Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πρώτη η Ουνιβερσιδάδ!!

Η Ουνιβερσιδάδ της Χιλής κέρδισε με 2-1 την Ατλέτικο Νασιονάλ και κατέκτησε την πρώτη θέση του όγδοου ομίλου.
Λόγω της νίκης τους, οι κάτοχοι του Κόπα Σουνταμερικάνα θα αντιμετωπίσουν τη Ντεπορτίβο Κίτο στον επόμενο γύρο, ενώ οι Κολομβιανοί θα βρουν απέναντί τους τη Βελέζ Σάρσφιλντ. Άλλωστε αμφότερες οι ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά διεκδικούσαν την πρωτιά του όγδοου γκρουπ.
Από την αρχή της αναμέτρησης, αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ. Τελικά ο Ματίας Νικόλας Ροντρίγκεζ πέτυχε ακριβώς αυτό στο δέκατο λεπτό με δυνατό σουτ. Στο μεταξύ, η Ατλέτικο έχανε ευκαιρίες με τους Αλεχάντρο Μπερνάλ και Ντοριάν Παβόν να «αγγίζουν» την ισοφάριση.
Στο 62ο λεπτό, όμως, ο Παβόν σημείωσε το 1-1. Μόλις έξι λεπτά αργότερα μία κεφαλιά του Οσβάλντο Ροντρίγκεζ διαμόρφωσε το 2-1. Στην συνέχεια οι Χιλιανοί επέστρεψαν στην άμυνά τους και διατήρησαν το θετικό αποτέλεσμα.
Την ίδια ώρα, η φιναλίστ του περσινού Κόπα Λιμπερταδόρες, Πενιαρόλ, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με νίκη 4-2 επί της Γοδόι Κρουζ. Οι Νικολάς Σάντσεζ και Ντιέγκο Σεβιγιάνο έβαλαν τους Αργεντινούς μπροστά με 2-0 στο 19ο λεπτό, αλλά οι Χόρχε Σαμπράνα (δύο γκολ), Ροντρίγκο Μόρα και Μαξιμιλιάνο Πέρεζ έκαναν την ανατροπή υπέρ των Ουρουγουανών.
Παρακάτω η τελική βαθμολογία του όγδοου ομίλου:
1. Ουνιβερσιδάδ της Χιλής (Χιλή) 13
2. Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 11
3. Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή) 5
4. Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 1







πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: