Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Το συμβόλαιο των... 400 λιρών!!

Ο δρόμος για τα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας περνά από το «Ντιπντεϊλ» και το ζευγάρι Πρέστον - Γιουνάιτεντ φέρνει σε όλους μνήμες... Ντέιβιντ Μπέκαμ!
Μόλις... 50 χιλιόμετρα χωρίζουν το Μάντσεστερ από το Πρέστον, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες θα συναντηθούν σε επίσημο ματς. Κι όμως υπάρχουν πολλά πρόσωπα που συνδέουν τις δυο ομάδες, όπως αυτό του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Άλλωστε, η Πρέστον αποτέλεσε το... διαβατήριό του για τη μεγάλη επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ». Το 1995 ο Σερ Αλεξ φρόντισε να τον στείλει... μακριά κάτι που «τρέλανε» τον 19χρονο ανερχόμενο σταρ. «Σοκαρίστικα, νόμιζα πως ήταν σημάδι αποχώρησης. Πίστεψα πως ο σύλλογος ήθελε να με ξεφορτωθεί!». Ωστόσο, ο Φέργκιουσον τον διαβεβαίωσε πως η Πρέστον θα ήταν ένας σημαντικός σταθμός πριν την επιστροφή του στη Γιουνάιτεντ. Με το που έφτασε στην ομάδα... έκλεψε από τον συμπαίκτη του, Πολ Ρέινορ τα στημένα!
Για να πούμε την αλήθεια, δεν ήταν απόφαση του Μπέκαμ. Ο μάνατζερ της ομάδας, Γκάρι Πίτερς στάθηκε μπροστά απ' όλους τους παίκτες  και είπε: «Αυτός είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, θα είναι δανεικός από τη Μάντσεστερ, από δω και πέρα θα εκτελεί όλα τα στημένα».
Ηταν τόσο ενοχλητικό και για τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να κάνει φιλίες με όλους τους συμπαίκτες του.
A young Becks at United (Cantona cuddle not pictured).
Το κλίμα όμως είχε γίνει βαρύ και έγινε... χειρότερο για τον Ρέινορ όταν σε παιχνίδι με τη Ντονκάστερ έδωσε τη θέση του στον Μπέκαμ. Ο 19χρονος ανέλαβε εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. «Από τότε δεν μίλησα ξανά» θα σχολιάσει ο Ρέινορ!
Ηταν ευτυχία για τους παίκτες της Πρέστον να έχουν δίπλα τους τον Μπέκαμ «Είχαμε ένα κοινό μπόνους για γκολ, εγώ ήμουν αμυντικός και δεν σκόραρα, οπότε ο Ντέβιντ μας βοήθησε πολύ. 50 και 100 λίρες ήταν κάτι τεράστιο για ματς».
Η παρουσία του Αγγλου σταρ είναι σημείο αναφοράς ακόμα για τους οπαδούς της Πρέστον, αλλά και ο Μπέκαμ δεν ξέχασε την ομάδα. Παρακολουθούσε την ομάδα συχνά, είχε πάει την ίδια χρονιά (είχε επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ) να την δει από κοντά στη μάχη των πλέι οφ, όπως και την επόμενη χρονιά ηταν συχνά στις εξέδρες. Βρέθηκε με τους συμπαίκτες του σε μπαρ και όλοι ήταν ευτυχισμένοι που τον είχαν δίπλα τους. Τα δώρα του αρκετά στην ομάδα, αφού τους έστελνε μέχρι και παπούτσια!

Κανείς δεν θα ξεχάσει πως ο Μπέκαμ έμενε μόνος μετά το τέλος κάθε προπόνησης και δούλευε τις εκτελέσεις του, αλλά και την τεχνική του. Οι φωτογραφίες με τον Μπέκαμ να σκοράρει από φάουλ και κόρνερ γεμίζουν το στάδιο της ομάδας και ο Ρέινορ (βοηθός προπονητή στη Ρόδεραμ) τονίζει: «Τα παιδιά μου δεν πιστεύουν πως έπαιξα με τον Μπέκαμ, ευτυχώς υπάρχουν φωτογραφίες».

Ο Μπέκαμ άλλαξε την ομάδα μέσα σε ένα μήνα και εκτός λίρες χάρισε στους συμπαίκτες του και μοναδικές αναμνήσεις! Πέρασαν 43 χρόνια από την τελευταία τους «σύγκρουση» και ο Μπέκαμ είναι μέρος του δεσμού μεταξύ των δυο ομάδων. Επαιξε πέντε ματς με την Πρέστον, πέτυχε δυο γκολ, καρπώθηκε 400 λίρες για τον μήνα, αλλά και μπόνους 50 λιρών για κάθε παιχνίδι που ήταν βασικός! Το συμβόλαιό του δεν ξεκρεμάστηκε ποτέ από τα γραφεία της Πρέστον!




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: