Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Mπούρσασπορ:"H oμάδα που έσπασε το κατεστημένο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/Bu/Bursa_2010_5_18_12_43_17_b.jpgΗ Μπούρσασπορ έγραψε ιστορία ρίχνοντας γροθιά στο κατεστημένο του τουρκικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Προύσας, κατέκτησε τον τίτλο κάτω από τη μύτη της Φενέρμπαχτσε.Η νίκη με 2-1 επί της Μπεσίκτας στην τελευταία αγωνιστική, σε συνδυασμό με το απρόσμενο στραβοπάτημα των "καναρινιών" με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ (1-1) αποτέλεσε την επιτομή της επικράτησης του αδύναμου απέναντι στους ποδοσφαιρικούς Γολιάθ της Κωνσταντινούπολης.

Οι Yeşil Timsahlar (πράσινοι κροκόδειλοι) έγιναν η δεύτερη ομάδα εκτός Κωνσταντινούπολης που κατακτούν την κορυφή. Τελευταία φορά τα κατάφερε η Τραμπζονσπόρ το 1984.

Η Μπούρσασπορ, η οποία ιδρύθηκε το 1963, έμελλε 37 χρόνια μετά, υπό την καθοδήγηση του Ερτουγρούλ Σαγλάμ να εκπλήξει την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματα της.

"Το πιστεύαμε μέσα από την καρδιά μας, πως μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Παρότι μας ξεπέρασε η Φενέρμπαχτσε δεν απογοητευτήκαμε. Περιμέναμε τη στιγμή που η Φενέρμπαχτσε θα έχανε βαθμούς. Έτσι ακολουθώντας στα χνάρια της Τραμπζονσπόρ φέραμε τον τίτλο πίσω στην Ανατολία.

Πλέον υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, οι οποίες βαρύνουν τις πλάτες μας. Θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε να μην απογοητεύσουμε όσους μας στήριξαν. Η Προύσα σαν πόλη έχει γράψει επίσης την δική της ιστορία. Θα φτιάξουμε μία καλή ομάδα, αυτό θα είναι το κλειδί της επιτυχίας μας" δήλωσε ο 40χρονος τεχνικός.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπούρσασπορ διέθεσε μόλις το 1/10 του μπάτζετ των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι, και το 1/4 του μπάτζετ της Τραμπζονσπόρ.

Ο Σαγλάμ "ψήθηκε" προπονητικά στη Μπεσίκτας (2007/08) αν και σύνδεσε το όνομα του με τον διασυρμό με το "διαστημικό" 8-0 στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λίβερπουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: