Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Φρανσίσκο Χαβίτο. «Δικαιολογημένα τα παράπονα του κόσμου»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d3241b0228229935d3559199d8922c2a_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η νίκη στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τόσο για το βαθμολογικό ενδιαφέρον όσο και για το γόητρο, είναι μονόδρομος για τον Φρανσίσκο Χαβίτο. «Δικαιολογημένα τα παράπονα του κόσμου», υπογραμμίζει.

Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη, με συνέντευξή του στον «ΑΡΗΣ FM 92,8» τοποθετήθηκε για τα εξής θέματα:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το αριθμητικό μας πλεονέκτημα, αλλά δεν το κάναμε. Στα τελευταία λεπτά είχαμε και μια κλασσική ευκαιρία που δεν έγινε γκολ, ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για την ευκαιρία του Κάμπορα: «Ήταν πολύ χάλια που έχασε αυτήν την ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, είναι μία φάση που μπορεί να φαίνεται εύκολη, αλλά κανένα γκολ δεν είναι εύκολο. Ίσως να έφταιγε το ότι ο Κάμπορα πήγαινε με πολύ μεγάλη ταχύτητα για να προλάβει και δε βρήκε την μπάλα με τον τρόπο που θα ήθελε. Είμαστε προς το τέλος της σεζόν, όμως, και τα πόδια των ποδοσφαιριστών δεν είναι ιδιαίτερα ξεκούραστα».

Για την αδυναμία που δείχνει ο Αρης εκτός έδρας: «Το ηθικό μας ήταν πολύ πληγωμένο μετά το χαμένο τελικό, αλλά δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε. Έπρεπε να μπούμε δυνατά στα πλέι οφ. Η προσπάθεια που έπρεπε να κάνουμε ήταν μεγάλη και θέλαμε να παρουσιαστούμε δυνατοί. Ως ένα βαθμό το καταφέραμε. Ίσως, τελικά, να είναι και ένα άθροισμα, κούρασης και πληγωμένου ηθικού».

Για τον κόσμο: «Για οποιαδήποτε ομάδα είναι πολύ σημαντικό να έχει τους οπαδούς της στο πλευρό της. Οι δικοί μας οπαδοί είναι πάντα εκεί, για να προσφέρουν τη στήριξή τους. Τη διαφορά οι οπαδοί την κάνουν στα δύσκολα. Έχω δει τους οπαδούς μας στα δύσκολα και αντιλαμβάνομαι ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Καταλαβαίνω το παράπονό τους. Σίγουρα όλοι θα θέλαμε μία καλύτερη απόδοση. Υπάρχουν παράγοντες, όμως, που δεν μπορείς από έξω να τους αντιληφθείς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε σκληρά και να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση, στην οποία βρέθηκε στους τελευταίους αγώνες».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:: «Έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και μπορούμε να περάσουμε μία ομάδα από τις άλλες δύο, ώστε να παίξουμε δύο προκριματικούς γύρους και όχι τρεις. Όλοι μας γνωρίζουμε, όμως, και τη σημασία ενός τοπικού ντέρμπι. Αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές θέλουν να τα κερδίζουν και το ίδιο και οι οπαδοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: