Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ατλέτικο και Σεβίλλη διεκδικούν το Κύπελλο


Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ισπανίας Το "Καμπ Νόου" της Βαρκελόνης φιλοξενεί το βράδυ της Τετάρτης (22:30) τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, που φέρνει αντιμέτωπες την Ατλέτικ Μαδρίτης και τη Σεβίλη. Δύο ομάδες που είχαν μία -λιγότερο ή περισσότερο- προβληματική σεζόν, την οποία όμως κατάφεραν να διασώσουν την τελευταία εβδομάδα...

Οι "ροχιμπλάνκος" πανηγύρισαν την περασμένη Τετάρτη την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Φούλαμ, τον πρώτο τίτλο τους μετά από 14 χρόνια «ανομβρίας», ενώ η ομάδα της Ανδαλουσίας κατόρθωσε με δραματικό τρόπο το Σάββατο να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί η πορεία των δύο ομάδων στην Πριμέρα Ντιβιζιόν να ήταν τελείως διαφορετική φέτος, όμως γενικά η σεζόν τους είχε πολλά κοινά: σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλαγή προπονητή, παρουσία κατώτερη του αναμενομένου στο Τσάμπιονς Λιγκ (η Ατλέτικο αποκλείστηκε στους ομίλους χωρίς καν να πετύχει νίκη, η Σεβίλη πέρασε στους "16" αλλά... αυτοκτόνησε απέναντι στην υποδεέστερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Ακόμη, οι δύο φιναλίστ του "Κόπα ντελ Ρέι" είναι οι μοναδικές ισπανικές ομάδες που κατάφεραν φέτος να νικήσουν την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1), οι Μαδριλένοι στο πρωτάθλημα, οι Σεβιγιάνοι στο κύπελλο μέσα στο "Καμπ Νου", όπου επιστρέφουν αύριο για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης. Για την Ατλέτικο η φετινή είναι η 18η παρουσία της, πρώτη όμως από το 2000, και μετράει εννέα νίκες (τελευταία το 1996) και οκτώ ήττες. Η Σεβίλη έχει κατακτήσει το κύπελλο τέσσερις φορές σε έξι παρουσίες σε τελικούς, με τελευταία το 2007, όταν επιβλήθηκε εύκολα στη Μαδρίτη της Χετάφε. Οι δύο φιναλίστ δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε τελικό, ενώ οι φετινές αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα έληξαν με νίκες των γηπεδούχων: 2-1 η Ατλέτικο στο "Βιθέντε Καλντερόν" και 3-1 η Σεβίλη στο "Σάντσεθ Πιχουάν".

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει το σύνολο των βασικών του παικτών την Κυριακή, αφού παρέταξε δεύτερη ομάδα στο ματς με τη Χετάφε. Αντίθετα, ο Αντόνιο Αλβάρεθ δεν είχε τέτοια πολυτέλεια στην Αλμερία, καθώς η ομάδα του έπαιζε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ (την οποία εξασφάλισε στις καθυστερήσεις), ενώ παράλληλα "έχασε" τον Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός μάχης.


Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
ΓΥΡΟΣ..............ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ..............ΣΕΒΙΛΗ
Φάση "32"..............Με Μαρμπέγια 2-0, 6-0..............Με Ατλέτικο Θιουδάδ 4-2, 5-1
Φάση "16"..............Με Ουέλβα 0-3, 5-1..............Με Μπαρτσελόνα 2-1, 0-1
Προημιτελικοί..........Με Θέλτα 1-1, 1-0..............Με Λα Κορούνια 3-0, 0-1
Ημιτελικοί..............Με Σανταντέρ 4-0, 2-3..............Με Χετάφε 2-0, 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: