Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Southern Rock αφιέρωμα

Μηδενισμός, μετακινήσεις και... λεφτά


Παναγιώτης Μπιτσαξής...... Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση των φορέων του ποδοσφαίρου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή την Τρίτη. Πλέον αποφασίστηκε στον νέο πειθαρχικό κώδικα να περιλαμβάνεται η ποινή του μηδενισμού σε περίπτωση επεισοδίων, αλλά και να επιτραπούν οι μετακινήσεις οπαδών.

Πλέον ανοίγει και ο δρόμος για να μπορέσουν οι ομάδες να πάρουν τα λεφτά του ΟΠΑΠ, από την στιγμή που η Πολιτεία είναι ικανοποιημένη από τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο νομικός σύμβουλος Θόδωρος Κουρίδης, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Νικόλας Πατέρας, μαζί με τους Πατρίκ Κομνηνό, Γιώργο Μποροβήλο, Γιώργο Λούβαρη και Κώστα Πηλαδάκη.

Ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, δήλωσε: "Υπήρξε συμφωνία για μηδενισμό ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων ευρείας κλίμακας. Για πρώτη φορά οι ομάδες απειλούνται με κυρώσεις που είναι σε μεγάλο βαθμό ανάλογες με την έκταση των επεισοδίων. Υπάρχει επιπλέον και η ποινή κεκλεισμένων των θυρών, από μία ως τέσσερις αγωνιστικές, ανάλογα με την έκταση των επεισοδίων και αν υπάρχει περίπτωση υποτροπής. Μιλήσαμε για τη βία και την αξιοπιστία των ελληνικών πρωταθλημάτων και για πρώτη φορά όλες οι πλευρές καταλήξαμε σε συμπεράσματα κοινής αποδοχής.

Η αναστολή της χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου θα επανεξεταστεί από το ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν. Θα πρέπει βέβαια να συμπεριληφθούν ρήτρες για τη βία, ανεξάρτητες από τον αυστηρό πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ αλλά και κίνητρα για ομάδες που τα γήπεδά τους δεν είναι θέατρο βίας και συμπλοκών μεταξύ των φιλάθλων. Αυτές οι ομάδες θα έχουν πολύ καλύτερη μεταχείριση χρηματοδοτικά αν η απόδοσή τους στα θέματα βίας είναι πολύ καλή στο τέλος του χρόνου".

Για τις μετακινήσεις των οπαδών, είπε: "Σε πρώτο επίπεδο και στην έκταση που δεν σημειώνονται επεισόδια, οι οργανωμένες μετακινήσεις θα επιτραπούν. Ομως αν γίνουν επεισόδια, ο ίδιος ο πειθαρχικός κανονισμός της ΕΠΟ θα επιβάλει την απαγόρευση των μετακινήσεων".

Τέλος για τους ύποπτους αγώνες, είπε: "Οι φάκελοι μέχρι το σημείο που απεστάλησαν περιέχουν απλές ενδείξεις τέλεσης σοβαρών αδικημάτων. Εχει δρομολογηθεί η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου στο οποίο η προσυμφώνηση αποτελεσμάτων εντάσσεται στη πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος. Αν η ροή των φακέλων εξακολουθήσει στο ρυθμό που έγινε φέτος, η Πολιτεία επιφυλάσσεται να εκτιμήσει σε γενική μορφή την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων και δεν θα διστάσει να πάρει μέτρα. Μάλιστα, με εισήγηση στον ΟΠΑΠ, πιστεύω ότι και η ίδια η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν θα διστάσει να αφαιρέσει ολόκληρη κατηγορία από το στοίχημα".

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε: "Η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να βρει λύσεις για τη βία που μπορούν να υλοποιηθούν. Εχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα. Η ΕΠΟ συνεργάζεται με την Πολιτεία αλλά και την Superleague. Συζητήσαμε και πράγματα που μπορεί να κάνει στο θέμα της βίας και η Πολιτεία. Δεν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με την αυστηροποίηση των ποινών. Δεν είναι πανάκεια ο νέος πειθαρχικός κώδικας, υπάρχουν και άλλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν".

Κατσουράνης: «Ενωμένοι και στους επόμενους στόχους»

Ενότητα ζήτησε ο Κώστας Κατσουράνης ενόψει των διοικητικών εξελίξεων στον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα μετά από μία πετυχημένη χρονιά που το τέλος της δίκαια βρήκε τους «πράσινους» πρωταθλητές, όπως τόνισε ο έμπειρος μέσος σε συνέντευξη του στον “NovaΣΠΟΡ FM”.

Κάνοντας αυτό που ξέρει καλά, να λέει αλήθειες, ο «Κατσουρ» σχολίασε την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, τόνισε τα καλά που έφερε η άφιξη του Νίκου Νιόπλια, και καταδίκασε τις ποδοσφαιρικές δυναστείες, ιδιαίτερα όταν αυτές χτίζονται πάνω σε αναξιόπιστες βάσεις. Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ενόψει Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης…

Για τη διοικητική αναταραχή: «Πρέπει να υπάρξει ενότητα, για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο ισχύει αυτό. Είναι απλά τα πράγματα. Όποιος θέλει το καλό της ομάδας κάνει ένα βήμα πίσω. Τα βρίσκουν, ξεπερνούν τα πάντα, ώστε να συνεχίσει η ομάδα από εκεί που τελείωσε. Υπάρχουν συμφέροντα και όπου υπάρχουν συμφέροντα υπάρχουν και διαμάχες. Πρέπει να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θέλουμε η ομάδα να είναι ενωμένη για να πετύχουμε τους στόχους μας και τη νέα σεζόν».

Για τη σεζόν που τελείωσε: «Πήραμε το πρωτάθλημα δίκαια, αν και υπήρχαν δύο δύσκολοι αντίπαλοι, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα και στους δύο γύρους. Μετά καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο σε έναν δύσκολο τελικό απέναντι στον Άρη. Δεν φοβηθήκαμε σε κανένα σημείο της σεζόν. Πιστεύαμε πολύ στην ομάδα μας. Ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο με την έλευση του κ. Νιόπλια τα πράγματα πήγαιναν ακόμη καλύτερα, είχαμε μεγαλύτερη όρεξη και παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το τι άλλαξε ο Νίκος Νιόπλιας: «Μας έδωσε ψυχολογία, τόσο στους αγώνες όσο και εκτός. Βοήθησε πολύ όλη την ομάδα και ιδιαίτερα στους Έλληνες. Σε όλα τα ματς η ομάδα ήταν κυρίαρχη και μόνο κάποιων ατυχιών δεν πήρε τη νίκη σε κάποια ματς».

Για την ισορροπία ξένων και Ελλήνων στην ομάδα: «Ο Παναθηναϊκός έδωσε βάρος στην ενίσχυση με Έλληνες παίκτες και αυτό βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου. Πρέπει να στραφούμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ιδιαίτερα τώρα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Πρέπει να εξαφανιστεί το φαινόμενο που βλέπουμε σε ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, που έχουν πολλούς ξένους και δεν έχουν μέλλον. Μπορεί με Έλληνες παίκτες να χάνεις στην αρχή, αλλά είναι σίγουρο πως θα κερδίζεις στο μέλλον».

Για το αν ήταν καθοριστική η αντικατάσταση του Τεν Κάτε: «Δεν ξέρω αν θα παίρναμε πρωτάθλημα με τον Τεν Κάτε. Σίγουρα έχει μερίδιο και αυτός, κάτι που δήλωσα μετά τη νίκη επί του Ηρακλή. Υπήρχαν παιχνίδια που η ομάδα έπαιζε άθλια και κέρδιζε βάσει του ταλέντου των παικτών. Αυτό κάποια στιγμή θα σταματούσε. Εμείς θέλαμε να σταματήσει αυτό και να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο και να κυριαρχεί στα παιχνίδια. Η ομάδα δεν απέδιδε βάσει των ικανοτήτων των παικτών και κάτι δεν πήγαινε καλά, οπότε η διοίκηση καλά έκανε και προχώρησε σε αλλαγή προπονητή.

Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για έναν προπονητή που έφυγε. Υπήρχαν θέματα που όποιος ξέρει ποδόσφαιρο μπορούσε να τα δει. Ο κύριος Νιόπλιας έδωσε ελευθερία κινήσεων στους Έλληνες, αλλά και στους ξένους. Έδωσε καλύτερη ψυχολογία στα παιχνίδια, στα αποδυτήρια, στην ώρα της προπόνησης».

Για την προσωπική του απόδοση φέτος: «Προσπάθησα πάρα πολύ και πιστεύω πως έκανα καλή σεζόν. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν για τίποτα. Έχω πολλές εμπειρίες, έπαιξα στο εξωτερικό κι έχω τόσες συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Στο δεύτερο γύρο θεωρώ πως ήμουν καλύτερος από ό,τι στον πρώτο γύρο, έστω κι αν έβαλα λιγότερα γκολ».

Για τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό στην Ελλάδα: «Όλη η ομάδα έχει κλείσει τα αυτιά σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η Ελλάδα είναι δύσκολη χώρα σε αυτά τα πράγματα. Ο καλός κόσμος δύσκολα έρχεται στο γήπεδο. Οι περισσότεροι επηρεάζονται από τα ΜΜΕ. Πρέπει να σέβονται τον Έλληνα ποδοσφαιριστή».

Για το κλίμα μεταξύ των παικτών: «Στον Παναθηναϊκό βρήκα μία ομάδα με πολλούς Έλληνες, που θα μπορούσε ο ένας να βοηθήσει τον άλλο σε δύσκολες στιγμές. Όλα τα παιδιά εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές είναι και καλοί χαρακτήρες. Ακούστηκαν διάφορα για τις σχέσεις με τους ξένους, αλλά αυτά πάντα θα λέγονται, ακόμη και φιλιά στο στόμα να δίνουμε με τους ξένους».

Για τη δήλωσή του πως δεν είναι υγιές για ένα πρωτάθλημα να έχει «δυναστείες»: «Θεωρώ ότι δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο μία ομάδα να κατακτά συνεχόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα ομάδα που αξίζει να κατακτά τον τίτλο επί δώδεκα χρόνια, όπως έκανε ο Ολυμπιακός. Αυτά τα πρωταθλήματα που πήρε, αν πήγαιναν εκεί που έπρεπε, θεωρώ πως δεν θα είχαμε τόση βία, τόση αναξιοπιστία και δεν θα είχε κουραστεί ο κόσμος».

Στη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη και ο Νίκος Λυμπερόπουλος:

«Νόμιζες θα ξεφύγεις, παντού σε βρίσκω», τόνισε στον φίλο και πρώην συμπαίκτη του προσθέτοντας: «Δεν χρειάζεται να τον παινέψω σαν ποδοσφαιριστή. Σαν χαρακτήρας είναι άψογος».

Παράλληλα σχολίασε την επιλογή του Κώστα Κατσουράνη να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Όταν έχεις οικογένεια και βάζεις κάποιες προτεραιότητες δεν αποφασίζεις μόνος σου. Το σκέφτηκε καλά αυτό που έκανε και πήρε αυτή την απόφαση, που είναι σεβαστή από όλους».

Όσο για το ποιος από τους δύο φώναζε πιο πολύ στα αποδυτήρια: «Ο Κώστας φωνάζει, αλλά έχει έναν τρόπο ιδιαίτερο και όποιος δεν τον ξέρει, μπορεί να τον παρεξηγήσει. Κι εμένα μου έχει φωνάξει και με έχει βρίσει, αλλά θέλει το καλό της ομάδας. Το κακό είναι αν υπάρξει μία παρεξήγηση να συνεχιστεί. Μία ένταση στο παιχνίδι συμβαίνει παντού, ανδρικό είναι το άθλημα».

Για το διάστημα που υπήρξαν συμπαίκτες: «Από το 2003 θυμάμαι όλες τις στιγμές, τις καλές και τις δύσκολες, τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στην Εθνική ομάδα. Όλα γίνονταν με αγάπη και ενδιαφέρον. Πηγαίναμε με ευχαρίστηση και όταν εκ των πραγμάτων βγήκαμε λίγο μπροστά, οι ευθύνες ήταν ακόμη μεγαλύτερες».

Αναφερόμενος στη φιλία του «Υπήρχαν και διαφωνίες, αλλά έτσι χτίζεται μία φιλία. Αν συνεχίσουμε να έχουμε επαφή, είναι κάτι βασίζεται σε αυτό».

Για την τωρινή κατάσταση της ΑΕΚ: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Κάθε υγιής φίλαθλος θα ήθελε να βλέπει την ΑΕΚ δυνατή και ανταγωνιστική. Έτσι θέλουμε όλοι την ομάδα, όπως είδαμε φέτος τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Κάθε υγιής φίλαθλος που θέλει να δει πιο δυνατό το πρωτάθλημα, χρειάζεται αυτές τις ομάδες δυνατές. Φέτος δεν μου άρεσε αυτή η κατάσταση στην ΑΕΚ. Στενοχωριόμουν».

Για την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο και την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Η απόφαση που πήρα να σταματήσω έγινε μετά από πολύ ώριμη σκέψη και την κατάλληλη στιγμή. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να είναι υγιείς, να είναι ετοιμοπόλεμοι, να ευχαριστηθούμε αυτή τη διοργάνωση και να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο που θα αποδεικνύει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ταλέντο και μπορεί να πετύχει πολλά. Να πάμε να δούμε όλες τις ομάδες στα μάτια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, το κλίμα είναι πολύ καλό».

Ο Κώστας Κατσουράνης μιλώντας για τον Νίκο Λυμπερόπουλο: «Ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ. Το μυαλό μου ‘έδενε’ με το δικό του, γι’ αυτό και είχαμε τόση επιτυχία στην ΑΕΚ».

Τέλος, ο Κώστας Κατσουράνης αναφέρθηκε στην πορεία την εθνικής Ελλάδας για τα τελικά του Μουντιάλ Νοτίου Αφρικής:

«Είμαστε ομάδα με πολύ καλό υλικό και μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, που είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες, περάσαμε δύσκολες στιγμές για να προκριθούμε στο Μουντιάλ και δεν καταφέραμε να περάσουμε απευθείας, αλλά η επιτυχία επί της Ουκρανίας μάς έδωσε ώθηση μετά τις αποτυχίες που είχαμε με Ελβετία και Μολδαβία. Η πρόκριση στους ‘16’ είναι ο στόχος που έχουμε βάλει μεταξύ μας. Τα τρία πρώτα ματς είναι πολύ σημαντικά. Είμαστε πιο οργανωμένοι από τα προηγούμενα EURO που πήγαμε, ήρθαν άνθρωποι να μας βοηθήσουν και ήταν καιρός να έρθουν αυτά τα στοιχεία και στη δική μας Εθνική».

Για τη σημασία της πρεμιέρας: «Αν ξεκινάς στην πρεμιέρα με νίκη είναι ιδανικό. Μετά παίζεις με… τέσσερα πόδια και όχι με δύο. Αν κερδίσουμε τη Νότιο Κορέα θα πάρουμε ώθηση. Αν ξεκινήσεις με ήττα, είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά ακόμη κι έτσι δεν πρέπει να τα βάλεις κάτω. Έχουμε άλλα δύο ματς να διορθώσουμε την κατάσταση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε παίκτες εργαλεία, όπως εγώ, ο Τοροσίδης και άλλοι, αλλά και παίκτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, όπως ο Σαμαράς».

Για τους λόγους που η Εθνική δεν τα κατάφερε στο EURO 2008: «Το 2004 βάλαμε όλοι τους εαυτούς μας μέσα στην ομάδα. Το 2008 δεν το κάναμε τόσο πολύ. Και τότε όμως θεωρώ πως στις λεπτομέρειες χάσαμε την πρόκριση».

Για τη διαφορετικότητα των αντιπάλων της Εθνικής στην πρώτη φάση: «Αυτό είναι το συναρπαστικό σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι τρεις διαφορετικές ομάδες, τρεις διαφορετικές σχολές. Θα πρέπει να βρούμε λύση και να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Γκαλιάνι: "Τέσσερις οι πιθανοί για τον πάγκο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ga/galliani1_b.jpgΗ κούρσα της διαδοχής του Λεονάρντο στον πάγκο της Μίλαν περιλαμβάνει τέσσερις μνηστήρες, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης Μπερλουσκόνι. Οι μπουκμέικερς δέχονται και στοιχήματα μέχρι και για τον... Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία των "ροσονέρι". "Η είδηση της μεταβίβασης των μετοχών είναι αβάσιμη, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Οι οπαδοί της Μίλαν είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο Μπερλουσκόνι", τόνισε με δηλώσεις του την Τρίτη (18/5) ο αντιπρόεδρος των Μιλανέζων, για να πει για το θέμα του προπονητή:

"Υπάρχουν τρεις ή τέσσερις υποψήφιοι, εκείνοι που έχετε πει και ένας ακόμα, αυτή τη στιγμή δεν έχει συμβόλαιο και δεν τον έχετε σκεφτεί ποτέ".

Σύμφωνα μάλιστα με την ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset.it" το όνομα το οποίο δεν έχει ακουστεί ακόμα για τη θέση του τεχνικού είναι αυτό του Αλεσάντρο Κοστακούρτα, ο οποιός φόρεσε για πάρα πολλά χρόνια τη φανέλα των "ροσονέρι" και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως προπονητής.

Την ίδια ώρα, τα γραφεία στοιχημάτων στο εξωτερικό έχουν αρχίσει και δέχονται στοιχήματα για τον διάδοχο του Λεονάρντο, με τα τρία πρώτα φαβορί να είναι αυτή τη στιγμή κατά σειρά οι Μάουρο Τασότι (2.25), Φίλιπο Γκάλι (2.75) και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (6.00).

Αυτοί δεν είναι όμως οι μόνοι υποψήφιοι καθώς με μεγαλύτερες αποδόσεις μπορεί κανείς να ποντάρει τα λεφτά του σε κάποιον από τις παλιές δόξες των "ροσονέρι" όπως οι Ράικαρντ (10.00), Κοστακούρτα (25.00), Μαλντίνι και Γκούλιτ (75.00), ενώ οι μπούκμεϊκερες δέχονται πονταρίσματα και για τους Λίπι (75.00), Μουρίνιο (200.00).

Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός: 73-75

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/panathinaikos_2010_5_18_19_33_26_b.jpgΈνα τρίποντο του Νίκολας 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη επί του Πανελληνίου με 75-73 στην Κυψέλη και τον έφερε μία... ανάσα από τον τελικό των πλέι οφ, αφού έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά.Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν νωθρά, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να προηγηθούν με διαφορά 14 πόντων στο ημίχρονο. H ομάδα του Ηλία Ζούρου όμως δεν τα παράτησε, ανέτρεψε την κατάσταση και βρέθηκε να προηγείται 14'' πριν τη λήξη.

Τελευταίος μίλησε όμως ο Ντρου Νίκολας, που μετά από εκπληκτική και πολύ δύσκολη πάσα του Διαμαντίδη, σηκώθηκε έξω από τα 6.25 κι έγραψε το τελικό 75-73 υπέρ των Πρωταθλητών, που με νίκη την Κυριακή (18:45) στο ΟΑΚΑ, θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία, τόσο κατά τη διάρκεια του ματς όσο και μετά τη λήξη του, με ιδιαίτερη έμφαση στο σημείο που ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 6 πόντων (60-66) στην τελευταία περίοδο.

Ο αγώνας
Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποίησαν στο ματς οι "Ολυμπιονίκες" που προηγήθηκαν με 9-4 στο τετράλεπτο, χάρη στις μάχες που κέρδισε ο Βουγιούκας αλλά και την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού.

Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Διαμαντίδη άλλαξαν τη ροή του αγώνα και έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 12-9, έπειτα από σερί 8-0. Η ομάδα του Ζούρου αντέδρασε με τους Όουενς και Χαραλαμπίδη αλλά η ευστοχία των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να τους βρει προηγούμενους με 19-14.

Παράσταση για έναν ρόλο αποτέλεσε η δεύτερη περίοδος αφού η είσοδος του Γιασικεβίτσιους, έδωσε στους "πράσινους" πολύ καλό ρυθμό. Αρχικά οι Μπατίστ και Σπανούλης έδωσαν ώθηση και διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα τους (14-26) και όταν οι Ντέιβις και Βουγιούκας επιχείρησαν ν' αντιδράσουν μειώνοντας στους 8, ο Λιθουανός τους... έκοψε τα πόδια με τα εύστοχα σουτ του έξω από τα 6.25.

Οι Πρωταθλητές έφτασαν ως το +17 (27-44) όταν ο Σάρας σκόραρε και από κοντινή απόσταση και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 30-44, το οποίο διαμορφώθηκε από καλάθι του Ρόντρικ Μπλέικνι.

Ένα γρήγορο 4-0 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, από πλευράς Πανελληνίου (Μπλέικνι-Βουγιούκας), "συμμάζεψε" τη διαφορά και το σκορ έγινε 34-44. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τη σπιρτάδα του δεύτερου δεκαλέπτου, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε η ομάδα της Κυψέλης που με τους Σμιθ και Παπαμακάριο να "πυροβολούν" μείωσε ως τους 7 (43-50).

Μία τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Ντέιβις έκοψε για λίγο τη φόρα των "Ολυμπιονικών" και η διαφορά ανέβηκε εκ νέου στους 10 (45-55), αλλά σ' εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς άρχισαν να κάνουν πολλά συνεχόμενα λάθη. Αυτά εκμεταλλεύθηκε ο Πανελλήνιος κυρίως με τον Χαραλαμπίδη. Ο Έλληνας άσος μαζί με τον Ξανθόπουλο άλλαξαν τη ροή του αγώνα και κατάφεραν να μειώσουν στο τέλος της περιόδου σε 56-60.

Το σερί του Πανελληνίου συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για πρώτη φορά μετά το πρώτο πεντάλεπτο του ματς, με καλάθια των Βουγιούκα και Ξανθόπουλου. Ακολούθησε όμως σερί 0-6 του Παναθηναϊκού που "ακούμπησε" την μπάλα στους ψηλούς (σκόραραν Πέκοβιτς, Φώτσης) με το σκορ να γίνεται 60-66.

Για ακόμα μία φορά οι παίκτες του Πανελληνίου όμως δεν το έβαλαν κάτω και με τους Καλαϊτζή και Χαραλαμπίδη να σκοράρουν, εκμεταλλευόμενοι και πάλι κάποια λάθη των παικτών των "πράσινων", μειώνοντας στον πόντο (65-66).

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-44, 56-60, 73-75

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 3 (1), Χαραλαμπίδης 12 (1), Καλαϊτζής 3 (1), Όουενς 2, Σμιθ 22 (3), Πέτρουλας, Κολώκας, Μπλέικνι 10, Ντέιβις 5, Βουγιούκας 14

Πανελλήνιος (Ζούρος): Τέπιτς 4, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 5, Μπατίστ 10, Φώτσης 7, Γιασικεβίτσιους 8 (2), Νίκολας 5 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13 (2), Πέκοβιτς 11, Καλάθης 2

Λαπόρτα: "Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις για Βίγια"


Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοάν Λαπόρτα Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα των ισπανικών ΜΜΕ, που θέλουν την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νταβίντ Βίγια. Ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, δήλωσε την Τρίτη ότι έχουν ήδη αρχίσει οι διαπραγματεύσεις με τις «νυχτερίδες» για τη μεταγραφή του διεθνούς σέντερ φορ και εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα πως σύντομα οι δύο πλευρές θα φτάσουν σε συμφωνία.

Παράλληλα, ο Λαπόρτα δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και η υπόθεση παραχώρησης του Τιερί Ανρί, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (πιθανότατα στους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης).

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ραφαέλ Γιούστε, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι πρωταθλητές Ισπανίας θα κινηθούν και για την απόκτηση του Σεσκ Φάμπρεγας από την Αρσεναλ, παραδεχόμενος πάντως ότι η υπόθεση αυτή παρουσιάζει σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με αυτή του Βίγια.

«Ποιος ΠΑΟΚ; Εξωτερικό»


Μπορεί η φημολογία στην Θεσσαλονίκη να έκανε λόγο για μετακίνηση του Γκέκα στον ΠΑΟΚ αλλά ο ατζέντης του, Πολ Κουτσολιάκος, μιλώντας στο gazzetta.gr αποκάλυψε πως ο διεθνής φορ έχει «κλείσει» σε ευρωπαϊκή ομάδα!

Έστω και για μια ώρα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ άρχισαν να ψάχνονται δεξιά και αριστερά προκειμένου να μάθουν αν οι φήμες για την απόκτηση του Φάνη Γκέκα ευσταθούν ή όχι. Δεν είναι άλλωστε λίγο πράγμα να έχουν στην ομάδα και Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς και Γκέκα.

Το “gazzetta.gr” επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Έλληνα διεθνή επιθετικού προκειμένου να ενημερώσει άμεσα τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε τον Φάνη να φοράει την φανέλα του ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά;
« Όχι σε καμία περίπτωση. Πως σας ήρθε αυτό;»
Υπάρχει μια φήμη στην Θεσσαλονίκη πως ο πελάτης σας μένει ελεύθερος από την Λεβερκούζεν και συμφώνησε με τονΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια.
«Αυτά είναι χαζά. Ο Φάνης υπέγραψε συμβόλαιο σε ομάδα του εξωτερικού. Δεν μπορώ να πω σε ποια γιατί την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του».

«Καθαρά» πέναλτι στο Μουντιάλ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θέλοντας να αποφύγει τα... περίεργα, η FIFA στη σημερινή της συνεδρίαση τόνισε πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα επιτραπεί η πάσα κατά την εκτέλεση του πέναλτι, κάτι που... συνηθίζουν οι Βραζιλιάνοι. Σκέψεις για τους δυο επιπλέον βοηθούς.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες οι γκολκίπερ έχουν μείνει άναυδοι όταν κατά την εκτέλεση του πέναλτι ο παίκτης... δίνει πάσα. Έτσι, αποφασίστηκε να «κοπεί» η συγκεκριμένη εκτέλεση και να επιτρέπεται μόνο μια μικρή στάση πριν το σουτ, κάτι άλλωστε που κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Παράλληλα, η FIFA συζήτησε και το θέμα με τους δυο επιπλέον επόπτες, κάτι που είδαμε φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Βραζιλιάνοι θα το υιοθετήσουν και ήδη η Παγκόσμια Ομοσπονδία το βλέπει... ζεστά το θέμα.

Ειπε........

Υπάρχει μια φήμη στην Θεσσαλονίκη πως ο πελάτης σας μένει ελεύθερος από την Λεβερκούζεν και συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια.
«Αυτά είναι χαζά. Ο Φάνης υπέγραψε συμβόλαιο σε ομάδα του εξωτερικού. Δεν μπορώ να πω σε ποια γιατί την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του». Ο ατζέντης του Γκέκα μιλώντας στο gazzetta.gr

Μέλμπεργκ: «Είμαστε απογοητευμένοι...»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απογοητευμένος για την φετινή σεζόν του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο τους καλύτερου παίκτη της χρονιάς μετά από ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν τα εντός έδρας ματς.

«Είμαι μία μεγάλη διάκριση για μένα. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα ομαδικό άθλημα και πάντα προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το σύλλογο. Φέτος είμαστε λίγο απογοητευμένοι από τον τρόπο που εξελίχθηκε η σαιζόν. Από την πλευρά μου, προσπάθησα να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσα αλλά η απόδοσή μας είχε δυστυχώς σκαμπανεβάσματα. Τώρα θα επικεντρωθούμε στην νέα περίοδο που έρχεται και θα προσπαθήσω κι εγώ, όπως όλοι μας, να βελτιωθούμε για να επιτύχουμε όλα όσα ο Ολυμπιακός αξίζει» τόνισε ο Μέλμπεργκ μετά την παραλαβή του βραβείου του για τον τίτλο «VODAFONE MVP of the YEAR»

Ανανέωσε με Τότεναμ ο Κουντιτσίνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για έναν ακόμη χρόνο θα παραμείνει στην Τότεναμ ο Κάρλο Κουντιτσίνι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα, παρά το γεγονός ότι είναι ήδη 36 ετών και προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό, που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων για μεγάλο διάστημα.

Ο Κουντιτσίνι είχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε εφτά συμμετοχές με την ομάδα, πριν ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα τον προηγούμενο Νοέμβριο, τον αφήσει μακριά από τα γήπεδα. Ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ πάντως, δείχνει να τον εμπιστεύεται ως αναπληρωματικό του Βραζιλιάνου Γκόμεζ, ο οποίος είναι αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια.

Η ΠΑΕ του Ρέμου, καλεί τον Ρέμο!


Αντώνης Ρέμος.. Τον Αντώνη Ρέμο καλεί με ανακοίνωση της, η ΠΑΕ Ηρακλής, όσο περίεργο κι αν φαίνεται κάτι τέτοιο. Η ΠΑΕ που ανήκει στον Ρέμο, καλεί τον Ρέμο. Τα χρονικά περιθώρια για την συμπλήρωση του φακέλου αδειοδότησης έχουν στενέψει και ο κίνδυνος αποκλεισμού της ομάδας από το νέο πρωτάθλημα, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

"Στην καθοριστική φάση, την οποία βιώνει ο ποδοσφαιρικός ΗΡΑΚΛΗΣ και με βάση την κρισιμότητα των στιγμών, ο κόσμος του Συλλόγου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ως διοικητική εκπροσώπηση αυτού του κόσμου, καλούν τον Αντώνη Ρέμο να συναισθανθεί την κατάσταση και χωρίς την παραμικρή (και σίγουρα καταστροφική) χρονοτριβή να αναλάβει τις ευθύνες του και να πράξει το καθήκον του, έναντι του αυτοσεβασμού του, της ιστορίας της ομάδας και του κόσμου της", αναφέρει η ανακοίνωση της κυανόλευκης εταιρίας.

Σχετικά με τον Μπόσνιακ
Ο Δήμος Πολύκαρπος πρότεινε στον Ιβάν Μπόσνιακ να εισπράξει άμεσα περίπου 30.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα του πρώτου χρόνου συμβολαίου, τους επόμενους μήνες, αλλά, οι δυό τους δεν συμφώνησαν καθότι ο Κοράτης ζήτησε διπλάσια προκαταβολή. Όσο για τα υπόλοιπα, δηλαδή περίπου 80.000 ευρώ, θέλει να τα εισπράξει σε μία δόση μέσα στο καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές θα επανέλθουν σύντομα για να βρουν χρυσή τομή.

Άγαλμα στον... ήρωα «CR 9»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο ποδόσφαιρο μία στιγμή, μία λεπτομέρεια μπορεί να σε μετατρέψει από «βάτραχο» σε «πρίγκιπα» ή να σε στείλει στον πάτο, χωρίς επιστροφή.

Αυτή, όμως, είναι η ομορφιά του συγκεκριμένου αθλήματος, η οποία το έχει αναγάγει σε «βασιλιά των σπορ» και αυτό ακριβώς πραγματεύεται εύστοχα η νέα διαφημιστική καμπάνια της Nike, «write the future».

Μετά λοιπόν από τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος, στο ευφυές διαφημιστικό της εταιρίας αθλητικών ειδών, παρουσιάστηκε με πλούσια γενειάδα και μπυρο- κοιλιά, στα όρια της κατάθλιψης, τώρα ήρθε η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο διεθνής Πορτογάλος, όμως, στην εν λόγω καμπάνια, αντιπροσωπεύει την άλλη όψη του νομίσματος. Τον άνθρωπο, τον οποίο το άθλημα μετέτρεψε σε «ήρωα».

Στο διαφημιστικό παρουσιάζεται -ένα τεραστίων διαστάσεων ασημένιο- άγαλμα του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά την παρουσίαση του οποίου χειροκροτεί πλήθος Μαδριλένων.

Τα γυρίσματα του διαφημιστικού έλαβαν χώρα σε μία ήσυχη πλατεία ("Plaza de Ramales") σε δυτική συνοικία της ισπανικής πρωτεύουσας.

«Έκοψε» Γκρόσο και Καντρέβα ο Λίπι

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_Qizd1mtpux.jpgΧωρίς τον Φάμπιο Γκρόσο και Αντόνιο Καντρέβα θα παρουσιαστεί η Εθνική Ιταλίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.Την Τρίτη αναμενόταν η ανακοίνωση της τελικής 23αδας της «σκουάντρα τζούρα» για το Μουντιάλ, αλλά ο Μαρτσέλο Λίπι αποφάσισε να περιμένει έως την 1η Ιουνίου, προκειμένου να κάνει γνωστές τις επιλογές του. Ωστόσο, «έκοψε» από την προεπιλογή τους δυο παίκτες της Γιουβέντους.

Έτσι η Εθνική Ιταλίας αποτελείται πλέον από 28 παίκτες οι οποίοι είναι οι εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Μόργκαν Ντε Σάνκτις (Νάπολι), Φεντερίκο Μαρκέτι (Κάλιαρι), Σαλβατόρε Σιρίγκου (Παλέρμο)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σαλβατόρε Μποκέτι (Τζένοα), Λεονάρντο Μπονούτσι (Μπάρι), Φάμπιο Καναβάρο (Γιουβέντους), Μάτια Κασάνι (Παλέρμο), Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Ντομένικο Κρισίτο (Τζένοα), Κριστιάν Μάτζιο (Νάπολι), Τζιανλούκα Τζαμπρότα (Μίλαν)

ΜΕΣΟΙ: Μάουρο Καμορανέζι (Γιουβέντους), Αντρέα Κόσου (Κάλιαρι), Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα), Τζενάρο Γκατούζο (Μίλαν), Κλαούντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα), Άντζελο Παλόμπο (Σαμπντόρια), Σιμόνε Πέπε (Ουντινέζε), Αντρέα Πίρλο (Μίλαν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μάρκο Μποριέλο (Μίλαν), Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε), Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα), Βιντσέντζο Ιακουίντα (Γιουβέντους), Τζιαμπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια), Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Νάπολι), Τζιουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)

Ατλέτικο και Σεβίλλη διεκδικούν το Κύπελλο


Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ισπανίας Το "Καμπ Νόου" της Βαρκελόνης φιλοξενεί το βράδυ της Τετάρτης (22:30) τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, που φέρνει αντιμέτωπες την Ατλέτικ Μαδρίτης και τη Σεβίλη. Δύο ομάδες που είχαν μία -λιγότερο ή περισσότερο- προβληματική σεζόν, την οποία όμως κατάφεραν να διασώσουν την τελευταία εβδομάδα...

Οι "ροχιμπλάνκος" πανηγύρισαν την περασμένη Τετάρτη την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Φούλαμ, τον πρώτο τίτλο τους μετά από 14 χρόνια «ανομβρίας», ενώ η ομάδα της Ανδαλουσίας κατόρθωσε με δραματικό τρόπο το Σάββατο να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί η πορεία των δύο ομάδων στην Πριμέρα Ντιβιζιόν να ήταν τελείως διαφορετική φέτος, όμως γενικά η σεζόν τους είχε πολλά κοινά: σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλαγή προπονητή, παρουσία κατώτερη του αναμενομένου στο Τσάμπιονς Λιγκ (η Ατλέτικο αποκλείστηκε στους ομίλους χωρίς καν να πετύχει νίκη, η Σεβίλη πέρασε στους "16" αλλά... αυτοκτόνησε απέναντι στην υποδεέστερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Ακόμη, οι δύο φιναλίστ του "Κόπα ντελ Ρέι" είναι οι μοναδικές ισπανικές ομάδες που κατάφεραν φέτος να νικήσουν την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1), οι Μαδριλένοι στο πρωτάθλημα, οι Σεβιγιάνοι στο κύπελλο μέσα στο "Καμπ Νου", όπου επιστρέφουν αύριο για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης. Για την Ατλέτικο η φετινή είναι η 18η παρουσία της, πρώτη όμως από το 2000, και μετράει εννέα νίκες (τελευταία το 1996) και οκτώ ήττες. Η Σεβίλη έχει κατακτήσει το κύπελλο τέσσερις φορές σε έξι παρουσίες σε τελικούς, με τελευταία το 2007, όταν επιβλήθηκε εύκολα στη Μαδρίτη της Χετάφε. Οι δύο φιναλίστ δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε τελικό, ενώ οι φετινές αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα έληξαν με νίκες των γηπεδούχων: 2-1 η Ατλέτικο στο "Βιθέντε Καλντερόν" και 3-1 η Σεβίλη στο "Σάντσεθ Πιχουάν".

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει το σύνολο των βασικών του παικτών την Κυριακή, αφού παρέταξε δεύτερη ομάδα στο ματς με τη Χετάφε. Αντίθετα, ο Αντόνιο Αλβάρεθ δεν είχε τέτοια πολυτέλεια στην Αλμερία, καθώς η ομάδα του έπαιζε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ (την οποία εξασφάλισε στις καθυστερήσεις), ενώ παράλληλα "έχασε" τον Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός μάχης.


Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
ΓΥΡΟΣ..............ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ..............ΣΕΒΙΛΗ
Φάση "32"..............Με Μαρμπέγια 2-0, 6-0..............Με Ατλέτικο Θιουδάδ 4-2, 5-1
Φάση "16"..............Με Ουέλβα 0-3, 5-1..............Με Μπαρτσελόνα 2-1, 0-1
Προημιτελικοί..........Με Θέλτα 1-1, 1-0..............Με Λα Κορούνια 3-0, 0-1
Ημιτελικοί..............Με Σανταντέρ 4-0, 2-3..............Με Χετάφε 2-0, 0-1

Χάμσικ: "Μένω στην Νάπολι"


Ο Χάμσικ ισοφαρίζει για τη Νάπολι Ο Μάρεκ Χάμσικ έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από τη Νάπολι. Ο 22χρονος Σλοβάκος μέσος θέλει να παραμείνει στο "Σαν Πάολο" έτσι ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει τίτλους και να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά στην Ευρώπη.

"Εχω συμβόλαιο με τη Νάπολι για αρκετά χρόνια ακόμα και θέλω να παραμείνω στην ομάδα. Ξέρω ότι αυτό που θέλω είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα και να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Νάπολι. Γνωρίζω ότι με ακολουθούν συνέχεια πολλά ζευγάρια μάτια, αλλά δεν νιώθω πίεση.

Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να κάνω όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά μου", τόνισε ο Χάμσικ, ο οποίος πλέον σκέφτεται τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χωρίς τον Ίβιτς στο "Βικελίδης"


Ο Βλάνταν Ίβιτς με αντίπαλο τον Μαρέσκα Με τον Βλάνταν Ιβιτς να προστίθεται στους απόντες, θα παραταχθεί αύριο ο ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, απέναντι στον Αρη. Ο Σέρβος μέσος υπέστη τράβηγμα στη γάμπα στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ στην Τούμπα και έμεινε εκτός πλάνων.

Δεν υπολογίζονται, ακόμη, για τη μάχη με τους "κίτρινους", ο επίσης τραυματίας Μίρκο Σαβίνι, οι τιμωρημένοι Αλβες Λίνο, Γιώργος Φωτάκης, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και οι Πάμπλο Κοντρέρας, Κώστας Χαλκιάς, Μπράις Μουν, στους οποίους παρασχέθηκε άδεια, λόγω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές τους ομάδες. Επιστρέφουν, έχοντας εκτίσει τις ποινές τους, οι Ολιβιέ Σορλέν και Λούσιο Φιλομένο.

Στην αποστολή που γνωστοποιήθηκε σήμερα, με την ολοκλήρωση της προπόνησης της ομάδας, την ευθύνη της οποίας είχαν οι συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος (σ.σ. ο Πορτογάλος εμφανίστηκε στη Σουρωτή, μίλησε για ένα πεντάλεπτο περίπου στους ποδοσφαιριστές και στην πορεία κατευθύνθηκε στο γραφείο του, όπου είχε επαφή με τους Ζήση Βρύζα, Σέρτζιο Κονσεϊσάο), συμπεριλήφθησαν οι: Κρέσιτς, Γλύκος, Αραμπατζής, Ευθυμιάδης, Καρασαλίδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μίλιεβιτς, Μωυσιάδης, Παπάζογλου, Τσιρίλο, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Υπέγραψε στον ΠΑΟΚ ο Γκέκας ?

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με την φυγή του Φερνάντο Σάντος , ο ΠΑΟΚ κινήθηκε αστραπιαία και υπέγραψε προσύμφωνο με τον Φάνη Γκέκα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο διεθνής επιθετικός που μένει ελεύθερος από την Λεβερκούζεν στην οποία ανήκει , βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και προβάρει τα χρώματα του δικεφάλου του βορρά για την επόμενη σεζόν. Ο Γκέκας υπέγραψε προσύμφωνο και όπως όλα δείχνουν θα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια.Πηγη sportsview.gr

«Δεν πάει πουθενά ο Μπουφόν»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/69844e32098e146a626ddea5c3d97456_L.jpg?1274175230?1274175230?1274175230Αυτό που πριν από λίγες ημέρες διαφαινόταν ως δεδομένο, δύσκολα θα γίνει μιας και ο μάνατζερ του Μπουφόν δήλωσε ότι ο Ιταλός πορτιέρο δύσκολα θα αποχωρήσει από τη Γιουβέντους.

Ο μάνατζερ του Ιταλού κίπερ, Σιλβάνο Μαρτίνα, τοποθετήθηκε αναφορικά με το μέλλον του πελάτη του:

«Πρέπει να υπενθυμίσω ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο. Είναι απίθανο να φύγει. Ποτέ δεν είπε πως θέλει να φύγει. Είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2013.

Κριτική Νέβιλ στον Καπέλο


Ο Γκάρι Νέβιλ Αρνητικά σχολίασε ο Γκάρι Νέβιλ τις επιλογές του Φάμπιο Καπέλο για την εθνική Αγγλίας που θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Ο δεξιός αμυντικός της Μάντσεστερ αναφέρθηκε στην απόφαση του Ιταλού να συμπεριλάβει στην αποστολή μόνο έναν παίκτη στη δική του θέση.

"Δε θα έλεγα ότι είμαι απογοητευμένος που δεν μετέχω στην αρχική 30άδα του Καπέλο για το Μουντιάλ", ανέφερε ο Νέβιλ σύμφωνα με την εφημερίδα "The Mirror". "Πίστευα βέβαια ότι διατηρούσα πιθανότητες. Από την άλλη πλευρά δεν έτρεφα ψευδαισθήσεις, αφού δεν είχα κληθεί στην εθνική εδώ και ένα χρόνο.

Εξεπλάγην όμως όταν άκουσα ότι υπάρχει μόνο ένας δεξιός αμυντικός σε ολόκληρη την ομάδα, ο Γκλεν Τζόνσον, αλλά για να είμαι ειλικρινής, περισσότερη εντύπωση μου έκανε ο αποκλεισμός του Γουές Μπράουν", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον Ιταλό προπονητή, είπε επίσης ότι "ο Καπέλο προσπάθησε να πείσει τον Σκόουλς να επιστρέψει, αλλά ο Σκόουλς έχει σταματήσει εδώ και μερικά χρόνια και δεν είναι ο τύπος που θα γυρίσει πίσω. Καταλαβαίνω την προσπάθεια του Καπέλο, γιατί αν υπάρχει ένας παίκτης που θα έπρεπε να φέρει ξανά στην ομάδα, αυτός είναι ο Σκόουλς", κατέληξε ο άσος της Γιουνάιτεντ.

Μπλάνκο και Σκόκο θέλει... σήμερα η Τουλούζ


Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Ίσμαελ Μπλάνκο Όλη την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ έχει "ερωτευτεί" η Τουλούζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου. Σύμφωνα με το "sport365.fr" η γαλλική ομάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση των δύο Αργεντινών της ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο οι οποίοι έχουν μπει στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι για τον Σκόκο ενδιαφέρονται τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός, ενώ αναφερόμενο στον Ράφικ Τζιμπούρ, τον οποίο άλλα δημοσιεύματα τον θέλουν να είναι πολύ κοντά στο να μετακομίσει στη Γαλλία, αναφέρει ότι η περίπτωσή του απομακρύνεται...

Φουλ για Βίγια και Φάμπρεγας


Ο Βίγια πανηγυρίζει... Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκαν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία και πλέον στη Βαρκελώνη ετοιμάζουν την ενίσχυση της ομάδας, έτσι ώστε να επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης. Οι "μπλαουγκράνα" έβαλαν πλώρη για Φάμπρεγας και Βίγια.

Ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ραφαέλ Γιούστε, με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι η ομάδα του έχει το προβάδισμα για την αγορά των δικαιωμάτων του Βίγια, ενώ για τον Φάμπρεγας υποστήριξε ότι οι "μπλαουγκράνα" περιμένουν την Αρσεναλ να τους πει την τιμή πώλησης του παίκτη.

"Κοιτάζουμε να ενισχυθούμε σε τρεις συγκεκριμένες θέσεις. Βίγια και Φάμπρεγας θέλουν να αγωνιστούν στην ομάδα μας και εμείς θέλουμε το ίδιο. Αυτοί οι παίκτες έχουν την ποιότητα να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε σύλλογο".

Χάνει το Μουντιάλ ο Μπάλακ


Ο Μπάλακ σε προσπάθεια του με τη φανέλα της Γερμανίας Χωρίς τον αρχηγό τους θα παραταχθούν οι Γερμανοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Ο Μίκαελ Μπάλακ δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τα "πάντσερ" στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου, λόγω τραυματισμού στο δεξί αστράγαλο. Ο άσος της Τσέλσι θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για ένα περίπου μήνα.

"Είμαι απογοητευμένος, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από το να δεχθώ το γεγονός ότι δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να ζεις με αυτό. Είμαι νευριασμένος από τον τραυματισμό μου", είπε ο 33χρονος άσος.

