Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ίντερ Σκουντέτο, η συνήθεια που έγινε λατρεία!

http://www.sport24.gr/ast/cov/OT/OTO3_2010_5_17_2_21_10_b.jpgΚυριακή 16 Μαΐου, 16:17 ώρα Ιταλίας: από την κατά μέτωπο κούρσα του Ζανέτι και την κάθετη πάσα του ο Ντιέγκο Μιλίτο αποδεικνύεται για πολλοστή φορά συνεπής στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα και με άψογο πλασέ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του νικάει τον γκολκίπερ Κούρτσι για να κάνει το Σιένα-Ίντερ 0-1... Το "Μοντεπάσκι Αρένα" σείεται από τους εκκωφαντικούς πανηγυρισμούς των εκδρομέων οπαδών της Ίντερ που έχουν συρρεύσει κατά χιλιάδες στην Τοσκάνη (περίπου 1000 μάλιστα εξαγόρασαν το αντίτιμο του εισιτηρίου διαρκείας απογοητευμένων οπαδών της Σιένα για να μπουν στο γήπεδο!), το σκορ αυτό παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μοργκάντι και η ιστορία γράφει "Ίντερ, πρωταθλήτρια Ιταλίας για τη σεζόν 2009-2010".

Η αλήθεια πάντως είναι πως με το 22ο φετινό του γκολ στη Serie A (δεύτερος σκόρερ πίσω από τον... απλησίαστο με 29 τέρματα Ντι Νατάλε της Ουντινέζε), ο επονομαζόμενος "Πρίγκηπας" δεν χάρισε απλά έναν ακόμα τίτλο στην ομάδα του Μιλάνου αλλά της επέτρεψε να γράψει χρυσή σελίδα δόξα στην ιστορία της.

Οι "νερατζούρι" γιορτάζουν από το απόγευμα της Κυριακής το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ένα σερί που είχε να επιδείξει μέχρι πρότινος μόνο η Γιουβέντους (τη δεκαετία του '30), αλλά και το 18ο συνολικά που τους φέρνει ένα σκαλί πάνω από τη Μίλαν (έμεινε τρίτη σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων με 17), ενώ γίνονται παράλληλα και η πρώτη ομάδα που πανηγυρίζει την κατάκτηση του νταμπλ μετά το 2000 και τη Λάτσιο.

Επιπλέον, ο 30άχρονος Αργεντινός φορ έκανε το καλύτερο δώρο στον Μάσιμο Μοράτι την ημέρα των 65ων γενεθλίων του (16/5/1945), στον Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος στην ηλικία μόλις των 47 ετών έφτασε τους έξι τίτλους πρωταθλητή στην προπονητική του καριέρα (από 2 σε Πόρτο, Τσέλσι και Ίντερ), αλλά και σε 9 συμπαίκτες του...

Αυτοί είναι οι Εστεμπάν Καμπιάσο, Ιβάν Κόρδομπα, Ζούλιο Σέζαρ, Μάρκο Ματεράτσι, Πιερλουίτζι Ορλαντόνι, Βάλτερ Σάμουελ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Φραντσέσκο Τόλντο και φυσικά ο αρχηγός Χαβιέρ Ζανέτι, καθώς είναι οι μοναδικοί που έχουν στεφθεί πέντε φορές πρωταθλητές με τους "νερατζούρι".

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ'επέκταση του νταμπλ (ο Μιλίτο είχε χαρίσει και το Κόπα Ιτάλια στην Ίντερ σκοράροντας κόντρα στη Ρόμα στον τελικό) είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 50.000 οπαδοί της ομάδας στην Πιάτσα Ντουόμο του Μιλάνου για να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους αλλά και να υποδεχτούν τους θριαμβευτές, ενώ το σίγουρο είναι πως το νούμερο αυτό θα είναι εξαψήφιο αν το ερχόμενο Σάββατο γίνει το ιστορικό τρεμπλ με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: