Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Οι ομάδες έπρεπε να έχουν αλλάξει…»

«Οι ομάδες έπρεπε να έχουν αλλάξει…»
Στην ανάγκη που υπήρχε εδώ και χρόνια στην Ελλάδα να αλλάξουν οι ομάδες οικονομική πολιτική, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει γίνει, στάθηκε η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του ΠΣΑΠ και μέλος του ΔΣ της FIFPro Division Europe, Μαρία Τσιγώνη, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM. Διαβάστε όσα είπε μετά την συμφωνία UEFA, FIFPro και Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων για τις ελάχιστες παροχές ποδοσφαιριστών.

«Από το 2008, σαν συμβούλιο στοχεύαμε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των παικτών. Σε πρώτη φάση στην Ευρώπη και μετά παντού. Στην Ασία, στην Αφρική κτλ», τόνισε αρχικά η κ. Τσιγώνη εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την συγκεκριμένη συμφωνία.

Σημειώνεται, ότι έπειτα από την συμφωνία αυτή στα συμβόλαια των παικτών θα ορίζονται εγγράφως τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των παικτών απέναντι στον σύλλογο. Θα καθορίζεται η αμοιβή του, η ασφάλεια υγείας και η αποζημίωσή του.

Ερωτηθείσα αν αυτή η συμφωνία προέκυψε μετά τα τελευταία συμβάντα στα γήπεδα που έχουν να κάνουν με την υγεία των παικτών, τόνισε: «Όχι σε καμία περίπτωση. Στην Αγγλία όπου υπήρχε τέτοιο περιστατικό, είναι 100 χρόνια μπροστά από εμάς και έχουν πολύ καλό σύστημα εξετάσεων και ελέγχου της κατάστασης των αθλητών. Όπως και στην Ιταλία και αυτός είναι ο λόγος που ξαφνιάστηκαν».

Αναφορικά με την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα οικονομικά προβλήματα των συλλόγων, επισήμανε: «Τα προβλήματα στην Ελλάδα υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια, τώρα έχουν επιδεινωθεί αλλά οι ομάδες δεν άλλαξαν οικονομική πολιτική όπως θα έπρεπε να έχουν κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: