Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Της έχει πάρει τον… αέρα!!

Της έχει πάρει τον… αέρα
Η μάχη Ευρώπης ανάμεσα στη Σεντ Τζόνστον και τη Νταντί Γιουνάιτεντ στο «ΜακΝτάιαρμιντ Παρκ» ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της σκοτσέζικης Premier League. Οι δύο ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, με την διαφορά τους να είναι μόλις ένας βαθμός. Στα δύο πρώτα φετινά παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο, δεν υπήρξε νικητής, ενώ στο τελευταίο, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με το επιβλητικό 5-1 από το γήπεδο, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας. Οι «Άραβες», μάλιστα, έχουν «χτίσει» μια σπουδαία παράδοση, αφού έχασαν για τελευταία φορά από τους γηπεδούχους το 2000. Έκτοτε, σε εννιά παιχνίδια που έχουν γίνει, μετρούν επτά νίκες και δύο ισοπαλίες.

Μάδεργουελ και Χαρτς, που επίσης διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχουν δύσκολο έργο στην πρεμιέρα των play offs, παρότι αγωνίζονται εντός έδρας. Η πρώτη υποδέχεται την πρωταθλήτρια Σέλτικ, που θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του κυπέλλου και η δεύτερη την Ρέιντζερς, η οποία παρά τα προβλήματα, παραμένει υπολογίσιμη. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του υποβιβασμού, η ουραγός Ντανφέρμλιν δοκιμάζεται εκτός έδρας από τη Σεντ Μίρεν και μόνο με νίκη θα διατηρήσει τις λίγες ελπίδες της. Η διαφορά από τη Χιμπέρνιαν, που υποδέχεται την Κιλμάρνοκ είναι επτά βαθμοί και δεν είναι πολύ εύκολο να καλυφθεί σε πέντε αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/04 (17.00)
Σεντ Τζόνστον-Νταντί Γιουν. (14.30)
Ινβερνές-Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν-Ντανφέρμλιν
Χαρτς-Ρέιντζερς

Κυριακή 22/04
Μάδεργουελ-Σέλτικ (16.00)
Χιμπέρνιαν-Κιλμάρνοκ (17.00)

Η επόμενη (35η) αγωνιστική

Σάββατο 28/04 (17.00)
Νταντί Γιουν.-Χαρτς (14.30)
Κιλμάρνοκ-Ινβερνές
Μάδεργουελ-Σεντ Τζόνστον
Ντανφέρμλιν-Αμπερντίν

Κυριακή 29/04
Σέλτικ-Ρέιντζερς (14.45)
Σεντ Μίρεν-Χιμπέρνιαν (17.15)


πηγή: sport-fm.gr

«Καμπάνα» σε Εμρέ!!

«Καμπάνα» σε Εμρέ
Ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών επέβαλλε η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στον Εμρέ Μπελόζογλου της Φενερμπαχτσέ, λόγω της ρατσιστικής επίθεσης κατά του Ντιντιέ Ζοκορά, στην αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ.

Πάντως, ο 31χρονος μέσος έκανε λόγο για άδικη τιμωρία, καθώς αρνείται πως προσέβαλε τον Ιβοριανό διεθνή.

Στο μεταξύ, η ομάδα της Τραπεζούντας δεν φαίνεται πως επιθυμεί μόνο την αγωνιστική τιμωρία του Εμρέ, καθώς την Πέμπτη (19/4) κατέθεσε αγωγή σε πολιτικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, για τις ρατσιστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά του Ζοκορά.


πηγή: sport-fm.gr

Γερμανικός «εμφύλιος» για Τζέκο!!

Γερμανικός «εμφύλιος» για Τζέκο
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου και της Ντόρτμουντ φέρεται να βρίσκεται ο Έντιν Τζέκο.

Τα γερμανικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι οι δύο ομάδες της Bundesliga παρουσιάζονται αποφασισμένες να κινηθούν για τον Βόσνιο επιθετικό, αν τελικά αποφασίσει να τον παραχωρήσει η Μάντσεστερ Σίτι.

Συγκεκριμένα, οι «πολίτες» φημολογείται έντονα πως θέλουν να πουλήσουν τον διεθνή άσο, τον οποίο κοστολογούν στα 25 εκατ. ευρώ.

Ο Τζέκο είναι η τέταρτη λύση του Ρομπέρτο Μαντσίνι για την επίθεση της αγγλικής ομάδας, αφού μπροστά του υπά5ρχουν οι Μπαλοτέλι, Τέβες και Αγουέρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος στράικερ είχε αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα από το 2007 μέχρι το 2011 με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, έχοντας πετύχει 66 γκολ σε 111 ματς, και πήγε στη Σίτι έναντι 32 εκατ. ευρώ.


πηγή: sport-fm.gr

Η ώρα της στέψης!!

Η ώρα της στέψης
Πέρασε με απόλυτη επιτυχία της «εξετάσεις» απέναντι σε Μπάγερν και Σάλκε και τώρα η Ντόρτμουντ μπορεί να το γιορτάσει. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου την Γκλάντμπαχ και με νίκη ή εφόσον τρεις ώρες νωρίτερα η Μπάγερν δεν έχει πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Βέρντερ στη Βρέμη στέφεται πρωταθλήτρια για όγδοη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχή.

Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα σε αντίθεση με την έτερη Μπορούσια, που θα παραταχθεί χωρίς Ντε Καμάργκο και Μαρξ. Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ κυνηγά την τρίτη Σάλκε, από την οποία υπολείπεται μόλις έναν βαθμό, για τη θέση που οδηγεί απευθείας-κι όχι μέσω προκριματικών-στους ομίλους του Champions League.

Η Μπάγερν ταξιδεύει στη Βρέμη έχοντας-κακά τα ψέματα-ήδη το μυαλό στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μπαντστούμπερ και τους τραυματίες Μπρένο και Βαν Μπούιτεν, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές για να ξεκουράσει/προφυλάξει βασικούς εν όψει της μάχης στο «Μπερναμπέου». Η Βέρντερ που θέλει να επιστρέψει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός πλάνων του Τόμας Σάαφ είναι ο τιμωρημένος Σωκράτης Παπασταθόπουλος (συμπλήρωσε δέκα κάρτες), όπως επίσης και οι Φριτς, Μπένις, Μπαργκφρέντε, Εκίτσι και Μαρίν.

Η Σάλκε δοκιμάζεται στην έδρα της Άουγκσμπουργκ που δίνει μάχη για να σωθεί. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν θα αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ενώ ο Χουμπ Στέφενς δεν υπολογίζει και στους Φουχς, Φέρμαν και Χίλντεμπραντ.

Σημαντικό για διαφορετικούς λόγους είναι το ματς της Κολωνίας (που μάχεται να σωθεί) με τη Στουτγκάρδη (που είναι κοντά στο Europa League αλλά διατηρεί αμυδρές ελπίδες για το Champions League), ενώ η Χέρτα παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για σωτηρία υποδεχόμενη την καταδικασμένη Καϊζερσλάουτερν. Χόφενχαϊμ και Λεβερκούζεν είναι ακόμη ένα παιχνίδι με... ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/4 (21:30)

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ

Σάββατο 21/4 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Αμβούργο
Χέρτα Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν
Κολωνία-Στουτγκάρδη
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 22/4

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Ανόβερο-Φράιμπουργκ 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Σάββατο 28/4 (16:30)

Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου


πηγή: sport-fm.gr

Νέβιλ: «Μέχρι τα... 42 ο Γκιγκς»

Νέβιλ: «Μέχρι τα... 42 ο Γκιγκς»
Το εγκώμιο του πρώην συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, έπλεξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων», Γκάρι Νέβιλ. Παράλληλα τόνισε ότι μπορεί να αγωνίζεται για 3-4 χρόνια ακόμα, χαρακτηρίζοντας τον κορυφαίο Βρετανό παίκτη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ουαλός γίνεται 39 τον προσεχή Νοέμβριο και βρίσκεται πολύ κοντά στο 13ο πρωτάθλημα του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο του για ακόμα ένα χρόνο με την ομάδα.

«Ο Ράιαν είναι 38 και θα συνεχίσει να προσφέρει μέχρι τα 42 εφόσον το θέλει, καθώς το σώμα του, ο τρόπος ποδοσφαίρου και η ποιότητα του, του το επιτρέπουν. Πώς να ζητήσεις από κάποιον που προσφέρει τόσα πολλά στον σύλλογο να αποσυρθεί; Δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεται καν», δήλωσε αρχικά στο «Manchester Evening News».

«Έχει τα περισσότερα τρόπαια από κάθε άλλον στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος και δεν νομίζω ότι μπορεί να συμβεί αυτό ξανά. Όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο, θα είναι ο πιο πετυχημένος Βρετανός παίκτης στην ιστορία και δύσκολα θα τον ξεπεράσει κάποιος στο μέλλον», κατέληξε ο 37χρονος Άγγλος που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μάντσεστερ για 19 χρόνια.


πηγή: sport-fm.gr