Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νιμανί: «Μπορώ να δώσω περισσότερα στον ΠΑΟΚ»

Ήταν μαζί με τον Κώστα Παναγιωτούδη, τα κεντρικά πρόσωπα της προχθεσινής νίκης του ΠΑΟΚ επί της Δόξας Δράμας. Όχι ότι η εμφάνισή του ήταν τόσο εντυπωσιακή, αλλά σε κάθε περίπτωση πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και άφησε υποσχέσεις πως στα πλέι οφ θα βοηθήσει ουσιαστικά τον Δικεφάλο. Ο λόγος για τον Φρεντερίκ Νιμανί, ο οποίος εξωτερίκευσε τις σκέψεις του και εμφανίστηκε αποφασισμένος να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος στα παιχνίδια που υπολείπονται.


- Το γκολ που πέτυχες ήταν το πρώτο σου με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Πως αισθάνεσαι;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο μου γκολ στο πρωτάθλημα. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ και είναι σημαντικό για μένα που τα κατάφερα στο γήπεδό μας και μπροστά στους φιλάθλους μας. Το ότι το γκολ μου βοήθησε την ομάδα να φτάσει στη νίκη με κάνει ακόμα περισσότερο χαρούμενο, αλλά δεν θέλω να μείνω εδώ. Θέλω να έχω και συνέχεια και θα συνεχίσω να προσπαθώ γι΄ αυτό».

- Απομένει ένας ακόμα αγώνας και ακολουθούν τα πλέι οφ. Πως περιμένεις αυτά τα παιχνίδια;
«Τα πλέι οφ είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική διαδικασία. Όλοι στην ομάδα θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που είναι φυσικά η πρώτη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο, όμως είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας πως θα τα καταφέρουμε».

- Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας, ο Λάσλο Μπόλονι είπε πως σου λείπει αυτοπεποίθηση. Η χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) σου εμφάνιση, θεωρείς πως θα σε βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, ήταν το ότι δεν αγωνιζόμουν τον τελευταίο 1,5 χρόνο και επιπλέον προερχόμουν από τραυματισμό. Ήταν δύσκολο για μένα να επιστρέψω στο επίπεδο που ήθελα και στο επίπεδο που απαιτούν οι καταστάσεις. Από την πλευρά μου, προσπαθώ σκληρά κάθε μέρα για να βελτιώνομαι και μπορώ να πω σίγουρα πως μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Η μέχρι τώρα προσφορά μου, είναι μικρή. Είναι σημαντικό για μένα να βρω ξανά την αυτοπεποίθησή μου. Αυτό γίνεται μόνο μέσω των παιχνιδιών και ελπίζω πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να βρω τους ρυθμούς μου».

- Τελικά που σου αρέσει περισσότερο να αγωνίζεσαι; Στα αριστερά της επίθεσης ή στην κορυφή της;

«Στην Μονακό αγωνιζόμουν μπροστά, στην επίθεση. Όταν ο Μπόλονι ήρθε για πρώτη φορά και με προώθησε στην πρώτη ομάδα, με τοποθέτησε στα αριστερά της επίθεσης. Από την πλευρά μου προσπαθώ πάντα να προσαρμόζομαι εκεί που θέλει ο προπονητής μου».

- Πως νιώθεις μετά από τρεις μήνες στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ; Έχεις μάθει κάποιες ελληνικές λέξεις;

«Νιώθω πολύ καλά και είμαι χαρούμενος εδώ, ενώ οι συμπαίκτες μου με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ να προσαρμοστώ. Έχω αρχίσει να καταλαβαίνω λίγο τα ελληνικά, αλλά ακόμα δεν έχω μάθει να τα μιλάω. Μακάρι να μείνω στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, για να μάθω περισσότερα».

- Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ εν όψει των πλέι οφ;

«Αυτό που θέλω να πω είναι το ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά κοντά μας. Μας υποστηρίζουν συνεχώς και όπου και αν αγωνιζόμαστε είναι δίπλα μας και έτσι από την πλευρά μας ελπίζουμε πως στα πλέι οφ θα καταφέρουμε να τους κάνουμε χαρούμενους».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: