Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σάντος: "Φεύγω γιατί κουράστηκα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/sa/santos_2010_2_8_12_47_54_b.jpgTην αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος επικαλούμενος κόπωση.Στην αποχαιρετιστήρια Συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος ο Πορτογάλος δήλωσε κουρασμένος και πως φεύγει από τον ΠΑΟΚ διότι η κόπωση δεν θα τον αφήσει να βρίσκεται 100% στις υποχρεώσεις της ομάδας για την νέα σεζόν.

"Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την πρόσκληση που μου έκανε για να συμμετάσχω σε ένα νέο τριετές πλάνο. Ταυτόχρονα θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους αυτούς που προσπάθησαν να με κρατήσουν και άλλο εδώ. Για μένα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά που μπορέσα να βάλω ένα λιθαράκι για να μπει η ομάδα στον δρόμο της. Ωστόσο θεώρησα πως την δεδομένη στιγμή δεν θα είναι το καλύτερο ούτε για μένα ούτε για τον ΠΑΟΚ να συνεχίσω.

Γι' αυτό, αυτήν την στιγμή του αποχαιρετισμού, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκα. Τους παίκτες, το τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο, τους φροντιστές και με ένα τρόπο ιδιαίτερο και πολύ ξεχωριστό τους φίλους που πέρασα τόσες πολλές ώρες παίζοντας "μπουρλότο", τους Ιωσηφίδη και Κυργιάκο.

Επίσης μία ειδική μνεία στον φίλο μου και πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη. Που ήταν ο εμπνευστής του πλάνου και ο κύριος υπεύθυνος για όσα έχουμε πετύχει ως τώρα και όσα θα πετύχουμε στο μέλλον. Από εκεί και πέρα μία
ξεχωριστή αναφορά ανήκει στον Βρύζα τον οποίο τον έκανα εδώ φίλο μου στον ΠΑΟΚ και έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την επιτυχία του πλάνου. Ο τρόπος με τον οποίο στήριξε το οικοδόμημα ήταν ξεχωριστής σημασίας.


Επίσης να ευχαριστήσω και τον Κονσεϊσάο γιατί και αυτός έπαιξε τον ρόλο του για να έρθουν όλα όσα πετύχαμε ως τώρα.

Από εκεί και πέρα ένα ευχαριστώ στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εσείς είστε η ψυχή του ΠΑΟΚ, το σώμα του ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια σε όλους. Επίσης ευχαριστώ και τους δημοσιογράφους για τον σεβασμό που μου δείξατε όλα αυτά τα τρία χρόνια".

"Τρία εξαντλητικά χρόνια"

Ο Σάντος ανέλυσε διεξοδικά το λόγο για τον οποίον αποφάσισε να αποχωρήσει:

"Έχω πάρει την απόφαση μου εδώ και δύο μήνες. Όπου και ανακοίνωσα πρώτα στο τεχνικό επιτελείο μου ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος χρόνος μας στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι αυτά τα τρία χρόνια ήταν πολύ εξαντλητικά για μένα και θεώρησα πως δεν τηρούσα τις κατάλληλες συνθήκες όσον αφορά την 100% αφοσίωση μου και θέληση μου ώστε να μπορώ να αναλάβω ένα νέο πλάνο που θα απαιτήσει 100% προσπάθεια και αφοσίωση. Να θέλεις να ασχοληθείς 24 ώρες το 24ωρο, η πίεση για τους αγώνες και εγώ την δεδομένη στιγμή δεν αισθάνομαι έτσι.

Και το έχω πει πολλές φορές ότι η απόφαση θα πρέπει να είναι σωστή και για μένα και για τον σύλλογο. Και αισθάνομαι πως αν δεν είμαι 100% έτοιμος για να αναλάβω κάτι καινούργιο και να έχω αυτήν την καθημερινή τριβή, δεν θα ήταν το καλύτερο ούτε για μένα ούτε για την ομάδα να αναλάβω κάτι καινούργιο. Ξέρετε ότι είμαι 100% συγκεντρωμένος στην δουλειά μου αλλά την δεδομένη στιγμή δεν αισθάνομαι έτοιμος, αισθάνομαι μία
κόπωση.


Τουλάχιστον για ένα μήνα δεν πρόκειται να προπονήσω κανέναν άλλον σύλλογο. Τώρα για τρεις-τέσσερις μήνες μετά δεν ξέρω. Άλλωστε και εγώ δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω χωρίς το ποδόσφαιρο. Μία φορά που το έκανα πριν από 10-15 χρόνια μετά από 3-4 μήνες ουσιαστικά δεν ήξερα που βρισκόμουν και δεν ήξερα που
να κάνω μπάνιο γιατί ήμουν συνηθισμένος να κάνω μπάνιο μετά την προπόνηση στα αποδυτήρια.


Ίσως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να πίστευαν ότι θα προσπαθούσαν να με πείσουν αν η ομάδα για παράδειγμα κατάφερνε να βγει πρώτη στα πλέι οφ, όμως εγώ ήμουν από την αρχή ξεκάθαρος ότι δεν θα άλλαζε η απόφαση μου. Πήρα την απόφαση μου μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και δεν είχε καμία σχέση μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Ίσα, ίσα εκείνη την στιγμή πραγματικά πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Απλά είμαι κουρασμένος από την καθημερινή τριβή, την οποιανδήποτε μικρολεπτομέρεια. Εντάξει, μπορεί να μην το καταλαβαίνετε πολύ καλά, αλλά το επάγγελμα αυτό είναι πολύ απαιτητικό. Για εμάς δεν είναι αυτή η δουλειά μόνο 2 ώρες αγώνας και μία προπόνηση. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο να ξεκουραστώ να το περάσω με τον εαυτό μου. Από εκεί και πέρα μετά από 3 μήνες μπορεί να χτυπιέμαι στους… τοίχους χωρίς ποδόσφαιρο και να αναζητώ κάτι.

Η αποχώρησή μου δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, αλλά με τα 25 χρόνια που έχω στην πλάτη μου. Αν ήθελα να φύγω σε άλλη ομάδα θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Να είχα π.χ. τρελές απαιτήσεις από τον ΠΑΟΚ που θα ήξερα ότι δεν θα μπορεί να μου της εκπληρώσει για να φύγω και να πάω αλλού. Αλλά αυτό θα ήταν κοροϊδία.

Για το αν έπαιξε ρόλο το μπάτζετ της νέας σεζόν

"Δούλεψα τρία χρόνια με αυτά που είχε να μου προσφέρει ο σύλλογος. Ο πρόεδρος ήταν πάντα ξεκάθαρος και ειλικρινής με ό,τι είχε στην διάθεση του ο ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν προσσπάθησε να μου… πουλήσει φούμαρα. Οπότε σίγουρα δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου το μπάτζετ της επόμενης σεζόν».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ

"Με τον Θοδωρή Ζαγοράκη είμαι μαζί του 200% ως φίλος και ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου για ό,τι με χρειαστεί. Τώρα σε ό,τι αφορά τον νέο προπονητή νομίζω ότι αυτό πρέπει να το χειριστούν εξ ολοκλήρου οι διοικούντες. Αν μου ζητήσουν όμως οποιανδήποτε γνώμη, σίγουρα θα τους την δώσω. Γιατί και εγώ θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ, επειδή και εγώ θέλω να δω τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Η ομάδα θα μπει πολύ νωρίς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οπότε όσο λιγότερες αλλαγές κάνει τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να πετύχει. Όσο λιγότερο πειράζουμε την ομάδα τόσες πολλές πιθανότητες υπάρχουν να πετύχουμε. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέρουν πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν".

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει ξανά στην Ελλάδα

"Αν είναι κάποια στιγμή να προπονήσω κάποιον σύλλογο, σίγουρα θα ήμουν ευχαριστημένος αν το έκανα εδώ στην Ελλάδα. Νοιώθω την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα μου. Νοιώθω μισός Πορτογάλος και μισός Έλληνας".

Για την Εθνική

«Να ευχηθώ στην Εθνική ομάδα να πετύχει ό,τι καλύτερο στο Μουντιάλ, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί με τον Ρεχάγκελ. Εγώ ποτέ δεν είχα καμία επικοινωνία με άνθρωπο της Εθνικής ομάδα. Δεν μου έδειξαν καμία θέληση τέτοια, δεν ξέρω από πού πηγάζει αυτή η φημολογία. Μόνο στις εφημερίδες το έχω διαβάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: