Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ζορίστηκε για ένα ημίχρονο!!

O Παναθηναϊκός βάλθηκε να κάνει ντέρμπι το ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, καθώς το σκορ στο ημίχρονο ήταν 38-43, αλλά στη συνέχεια οι πράσινοι βελτιώθηκαν και νίκησαν 83-68, κάνοντας το 1-0 στη σειρά.
Ζορίστηκε για ένα ημίχρονο
Δεν έχει ηττηθεί σε φάση των «8» και των «4» απ' την 1/6/05, όταν τότε ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 2-2 την ημιτελική σειρά του 2004-05. Έκτοτε πέρασαν ακόμη 12 σειρές, το σερί έφτασε στο 30-0, αλλά παραλίγο η 13η να αποδειχτεί φαρμακερή και να σταματήσει εκεί. Ο Άρης δεν έχει διοίκηση, δεν έχει λεφτά, αλλά είχε το φιλότιμο να παλέψει για το καλύτερο δυνατό στο ΟΑΚΑ, παρότι όλα ήταν κατά του. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση και θα το πλήρωνε, αν η κόρνα της λήξης ακουγόταν στο 20ό λεπτό. Εν τέλει έκανε ακόμη μία εξαργύρωση, που έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί του στο 31-0.
Η δεύτερη αναμέτρηση της σειράς είναι προγραμματισμένη για τις 21/4 στο Αλεξάνδρειο (16:00, ΝΕΤ) κι απομένει να φανεί πόσο καλά ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημά του κι αν ο Άρης έχει τα αποθέματα να παλέψει για το 1-1.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Για ένα ημίχρονο ο Άρης πήγαινε κόντρα στην ψυχολογία του και στα προγνωστικά. Στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις του Παναθηναϊκού, που επέστρεψε... Παναθηναϊκός απ' τα αποδυτήρια. Ελάχιστοι γνωρίζουν αν στην ανάπαυλα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φωνάζει ή όχι, πόσο δυνατά ή πόσο... πιο δυνατά, αλλά η εικόνα του δεύτερου 20λεπτου φανερώνει την τάση. Η έλλειψη σεβασμού προς αντίπαλο κι εαυτόν έδωσε τη θέση της στο κίνητρο και τα υπόλοιπα ήταν εύκολη υπόθεση.
MVP: Ο Ντέιβιντ Λόγκαν χρειάζεται την Α1 για να ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά εν όψει Final Four της Ευρωλίγκας κι απέναντι στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή αποδείχτηκε χρήσιμος. Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε 12 πόντους στην καθοριστική τρίτη περίοδο, έχοντας για highlight το εκτός ισορροπίας τρίποντο με την εκπνοή της.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Σαμ Μάλντροου αποτέλεσε πρώτης τάξεως μπελά στο πρώτο ημίχρονο για την άμυνα του Παναθηναϊκού, έχοντας 13 πόντους (4/8δίπ., 1/2τρίπ., 2/2β.). Στη συνέχεια σκόραρε για πρώτη φορά στο 38', όταν τα πάντα είχαν κριθεί.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Το τοπίο ξεκαθάρισε στην τρίτη περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε πως τα πρώτα 20 λεπτά αποτέλεσαν κακή παρένθεση. Απ' το 22' μέχρι το 29' έτρεξε 19-0 σερί και το 40-46 μετατράπηκε σε 59-46. Ο Άρης δε διαθέτει τις απαιτούμενες λύσεις, δεν είχε ούτε το σθένος να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Κρατά την προσπάθεια του πρώτου μισού.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Η αναμέτρηση δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη κι ανάθεμα αν αυτό έγινε για να βρεθεί περισσότερος κόσμος στο κλειστό. Σε απόγευμα εργάσιμης ημέρας οι 2.000 θεατές, που βρέθηκαν στις εξέδρες, πρέπει να θεωρείται υπεραρκετός. Κρίμα γιατί στο παρκέ το τηλεοπτικό προϊόν άξιζε καλύτερης μεταχείρισης.
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-43, 64-48, 83-68
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: