Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Δέλλας: «Πρέπει να πατάμε στο έδαφος»

Ευχαριστημένος από τη νοοτροπία που δείχνουν μέχρι στιγμής οι παίκτες της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας, χαρακτηρίζοντας –μετά τη νίκη με τον Αχαρναϊκό- τον εαυτό του τυχερό που δουλεύει μαζί τους

Δέλλας: «Πρέπει να πατάμε στο έδαφος»
Τυχερός νιώθει ο Τραϊανός Δέλλας από την ανταπόκριση που δείχνουν οι παίκτες του σε όλα τα επίπεδα μέχρι στιγμής της σεζόν. Μετά τη νίκη επί του Αχαρναϊκού, ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως έχει επισημάνει εντός των αποδυτηρίων, το γεγονός πως είναι πιο δύσκολο να χειριστείς μια επιτυχία.

Παράλληλα, δήλωσε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την εικόνα των «κιτρινόμαυρο» στο παιχνίδι.

Αναλυτικά:

«Όταν ξεκινάς κάτι και δέχεσαι τόσο ωραία λόγια από έναν άνθρωπο που έχει φάει με το... κουτάλι τους πάγκους είναι ευχάριστο. Για το παιχνίδι ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία οργανωμένη ομάδα, που θα κλείσει τους χώρους και θα προσπαθήσει να κλέψει το παιχνίδι στην κόντρα ή με κάποιο στημένο. Ήμασταν όμως διαβασμένοι. Τα παιδιά είχαν υπομονή, προσπάθησαν κυρίως από το πλάι να φτιάξουν φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας είχαμε μία δυσκολία.

Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε ότι δεν έχει τελειώσει το ματς και έπρεπε να το τελειώσουμε. Βρήκαμε τον τρόπο να βάλουμε το δεύτερο γκολ και να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Ένα ακόμα, που ήταν δικό μου μέλημα, ήταν πως να διαχειριστούμε την κούρασή μας και τον μικρό "πανικό" που είχε διαμορφωθεί μετά τον Ολυμπιακό.

Είχα πει στους παίκτες μου πως και για έναν προπονητή είναι πιο δύσκολο να διαχειριστεί ένα καλό αποτέλεσμα. Ευτυχώς έχω την τύχη να έχω σοβαρά παιδιά που καταλαβαίνουν πολύ γρήγορα. Γι' αυτό είχαμε μία σοβαρή εικόνα. Για μας αυτό το ματς τελείωσε. Έχουμε ρεπό την άλλη Κυριακή, θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να δούμε μετά τον νέο κύκλο παιχνιδιών που ανοίγει και τον στόχο μας που είναι η επάνοδος στη Σούπερ Λίγκα».


Για το πως διαχειρίζεται ο ίδιος τις όποιες επιτυχίες έρχονται:

«Αυτό προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες και γι' αυτό είμαι χαρούμενος που βλέπω ανταπόκριση. Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά. Όμως πρέπει τώρα στα καλά πρέπει να τραβάμε λίγο τον εαυτό μας πιο κάτω, να πατάμε στο έδαφος. Θέλουμε να είμαστε ταπεινοί, να μαθαίνουμε από τις επιτυχίες. Είναι πιο δύσκολο να μαθαίνεις από τις επιτυχίες, παρά απ' τις αποτυχίες. Θα πρέπει να προσγειωνόμαστε μονοι μας και να ξέρουμε πραγματικά τι μπορούμε να κάνουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: