε φουλ φόρμα το 2015 ο Αραβίδης.

Χαμόγελα, ξεκούραση και… ντέρμπι

Πέρα από τον αυτονόητο στόχο των τριών βαθμών, η «Ένωση» ήταν πολλαπλά κερδισμένη στο χθεσινό ματς. Κι αυτό γιατί επέστρεψε στη δράση ο Κολοβέτσιος, ο Αραβίδης έφτασε τα δέκα γκολ μέσα στο 2015, οι Γιόχανσον, Μπαρμπόσα και Ανάκογλου έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ο Κρισάντους μοιάζει να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς.

Ανάσες πριν τα δύσκολα

Η ΑΕΚ έχει την εβδομάδα αυτή το προγραμματισμένο της ρεπό (θα ακολουθήσει ένα ακόμη, στις 22 Μαρτίου, όταν υπάρχει το ματς με τον Πανηλειακό που αποχώρησε). Επόμενη αγωνιστική της υποχρέωση είναι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας με την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ, εκεί που θα δοθεί στους «κιτρινόμαυρους» η ευκαιρία να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά τους από τους πλησιέστερους διώκτες τους (οι Πατρινοί είναι στο -9 με αγώνα λιγότερο). Πριν τον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό-εφόσον δεν υπάρξει αναβολή του (θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα, με την ΑΕΚ να αντιδρά στο ενδεχόμενο να μη γίνει η ρεβάνς στις 4/3)-θα γίνει και το ματς με την Επισκοπή στην Κρήτη.

Εκτιμάται πως σύντομα θα επιστρέψει στην αποστολή της ΑΕΚ και ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, που προπονείται κανονικά, ενώ δεν αργεί και η επάνοδος του Άλεξ Ντακόλ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το πλάνο Περέιρα για Ντνίπρο και Παναθηναϊκό!!

Στο παιχνίδι με την Ντνίπρο στρέφει πλέον την προσοχή του ο Ολυμπιακός, με τον Βίτορ Περέιρα να καταστρώνει τα πλάνα του για τους Ουκρανούς και το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το πλάνο Περέιρα για Ντνίπρο και Παναθηναϊκό

Ο Πορτογάλος τεχνικός συμπλήρωσε σαράντα ημέρες στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και αρχίσει να δείχνει στους παίκτες που έχει καταλήξει για το αρχικό σχήμα και εκείνους που μπορούν να δώσουν τις απαραίτητες βοήθειες στην ομάδα.

Ο 46χρονος προπονητής υπολογίζει επτά με οχτώ ποδοσφαιριστές για την ενδεκάδα και άλλοι τόσοι είναι περίπου εκείνοι που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο ροτέισον που κάνει. Συγκεκριμένα, οι Ρομπέρτο, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί και Μήτρογλου είναι οι «βασικοί»», ενώ ηγετική μορφή είναι και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Από εκεί και πέρα, μία θέση στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν ο Σαντάνα με τον Αυλωνίτη, ενώ ο Μιλιβόγεβιτς μπορεί να προσφέρει επιπλέον λύσεις στη μεσαία γραμμή και ο Ντουρμάζ στα άκρα.

Επίσης, στα πλάνα του Περέιρα συμπεριλαμβάνονται οι Μπενίτες, Γιαννούλης, Διαμαντάκος και Εντινγκά. Τέλος, στο προσκήνιο επανέρχεται και ο Μποτία, ο οποίος όμως προέρχεται από τραυματισμό και θα χρειαστεί παιχνίδια για να πάρει τα «πάνω» του, ενώ ο Φουστέρ θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα για όλα!!

Οπλισμένος με θάρρος μετά τη νίκη του στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ,ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το τελευταίο του χαρτί για το πρωτάθλημα με Ολυμπιακό.Ο Νίνης και οι άλλες σκέψεις για το ντέρμπι.

Όλα για όλα

Στις τάξεις των «πράσινων» υπάρχει ικανοποίηση για την αντίδραση που έβγαλε στο δεύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα. Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κυριάρχησε στο γήπεδο και έφυγε με τρεις πόντους από μια πολύ δύσκολη έδρα και μια «καυτή» ατμόσφαιρα. Από πλευράς Παναθηναϊκού εκφράζονται πολλά παράπονα για το κλίμα που συνάντησαν εκεί, καθώς υπήρξαν τραυματισμοί, ευτυχώς όχι σοβαροί, του Γρηγόρη Παπαβασιλείου, του Νίκου Καρέλη και του Γιώργου Κουτρουμπή. Μάλιστα από την ΠΑΕ λένε πως αν δεν είχαν φροντίσει να λάβουν εκείνοι τα μέτρα τους, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα. Παράπονα υπάρχουν και για το διαιτητή Δημητρόπουλο, για τη φάση του πέναλτι, ένα πάτημα του Δαμιανάκη στο Νίνη και τις πολλές κάρτες στο πρώτο μέρος.

Υποψηφιότητα Νίνη

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Οι Ταυλαρίδης και Μπούρμπος εξέτισαν τις ποινές τους και επιστρέφουν, με τον πρώτο να θεωρείται δεδομένο πως θα είναι βασικός δίπλα στον Σίλντενφελντ. Όσον αφορά στο δεξί άκρο, το πιθανότερο είναι να παίξει εκεί ο Τριανταφυλλόπουλος και να μετατεθεί ο Ζέκα στο χώρο του κέντρου. Υποψηφιότητα για την ενδεκάδα θέτει και ο Νίνης μετά την εξαιρετική του παρουσία στο ημίχρονο που αγωνίστηκε με τον ΟΦΗ. Ασφαλώς είναι ακόμη νωρίς για εκτιμήσεις για το βασικό σχήμα.

*Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ συμπλήρωσε στο Ηράκλειο επτά κίτρινες κάρτες και θα αποφασιστεί σε ποια δύο από τα προσεχή τέσσερα παιχνίδια θα εκτίσει την τιμωρία του. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν Ολυμπιακό (εντός), Ατρόμητο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Εργοτέλη (εκτός). Λογικά θα επιλεγεί να λείψει με Εργοτέλη και εκκρεμεί η απόφαση για ένα ακόμη ματς, που θα είναι μεταξύ Ατρομήτου και ΠΑΟΚ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Go… Westbrook!!

Θέαμα πρόσφεραν πλουσιοπάροχα όλοι, αλλά η Δύση ήταν αυτή που ήταν νικήτρια στο All Star Game της Νέας Υόρκης με 163-158 και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 41 πόντους ο MVP.

Go… Westbrook

Ο Τζέιμς Χάρντεν με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ ακολούθησε σε απόδοση, ενώ από τους ηττημένους, ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 30 πόντους και έφτασε τους 278 σε All Star Game ξεπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν (262) και πλέον βρίσκεται πίσω μόνο από τον Κόμπι Μπράιαντ. Ο πρωτάρης στα 34 του Κάιλ Κόρβερ ήταν «καυτός» με 21 πόντους και 7/12 τρίποντα. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς το... τζάμπολ ανάμεσα σε Πάου και Μαρκ Γκασόλ, που έγιναν τα πρώτα αδέρφια που συμμετέχουν στο ίδιο All Star Game.

Στο ημίχρονο του αγώνα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε την ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε. Αυτή ήταν η 28η νίκη στην ιστορία της Δύσης και τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ 37 μετρά η Ανατολή. Το επόμενο All Star Game θα γίνει στο Τορόντο του Καναδά το 2016.

Δωδεκάλεπτα: 36-47, 82-83, 122-122, 158-163.

Ανατολή (Μπάντενχολζερ): Άντονι 14 (7 ριμπ.), Τζέιμς 30 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Π. Γκασόλ 10 (12 ριμπ.), Λάουρι 10 (8 ασίστ), Γουόλ 19 (7 ασίστ), Ίρβινγκ 11 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Χόρφορντ 8 (7 ριμπ.), Τιγκ 14, Μίλσαπ 5 (6 ριμπ.), Κόρβερ 21, Μπος 10, Μπάτλερ 6.

Δύση (Κερ): Όλντριτζ 18, Τόμπσον 7 (6 ασίστ), Μ. Γκασόλ 6 (10 ριμπ.), Κάρι 15 (9 ριμπ.), Χάρντεν 29 (8 ριμπ., 8 ασίστ), Γουέστμπρουκ 41 (5 ριμπ.), Ντουράντ 3, Ντάνκαν 2 (9 ριμπ.), Πολ 12 (6 ριμπ., 15 ασίστ), Λίλαρντ 11, Κάζινς 14 (7 ριμπ.), Νοβίτσκι 5 (5 ριμπ.).







*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Με το... δεξί Ρίβερ και Μπόκα!! (videos)

Επίδειξη ανωτερότητας έκανε η Ρίβερ Πλέιτ στην πρεμιέρα του ανανεωμένου αργεντίνικου πρωταθλήματος με εκτός έδρας 4-1 επί της Σαρμιέντο.
Δύο γκολ πέτυχε ο Τεό Γκουτιέρες, ενώ δύο φορές σκόραρε και ο νεοαποκτηθέντας Σεμπαστιάν Παλάσιος στο 3-1 της Μπόκα Τζούνιορς επί της Ολίμπο, αν και εισήλθε ως αλλαγή στο 68ο λεπτό. Σε άλλα σημερινά (16/02) ματς της 1ης αγωνιστικής η Λανούς επικράτησε με 1-0 της Κίλμες και η Αρχεντίνος Τζούνιορς κέρδισε με 2-0 την Ατλέτικο Ραφαέλα, ενώ η Ουνιόν κατέβαλε την Ουρακάν με 1-0 εκμεταλλευόμενη αμυντικό λάθος των «αερόστατων». Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Κίλμες - Λανούς 0-1
Ουνιόν - Ουρακάν 1-0
Μπόκα Τζούνιορς - Ολίμπο 3-1
Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ατλέτικο Ραφαέλα 2-0
Σαρμιέντο - Ρίβερ Πλέιτ 1-4
Οι βαθμολογίες
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
1
3
Μπόκα Τζούνιορς
1
3
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1
3
Σαν Λορένζο
1
3
Βελέζ Σάρσφιλντ
1
3
Ιντεπεντιέντε
1
3
Ντεφένσα Χουστίσια
1
3
Λανούς
1
3
Ροζάριο Σεντράλ
1
3
Τεμπέρλι
1
3
Ουνιόν
1
3
Γοδόι Κρουζ
1
1
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1
1
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
1
1
Τίγκρε
1
1
Άρσεναλ Σαραντί
0
0
Μπελγκράνο
0
0
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
0
0
Νουέβα Σικάγο
0
0
Νοούελς Ολντ Μπόις
1
0
Μπάνφιλντ
1
0
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1
0
Ουρακάν
1
0
Κίλμες
1
0
Ρασίνγκ Κλουμπ
1
0
Ολίμπο
1
0
Αλδοσίβι
1
0
Ατλέτικο Ραφαέλα
1
0
Κολόν Σάντα Φε
1
0
Σαρμιέντο
1
0
-Οι πρώτοι δύο προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
3,000
Τεμπέρλι
3,000
Ουνιόν
3,000
Ιντεπεντιέντε
1,800
Λανούς
1,708
Ρίβερ Πλέιτ
1,708
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,614
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,562
Σαν Λορένζο
1,531
Μπόκα Τζούνιορς
1,520
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.452
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,416
Άρσεναλ Σαραντί
1,410
Μπελγκράνο
1,400
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,396
Ροζάριο Σεντράλ
1,344
Γοδόι Κρουζ
1,322
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,218
Ολίμπο
1,189
Ντεφένσα Χουστίσια
1,150
Τίγκρε
1,145
Κίλμες
1,114
Μπάνφιλντ
1,000
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
1,000
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,000
Αλδοσίβι
0,000
Κολόν Σάντα Φε
0,000
Ουρακάν
0,000
Νουέβα Σικάγο
0,000
Σαρμιέντο
0,000
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.












*Πηγή: onsports.gr*

Ένταση με Βρύζα!!

Οπαδοί του ΠΑΟΚ περίμεναν με... άγριες διαθέσεις την αποστολή της ομάδας στο αεροδρόμιο μετά τη βαριά ήττα απο τον Ατρόμητο και αυτός που την «πλήρωσε» ήταν ο Ζήσης Βρύζας.

Ένταση με Βρύζα!
Ένταση δημιουργήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά την επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟΚ από την Αθήνα.

Περίπου τριάντα οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» περίμεναν την ομάδα μετά το 4-0 από τον Ατρόμητο για την 24η αγωνιστική της Super League.

Ο πρώτος που εμφανίστηκε ήταν ο Ζήσης Βρύζας και οι φίλοι του ΠΑΟΚ κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του και παρενέβη ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, Γιάννης Αθανασιάδης.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ τα... άκουσε για τη διαχείριση που γίνεται στα λεφτά που δίνει ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Τζανδάρη.

Αντιθέτως, αποθεώθηκε η ομάδα βόλεϊ για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στου Ρέντη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθε στα χέρια με παίκτη του ο Ομπράντοβιτς!! (video)

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς και ο Άλεξ Ρένφρο λίγο έλειψε να παίξουν ξύλο σε τάιμ άουτ της Άλμπα Βερολίνου στον αγώνα με την Όλντενμπουργκ.

Ήρθε στα χέρια με παίκτη του ο Ομπράντοβιτς! (video)
Απίστευτο σκηνικό στη διάρκεια τάιμ άουτ της Άλμπα στον αγώνα με την Όλντενμπουργκ, όπου η ομάδα του Βερολίνου υπέστη απρόσμενη εντός έδρας ήττα.

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς τα έψελνε στους παίκτες του για την κακή τους εμφάνιση και φαίνεται πως ο Άλεξ Ρένφρο δεν αποδεχόταν την κριτική. Ο Σέρβος κόουτς έγινε έξαλλος και έσπρωξε τον παίκτη του, ο οποίος αντέδρασε και προτού το επεισόδιο γενικευτεί και παίξουν ξύλο, παρενέβησαν οι υπόλοιποι παίκτες για να τους χωρίσουν και να απομακρύνουν την… αδιάκριτη κάμερα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Θέλτα δεν ήταν Ρεάλ!! (vid)

Λίγες μέρες μετά το εκκωφαντικό 4-0 σε βάρος της Ρεάλ, η Ατλέτικο υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Θέλτα η οποία επικράτησε απόλυτα δίκαια 2-0 στο «Μπαλαΐδος».  
Κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό. Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Οι μαχητές του Ντιέγο Σιμεόνε που την προηγούμενη αγωνιστική έριξαν ιστορική τεσσάρα στην Ρεάλ, έχασαν με κάτω τα χέρια από την Θέλτα που ήταν καλύτερη από την αρχή μέχρι το τέλος και πήρε το τρίποντο με δύο γκολ στην επανάληψη. Οι Γαλιθιάνοι παρότι είχαν τιμωρημένο τον προπονητή τους, Εντουάρδο Μπερίσο, ήθελαν πιο πολύ τη νίκη, ήταν πιο οργανωμένοι, ήταν αρίστοι τακτικά, είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους και έφτασαν την κατοχή ακόμα και στο 71% υπέρ τους. Πλέον, οι Ροχιμπλάνκος βρίσκονται στο -7 από το Νο1 του πίνακα της Primera Division.
Ο Σιμεόνε έβαλε δίδυμο στην επίθεση Μάντζουκιτς-Τόρες, όμως η επίθεση της Ατλέτικο δεν μπορούσε να είναι επικίνδυνη. Η Θέλτα ήταν καλά διαβασμένη, δεν άφηνε κενά, δεν έχανε μονομαχίες και κάθε άλλο παρά παθητικό ρόλο είχε στον αγώνα. Στο 15' ο Τόρες είχε τον χρόνο αλλά δεν εκτέλεσε καλά από το ημικύκλιο, για να ακολουθήσουν καλές στιγμές με Κρον-Ντέλι (16') και Νολίτο (17') για τους γηπεδούχους. Το ματς συνεχίστηκε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία με τον Γκριεζμάν να μην δημιουργεί πρόβλημα στον Σέρχιο Αλβαρεθ (20') και τον δραστήριο, Νολίτο, να έχει σουτ άουτ από το όριο της περιοχής. Στο 34' τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Ατλέτι -που έχει τον Κόκε νοκ άουτ- με τον Τιάγκο Μέντες να αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του στο κέντρο να παίρνει ο Μάριο Σουάρεθ. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο η κατοχή έφτασε στο 71%-29% υπέρ των Γαλιθιάνων και στο 45' στην καλύτερη φάση των Μαδριλένων ο Μάντζουκιτς έκανε ωραία ντρίμπλα στην κόντρα αλλά σούταρε στον Αλβαρεθ.
Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν με την Θέλτα να παίζει επιθετικά και να πιέζει. Υποψία φάσης για την Ατλέτικο ήταν η κεφαλιά του Γοδίν (54'), όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που άξιζαν. Στο 57' ο Νολίτο πέρασε τον Μιράντα, όχι όμως και τον Γοδίν ο οποίος τον ανέτρεψε και παραχώρησε πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός δύο λεπτά μετά έστησε τη μπάλα στη βούλα και ξεγέλασε τον Μογιά (1-0). Η Ατλέτικο βρέθηκε κοντά στο να ισοφαρίσει στην επόμενη φάση, όμως ο Σέρχιο Αλβαρεθ απέκρουσε πρώτα το σουτ του Σαούλ και στη συνέχεια -ενώ ήταν πεσμένος- το πλασέ του Γκριεζμάν (ήταν οφσάιντ) σε μία τρομερή επέμβαση. Στο 62' ο Λαριβέι έχασε απίστευτη ευκαιρία σε κενό τέρμα μετά τη σέντρα-σουτ του Νολίτο από δεξιά, όμως στο 72' έγινε το 2-0 με διαγώνιο σουτ του Ορεγιάνα ύστερα από την πάσα του Κρον-Ντέλι. Στις τελευταίες φάσεις, η κεφαλιά του Μάντζουκιτς πήγε στα χέρια του Αλβαρεθ (79') και ο Μογιά απέτρεψε το 3-0 με δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Ορεγιάνα (92').



Θέλτα: Σέρχιο Αλβαρεθ, Γκόμεθ, Καμπράλ, Φοντάς, Τζόνι, Ραντόχα, Αουγκούστο, Κρον-Ντέλι (91' Αλεξ Λόπεθ), Ορεγιάνα (93' Σάντι Μίνια), Νολίτο, Λαριβέι (76' Ερνάντες).
Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι (73' Χιμένες), Τιάγκο (34' Σουάρεθ), Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες (46' Κάνι), Μάντζουκιτς.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Συνεργάστηκαν και οι 11!! (pic)

Αποθέωση του ομαδικού ποδοσφαίρου στο «Emirates», αφού στο πρώτο γκολ της Άρσεναλ, συνεργάστηκαν και οι 11 ποδοσφαιριστές της στον αγωνιστικό χώρο, πριν ο Ολιβιέ Ζιρού στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
Όπως φαίνεται και στο γράφημα κάτω, η ενέργεια των Λονδρέζων ξεκίνησε από τον Νταβίντ Οσπίνα και η μπάλα πέρασε από τα πόδια και των 11 ποδοσφαιριστών των Κανονιέρηδων πριν ο Γάλλος ανοίξει το σκορ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Nίνης και Καρέλης κόντρα σε κομάντο και σύστημα...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Νίνη, τον Καρέλη και τα άλλα παιδιά, που αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο, στενοχώρησαν το σύστημα και πάνω απόλα τον κομάντο Δημητρόπουλο και κέρδισαν τον παθιασμένο ΟΦΗ.
Όλα ήταν μια χαρά προσχεδιασμένα, για να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κομάντο Δημητρόπουλος με πέντε κίτρινες στο πρώτο ημίχρονο σε παίκτες του Παναθηναϊκού εκ των οποίων αυτές στον Μαυρία, τον Μπέργκ και τον Τριανταφυλλόπουλο είναι ανύπαρκτες. Όπως ανύπαρκτο ήταν και το πέναλτι από το οποίο έγινε το 2-1. Η βουτιά του Τζορτζ μετατράπηκε σε ανατροπή από τον Τριανταφυλλόπουλο, που έφαγε και την κίτρινη.
Την ίδια ώρα οι παίκτες του ΟΦΗ σαν κομάντο σημάδευαν πόδια και έμειναν ατιμώρητοι από τον... κομάντο Δημητρόπουλο. Τρεις κίτρινες έχει χαρίσει στον Μπολάκη(24, 69,79), δηλαδή κόκκινη κάρτα και άλλη μία κόκκινη κάρτα έχει χαρίσει στον Δαμιανάκη, που πάτησε εκτός φάσης τον Νίνη στο 60. Αλλά δεν αποβλήθηκε ποτέ, αν και ότι έκανε το έκανε μπροστά στα μάτια του άλλου κομάντο του Τσολάκη. Απόλυτα… φυσιολογικό, που δεν υπέδειξε την αποβολή…
Ο Παναθηναϊκός, όμως, προηγήθηκε μόλις στο 1 με κοντινό σουτ του Καρέλη μετά από υπέροχο συνδυασμό με Μπέργκ, Πέτριτς. Μετά ο Παναθηναϊκός έδωσε δικαιώματα, αφού δεν συνέχισε έτσι όπως ξεκίνησε και ο κομάντο Δημητρόπουλος οργίασε. Φάουλ, ανάποδες κίτρινες, ανύπαρκτα πέναλτι. Το 0-1 έγινε 2-1.
Στο ημίχρονο όλα ήταν εναντίον Παναθηναϊκού. Ολοι ήταν έτοιμοι να ειρωνευτούν, να κάνουν πλάκα, που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει τα παιδάκια του ΟΦΗ και θέλει και πρωτάθλημα. Τα γνωστά «φτιάξε πρώτα ομάδα και μετά μίλα για την διαιτησία». Όλα πήγαιναν μια χαρά για όλους αυτούς στο ημίχρονο.
Ελα, όμως, που στο δεύτερο ημίχρονο τους χάλασε το σχέδιο. Ο Νίνης μπήκε μέσα και μάζεψε το κέντρο και πέρασε και πάσες, που δεν μπόρεσε να περάσει άλλος μέσος μέχρι τότε. Ο Μπέργκ έτρωγε το ξύλο και έλεγε και ευχαριστώ , για να μην φάει δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, αλλά ο Χουχούμης από αριστερά, ο Καρέλης στην επίθεση και ο Πράνιτς.. την χάλασαν την δουλειά τα παλιόπαιδα. Το 2-2 από τον Πράνιτς, αφού η μπάλα βρήκε στον Μακρή και το 2-3 από τον Καρέλη σε σέντρα, πάρε –βάλε του Χουχούμη και τέζα το όλο το σύστημα. Δοκάρι ο Καρέλης, τρεις μεγάλες ευκαιρίες χαμένες από Μπέργκ, άλλες δύο χαμένες ευκαιρίες από Πράνιτς και Αντζαγκούν. Και αντί το ματς να τελειώσει 2-5, η 2-6 έμεινε στο 2-3. Στον αντίποδα δύο σουτ του Τζορτζ, που ήταν πολύ δύσκολο από εκείνη την θέση να πάνε στα δίχτυα, αλλά ο Στιλ έκανε αυτό, που έπρεπε.
Δυστυχώς για τον κομάντο… Δημητρόπουλο και όλο το σύστημα ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Και επειδή κέρδισε στο τέλος έφαγε ένα τσιμέντο ο Παπαβασιλείου στο κεφάλι και έκανε τρία ράμματα και έφαγε και ένα καπνογόνο ο Καρέλης. Ετσι, για να μάθουν να κερδίζουν... Πάλι καλά, που δεν έγινε τίποτα χειρότερο λέω εγώ, με όλα αυτά, που είχαν προηγηθεί και με αυτά, που έλεγε ο Μαχλάς μέρες τώρα για πόλεμο από τον Παναθηναϊκό  και άλλα τέτοια.
Αγωνιστικά θέλω να πω δύο πράγματα ακόμα. Το 4-2-3-1 και η χρησιμοποίηση του Μαυρία δεν του βγήκε του Αναστασίου και ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο γκολ φάνηκε ανεξήγητα να πατάει φρένο. Η αλλαγή του Νίνη και το 4-4-2 άλλαξε όλη την ομάδα και η αλήθεια είναι, ότι ξέμεινε από δυνάμεις στο τέλος ο ΟΦΗ(ανέβηκε πολύ και ο Ζέκα στο δεύτερο) και ήρθε αυτή η νίκη, που δίνει ψυχολογική ώθηση στην ομάδα κυρίως για τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες έγινε το ματς. Η ομάδα πήρε μία νίκη, που είχε την υποχρέωση να πάρει με βάση την δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά έδειξε σθένος και αντέδρασε παρά το ότι είχε κόντρα διαιτησία και έδρα και πάει τώρα να παίξει τα πάντα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με στόχο να τον κερδίσει.
ΥΓ: Ο Αναστόπουλος ήταν σε άλλο γήπεδο. Τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός με το γκολ ισοφάρισης  και τη νίκη και ξέχασε τις πολλές ευκαιρίες του Παναθηναϊκού. Οσο για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΟΦΗ δεν είπε κουβέντα. Αν με τέτοιο πέναλτι ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει ακόμα θα μίλαγε. Περαστικά allenatore, είναι δυσκολοχώνευτη η σημερινή ήττα διότι ήθελες να δουλέψεις και για την  ομάδα που έκανες καριέρα σαν ποδοσφαιριστής…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επεισόδια ξανά στην Ισπανία!!

Οι Frente Atletico από τη Μαδρίτη, μαζί με οπαδούς της Μπέτις συνεπλάκησαν με φίλους της Αλμπαθέτε σε μπαρ, όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος των Σεβιγιάνων.  
Οι Frente της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν οι σκληροπυρηνικοί που είχαν συγκρουστεί με τους ultras της Ντεπορτίβο, στα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός φιλου της Λα Κορούνια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Μπέτις, είχαν ξανά εμπλοκή σε επεισόδια.
Όπως τόνισε ο Χοσέ Μοντορό στο Canal Sur, οι Supporters Sur των Μπέτικος σε συνεργασία με τους Frente Atletico συγκρούστηκαν με οπαδούς της Αλμπαθέτε σε μπαρ, πριν την αναμέτρηση της ομάδας τους με τους Σεβιγιάνους.
Ο Μοντορό ξεκαθάρισε ότι «τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όπως φαινόταν στην αρχή», ωστόσο τόνισε πως η σύγκρουση είναι γεγονός. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ομάδα του είναι ενάντια στη βία.

*Πηγή: gazzetta.gr*