Ο Γιοακίμ Λεβ βλέπει τον πιο έμπειρο παίκτη του να μένει στα πιτς και φυσικά είναι απογοητευμένος, "Είμαι σοκαρισμένος και όλοι στην ομάδα είμαστε δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη αυτή. Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς και σίγουρα θα μας λείψει", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας.

Αμανατίδης: "Ύπουλα χτυπήματα"


Ο Αμανατίδης στην προπόνηση της Αϊντραχτ Ο Γιάννης Αμανατίδης διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για το τέλος της καριέρας του και ξεκαθάρισε πως δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα. Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά των δημοσιογράφων που κινδυνολογούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και χαρακτήρισε όλα όσα γράφτηκαν ψέματα.

"Είμαι απόλυτα υγιής. Είναι γελοία όσα γράφονται για μένα και το πρόβλημα για το γόνατό μου. Θα τα χαρακτήριζα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Εχω σταματήσει να μιλάω σε κάποιους δημοσιογράφους και επειδή δεν μπορούν να πάρουν καμία πληροφορία από εμένα βγάζουν πράγματα από το μυαλό τους και δημιουργούν αρνητικά σενάρια. Η αλήθεια είναι ότι είμαι διψασμένος για μπάλα", δήλωσε αρχικά ο 28χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής, για να προσθέσει αναφερόμενος στην απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο:

"Σίγουρα το Μουντιάλ είναι μεγάλη διοργάνωση για όλους τους ποδοσφαιριστές και θα ήταν καλό να έδινα το "παρών", αλλά είμαι 28 χρόνων. Θα έχω και στο μέλλον την ευκαιρία να παίξω με την Εθνική. Καλύτερα να πάρει τη θέση μου κάποιος που θα είναι πιο έτοιμος από εμένα".

Καταλήγοντας μίλησε για το μέλλον του στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης: "Ολα είναι πιθανά. Κανείς δεν ξέρει όμως τι μπορεί να συμβεί και προσωπικά δεν ασχολούμαι αυτή τη στιγμή με το συγκεκριμένο θέμα".

ΗΡΑΚΛΗΣ: Συμφωνία με Σαρακατσάνο

ΗΡΑΚΛΗΣ: Συμφωνία με Σαρακατσάνο

Συνάντηση με τον Αχιλλέα Σαρακατσάνο είχε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα ο διοικητικός επικεφαλής του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας προέκυψε η συμφωνία των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά την τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών προς τον ποδοσφαιριστή και τη συνέχιση της παρουσίας του στο ρόστερ της ομάδας, αποσύροντας την προσφυγή που κατέθεσε εις βάρος της εταιρείας, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα που έχει λαμβάνειν, όπως εξήγησε. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «κυανόλευκοι» αναφέρονται τα εξής: «Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιάννης Τάκης, είχε σήμερα, Τρίτη 18/05, συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Αχιλλέα Σαρακατσάνο. Μέσα από την διεξοδική συζήτηση, έπαψε να υφίσταται η παρεξήγηση, η οποία χώριζε τις δύο πλευρές, με τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει απολύτως πρόθυμος και έτοιμος να αποτελέσει μέλος της προσπάθειας, που καταβάλλει η νέα διοίκηση και χαρούμενος, που θα συνεχίσει στα «κυανόλευκα» χρώματα, μιας και η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη από την τεχνική ηγεσία. Βεβαίως, ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος αποσύρεται από την δικαστική διεκδίκηση, μιας και το θέμα της οφειλής του από την ΠΑΕ είναι υπό ρύθμιση».

Χωρίς Κόκε, Πρίττα και αναμονή για Σηφάκη

http://www.sport24.gr/ast/cov/ko/kokesifakis_b.jpgΜία προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου περιλάμβανε το πρόγραμμα της Τρίτης με την οποία ολοκληρώθηκε η μίνι προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (19/05, 21:15) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ.Αμέσως μετά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε τους 19 ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε στην αποστολή, την οποία αποτελούν οι: Σηφάκης (το πρωί της Τετάρτης θα ξεκαθαρίσει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί), Πέσκοβιτς, Φρασέρι, Ρονάλντο, Κουλουχέρης, Νέτο, Αράνο, Αγτζίδης, Βαγγέλη (προπονήθηκε κανονικά και είναι απόλυτα έτοιμος), Γκαρσία, Κάλβο, Φερνάντες, Αντού, Χαβίτο, Μεριέμ, Ντέιλι, Κάμπορα, Αραβίδης και Οικονομόπουλος.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Πρίττας, Κόκε, Ναφτί, Λαμπριάκος και Ορτίθ, που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών, όπως επίσης ο τιμωρημένος Νασούτι, αλλά και οι Πιοβεζάν, Γραικός, Μπουγαΐδης και Τζόνσον (έχει ενσωματωθεί με την εθνική των ΗΠΑ).

Κι όσο για το 4-4-2 του Κούπερ σε ευθεία; Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Σηφάκης (αλλιώς ο Πέσκοβιτς) και στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Γκιάρο και Κουλουχέρης απόντος του τιμωρημένου Νασούτι, έχοντας στα δεξιά τους τον Νέτο που επανέρχεται μετά από δύο παιχνίδια απουσίας και στα αριστερά τους τον Αράνο.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής απόντος των Πρίττα και Ναφτί θα παίξουν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι Φερνάντες και Νάτσο Γκαρσία με τον Κάλβο στα αριστερά τους και τον Χαβίτο στα δεξιά τους. Τέλος το επιθετικό δίδυμο θα το αποτελέσουν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι Κάμπορα και Ντέιλι απόντος των Κόκε και Τζόνσον.

Τέλος, το πρωί της Τετάρτης ο Κούπερ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιηθεί ένα χαλάρωμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου για τους ποδοσφαιριστές που μετέχουν στην αποστολή με δεδομένο ότι το παιχνίδι διεξάγεται στις 21:15.

Mπούρσασπορ:"H oμάδα που έσπασε το κατεστημένο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/Bu/Bursa_2010_5_18_12_43_17_b.jpgΗ Μπούρσασπορ έγραψε ιστορία ρίχνοντας γροθιά στο κατεστημένο του τουρκικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Προύσας, κατέκτησε τον τίτλο κάτω από τη μύτη της Φενέρμπαχτσε.Η νίκη με 2-1 επί της Μπεσίκτας στην τελευταία αγωνιστική, σε συνδυασμό με το απρόσμενο στραβοπάτημα των "καναρινιών" με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ (1-1) αποτέλεσε την επιτομή της επικράτησης του αδύναμου απέναντι στους ποδοσφαιρικούς Γολιάθ της Κωνσταντινούπολης.

Οι Yeşil Timsahlar (πράσινοι κροκόδειλοι) έγιναν η δεύτερη ομάδα εκτός Κωνσταντινούπολης που κατακτούν την κορυφή. Τελευταία φορά τα κατάφερε η Τραμπζονσπόρ το 1984.

Η Μπούρσασπορ, η οποία ιδρύθηκε το 1963, έμελλε 37 χρόνια μετά, υπό την καθοδήγηση του Ερτουγρούλ Σαγλάμ να εκπλήξει την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματα της.

"Το πιστεύαμε μέσα από την καρδιά μας, πως μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Παρότι μας ξεπέρασε η Φενέρμπαχτσε δεν απογοητευτήκαμε. Περιμέναμε τη στιγμή που η Φενέρμπαχτσε θα έχανε βαθμούς. Έτσι ακολουθώντας στα χνάρια της Τραμπζονσπόρ φέραμε τον τίτλο πίσω στην Ανατολία.

Πλέον υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, οι οποίες βαρύνουν τις πλάτες μας. Θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε να μην απογοητεύσουμε όσους μας στήριξαν. Η Προύσα σαν πόλη έχει γράψει επίσης την δική της ιστορία. Θα φτιάξουμε μία καλή ομάδα, αυτό θα είναι το κλειδί της επιτυχίας μας" δήλωσε ο 40χρονος τεχνικός.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπούρσασπορ διέθεσε μόλις το 1/10 του μπάτζετ των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι, και το 1/4 του μπάτζετ της Τραμπζονσπόρ.

Ο Σαγλάμ "ψήθηκε" προπονητικά στη Μπεσίκτας (2007/08) αν και σύνδεσε το όνομα του με τον διασυρμό με το "διαστημικό" 8-0 στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λίβερπουλ.

Φρανσίσκο Χαβίτο. «Δικαιολογημένα τα παράπονα του κόσμου»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d3241b0228229935d3559199d8922c2a_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η νίκη στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τόσο για το βαθμολογικό ενδιαφέρον όσο και για το γόητρο, είναι μονόδρομος για τον Φρανσίσκο Χαβίτο. «Δικαιολογημένα τα παράπονα του κόσμου», υπογραμμίζει.

Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη, με συνέντευξή του στον «ΑΡΗΣ FM 92,8» τοποθετήθηκε για τα εξής θέματα:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το αριθμητικό μας πλεονέκτημα, αλλά δεν το κάναμε. Στα τελευταία λεπτά είχαμε και μια κλασσική ευκαιρία που δεν έγινε γκολ, ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για την ευκαιρία του Κάμπορα: «Ήταν πολύ χάλια που έχασε αυτήν την ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, είναι μία φάση που μπορεί να φαίνεται εύκολη, αλλά κανένα γκολ δεν είναι εύκολο. Ίσως να έφταιγε το ότι ο Κάμπορα πήγαινε με πολύ μεγάλη ταχύτητα για να προλάβει και δε βρήκε την μπάλα με τον τρόπο που θα ήθελε. Είμαστε προς το τέλος της σεζόν, όμως, και τα πόδια των ποδοσφαιριστών δεν είναι ιδιαίτερα ξεκούραστα».

Για την αδυναμία που δείχνει ο Αρης εκτός έδρας: «Το ηθικό μας ήταν πολύ πληγωμένο μετά το χαμένο τελικό, αλλά δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε. Έπρεπε να μπούμε δυνατά στα πλέι οφ. Η προσπάθεια που έπρεπε να κάνουμε ήταν μεγάλη και θέλαμε να παρουσιαστούμε δυνατοί. Ως ένα βαθμό το καταφέραμε. Ίσως, τελικά, να είναι και ένα άθροισμα, κούρασης και πληγωμένου ηθικού».

Για τον κόσμο: «Για οποιαδήποτε ομάδα είναι πολύ σημαντικό να έχει τους οπαδούς της στο πλευρό της. Οι δικοί μας οπαδοί είναι πάντα εκεί, για να προσφέρουν τη στήριξή τους. Τη διαφορά οι οπαδοί την κάνουν στα δύσκολα. Έχω δει τους οπαδούς μας στα δύσκολα και αντιλαμβάνομαι ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Καταλαβαίνω το παράπονό τους. Σίγουρα όλοι θα θέλαμε μία καλύτερη απόδοση. Υπάρχουν παράγοντες, όμως, που δεν μπορείς από έξω να τους αντιληφθείς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε σκληρά και να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση, στην οποία βρέθηκε στους τελευταίους αγώνες».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:: «Έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και μπορούμε να περάσουμε μία ομάδα από τις άλλες δύο, ώστε να παίξουμε δύο προκριματικούς γύρους και όχι τρεις. Όλοι μας γνωρίζουμε, όμως, και τη σημασία ενός τοπικού ντέρμπι. Αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές θέλουν να τα κερδίζουν και το ίδιο και οι οπαδοί».

Αναλαμβάνει τη Γουέστ Χαμ ο Γκραντ


Ο Αβράαμ Γκραντ.... Ο Αβραάμ Γκραντ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο νέος τεχνικός της Γουέστ Χαμ. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η "Daily Mirror", o Ισραηλινός τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση των "σφυριών" και θα διαδεχθεί στον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου, τον Τζιανφράνκο Τζόλα.

Οι Ντέιβιντ Γκολντ και Ντέιβιντ Σάλιβαν, που έχουν στην κατοχή τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, θεωρούν ότι ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι και της Πόρτσμουθ, έχει όλα τα εχέγγυα για να έχει μία πετυχημένη παρουσία στον πάγκο της Γουέστ Χαμ. Το πέρασμά του άλλωστε από τους "πόμπεϊς" οι οποίοι υποβιβάστηκαν μεν, έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας δε, ταλαντιζόμενοι από τεράστια οικονομικά προβλήματα, αποτελούν ενδεικτικό της δουλειάς του...

Θέλει Μπόκα Τζούνιορς ο Τέβες!


Εντυπωσιακό χατ τρικ από τον Τέβες Ο Κάρλος Τέβες δίχασε το Μάντσεστερ με την περσινή του απόφαση να αφήσει τη Γιουνάιτεντ για λογαριασμό της Σίτι, όμως το γεγονός πως με τους "πολίτες" δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο τίτλο, αλλά ούτε και να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, φαίνεται ότι τον ξενέρωσε και ήδη άνοιξε την πόρτα της εξόδου.

"Δική μου επιθυμία είναι να φύγω κάποια μέρα από την Σίτι και να επιστρέψω στην Μπόκα Τζούνιορς. Φέτος έκανα προσωπικά μια καλή χρονιά χωρίς να μπορέσω να πάρω κάποιο τίτλο με την ομάδα μου κάτι που με απογοήτευσε", τόνισε αρχικά στο Fox Sports και σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: "Στόχος μου ήταν να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να παλέψω για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα της Αργεντινής. Είναι η ομάδα που θέλω να αγωνίζομαι, όταν παίζω για την Αργεντινή παίζω για την φανέλα, ποτέ για τα χρήματα".

Οι δηλώσεις αυτές άναψαν φωτιές στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία και στο παρελθόν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του διεθνή Αργεντινού επιθετικού...

Σάντος: "Φεύγω γιατί κουράστηκα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/sa/santos_2010_2_8_12_47_54_b.jpgTην αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος επικαλούμενος κόπωση.Στην αποχαιρετιστήρια Συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος ο Πορτογάλος δήλωσε κουρασμένος και πως φεύγει από τον ΠΑΟΚ διότι η κόπωση δεν θα τον αφήσει να βρίσκεται 100% στις υποχρεώσεις της ομάδας για την νέα σεζόν.

"Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την πρόσκληση που μου έκανε για να συμμετάσχω σε ένα νέο τριετές πλάνο. Ταυτόχρονα θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους αυτούς που προσπάθησαν να με κρατήσουν και άλλο εδώ. Για μένα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά που μπορέσα να βάλω ένα λιθαράκι για να μπει η ομάδα στον δρόμο της. Ωστόσο θεώρησα πως την δεδομένη στιγμή δεν θα είναι το καλύτερο ούτε για μένα ούτε για τον ΠΑΟΚ να συνεχίσω.

Γι' αυτό, αυτήν την στιγμή του αποχαιρετισμού, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκα. Τους παίκτες, το τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο, τους φροντιστές και με ένα τρόπο ιδιαίτερο και πολύ ξεχωριστό τους φίλους που πέρασα τόσες πολλές ώρες παίζοντας "μπουρλότο", τους Ιωσηφίδη και Κυργιάκο.

Επίσης μία ειδική μνεία στον φίλο μου και πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη. Που ήταν ο εμπνευστής του πλάνου και ο κύριος υπεύθυνος για όσα έχουμε πετύχει ως τώρα και όσα θα πετύχουμε στο μέλλον. Από εκεί και πέρα μία
ξεχωριστή αναφορά ανήκει στον Βρύζα τον οποίο τον έκανα εδώ φίλο μου στον ΠΑΟΚ και έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την επιτυχία του πλάνου. Ο τρόπος με τον οποίο στήριξε το οικοδόμημα ήταν ξεχωριστής σημασίας.


Επίσης να ευχαριστήσω και τον Κονσεϊσάο γιατί και αυτός έπαιξε τον ρόλο του για να έρθουν όλα όσα πετύχαμε ως τώρα.

Από εκεί και πέρα ένα ευχαριστώ στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εσείς είστε η ψυχή του ΠΑΟΚ, το σώμα του ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια σε όλους. Επίσης ευχαριστώ και τους δημοσιογράφους για τον σεβασμό που μου δείξατε όλα αυτά τα τρία χρόνια".

"Τρία εξαντλητικά χρόνια"

Ο Σάντος ανέλυσε διεξοδικά το λόγο για τον οποίον αποφάσισε να αποχωρήσει:

"Έχω πάρει την απόφαση μου εδώ και δύο μήνες. Όπου και ανακοίνωσα πρώτα στο τεχνικό επιτελείο μου ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος χρόνος μας στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι αυτά τα τρία χρόνια ήταν πολύ εξαντλητικά για μένα και θεώρησα πως δεν τηρούσα τις κατάλληλες συνθήκες όσον αφορά την 100% αφοσίωση μου και θέληση μου ώστε να μπορώ να αναλάβω ένα νέο πλάνο που θα απαιτήσει 100% προσπάθεια και αφοσίωση. Να θέλεις να ασχοληθείς 24 ώρες το 24ωρο, η πίεση για τους αγώνες και εγώ την δεδομένη στιγμή δεν αισθάνομαι έτσι.

Και το έχω πει πολλές φορές ότι η απόφαση θα πρέπει να είναι σωστή και για μένα και για τον σύλλογο. Και αισθάνομαι πως αν δεν είμαι 100% έτοιμος για να αναλάβω κάτι καινούργιο και να έχω αυτήν την καθημερινή τριβή, δεν θα ήταν το καλύτερο ούτε για μένα ούτε για την ομάδα να αναλάβω κάτι καινούργιο. Ξέρετε ότι είμαι 100% συγκεντρωμένος στην δουλειά μου αλλά την δεδομένη στιγμή δεν αισθάνομαι έτοιμος, αισθάνομαι μία
κόπωση.


Τουλάχιστον για ένα μήνα δεν πρόκειται να προπονήσω κανέναν άλλον σύλλογο. Τώρα για τρεις-τέσσερις μήνες μετά δεν ξέρω. Άλλωστε και εγώ δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω χωρίς το ποδόσφαιρο. Μία φορά που το έκανα πριν από 10-15 χρόνια μετά από 3-4 μήνες ουσιαστικά δεν ήξερα που βρισκόμουν και δεν ήξερα που
να κάνω μπάνιο γιατί ήμουν συνηθισμένος να κάνω μπάνιο μετά την προπόνηση στα αποδυτήρια.


Ίσως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να πίστευαν ότι θα προσπαθούσαν να με πείσουν αν η ομάδα για παράδειγμα κατάφερνε να βγει πρώτη στα πλέι οφ, όμως εγώ ήμουν από την αρχή ξεκάθαρος ότι δεν θα άλλαζε η απόφαση μου. Πήρα την απόφαση μου μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και δεν είχε καμία σχέση μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Ίσα, ίσα εκείνη την στιγμή πραγματικά πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Απλά είμαι κουρασμένος από την καθημερινή τριβή, την οποιανδήποτε μικρολεπτομέρεια. Εντάξει, μπορεί να μην το καταλαβαίνετε πολύ καλά, αλλά το επάγγελμα αυτό είναι πολύ απαιτητικό. Για εμάς δεν είναι αυτή η δουλειά μόνο 2 ώρες αγώνας και μία προπόνηση. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο να ξεκουραστώ να το περάσω με τον εαυτό μου. Από εκεί και πέρα μετά από 3 μήνες μπορεί να χτυπιέμαι στους… τοίχους χωρίς ποδόσφαιρο και να αναζητώ κάτι.

Η αποχώρησή μου δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, αλλά με τα 25 χρόνια που έχω στην πλάτη μου. Αν ήθελα να φύγω σε άλλη ομάδα θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Να είχα π.χ. τρελές απαιτήσεις από τον ΠΑΟΚ που θα ήξερα ότι δεν θα μπορεί να μου της εκπληρώσει για να φύγω και να πάω αλλού. Αλλά αυτό θα ήταν κοροϊδία.

Για το αν έπαιξε ρόλο το μπάτζετ της νέας σεζόν

"Δούλεψα τρία χρόνια με αυτά που είχε να μου προσφέρει ο σύλλογος. Ο πρόεδρος ήταν πάντα ξεκάθαρος και ειλικρινής με ό,τι είχε στην διάθεση του ο ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν προσσπάθησε να μου… πουλήσει φούμαρα. Οπότε σίγουρα δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου το μπάτζετ της επόμενης σεζόν».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ

"Με τον Θοδωρή Ζαγοράκη είμαι μαζί του 200% ως φίλος και ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου για ό,τι με χρειαστεί. Τώρα σε ό,τι αφορά τον νέο προπονητή νομίζω ότι αυτό πρέπει να το χειριστούν εξ ολοκλήρου οι διοικούντες. Αν μου ζητήσουν όμως οποιανδήποτε γνώμη, σίγουρα θα τους την δώσω. Γιατί και εγώ θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ, επειδή και εγώ θέλω να δω τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Η ομάδα θα μπει πολύ νωρίς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οπότε όσο λιγότερες αλλαγές κάνει τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να πετύχει. Όσο λιγότερο πειράζουμε την ομάδα τόσες πολλές πιθανότητες υπάρχουν να πετύχουμε. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέρουν πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν".

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει ξανά στην Ελλάδα

"Αν είναι κάποια στιγμή να προπονήσω κάποιον σύλλογο, σίγουρα θα ήμουν ευχαριστημένος αν το έκανα εδώ στην Ελλάδα. Νοιώθω την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα μου. Νοιώθω μισός Πορτογάλος και μισός Έλληνας".

Για την Εθνική

«Να ευχηθώ στην Εθνική ομάδα να πετύχει ό,τι καλύτερο στο Μουντιάλ, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί με τον Ρεχάγκελ. Εγώ ποτέ δεν είχα καμία επικοινωνία με άνθρωπο της Εθνικής ομάδα. Δεν μου έδειξαν καμία θέληση τέτοια, δεν ξέρω από πού πηγάζει αυτή η φημολογία. Μόνο στις εφημερίδες το έχω διαβάσει».

Η επανίδρυση και ο «προφήτης»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_0jDbemjMhx.jpg

Εβδομάδα τελικού Champions League η τρέχουσα και επιτρέψτε μου να μη μιζεριάσουμε από τη στήλη διότι το Σαββατόβραδο το Ιερό Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα έχει νέο κάτοχο.

Οπως επίσης, όποια εκ των Μπάγερν Μονάχου ή Ιντερ το κατακτήσει, θα έχει κάνει ένα ονειρεμένο τρεμπλ.

Οπως επίσης κι ένας εκ των Λουίς Φαν Χάαλ ή Ζοσέ Μουρίνιο θα τοποθετήσει το όνομά του στη μικροσκελή λίστα των προπονητών που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών με δύο διαφορετικές ομάδες, μαζί με τους Ερνστ Χάπελ και Οτμαρ Χίτσφελντ.

Αποψή μου είναι πως το ματς θα κριθεί από τους πάγκους, ανάμεσα δηλαδή στον προπονητή που αριστεύει το σύγχρονο ποδόσφαιρο (Μουρίνιο) και στον προπονητή που έχει πεισμώσει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να… επανιδρυθεί, εισάγοντας νέους κανόνες και θεωρίες.

Μιλώντας για θεωρία, όπου δούλεψε τα τελευταία χρόνια ο Φαν Χάαλ φεύγοντας υποχρέωσε τις χώρες να ανοίξουν… σχολές για να τον καταλάβουν. Το 4-3-3 με το οποίο αναγέννησε την ΑΖ Αλκμααρ ήταν τόσο απλό στη σκέψη αλλά τόσο δύσκολο στην εφαρμογή που η ομάδα καταστράφηκε μετά το φευγιό του.

Διότι ουδείς μπορούσε να κατανοήσει τον Ολλανδό όταν έλεγε πως «παίζουμε με 3-4-3». Μα, στο γήπεδο εμφανιζόταν 4-3-3! Ο Φαν Χάαλ έχει τις διατάξεις στο μυαλό του κάθετα, ήτοι 3 παίκτες αριστερά, 3 δεξιά και 4 στο κέντρο. Εννοείται πως οι παίκτες μαθαίνουν από την αρχή στο ποδόσφαιρο με τέτοιες καινοτομίες, άρα απαιτείται χρόνος.

Χρόνο που δεν είχε, προ ετών (με τον Μουρίνιο βοηθό) στην Μπαρτσελόνα. Ούτε υπομονή, έφυγε σαν κυνηγημένος. Οπως θα έφευγε σαν κυνηγημένος από την Μπάγερν αν δεν υπήρχαν δυο-τρεις παράγοντες να τον στηρίξουν. Η Μπάγερν πήρε το νταμπλ φέτος επειδή δόθηκε στον Φαν Χάαλ η απαιτούμενη πίστωση χρόνου, μια πίστωση που στηρίχθηκε σε κάποια αποτελέσματα στην Ευρώπη το φθινόπωρο (όπως το «διπλό» με τη Γιουβέντους) και όχι στη σταθερότητα.

Η σταθερότητα ήρθε μετά τη χειμερινή διακοπή της Bundesliga και η κατάκτηση του τίτλου ήταν θέμα χρόνου.

Ο Φαν Χάαλ ζητάει κοινή κίνηση των γραμμών παράλληλα αν και βάζει τους παίκτες οριζόντια (!), ζητά γρήγορες επιστροφές, ζητά τρέξιμο όσο δεν πάει, εναλλαγή θέσεων μπροστά και χαφ που κάνουν δουλειές για πέντε. Αν μπλέκεις με βεντέτες, δύσκολα επιβιώνεις όμως ακόμη και ο Φρανκ Ριμπερί μπήκε στη διαδικασία. Οσοι δεν άφησαν στην άκρη τους εγωισμούς για χάρη της ομαδικότητας, όπως ο Λούκα Τόνι, τους έφαγε η μαρμάγκα.

Το πρόβλημα του Φαν Χάαλ είναι πως πρόκειται για προπονητή που κατασκευάζει ποδοσφαιρικές «μηχανές» με συγκεκριμένο πλάνο. Δεν προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Στο Μόναχο κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέμεινε στο πλάνο του και δικαιώθηκε στο τέλος από τύχη, τη Φιορεντίνα την απέκλεισε με γκολ οφσάιντ και κόντρα στη Λιόν έκανε επίδειξη δύναμης.

Ενάντια στην Ιντερ, το Σαββατόβραδο, η Μπάγερν θα μπει να κάνει το παιχνίδι της σαν να αντιμετωπίζει τη… Χέρτα ή τη Φράιμπουργκ. Τουλάχιστον στο μυαλό του αλαζόνα, εγωίσταρου και σύγχρονου προφήτη του ποδοσφαίρου προπονητή της. Επιμελεια Koubanezos

Πάει για Χίντινκ η Ίντερ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6149cf28f8f33002062c4080ead50b3f_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Γκους Χίντινκ είναι ο πρώτος υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο εφόσον ο Πορτογάλος αποχωρήσει από την Ίντερ. Ο Μουρίνιο ετοιμάζει βαλίτσες για την Μαδρίτη όπου τον περιμένει η Ρεάλ με ανοικτές αγκάλες. Όλ δείχνουν ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Ίντερ με προορισμό την Ρεάλ Μαδρίτης μετά το τέλος του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ιταλίας, Μάσιμο Μοράτι ανέφερε ότι δύσκολα ο Πορτογάλος θα παραμείνει στο πάγκο των «νερατζούρι».

Ήδη η Ίντερ έχει ξεκινήσει την διαδικασία εύρεσης αντικαταστάτη και όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport ο Γκους Χίντινκ είναι ο πρώτος υποψήφιος παρότι από τον Αύγουστο αναλαμβάνει την εθνική Τουρκίας. Οι «νερατζούρι» θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσουν να πείσουν τον Ολλανδό τεχνικό να αναλάβει τις τύχες της ομάδας παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος.