Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο «αέρας» υπέρ της Μπαρτσελόνα!!

Ο «αέρας» υπέρ της Μπαρτσελόνα!
Εάν υπάρχει μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση που απειλεί να επισκιάσει ακόμη και αυτόν τον τελικό του Champions League (άσε που δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τον επόμενο) είναι αυτή μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα ακόμη «clasico» έρχεται κι αν κρίνουμε από τα προηγούμενα φετινά, θα δούμε σπουδαία μπάλα, μπόλικα γκολ και τους «μπλαουγκράνα» να μην χάνουν ούτε για… αστείο!

Οι Καταλανοί φέτος έχουν πάρει ξεκάθαρα τον «αέρα» της «βασίλισσας», που τείνει να μετατραπεί σε… πελάτισσα, καθώς σε πέντε αναμετρήσεις την περίοδο 2011-12 η ομάδα της Βαρκελώνης μετρά 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Το… βιολί της Μπαρτσελόνα άρχισε νωρίς-νωρίς, αφού το καλοκαίρι –και μετά από δύο συγκλονιστικά ματς που κρίθηκαν σε λεπτομέρειες- κατάφερε να κατακτήσει το Σούπερ Καπ σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-2
(13’ Εζίλ, 54’ Αλόνσο – 36’ Βίγια, 45’ Μέσι)




Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2
(15’ Ινιέστα, 45’, 88’ Μέσι – 20’ Ρονάλντο, 82’ Μπενζεμά)




Η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας, ενδεχομένως και του κόσμου, αντιμέτωπες στα προημιτελικά του Copa del Rey. Και εκεί, όμως, η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το αήττητο σερί της κόντρα στους «μερένχες» και δείχνοντας ξεκάθαρα πως έχει πάρει τον αέρα.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-2
(10’ Ρονάλντο – 48’ Πουγιόλ, 76’ Αμπιντάλ)




Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
(44’ Πέδρο, 45’+3’ Άλβες – 68’ Ρονάλντο, 72’ Μπενζεμά)




Όσο κι αν ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αφήσει οριστικά πίσω του τη συνταγή που τον ήθελε κόντρα στην Μπαρτσελόνα να καταφεύγει σε τακτικές που κάνουν το «κατενάτσιο» να φαντάζει όαση επιθετικού ποδοσφαίρου (και μεταξύ μας δεν τιμούν μια ομάδα με το ταλέντο και την ιστορία της «βασίλισσας»), το… κουμπί των Καταλανών δεν το έχει βρει. Στο ματς του πρώτου γύρου για το πρωτάθλημα, η Ρεάλ προηγήθηκε με τη σέντρα αλλά τελικά έφυγε ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-3
(1’ Μπενζεμά – 29’ Σάντσες, 53’ Τσάβι, 66’ Φάμπρεγας)





Βέβαια, αυτήν τη φορά ακόμη και ο «Special One» γνωρίζει πως για να στεφθεί πρωταθλητής δεν χρειάζεται να νικήσει στο «Καμπ Νου». Η ισοπαλία λογικά θα αποδειχτεί αρκετή για να χαρίσει τον τίτλο στους Μαδριλένους, οι οποίοι έχουν τέσσερις βαθμούς διαφορά.

Όσο για το πότε ο Μουρίνιο θα καταφέρει να πανηγυρίσει ξανά νίκη επί του Γκουαρντιόλα; Ίσως στον τελικό του Champions League (αν φυσικά το επιτρέψουν Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου).

Αυτό το σενάριο είναι κάτι που μπορεί να περιμένει, όταν όμως φτάσει εκείνη η ώρα…

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: