Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

«Ναι μεν, αλλά» για τα επεισόδια από Μαχλά!

Καταδίκασε μεν τα φαινόμενα βίας στο Ηράκλειο ο Νίκος Μαχλάς, αλλά χαρακτήρισε «φυσιολογικές» τις αντιδράσεις του κόσμου λόγω του «άδικου πολέμου» που προηγήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

«Ναι μεν, αλλά» για τα επεισόδια από Μαχλά

Αφορμή γι’ αυτή τη συνέντευξη στάθηκαν οι εικόνες που ακολούθησαν μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα που βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με σκορ 3-2.

Ακολούθησε ρίψη αντικειμένων, κυρίως καπνογόνων με στόχο τους παίκτες του «τριφυλλιού» αλλά και κομμάτια τσιμέντου με ένα εξ αυτών να τραυματίζει στο κεφάλι τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου που αποχωρούσε από τον πάγκο των «πρασίνων».

Ο Νίκος Μαχλάς τόνισε πως οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έχουν ήθος, ανάλογα φαινόμενα συμβαίνουν σε όλα τα γήπεδα και ουσιαστικά έκανε λόγο για ηθική αυτουργία του Παναθηναϊκού και του Γιάννη Αλαφούζου προσωπικά για τα επεισόδια.

Παράλληλα, μίλησε για άδικο πόλεμο που γίνεται από όλους στον ΟΦΗ και δήλωσε αισιόδοξος πως η ομάδα θα πάρει πίσω τους βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί από το πρωτάθλημα.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στη ΝΕΡΙΤ:

Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με νεαρά παιδιά που έχουν πάθους και όρεξη. Δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από αυτό το ματς αν και μας άξιζε.

Αδικούμε τους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έχουν δείξει πως έχουν ήθος και στέκονται στην ομάδα. Τα έχουμε δει αυτά σε όλα τα γήπεδα. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι διοικήσεις που δημιουργούν καταστάσεις. Ο κόσμος ακούσει, διαβάζει, βλέπει και μετά ξεσπάει στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν φαινόταν πως κάποια καπνογόνα ή φωτοβολίδες θα χάλαγαν την ατμόσφαιρα. Στα αποδυτήρια δεν έγινε τίποτα. Εκπροσωπώ έναν τεράστιο σύλλογο. Ήταν άδικος ο αγώνας εναντίον μας και ήταν άδικος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο κ. Αλαφούζος. Δεν γίνεται η λίγκα να έχει τον ίδιο νομικό εκπρόσωπο με αυτόν του Παναθηναϊκό. Δεχόμαστε από όλους πόλεμο και είναι φυσιολογικό ο κόσμος να θέλει να ξεσπάσει.

Καταδικάζω τα φαινόμενα βίας και είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά, αλλά αυτά τα παιδιά δεν τρελάθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Κάποιοι πυροδότησαν αυτήν την κατάσταση. Εύχομαι στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό να μην συμβούν τέτοια πράγματα. Όμως οι ίδιοι οι πρόεδροι πυροδοτούν αυτά τα πράγματα.

Ο ΟΦΗ είναι κόσμημα για την Ελλάδα. Οι φίλαθλοί μας είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν με κάποιες εξαιρέσεις.

Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Πρέπει να προχωράμε. Έχουμε κι εμείς την ευθύνη, αλλά τα κέντρα αποφάσεων δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο για όλες τις ομάδες. Ο κόσμος είναι ο τελευταίος που φταίει, εμείς οι διοικήσεις έχουμε την ευθύνη.
Μια ομάδα τόσο ιστορική σαν τον ΟΦΗ δεν πέφτει. Ακόμη κι αν χρειαστούν 2-3 χρόνια θα επανέλθουμε. Οι 17 ποδοσφαιριστές που μας έχουν αφήσει κάποιοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ευχαριστώ τον Νίκο Αναστόπουλο που με αυτά τα παιδιά καταφέρνει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κοντράρει στα ίσια τους υπόλοιπους. Σήμερα χάσαμε με δυσκολία. Δυστυχώς εμείς παλεύουμε χωρίς να ξέρουμε το μέλλον. Καμία ομάδα που έχει ιστορία δεν έχει γκρεμιστεί. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως μπορεί να πέσουμε. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς θα πάρουμε πίσω τους βαθμούς που μας στερήσανε. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να πέσουμε όπως έγινε με τη Νίκη Βόλου.

Όλα όσα συμβαίνουν με στενοχωρούν. Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ. Δεν έχω λόγο να μαλώνω με τον κ. Αλαφούζο. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει την δουλειά του για να μην κάνουμε τον κάθε φίλαθλο να έρχεται στο γήπεδο και να πετάει καπνογόνα. Βλέπουμε κάποια πράγματα με τις διαιτησίες και ο κόσμος ανάλογα πράττει. Να κοιτάξουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Εγώ σήμερα είδα ένα ωραίο παιχνίδι με πέντε γκολ. Είναι κρίμα να μην βρίσκεται ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα, όπως συμβαίνει με την ΑΕΚ, τον Ηρακλή ή τον Άρη.

Δεν μας συμφέρει η απαξίωση του ποδοσφαίρου. Μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να σταματήσουμε να παράγουμε βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: