Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή του Euro!!

Μόλις 50 ημέρες έμειναν πλέον για την έναρξη του Euro 2012, που θα ανοίξει αυλαία στις 8 Ιουνίου, με την Εθνική Ελλάδας, παρούσα για τέταρτη φορά στην κορυφαία γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, να κοντράρεται με την διοργανώτρια Πολωνία. Γράφει ο Δημήτρης Κωτσέλης.
Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή του Euro!
Για όλους εμάς που έχουμε μεγαλώσει ανυπομονώντας για τις ανά τετραετία διοργανώσεις των Euro, των Μουντιάλ αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες αναμφισβήτητα αποτελούν τη μέγιστη αθλητική γιορτή των εθνών, η προσμονή για την έναρξη ενός ακόμα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι μεγάλη.
Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, από τη στιγμή που η χώρα μας, πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, βρίσκεται για τρίτη διαδοχική φορά σε τελική φάση αντίστοιχης διοργάνωσης, και εμφανίζεται έτοιμη να χαρίσει στους Έλληνες φιλάθλους στιγμές βγαλμένες από το πρόσφατο παρελθόν.
Εξάλλου, όσο πλησιάζουμε στην έναρξη αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης που θα έχει αφετηρία τη Βαρσοβία από το παιχνίδι της Ελλάδας με την Πολωνία και θα καταλήξει στον τελικό της πρωτεύουσας της Ουκρανίας το Κίεβο, ξυπνάνε σχεδόν ασυνείδητα οι μνήμες των «γαλανόλευκων» επιτυχιών αυτής της «χρυσής» δεκαετίας για την Εθνική μας, με αποκορύφωμα φυσικά το έπος της Πορτογαλίας.
Κι είναι αυτή η γλυκιά προσμονή, που ξεπερνά πολλές φορές το μεγαλείο ακόμα και της ίδιας της διοργάνωσης. Η αντίστροφη καταμέτρηση των ημερών, που πλέον έχουν μπει στην τελική τους ευθεία, φέρνει όλο και πιο κοντά τους φιλάθλους των 16 εθνών που θα βρεθούν στους δρόμους των οκτώ πόλεων σε Ουκρανία και Πολωνία.
Είναι άλλωστε αυτές οι διοργανώσεις, που κρατάνε ακόμα αναλλοίωτα τα στοιχεία μίας ρομαντικής εποχής του αθλητισμού. Εδώ που δεν μετράνε τα παχυλά συμβόλαια, τα πλουσιοπάροχα μπάτζετ και οι μεταγραφές αλλά οι νίκες έρχονται με πρώτο γνώμονα τη θέληση για διάκριση, κάτω από το βάρος της εκάστοτε εθνικής φανέλας που αντιπροσωπεύει εκατομμύρια φιλάθλων.
Και ως Έλληνες, είμαστε και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας που έχει τραβήξει την δική της πορεία ώστε να… στριμωχτεί στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος τα τελευταία χρόνια. Σε μία εποχή μάλιστα όπου οι τάσεις των πραγμάτων μας πιέζουν στο δρόμο της απόγνωσης, ας μην ξεχνάμε το φωτεινό μήνυμα που μας δίνει η Ελλάδα, ότι το ομαδικό πνεύμα και η συλλογική προσπάθεια μπορούν να πετύχουν θαύματα.
Γιατί, εν τέλει, στις μεγάλες αθλητικές γιορτές αυτό που μετράει περισσότερο από κάθε άλλο, είναι η χαρά της συμμετοχής και η εμπειρία της διοργάνωσης που σου αφήνει απίστευτες αναμνήσεις, από όποια θέση κι αν τη ζεις. Αν υπάρχει ομοψυχία, ομαδικό κλίμα, πάθος και θέληση τότε όλα έρχονται στον αγωνιστικό χώρο. Η ιστορία άλλωστε το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.
Όσο λοιπόν η Εθνική μας ομάδα παραμένει μία πραγματική ομάδα, με πνεύμα νικητή που πνίγει το εγώ στο βωμό του εμείς, τότε και οι συμμετοχές θα έρχονται στα μεγάλα τουρνουά και μαζί τους οι σπουδαίες επιτυχίες. Έτσι, συνεχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για την τελετή έναρξης του Euro, ώστε να καμαρώσουμε την «γαλανόλευκη» ομάδα σε πενήντα απογεύματα από τώρα...
ΠΗΓΗ: galanolefkosfaros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: