Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Φαν Χάαλ: "Ο Μουρίνιο μόνο νίκες, εγώ θέαμα

http://www.sport24.gr/ast/cov/BA/BAYERN_2010_5_17_20_16_12_b.jpgO Λουίς Φαν Χάαλ έπλεξε το εγκώμιο της Ίντερ την οποία θα αντιμετωπίσει η Μπάγερν το ερχόμενο Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δεν παρέλειψε να αφήσει τη "σπόντα" του για τον άλλοτε μαθητή του Ζοσέ Μουρίνιο, υποστηρίζοντας ότι τον νοιάζει να νικάει αδιαφορώντας πολλές φορές για το θέαμα."Μα με συγχωρείτε, εσείς το πιστεύετε αυτό;", ήταν η ατάκα του Ολλανδού τεχνικού σε ερώτηση δημοσιογράφου τη Δευτέρα για το αν περιμένει από την Ίντερ να παίξει επιθετικά στο "Μπερναμπέου", με τον Φαν Χάαλ να αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η ποιότητα που θαυμάζω κυρίως στην Ίντερ είναι η νοοτροπία του νικητή. Φαίνεται πως υπάρχει παρέμβαση από έναν προπονητή που πάει κατευθείαν στο στόχο. Ο Μουρίνιο ήταν πάντα έτσι, από την εποχή ακόμα που ήταν βοηθός μου στη Μπαρτσελόνα.

Θέλει να νικάει με κάθε κόστος. Και αυτό το χάρισμα το πήγε σε τόσο μεγάλα ύψη ώστε να καταπλήξει ακόμα και μένα. Ήξερα ότι είχε ταλέντο, όμως δεν είχα σκεφτεί ποτε ότι η καριέρα του θα απογειωνόταν τόσο γρήγορα".

Όσο για τις ομοιότητες και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Φαν Χάαλ και Μουρίνιο, ο νταμπλούχος με τη Μπάγερν τεχνικός ξεκαθάρισε: "Το μοναδικό κοινό σημείο ανάμεσα στον δικό μου τρόπο προπόνησης και στον δικό του είναι η συμπεριφορά απέναντι στους παίκτες μας, ξέρουμε πως είμαστε τα αφεντικά.

Όμως ο Ζοσέ θέλει μόνο να νικάει, ενώ εγώ σκέφτομαι επίσης να διασκεδάζω το κοινό. Δεν είναι δευτερεύον αυτό το ζήτημα. Εμένα με θεωρούσαν μαθητή του Ρίνου Μίχελς, που είναι ο πατέρας του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου.

Αναφέρομαι σε κάποιον που κάτι έχει κερδίσει τη δεκαετία του '70, έτσι δεν είναι; Το σίγουρο είναι ότι ακολουθώ έναν πιο δύσκολο δρόμο σε σύγκριση με αυτόν του Μουρίνιο. Και είναι επικίνδυνος, επειδή μερικές φορές οι νίκες δεν έρχονται αμέσως και ο πάγκος αρχίζει να τρίζει".

Ποια είναι όμως η γνώμη και των παικτών της Μπάγερν για τον τρόπο παιχνιδιού της Ίντερ; "Η Ίντερ στη Βαρκελώνη δεν προσέφερε σίγουρα ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θέαμα. Όμως τους καταλαβαίνω, τί άλλο θα μπορούσαν να κάνουν για να φέρουν την πρόκριση;", δήλωσε ο αρχηγός Μαρκ Φαν Μπόμελ ενώ ο ηγέτης των Βαυαρών Άριεν Ρόμπεν υπογράμμισε:

"Το μεγαλύτερο χάρισμα της ομάδας που θα αντιμετωπίσουμε το Σάββατο είναι η ικανότητά της να μάχεται. Είναι έντεκα πολεμιστές και ξέρουν τί θα πει ομάδα. Τους το έχει διδάξει ο Μουρίνιο, γιατί είναι πραγματικό αφεντικό, όταν μιλάει αυτός όλοι σιωπούν. Με είχε παίκτη στην Τσέλσι, κάτι ξέρω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: