Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Θέλτα δεν ήταν Ρεάλ!! (vid)

Λίγες μέρες μετά το εκκωφαντικό 4-0 σε βάρος της Ρεάλ, η Ατλέτικο υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Θέλτα η οποία επικράτησε απόλυτα δίκαια 2-0 στο «Μπαλαΐδος».  
Κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό. Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Οι μαχητές του Ντιέγο Σιμεόνε που την προηγούμενη αγωνιστική έριξαν ιστορική τεσσάρα στην Ρεάλ, έχασαν με κάτω τα χέρια από την Θέλτα που ήταν καλύτερη από την αρχή μέχρι το τέλος και πήρε το τρίποντο με δύο γκολ στην επανάληψη. Οι Γαλιθιάνοι παρότι είχαν τιμωρημένο τον προπονητή τους, Εντουάρδο Μπερίσο, ήθελαν πιο πολύ τη νίκη, ήταν πιο οργανωμένοι, ήταν αρίστοι τακτικά, είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους και έφτασαν την κατοχή ακόμα και στο 71% υπέρ τους. Πλέον, οι Ροχιμπλάνκος βρίσκονται στο -7 από το Νο1 του πίνακα της Primera Division.
Ο Σιμεόνε έβαλε δίδυμο στην επίθεση Μάντζουκιτς-Τόρες, όμως η επίθεση της Ατλέτικο δεν μπορούσε να είναι επικίνδυνη. Η Θέλτα ήταν καλά διαβασμένη, δεν άφηνε κενά, δεν έχανε μονομαχίες και κάθε άλλο παρά παθητικό ρόλο είχε στον αγώνα. Στο 15' ο Τόρες είχε τον χρόνο αλλά δεν εκτέλεσε καλά από το ημικύκλιο, για να ακολουθήσουν καλές στιγμές με Κρον-Ντέλι (16') και Νολίτο (17') για τους γηπεδούχους. Το ματς συνεχίστηκε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία με τον Γκριεζμάν να μην δημιουργεί πρόβλημα στον Σέρχιο Αλβαρεθ (20') και τον δραστήριο, Νολίτο, να έχει σουτ άουτ από το όριο της περιοχής. Στο 34' τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Ατλέτι -που έχει τον Κόκε νοκ άουτ- με τον Τιάγκο Μέντες να αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του στο κέντρο να παίρνει ο Μάριο Σουάρεθ. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο η κατοχή έφτασε στο 71%-29% υπέρ των Γαλιθιάνων και στο 45' στην καλύτερη φάση των Μαδριλένων ο Μάντζουκιτς έκανε ωραία ντρίμπλα στην κόντρα αλλά σούταρε στον Αλβαρεθ.
Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν με την Θέλτα να παίζει επιθετικά και να πιέζει. Υποψία φάσης για την Ατλέτικο ήταν η κεφαλιά του Γοδίν (54'), όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που άξιζαν. Στο 57' ο Νολίτο πέρασε τον Μιράντα, όχι όμως και τον Γοδίν ο οποίος τον ανέτρεψε και παραχώρησε πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός δύο λεπτά μετά έστησε τη μπάλα στη βούλα και ξεγέλασε τον Μογιά (1-0). Η Ατλέτικο βρέθηκε κοντά στο να ισοφαρίσει στην επόμενη φάση, όμως ο Σέρχιο Αλβαρεθ απέκρουσε πρώτα το σουτ του Σαούλ και στη συνέχεια -ενώ ήταν πεσμένος- το πλασέ του Γκριεζμάν (ήταν οφσάιντ) σε μία τρομερή επέμβαση. Στο 62' ο Λαριβέι έχασε απίστευτη ευκαιρία σε κενό τέρμα μετά τη σέντρα-σουτ του Νολίτο από δεξιά, όμως στο 72' έγινε το 2-0 με διαγώνιο σουτ του Ορεγιάνα ύστερα από την πάσα του Κρον-Ντέλι. Στις τελευταίες φάσεις, η κεφαλιά του Μάντζουκιτς πήγε στα χέρια του Αλβαρεθ (79') και ο Μογιά απέτρεψε το 3-0 με δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Ορεγιάνα (92').



Θέλτα: Σέρχιο Αλβαρεθ, Γκόμεθ, Καμπράλ, Φοντάς, Τζόνι, Ραντόχα, Αουγκούστο, Κρον-Ντέλι (91' Αλεξ Λόπεθ), Ορεγιάνα (93' Σάντι Μίνια), Νολίτο, Λαριβέι (76' Ερνάντες).
Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι (73' Χιμένες), Τιάγκο (34' Σουάρεθ), Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες (46' Κάνι), Μάντζουκιτς.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: