Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Κιντ: «Τιμή, αλλά και ευθύνη τα λόγια του Κόμπι για τον Γιάννη»


Κιντ: «Τιμή, αλλά και ευθύνη τα λόγια του Κόμπι για τον Γιάννη»

Ο Τζέισον Κιντ θεωρεί δικαιολογημένα τα εγκώμια του Κόμπι Μπράιαντ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά τόνισε πως τον γεμίζουν ευθύνη για να αξιοποιήσει πλήρως το τεράστιο ταλέντο του.

Τα λόγια του Κόμπι Μπράιαντ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο γεμίζουν τον 21χρονο άσο περηφάνια, αλλά και ευθύνη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, όπως δήλωσε ο Τζέισον Κιντ.

«Ο Γιάννης παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μετά τη διακοπή τού δίνουμε πολύ την μπάλα, σαν πόιντ γκαρντ. Δεν έχουμε ανακοινώσει πως είναι πόιντ γκαρντ, αλλά του δίνουμε τη δυνατότητα να οργανώνει την επίθεση. Έκανε κάποιες εξαιρετικές πάσες. Ειδικά εκείνη στον Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν από τις καλύτερες που έχω δει. Γενικά έχουμε καλύτερη κυκλοφορία πλέον. Χαίρομαι για τον Γιάννη και το τριπλ νταμπλ που έκανε. Τον εμπιστευόμαστε σαν πλέι μέικερ, δεν είναι εγωιστής και παίζει πολύ καλά», είπε ο προπονητής των Μπακς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση του 21χρονου άσου σε ρόλο οργανωτή. «Ο Κόμπι είπε πολύ καλά λόγια για τον Γιάννη. Του είπε να είναι ήρεμος και εκείνος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όταν σε αναγνωρίζει κάποιος από τους κορυφαίους όλων των εποχών είναι τιμή, αλλά το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο. Θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να γίνεις αυτός που μπορείς. Ο Κόμπι δούλεψε σκληρά για να φτάσει εκεί που έφτασε», είπε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η αγκαλιά του Κόμπι στον Γιάννη!! (video)


Η αγκαλιά του Κόμπι στον Γιάννη (video)

Τον έδειξε σαν να τον ξεχώρισε μέσα στο πλήθος. Τον κάλεσε κοντά του και του έδωσε μια ζεστή αγκαλιά και (σίγουρα) κάποιες σοφές συμβουλές. Ο Κόμπι Μπράιαντ κάτι βλέπει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει ένα βράδυ; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το πρώτο τριπλ νταμπλ στην καριέρα του, οι Μπακς νίκησαν τους Λέικερς, αλλά υπήρχε και… επιδόρπιο.

Με τη λήξη του αγώνα ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ τον κάλεσε κοντά του. Τον έδειξε σαν να τον ξεχώρισε μέσα στο πλήθος και του έδωσε μια ζεστή αγκαλιά. Η υπέρτατη αναγνώριση του ταλέντου του…



inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ενδεκάδες στο Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα!


Οι ενδεκάδες στο Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα

Δείτε ποιους διάλεξαν οι Αρσέν Βενγκέρ και Λουίς Ενρίκε στην πρώτη μάχη της Άρσεναλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο για τους «16» του Champions League.

Μόλις επισημοποιήθηκαν οι ενδεκάδες στην πρώτη αναμέτρηση της Άρσεναλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Emirates για τους «16» του Champions League.


Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ):
Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν, Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις Σάντσες, Ζιρού


Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε):
Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Νεϊμάρ ,Μέσι, Σουάρες
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ενδεκάδες στο Γιουβέντους-Μπάγερν!!


Οι ενδεκάδες στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Δείτε τους εκλεκτούς των Μάσιμο Αλέγκρι και Πεπ Γκουαρντιόλα για την πρώτη αναμέτρηση της Γιουβέντους απέναντι στην Μπάγερν στο Τορίνο για τη φάση των «16» του Champions League.

Πριν από λίγα λεπτά έγιναν γνωστές οι συνθέσεις για την πρώτη αναμέτρηση της Γιουβέντους κόντρα στην Μπάγερν στο Τορίνο.

Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι):
Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κουαδράδο, Κεντίρα, Μαρκίσιο, Πογκμπά, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Λαμ, Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα, Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκουαρντιόλα: «Η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ»


Γκουαρντιόλα: «Η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου αποθεώνει την αποψινή του αντίπαλο Γιουβέντους, και παρά τις απουσίες της ομάδας του, δείχνει πεπεισμένος ότι θα βρει την λύση.

Ένα «έξυπνο» παιχνίδι θα πρέπει να κάνει απόψε η Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Γιουβέντους, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο τεχνικός των Γερμανών έπλεξε το εγκώμιο της Μεγάλης Κυρίας τονίζοντας πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά τόσο από τον Κόντε όσο και από τον Αλέγκρι: «Βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, έχει ποιότητα και φοβερό στυλ παιχνιδιού. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι», τόνισε.

Ο Καταλανός προπονητής που περιμένει από την Γιουβέντους να πιέσει ψηλά στο γήπεδο ελπίζει πως η ομάδα του θα αντέξει, παρά τις απουσίες των Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεζ και Μπαντστούμπερ στην άμυνα: «Ναι, έχουμε προβλήματα, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Δεν έχουμε κεντρικούς αμυντικούς. Το να μπει ο Βιδάλ ως σέντερ μπακ είναι μια επιλογή», εξήγησε.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι θα φύγει από το Μόναχο για να πάει στην Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία έχει ήδη συμφωνήσει, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε πολύ χαρούμενος από την παραμονή του στο Μόναχο, ξεκαθαρίζοντας πως: «Η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ευτυχία μου είναι η οικογένειά μου. Έχουμε φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά, όμως καμιά φορά ξεχνάμε πως υπάρχουν και άλλες σπουδαίες ομάδες στην Ευρώπη οι οποίες έχουν τον ίδιο στόχο», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίσκεψη στην Μπάρτσα από Ανρί!


Επίσκεψη στην Μπάρτσα από Ανρί

Επίσκεψη στην πρώην του ομάδα πραγματοποίησε ο Τιερί Ανρί, που βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση της Μπαρτσελόνα πριν το ματς με την Άρσεναλ στο «Emirates».

Τους παίκτες της Μπαρτσελόνα επισκέφθηκε στο Λονδίνο ο Τιερί Ανρί, που θέλησε να συναντήσει και να τα συνομιλήσει με παλιούς γνωστούς.

Ο Ανρί που έχει φορέσει την φανέλα της Μπαρτσελόνα, βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση των «μπλαουγκράνα» πριν το αποψινό ματς με την Άρσεναλ στο «Emirates» και φωτογραφήθηκε με τους «MSN».

Μάλιστα ο Ανρί που έχει φορέσει τόσο τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όσο και των «Gunners» θα είναι σχολιαστής του αποψινού ματς στην βρετανική τηλεοπτική μετάδοση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Τσεχ βάζει δύσκολα σε Μέσι – Σουάρες!


Ο Τσεχ βάζει δύσκολα σε Μέσι – Σουάρες

Το εμπόδιο του Πετρ Τσεχ καλείται να ξεπεράσει απόψε η Μπαρτσελόνα, με τον Τσέχο τερματοφύλακα να βάζει δύσκολα σε Μέσι και Σουάρες. Ποτέ δεν έχει φάει γκολ από τον Αργεντινό.

Η Άρσεναλ υποδέχεται απόψε στο «Emirates» της Μπαρτσελόνα, στο πρώτο ατς των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να έχει ένα σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα του.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Πετρ Τσεχ, με τον τερματοφύλακα των «μπλε» να έχει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ απέναντι σε Λιονέλ Μέσι κυρίως, αλλά και τον Λουίς Σουάρες.

Ο Τσεχ έχει πάρει τον αέρα του Αργεντινού σούπερ σταρ, ο οποίος τα έχει βρει μπαστούνια απέναντι του, αφού δεν έχει καταφέρει ποτέ να πετύχει γκολ απέναντι στον Τσέχο τερματοφύλακα.

Σε έξι παιχνίδια που βρέθηκε απέναντι στον Μέσι ο Τσεχ ως παίκτης της Τσέλσι (2006, 2009, 2012) δεν δέχθηκε γκολ από τον Αργεντινό.

Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι του κόντρα στην Μπάρτσα το 2012, κατάφερε με την εμφάνιση του να οδηγήσει την Τσέλσι στον τελικό, μετά από ένα απίστευτο ματς στο οποίο οι «μπλε» γύρισαν από το εις βάρος τους 2-0 και προκρίθηκαν στον τελικό χάρη στο γκολ του Τόρες στο τέλος που έκανε το παιχνίδι 2-2.

Ο Τσεχ όμως τα πάει καλά και κόντρα στον Λουίς Σουάρες, αφού σε πέντε ματς που τον είχε απέναντι στην Αγγλία, κατάφερε να δεχθεί μόλις δύο γκολ, τη σεζόν 2012 – 2013.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκάνδαλο στο Champions League Νέων: Δεν μέτρησε γκολ που πέρασε… μισό μέτρο! (video)


Σκάνδαλο στο Champions League Νέων: Δεν μέτρησε γκολ που πέρασε… μισό μέτρο! (video)

Απίστευτη διαιτητική αδικία στο Champions League Νέων! Με το Τσέλσι-Βαλένθια στα πέναλτι, ο διαιτητής καθόρισε τον νικητή παραβλέποντας ότι η τελευταία εκτέλεση των Ισπανών πέρασε μισό μέτρο τη γραμμή

Από ένα τεράστιο διαιτητικό λάθος σημαδεύτηκε το παιχνίδι του Champions League Νέων ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Βαλένθια.

Την ώρα που οι δυο ομάδες βρίσκονταν ισόπαλες στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 το παιχνίδι) η τελευταία εκτέλεση των Ισπανών νίκησε τον γκολκίπερ των Άγγλων και πέρασε μισό μέτρο τη γραμμή.

Το γεγονός ωστόσο ότι η μπάλα προσέκρουσε σε εσωτερικό δοκό (απ’ αυτές που υπάρχουν για να στηρίζουν το τέρμα) πιθανότατα ξεγέλασε διαιτητή και βοηθούς, που δεν μέτρησαν το καταφανέστατο γκολ.

Έτσι, η Τσέλσι επικράτησε τελικά 5-3 με τις διαμαρτυρίες της Βαλένθια να παίρνουν τέτοια έκταση, που μέχρι και ο Γκάρι Νέβιλ σχολίασε το γεγονός στο twitter γράφοντας: «Σκάνδαλο! Δεν πιστεύω αυτό που μόλις είδα»!









*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάνει χαβαλέ… παντού η Μπαρτσελόνα!! (video)


Κάνει χαβαλέ… παντού η Μπαρτσελόνα (video)

Μόνο στρεσαρισμένη δεν μοιάζει η Μπαρτσελόνα πριν το μεγάλο ματς με την Άρσεναλ για το Champions League. Οι Καταλανοί έδειξαν ότι -πέραν του γηπέδου- κάνουν ατελείωτο χαβαλέ και στις προπονήσεις.


Είναι αυθόρμητη πολλές φορές η διαπίστωση όταν παρακολουθείς την Μπαρτσελόνα ότι «αυτοί κάνουν πλάκα».

Αυτό, όμως, δεν ισχύει μόνο μεταφορικά για τους Καταλανούς. Γιατί εκτός από τους αντιπάλους τους, κάνουν ατελείωτο χαβαλέ και μεταξύ τους.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν τη σέντρα του αγώνα με την Άρσεναλ για το Champions League, όχι μόνο δεν ήταν αγχωμένοι αλλά έδειξαν να απολαμβάνουν την τελευταία προπόνηση, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ένα ιδιότυπο… «φατούρο»!






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρε, τι ματσάρες είναι αυτές!!

Καθηλωμένη στους... καναπέδες είναι απόψε η ποδοσφαιρική Ευρώπη με το σημερινό «μενού» να περιλαμβάνει δύο ματσάρες. Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους – Μπάγερν για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρε, τι ματσάρες είναι αυτές!Συνεχώς στο... ζάπινγκ αποφάσισε να μας έχει απόψε το βράδυ η UEFA, αφού το σημερινό πρόγραμμα για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει δύο ματσάρες, που καθηλώνουν την ποδοσφαιρική Ευρώπη στους καναπέδες.

Η Άρσεναλ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους την Μπάγερν Μονάχου, σε δύο παιχνίδια που δεν χωρούν προγνωστικά και προβλέψεις.

Στο Λονδίνο, η Άρσεναλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, με τον Αρσέν Βενγκέρ να χρήζει φαβορί την κάτοχο του τροπαίου, μεταφέροντας την πίεση στους Καταλανούς, που όπως και να έχει έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Ο Λουίς Ενρίκε έχει σίγουρα ως βασικό όπλο την τριπλέτα των Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ, που πετάει σπίθες στην επίθεση, ενώ δεν υπολογίζει στους Αρντά Τουράν που είναι τιμωρημένος και τον τραυματία Ραφίνια που έμειναν στην Βαρκελώνη.

Από την άλλη ο Αρσέν Βενγκέρ δεν θα έχει στη διάθεση του, τους Αρτέτα, Καθόρλα, Γκάμπριελ, Γουίλσιρ και Ροζίτσκι που είναι τραυματίες.

Οι πιθανές συνθέσεις

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλάν, Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουόλκοτ, Σάντσες, Ζιρού.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Από την άλλη στο Τορίνο, η περσινή φιναλίστ Γιουβέντους, υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου και θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, που κρατάει από το 2013.

Ωστόσο η Βαυαροί είναι η τελευταία ομάδα που έχει κερδίσει την Μεγάλη Κυρία στο σπίτι της στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 2013.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα έχει τελικά στη διάθεση τον Κεντίρα και τον Μάτζουκιτς, που αναμένεται να βρεθούν και στο βασικό σχήμα, ενώ εκτός θα μείνουν οι Κιελίνι, Κάσερες και Άλεξ Σάντρο.

Αρκετά είναι τα προβλήματα και για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, κυρίως όσον αφορά το κέντρο της άμυνας, με Αλάμπα και Κίμιχ να ετοιμάζονται να παίξουν μαζί στα στόπερ.

Οι πιθανές συνθέσεις

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κουαδράδο, Μαρκίσιο, Κεντίρα, Πογκμπά, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο, Ρόμπεν, Κόστα, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Αναλυτικά τα παιχνίδια

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα (21.45 OTESport 1)

Γιουβέντους - Μπάγερν Μονάχου (21.45 ΟΤΕSport 2) *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «πικρό» αντίο των αρχηγών!!

Το «πικρό» αντίο των αρχηγών
Οι τελευταίες μέρες για τις «σημαίες» μεγάλων ομάδων δεν είναι πάντα ευτυχισμένες. Η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις σπουδαίων που αποθαρρύνθηκαν να συνεχίσουν πριν από τη γραμμή του τερματισμού.

Οι τελευταίες ημέρες για τις «σημαίες» των ομάδων δεν είναι πάντα ευτυχισμένες. Από τον Μαλντίνι έως τον Ζανέτι, η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις σπουδαίων αρχηγών μεγάλων ομάδων που αποθαρρύνθηκαν να συνεχίσουν ενώ βάδιζαν προς την γραμμή του τερματισμού.

Ο «capitano» της Μίλαν αμφισβητήθηκε από το πέταλο των οργανωμένων την ημέρα του αντίο, σε αυτόν της Ίντερ αρνήθηκαν το τελευταίο του ντέρμπι, ο Ντελ Πιέρο περίμενε να ανανεώσει και η Ρεάλ ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε έτσι απλά τον Ραούλ και τον Κασίγιας.

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013 ο Φραντσέσκο Τότι ανανέωνε το συμβόλαιό του με τη Ρόμα μέχρι τον Ιούνιο του 2016 σε εορταστικό κλίμα με πολλές εκδηλώσεις. Στην συνέντευξη τύπου μάλιστα είχε τονίσει πως η ομάδα της ζωής του τον αντιμετώπισε σαν βασιλιά, εν αντιθέσει με την στάση της Γιουβέντους προς τον Ντελ Πιέρο!

Ίσως σήμερα να έχει αλλάξει ιδέα. Έτσι δείχνουν τουλάχιστον τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ζητώντας σεβασμό τόσο από τον προπονητή των «τζιαλορόσι», Λουτσιάνο Σπαλέτι όσο και από τη διοίκηση του συλλόγου με την οποία καλείται να καθίσει σε ένα τραπέζι για να συζητήσει για το μέλλον του. Το «κάψιμο» της σημαίας όμως «από μέσα» δεν είναι κάτι καινούριο.

Πάολο Μαλντίνι
«Στον αγωνιστικό χώρο ένας αιώνιος πρωταθλητής, αλλά ξέχασες να σέβεσαι αυτόν που σε έκανε πλούσιο. Για τα 25 χρόνια δοξασμένης καριέρας εγκάρδιες ευχαριστίες από από αυτούς που αποκάλεσες μισθοφόρους και ζητιάνους». Με αυτόν τον τρόπο στις 24 Μαΐου του 2009 η «Curva Sud», όπως αποκαλείται το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Μίλαν, αποχαιρετούσε τον Πάολο Μαλντίνι, ενώ αυτός έκανε τον γύρο του γηπέδου και το υπόλοιπο στάδιο χειροκροτούσε. «Υπερήφανος να μην είμαι ένας από αυτούς», δήλωσε ο αρχηγός των «ροσονέρι» αλλά η εικόνα θα μείνει για πάντα.

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο
Αντιθέτως η γιορτή του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ήταν εξαιρετική, συνοδευόμενη από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του «scudetto» και για το δικό του γκολ στην τελευταία αγωνιστική του Campionato με αντίπαλο την Αταλάντα στο «Juventus Stadium» το 2012. Η πικρία είχε περάσει αλλά ο αποχαιρετισμός με τον Αντρέα Ανιέλι δεν έγινε με τον τρόπο που άρμοζε.
Ο πρόεδρος των «μπιανκονέρι» ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου τον «χωρισμό» δίχως πριν να έχει ενημερώσει τον ποδοσφαιριστή και ενώ ο ίδιος περίμενε και ονειρευόταν να κλείσει την καριέρα του στη «Γιούβε» με την οποία στα 19 χρόνια καριέρας είχε ζήσει τα πάντα.

Χαβιέ Ζανέτι
Παρόμοια περίπτωση και ο εμβληματικός αρχηγός της Ίντερ Χαβιέ Τζανέτι, με τη διαφορά πως κρεμώντας τα παπούτσια του κάθισε αμέσως στα «θρανία» αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος των «νερατζούρι». Στην τελευταία του χρονιά έπαιξε ελάχιστα, με τον τότε προπονητή της ομάδας του Μιλάνο Ματζάρι να του αρνείται την συμμετοχή στο τελευταίο ντέρμπι της καριέρας του, συμπεριφορά που οι «τιφόζι» δεν του συγχώρεσαν ποτέ.

Ραούλ Γκονζάλες Μπλάνκο
Όταν ο Ραούλ αποχαιρέτησε την Ρεάλ ήταν μόνο 33, ηλικία πολύ μικρότερη από αυτή των «αιώνιων» αρχηγών στις ιταλικές ομάδες. Είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο ζωής με την ομάδα το σήμα της οποίας μετέφερε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε ρόλο πρωταγωνιστή αυτομάτως μετατρεπόταν σε κομπάρσο. Με το «Μπερναμπέου» να γκρινιάζει στον Φλορεντίνο Πέρεθ πως «δεν τον αγαπά» και τον άρτι αφιχθέντα Ζοζέ Μουρίνιο να μην μπορεί να του εγγυηθεί θέση βασικού, το 2010 πηγαίνει στη Γερμανία για να αγωνιστεί στη Σάλκε με την φανέλα της οποίας συνέχισε να σκοράρει.

Ίκερ Κασίγιας
Για τον Ίκερ Κασίγιας τα πράγματα πήγαν χειρότερα. Ο Μουρίνιο τον «πέταξε» εκτός, με τον Αντσελότι πανηγύρισε το Champions League, οι αποδοκιμασίες ωστόσο και τα σφυρίγματα τον έσπρωξαν στην πόρτα της εξόδου. Έτσι στα 34 ο άλλοτε «Άγιος Ίκερ» των οπαδών της «βασίλισσας» ετοίμασε την βαλίτσα του για την Πορτογαλία για συνεχίσει την καριέρα του στην Πόρτο.

Το 2015 υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις «μεγάλων» αρχηγών. Από τον Τζέραρντ στον Τσάβι και από τον Τσεχ στον Σβάινστάιγκερ. Μα μέσα από το κλάμα του Κασίγιας αποχαιρετώντας την Ρεάλ μπορούσες να δεις πώς είναι να καίγεται μία σημαία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται τιμωρία για Σπάθα, Κομίνη!!


Έρχεται τιμωρία για Σπάθα, Κομίνη!

Χαμηλούς βαθμούς έχουν πάρει οι Ηλίας Σπάθας, Γιώργος Κομίνης για τις διαιτησίες τους στις αναμετρήσεις, Ηρακλής-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και αναμένεται να «μπουν» στο ψυγείο.

Οι Ηλίας Σπάθας και Γιώργος Κομίνης αναμένεται να τιμωρηθούν για τις διαιτησίες του στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, Ηρακλής-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, καθώς πήραν κακό βαθμό, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Goal».

Ο παρατηρητής διαιτησίας, Γρηγόρης Πάνου χρεώνει στον μέχρι πρότινος διεθνή ρέφερι μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του «Γηραιού» στο 52’, για χέρι του Άρθο ύστερα από κεφαλιά του Βέλλιου. Στη συνέχεια της φάσης, ο φορ των γηπεδούχων έχασε ευκαιρία, καθώς στο σουτ του επιχείρηση, η πορείας της μπάλας «έσβησε» στη λάσπη και ύστερα την μπλόκαρε ο Μπαρόχα. Επιπλέον, του καταλογίζει μη αποβολή του Βάργκας στο σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στον Μοντέιρο στι 49ο λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα πήρε κίτρινη κάρτα για τη συγκεκριμένη φάση.

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ο παρατηρητής διαιτησίας, Γιώργος Τσαχειλίδης παραπέμπει τον Γιώργο Κομίνη επειδή έδειξε κίτρινη στον Μαμούτε και όχι κόκκινη για κεφαλιά στον Πέλκα στην εκπνοή του αγώνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παρατείνεται ένα χρόνο η ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας!!


Παρατείνεται ένα χρόνο η ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας

Παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο, έως τον Φεβρουάριο του 2017, η ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας με τη συγκέντρωση μόλις 50 ενσήμων.

Για το ίδιο διάστημα, ανανεώνεται και η ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, ελεύθερων επαγγελματιών και μηχανικών που έχουν προχωρήσει σε διακοπή επαγγέλματος καθώς και σε υπερήλικους ανασφάλιστους του ΟΓΑ. Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνει ότι η ασφαλιστική κάλυψη των εν λόγω μισθωτών και ανέργων λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2016 και πρόθεση του υπουργείου είναι να την επεκτείνει για έναν ακόμη χρόνο, όμως δεν προλαβαίνει να ψηφίσει την απαιτούμενη νομοθετική διάταξη. Για τον λόγο αυτό, ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων να ανανεώνουν την ασφαλιστική κάλυψη των μισθωτών που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μόλις 50 ένσημα, όπως επίσης και των ανέργων, ελευθεροεπαγγελματιών και μηχανικών που έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος, υπερήλικων ασφαλισμένων στον ΟΓΑ κ.ά. Αναλυτικά, ο υφυπουργός ενημερώνει τα Ταμεία πως χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα για την περίοδο 1/3/2016 έως 28/2/2017 στους:

• Μισθωτούς ασφαλισμένους του ΙΚΑ και σε μέλη της οικογένειάς τους με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2015) είτε κατά το τελευταίο 15μηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του 15μήνου.

• Υπερήλικες ασφαλισμένους ΟΓΑ, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης.

• Ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, με τουλάχιστον 600 ημέρες ασφάλισης, έχουν τουλάχιστον 12 μήνες ΟΑΕΔ και δεν ασφαλίζονται στο Δημόσιο.

• Ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ηλικίας 30 - 65 ετών που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, αλλά έχουν τουλάχιστον 600 ημέρες ή 2 χρόνια ασφάλισης, παραμένουν άνεργοι και δεν ασφαλίζονται στο Δημόσιο, όπως και αυτούς που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011-2013 και ο μέσος όρος του οικογενειακού τους εισοδήματος τότε δεν υπερέβαινε τις 12.000 ευρώ.

• Ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων του ΕΤΑΑ, που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011-2013 και ο μέσος όρος του οικογενειακού τους εισοδήματος τότε δεν υπερέβαινε τις 12.000 ευρώ.

• Πωλητές Λαϊκού Λαχείου που υπάγονται στο κεφάλαιο ΙΓ του κανονισμού ασφάλισης του ΙΚΑ και τα μέλη οικογένειάς τους χωρίς την προϋπόθεση της συμπλήρωσης απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

• Εργαζομένους των επιχειρήσεων «Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Ελλάδος Α.Ε.» και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και μέλη των οικογενειών τους, χωρίς τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

Πηγή: kathimerini.gr

Αντετοκούνμπο: «Αυτά με συμβούλευσε ο Κόμπι»


Αντετοκούνμπο: «Αυτά με συμβούλευσε ο Κόμπι»

Πανευτυχής για τη νίκη, το πρώτο του τριπλ-νταμπλ, αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές του Κόμπι Μπράιαντ δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δείτε τι αποκάλυψε πως του είπε ο θρύλος του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να ζει το όνειρό του. Τα ξημερώματα όχι απλώς έκανε το πρώτο του τριπλ-νταμπλ στο ΝΒΑ (27π., 12 ριμπ., 10 ασ.) στη νίκη των Μπακς επί των Λέικερς, αλλά δέχτηκε και τις προσωπικές συμβουλές του μεγάλου Κόμπι Μπράιαντ.

«Ήταν μια σπουδαία βραδιά. Σαν πάρτι! Ήταν η τελευταία εμφάνιση του Κόμπι και ήμουν ενθουσιασμένος που τον είχαμε εδώ. Είναι ένα από τα πρότυπά μου, τον παρακολουθούσα όταν ήμουν νεότερος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και για τη νίκη, φυσικά», τόνισε ο 21χρονος άσος.

Παράλληλα, αποκάλυψε τι είπαν με τον θρύλο των Λέικερς. «Μιλήσαμε, μου είπε τι έκανε ο ίδιος κάθε καλοκαίρι για να βελτιώνεται. Με συμβούλευσε να δουλεύω σκληρά στο γυμναστήριο και να προπονούμαι στο σουτ μου. Μου είπε πως εκείνος έκανε 1.000 σουτ τη μέρα, οπότε εγώ πρέπει να κάνω1.500! Μου είπε πως όταν έπαιζε δεν αστειευόταν στους αγώνες ή στις προπονήσεις και το ίδιο θα πρέπει να κάνω κι εγώ, μέχρι την τελευταία μέρα που θα παίζω μπάσκετ. Να είμαι σοβαρός ως το τέλος. Είναι μια σπουδαία συμβουλή. Ένιωσα υπέροχα που ο Κόμπι μίλησε για μένα».

Όσο για το γεγονός ότι πήρε πολλές μπάλες στην επίθεση των Μπακς, ανέφερε: «Νιώθω καλά, αλλά υπάρχει και περισσότερη πίεση γιατί πρέπει να βρω τους συμπαίκτες μου στα κατάλληλα σημεία. Χαίρομαι πολύ που ο κόουτς με εμπιστεύτηκε να οργανώσω τις επιθέσεις. Δεν είμαι πόιντ γκαρντ, κάποιοι λένε πως δεν είμαι καν γκαρντ, αλλά εγώ ξέρω τι είμαι και είμαι χαρούμενος που ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται».

Για το τριπλ νταμπλ, εξέφρασε την ελπίδα να μην… ακυρωθεί όπως το προηγούμενο. «Ελπίζω να το κρατήσουν αυτό και να μην το ακυρώσουν όπως το άλλο. Το καλό που τους θέλω…», τόνισε χαριτολογώντας.

Τέλος, για τη φάση όπου κάρφωσε μετά από πάσα μέσω ταμπλό από τον Κρις Μίντλετον είπε: «Θεέ μου! Δεν το περίμενα. Ήταν μια φοβερή φάση».






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξαναβρήκε το κέφι του ο Φαν Χάαλ!!


Ξαναβρήκε το κέφι του ο Φαν Χάαλ

Μετά τη νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε όρεξη για χιούμορ.

Οι τελευταίοι μήνες δεν είναι και οι πιο εύκολοι για τον Λουίς Φαν Χάαλ. Οπότε το 3-0 επί της Σρούσμπερι και η πρόκριση στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας ήρθε σαν «Μάννα εξ ουρανού» για την ομάδα του και κυρίως για τον ίδιο.

Η χαρά του ήταν τόσο μεγάλη μάλιστα, που μέχρι και πλάκα έκανε με τους οπαδούς των «Κόκκινων Διαβόλων». Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ένας φίλους της ομάδας ζήτησε αυτόγραφο από τον Ολλανδό τεχνικό και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην υπόλοιπη σεζόν. «Ναι, την χρειαζόμαστε. Αλλιώς θα απολυθώ», του απάντησε ο Φαν Χάαλ, προσπαθώντας να κάνει λίγο χιούμορ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το πίστευε κιόλας…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα (μόνο) για νίκες στην Μπάρτσα!!


Ώρα (μόνο) για νίκες στην Μπάρτσα

Ο Ντάνι Άλβες προειδοποίησε τους φίλους της Μπαρτσελόνα πως στο αποψινό ματς με την Άρσεναλ ίσως χρειαστεί να θυσιάσουν το θέαμα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Το θέαμα μπορεί να περιμένει», είναι η σκέψη που επικρατεί στο μυαλό των παικτών της Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Emirates. Όπως δήλωσε ο Ντάνι Άλβες, η νίκη είναι ο μόνος στόχος και γι’ αυτόν ίσως χρειαστούν κάποιες θυσίες: «Επιθυμία μας είναι να νικάμε και να παίζουμε καλά.. Έχουμε υψηλές προσδοκίες αλλά υπάρχουν κι άλλες καλύτερες ομάδες, με καλύτερη φυσική κατάσταση. Έτσι, εμείς θέλουμε να τελειώσουμε αυτό τον αγώνα με νίκη και να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Ο ποδοσφαιριστής των Καταλανών, σε αυτή την μικρή έκρηξη ταπεινότητας, παραδέχθηκε πως το να κυνηγάς ένα συγκεκριμένο σκορ δεν είναι πάντα εύκολο: «Δεν χαλαρώνεις αλλά αυτό σε βοηθά να πετύχεις τον σκοπό σου. Γιατί αν θες να πετύχεις σπουδαία πράγματα, θα πρέπει να περάσεις μέσα από δυσκολίες», τόνισε και έκλεισε λέγοντας (το αυτονόητο) πως: «Είναι πάντα όμορφο να παίζεις εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά είναι πιο όμορφο να κερδίζεις».

Η όχι και τόσο εντυπωσιακή αλλά τελικά ουσιαστική νίκη επί της Λας Πάλμας στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεν θα μπορούσε παρά να αφήσει ευχαριστημένο τον 32χρονο Βραζιλιάνο. Άλλωστε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μετράει 31 παιχνίδια αήττητη, τα 25 εξ αυτών νικηφόρα: «Πάντα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, όμως κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο ελπίζεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Αλλά ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά αλλά παίρνεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι βαθμοί είναι ίδιοι, έτσι δεν είναι;» κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ερχονται «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα ΙΧ: Πρόστιμο 250 ευρώ σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες!!


Ερχονται «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα ΙΧ: Πρόστιμο 250 ευρώ σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες

Όσοι οδηγοί δεν πληρώσουν, θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και θα βρεθούν αντιμέτωποι με σειρά διοικητικών και ποινικών κυρώσεων

«Καυτά ραβασάκια» με χρηματικά πρόστιμα αποστέλλονται σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι αν δεν συμμορφωθούν θα αντιμετωπίσουν και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα από την εφημερίδα «Εθνος».

Κατά το δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ξεκινά ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν σχετικό ειδοποιητήριο.

«Κάθε οδηγός που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο θα πρέπει μέσα σε οκτώ ημέρες είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ, είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του. Αν παρέλθει το 8ημερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τα ανασφάλιστα ΙΧ ανέρχονται σε 26 εκατ. ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Τα «σπασε» ο Λεμπρόν, το σπάνε οι Γουόριορς!!


Τα «σπασε» ο Λεμπρόν, το σπάνε οι Γουόριορς

Ο Λεμπρόν ήταν κάκιστος (5/18 σουτ και 6 λάθη), με συνέπεια οι Καβαλίερς να χάσουν από τους Πίστονς, την ώρα που οι Γουόριορς έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ των Μπουλς.

Αγνώριστοι οι Καβαλίερς και ο Λεμπρόν Τζέιμς. Έχασαν με 96-88 μέσα στο Κλίβελαντ από τους Πίστονς που προέρχονταν από πέντε σερί ήττες και δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα που μια μέρα πριν έκανε πάρτι στην Οκλαχόμα. Ο «βασιλιάς» έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση με 12 πόντους έχοντας 5/18 σουτ και 6 λάθη.

Οι Γουόριορς έφτασαν ταχύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία τις 50 νίκες (σε 55 αγώνες) και πλέον καλούνται να μη χάσουν πάνω από τέσσερα ματς στα 27 που απέμειναν, προκειμένου να καταρρίψουν το ιστορικό 72-10 των Μπουλς από τη σεζόν 1995/96. Οι πρωταθλητές με 36 πόντους του Στεφ Κάρι και 27 του Κλέι Τόμπσον πέρασαν με 102-92 από την Ατλάντα.

Το Μαϊάμι ξεπέρασε την απουσία του Κρις Μπος και τους τραυματισμούς που αντιμετώπισαν στη διάρκεια του αγώνα Ντενγκ και Ούντριχ νικώντας 101-93 τους Πέισερς, με 24 πόντους του Γκόραν Ντράγκιτς.

Περίπατο έκαναν στη Νέα Υόρκη οι Ράπτορς με 122-95 και τον Κάιλ Λάουρι να καταγράφει το πρώτο του φετινό τριπλ-νταμπλ με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Το τρίποντο του Μάρκους Σμαρτ στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο και οι Τίμπεργουλβς επιβλήθηκαν 124-122 των Σέλτικς με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς να έχει 28 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Οι Σανς έχουν γίνει σάκος του μποξ για σχεδόν όλες τις ομάδες του ΝΒΑ και οι δυνατοί Κλίπερς δεν αποτέλεσαν εξαίρεση, καθώς τους συνέτριψαν 124-84.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 88-96 Ίρβινγκ 30, Λοβ 24, Τζέιμς 12-Τζάκσον 23, Κάλντγουελ-Πόουπ 19, Ντράμοντ 16 (15 ριμπ.), Μόρις 14, Χάρις 14, Τζόνσον 10.

Μαϊάμι Χιτ-Ιντιάνα Πέισερς 101-93 Ντράγκιτς 24, Γουάιτσαϊντ 19 (18 ριμπ.), Γουέιντ 16, Γουίνσλοου 15, Ντενγκ 13 (16 ριμπ.), ΜακΡόμπερτς 10-Τζορτζ 31 (11 ριμπ.), Τέρνερ 16, Μαϊνμί 11, Γιανγκ 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Τορόντο Ράπτορς 95-122 Άντονι 23 (11 ριμπ.), Λόπεζ 21 (13 ριμπ.), Πορζίνγκις 17-Λάουρι 22 (11 ριμπ., 11 ασίστ), ΝτεΡόζαν 22, Βαλαντσιούνας 20, Τζόζεφ 13, Ρος 12, Τζόνσον 12, Μπιγιόμπο 10.

Ατλάντα Χοκς-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 92-102 Χόρφορντ 23 (16 ριμπ.), Σρέντερ 18, Τιγκ 16, Χάρνταγουεϊ 12, Μίλσαπ 11, Σκοτ (11 ριμπ.)-Κάρι 36, Τόμπσον 27, Μπαρνς 14, Γκριν 6 (14 ριμπ.), Μπόγκουτ 3 (11 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Μπόστον Σέλτικς 124-122 Τάουνς 28 (13 ριμπ.), Ντιένγκ 17 (12 ριμπ.), Γουίγκινς 17, ΛαΒίν 16, Ρούμπιο 15, Μουχάμαντ 13-Κράουντερ 27, Μπράντλεϊ 22, Τόμας 18, Σμαρτ 17, Σάλιντζερ 12.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Φίνιξ Σανς 124-84 Ρέντικ 22, Γκριν 18, Τζόρνταν 17 (11 ριμπ.), Πολ 16 (14 ασίστ), Τζόνσον 11, Πιρς 11-Γκούντγουιν 20, Λεν 14, Τελέτοβιτς 13, Πράις 12, Πρέσεϊ 4 (10 ασίστ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα (μόνο) για νίκες στην Μπάρτσα!!


Ώρα (μόνο) για νίκες στην Μπάρτσα

Ο Ντάνι Άλβες προειδοποίησε τους φίλους της Μπαρτσελόνα πως στο αποψινό ματς με την Άρσεναλ ίσως χρειαστεί να θυσιάσουν το θέαμα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Το θέαμα μπορεί να περιμένει», είναι η σκέψη που επικρατεί στο μυαλό των παικτών της Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Emirates. Όπως δήλωσε ο Ντάνι Άλβες, η νίκη είναι ο μόνος στόχος και γι’ αυτόν ίσως χρειαστούν κάποιες θυσίες: «Επιθυμία μας είναι να νικάμε και να παίζουμε καλά.. Έχουμε υψηλές προσδοκίες αλλά υπάρχουν κι άλλες καλύτερες ομάδες, με καλύτερη φυσική κατάσταση. Έτσι, εμείς θέλουμε να τελειώσουμε αυτό τον αγώνα με νίκη και να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Ο ποδοσφαιριστής των Καταλανών, σε αυτή την μικρή έκρηξη ταπεινότητας, παραδέχθηκε πως το να κυνηγάς ένα συγκεκριμένο σκορ δεν είναι πάντα εύκολο: «Δεν χαλαρώνεις αλλά αυτό σε βοηθά να πετύχεις τον σκοπό σου. Γιατί αν θες να πετύχεις σπουδαία πράγματα, θα πρέπει να περάσεις μέσα από δυσκολίες», τόνισε και έκλεισε λέγοντας (το αυτονόητο) πως: «Είναι πάντα όμορφο να παίζεις εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά είναι πιο όμορφο να κερδίζεις».

Η όχι και τόσο εντυπωσιακή αλλά τελικά ουσιαστική νίκη επί της Λας Πάλμας στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεν θα μπορούσε παρά να αφήσει ευχαριστημένο τον 32χρονο Βραζιλιάνο. Άλλωστε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μετράει 31 παιχνίδια αήττητη, τα 25 εξ αυτών νικηφόρα: «Πάντα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, όμως κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο ελπίζεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Αλλά ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά αλλά παίρνεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι βαθμοί είναι ίδιοι, έτσι δεν είναι;» κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς κόσμο το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός;


Χωρίς κόσμο το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός;

Σοβαρές είναι οι πιθανότητες να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, λόγω της δίωξης που ασκήθηκε στους Πειραιώτες για την τοποθέτησή τους ύστερα από το ματς με την ΑΕΚ.

Ορατός είναι ο κίνδυνος να διεξαχθεί χωρίς κόσμο το ντέρμπι της 13ης Μαρτίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League.

Ο λόγος είναι πως οι Πειραιώτες απειλούνται με τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για (και πρόστιμο) λόγω της δίωξης που τους ασκήθηκε (όπως στον Κασάμι) για τη θέση που πήραν ύστερα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις Φεβρουαρίου.

«Απόψε είδαμε από το διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Που είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου;
Πού είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας εισαγγελέας;

Όλοι αυτοί τα τελευταία 4 χρόνια, συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι
».

Αυτή ήταν τότε η διαρροή των «ερυθρόλευκων». Ο Πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ (άρθρο 25, παράγραφος 6) προβλέπει ποινή αποκλεισμού της έδρας σε περίπτωση που υπαίτια είναι η ΠΑΕ. Πάντως, πρόκειται για θέση του συλλόγου και όχι για ανακοίνωση και ίσως αυτό παίξει τον ρόλο του στην απόφαση που θα παρθεί.

Η απόχη των δικηγόρων θα συνεχιστεί έως τις 29 Φεβρουαρίου και γι’ αυτόν τον λόγο είναι πιθανή η διεξαγωγή του ντέρμπι (που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου) χωρίς κόσμο.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ακόμη μια υπόθεση σε εκκρεμότητα για τον Ολυμπιακό. Αυτήν του Κουλιμπαλί, την οποία η Επιτροπή Εφέσεων έστειλε στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα και υπάρχει κίνδυνος για τιμωρία μιας αγωνιστικής για τον τους πρωταθλητές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στέλνει απαντήσεις στο ΥΠΑΠΕΝ η ΑΕΚ!!


Στέλνει απαντήσεις στο ΥΠΑΠΕΝ η ΑΕΚ

Παρά τη δυσφορία για τον Πάνο Σκουρλέτη και τις κινήσεις του για το γήπεδο, η πλευρά της ΑΕΚ θα στείλει τις απαντήσεις που ζήτησε το ΥΠΑΠΕΝ μέσα στην επόμενη εβδομάδα δείχνοντας διάθεση συνεργασίας.

Διάθεση συνεργασίας, παρά την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη στάση του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, συνεχίζουν θα δείχνουν οι «κιτρινόμαυροι». Μέσα στο ερχόμενο 48ωρο θα γίνει ευρεία σύσκεψη για να αποφασιστεί πώς θα κινηθεί η «Ένωση» στη συνέχεια, αλλά έχει ήδη αποφασιστεί να σταλούν στο ΥΠΑΠΕΝ οι απαντήσεις στον… τόμο τοποθετήσεων που ζητήθηκαν από το Υπουργείο. Έστω κι αν η ΑΕΚ δεν υποχρεούται να κάνει κάτι τέτοιο, μιας και η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και έχει πάρει το πράσινο από όλες τις πλευρές αναμένοντας μια τυπική υπογραφή, που όμως δεν αποδεικνύεται και τόσο διαδικαστικό ζήτημα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του χρεώνουν στον Πάνο Σκουρλέτη τρία «φάουλ» που καθυστέρησαν και συνεχίζουν να καθυστερούν την έκδοση της οικοδομικής άδειας: Αρχικά έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς του δήμαρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου, για παράταση 45 ημερών προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Εν συνεχεία και παρότι όσες πλευρές δεν έχουν γνωμοδοτήσει μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας θεωρείται πως συναινούν, ο Υπουργός περίμενε σιωπηρά το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε εκτός χρονοδιαγράμματος. Και, προ ημερών-τέλος-ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης την ΑΕΚ πως περιμένει από εκείνη κάποιες διευκρινίσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επί κάποιων τοποθετήσεων για το γήπεδο, παρότι η «Ένωση» έχει ήδη στα χέρια της την υπέρ της σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρά όλα τα παραπάνω, πάντως, η ΑΕΚ δείχνοντας ακόμη διάθεση συνεργασίας θα απαντήσει στο ΥΠΑΠΕΝ με την… έκθεση ιδεών που της ζήτησε. Όμως θεωρεί πως πλέον οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να καθυστερεί τις διαδικασίες στερεύουν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αλχημείες» Πογέτ μετά το σοκ με Σουκουλίνι!!


«Αλχημείες» Πογέτ μετά το σοκ με Σουκουλίνι

Σοκαρισμένος ο Γκουστάβο Πογέτ από τον τραυματισμό του Μπρούνο Σουκουλίνι. Πώς σκέφτεται ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ να καλύψει το κενό. Φύγανε ήδη 5.000 εισιτήρια.


Σκασμένος ήταν ο Γκουστάβο Πογέτ μετά τον τραυματισμό του Μπρούνο Σουκουλίνι. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε αγώνα για να φέρει τον Αργεντινό μέσο στην ΑΕΚ εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις του στην Αγγλία, αλλά βλέπει τον παίκτη να τίθεται πιθανότατα νοκ άουτ ως το τέλος της περιόδου.

Ο 22χρονος άσος, που υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, θα πάει στην Αγγλία για να υποβληθεί σε εξετάσεις από το ιατρικό τιμ της Μάντσεστερ Σίτι, που θα αποφασίσει πώς θα αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός του παίκτη που της ανήκει.

Το ακριβές διάστημα της απουσίας του δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη με σαφήνεια. Εφόσον χειρουργηθεί, αυτοί οι τραυματισμοί κρατούν συνήθως έναν παίκτη εκτός δράσης για 2-3 μήνες, πράγμα που σημαίνει πως δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά φέτος με την ΑΕΚ ο Σουκουλίνι (το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται τέλη Απριλίου και τα play offs μέσα Μαΐου).

Κάπως έτσι ο Γκουστάβο Πογέτ είναι υποχρεωμένος να αναπροσαρμόσει πλήρως τα πλάνα του, με πρώτο γνώμονα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για το οποίο ο πονοκέφαλος είναι ακόμη μεγαλύτερος. Κι αυτό γιατί ο Μάνταλος είναι τιμωρημένος, ενώ ο Κορδέρο ακόμη ανέτοιμος να προσφέρει. Ο Ουρουγουανός προπονητής καλείται να βρει λύσεις εκ των έσω και οι επόμενες προπονήσεις θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μια πρώτη επιλογή είναι στο ερχόμενο ντέρμπι να οπισθοχωρήσει στα χαφ (πιθανώς σε 4-2-3-1) ο Βάργκας και να χωρέσει στην επίθεση ένας εκ των Μπουονανότε ή Τζεμπούρ (εφόσον Μπαρμπόσα και Αραβίδης είναι σίγουροι, ενώ ο Πέκχαρτ έχει τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα). Στη μεσαία γραμμή θα μπορούσε να προσφέρει-έχοντας παίξει με επιτυχία πέρσι στη θέση αυτή-ο Άνταμ Τζανετόπουλος, ωστόσο ο νεαρός άσος φαίνεται πως δεν υπολογίζεται από τον Πογέτ ούτε για το κέντρο της άμυνας, πόσω μάλλον για το κέντρο…

Το παρήγορο για την ΑΕΚ είναι πως θα έχει και πάλι πολύ κόσμο στο πλευρό της. Μέχρι χθες είχαν φύγει 5.000 εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τόσο μεγάλο, που αναμένονται πάνω από 25-30 χιλιάδες φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι σκέψεις και οι εκπλήξεις (;) του Σίλβα!!


Οι σκέψεις και οι εκπλήξεις (;) του Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα καταλήγει στο σχήμα του Ολυμπιακού εν όψει Άντερλεχτ, με πρώτη επιλογή την ίδια σύνθεση με το Βέλγιο (και Ομάρ αντί Σαλίνο). Υπάρχει όμως «παράθυρο» για εκπλήξεις.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ετοιμάζεται για τη… στέψη του στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να περιμένει. Κι αυτό γιατί προέχει η μεγάλη ρεβάνς με την Άντερλεχτ την Πέμπτη στο «Καραϊσκάκη».

Ο Μάρκο Σίλβα καταλήγει στις επιλογές του, αν και υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με την ίδια ενδεκάδα με εκείνη των Βρυξελλών και μοναδική αλλαγή αυτή του Ομάρ (που τότε ήταν τιμωρημένος) αντί του Σαλίνο, εφόσον φυσικά ο Σιόβας είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Όμως υπάρχουν αρκετά «παράθυρα». Εφόσον ο Σιόβας δεν είναι σε θέση να προσφέρει (σήμερα θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του), τότε δεν είναι 100% βέβαιο πως ο Ντα Κόστα θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Μποτία στο κέντρο άμυνας. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε δηλώσει πως υπολογίζει στον Μιλιβόγεβιτς ΚΑΙ ως στόπερ κι από τη στιγμή που ο Μαροκινός δεν «πείθει» απόλυτα, δεν αποκλείεται να προτιμηθεί ο Σέρβος για τα μετόπισθεν και να χωρέσει στο κέντρο ο Καμπιάσο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πιθανότητα ο Σεμπά, που δεν έχει προσφέρει τα προσδοκώμενα, να μείνει εκτός. Σε αυτή την περίπτωση ο Φορτούνης θα μετακινηθεί στα άκρα και τη θέση του θα πάρει στα χαφ ένας εκ των Τσόρι ή Κασάμι. Τέλος, παρότι ο Πουλίδο είχε πολύ καλή παρουσία απέναντι στον Ατρόμητο, δύσκολα θα παίξει από την αρχή και το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί στην εξέλιξη του αγώνα εφόσον κριθεί αναγκαίο, ακόμη και στο ίδιο σχήμα με τον Ιντέγε.

Το βέβαιο είναι πως το «Καραϊσκάκη» θα είναι κατάμεστο. Έχουν απομείνει μόλις 1.000 εισιτήρια (τα λεγόμενα ακριβά, από 40 ευρώ και πάνω) τα οποία και αναμένεται να εξαντληθούν. Η Άντερλεχτ είναι πιθανό να επιστρέψει αρκετά από τα εισιτήρια που πήρε, αλλά είναι αμφίβολο αν η αστυνομία θα επιτρέψει τη διάθεσή τους ή θα κρατήσει κενές τις θέσεις για να υπάρχει ασφάλεια μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και τους 500 φίλους της βελγικής ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άγνοια για Εσιέν από Παναθηναϊκό!!


Άγνοια για Εσιέν από Παναθηναϊκό

Η κίνηση του Μάικλ Εσιέν να σβήσει από το Instagram όλες τις φωτογραφίες του με τον Παναθηναϊκό επιδέχεται πολλές ερμηνείες, με τον ίδιο να φέρεται δυσαρεστημένος.Άγνοια στην ομάδα για τα περί Κίνας.

Ο Μάικλ Εσιέν είναι δεδομένο πως έχει πέσει σε δυσμένεια από τον Αντρέα Στραματσόνι μετά τις μετριότατες εμφανίσεις του. Η κίνησή του να σβήσει όλες τις φωτογραφίες του με τον Παναθηναϊκό από το Instagram επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Η πιθανότερη είναι να δείχνει έτσι τη δυσαρέσκειά του που παραγκωνίστηκε ή και να έχει πάρει απόφαση πως το αργότερο ως το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Πάντως και παρά τα δημοσιεύματα από την πατρίδα του περί πρότασης από την Κίνα, δεν έχει υπάρξει τέτοια, ούτε καν ενδιαφέρον. Άλλωστε αν υπήρχε, ο Παναθηναϊκός θα την είχε κάνει δεκτή, μιας και ο παίκτης θα κληθεί-αν μείνει μέχρι το καλοκαίρι-να λύσει το συμβόλαιό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραματσόνι: «Φταίμε όλοι, αλλά θα το αλλάξουμε»


Στραματσόνι: «Φταίμε όλοι, αλλά θα το αλλάξουμε»

Έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τα λάθη τους, χωρίς να παραγνωρίσει τα δικά του, έκανε ο Στραματσόνι. «Να δουλέψουμε πέντε φορές περισσότερο και θα το αλλάξουμε», είπε.

Έναν… διαφορετικό Αντρέα Στραματσόνι είδαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού χθες στο Κορωπί. Για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ιταλός προπονητής έκανε τόσο έντονες παρατηρήσεις στην ομάδα επισημαίνοντας τα λάθη που έκαναν οι παίκτες στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, δίχως-ωστόσο-να παραγνωρίζει ότι έσφαλε κι εκείνος σε κάποιες από τις επιλογές του. Πάντως ο «Στράμα» δήλωσε βέβαιος πως η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί, με σκληρή δουλειά από όλους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport» ο Στραματσόνι είπε στους παίκτες του: «Μας πλήγωσε πολύ ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, τώρα έχουμε ένα ματς ανά εβδομάδα και πρέπει να δουλέψουμε πέντε φορές περισσότερο. Κι εσείς κι εγώ. Δεν διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν όσα κάναμε καλά για 55 λεπτά, τα κάναμε για 90 και νικούσαμε, δεν θα ήμασταν υπερομάδα. Ούτε τώρα που για 10 λεπτά κάναμε πολλά λάθη είμαστε χάλια ομάδα. Είμαστε μια ομάδα με καλούς παίκτες, με προοπτικές, και χρειάζεται να διορθώσουμε πολλά. Κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και σε 10 λεπτά καταστρέψαμε την καλή προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα 55 λεπτά. Θα δούμε τις επόμενες μέρες τα λάθη που κάναμε και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όσα μπορούμε, διότι πολλά από αυτά οφείλονται στην αδράνεια και στον εφησυχασμό. Ξέρω ότι έχουν προηγηθεί πολλά, ότι οι φίλαθλοι δεν μας πιστεύουν και ότι είναι δύσκολο να βρούμε κίνητρα. Όμως πρέπει να τα καταφέρουμε και να βελτιωθούμε. Θα δουλέψουμε πολύ και θέλω να πιστεύετε στους εαυτούς σας. Όσοι είστε εδώ έχετε την εμπιστοσύνη μου και ξέρω ότι θα παίξουμε καλύτερα στο μέλλον».

Ο Στραματσόνι έβγαλε το ίδιο συναίσθημα μιλώντας στους συνεργάτες του. «Κάναμε όλοι λάθη και δεν κερδίσαμε ένα παιχνίδι που ήταν δικό μας. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς αυτή τη φορά την πατήσαμε και στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας. Πάντως πιστεύω στους παίκτες και την ομάδα. Όταν επιστρέψουν οι τραυματίες και προσαρμοστούν τα νέα αποκτήματα η ομάδα θα γίνει καλύτερη, θα αποκτήσει σταθερότητα και θα το αλλάξουμε. Η βελτίωση θα είναι εμφανής, δεν ανησυχώ», τους έλεγε.

Για ψυχολογική αποφόρτισε ο Ιταλός προπονητής έδωσε ρεπό στους παίκτες του για την Τρίτη και η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ αρχίζει την Τετάρτη. Εκτός μάχης είναι οι Σάντσεθ, Μπουμάλ και πιθανότατα ο Πέτριτς, αλλά επανέρχεται από τιμωρία ο Ζέκα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε άλλο επίπεδο Ferrari και Mercedes!!

Σε άλλο επίπεδο Ferrari και Mercedes
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο στην πρώτη μέρα ανεπίσημων δοκιμών στην πίστα της Καταλονίας. Σε εξαιρετικό επίπεδο τα μονοθέσια Ferrari και Mercedes.


Είναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά οι πρώτες εικόνες από τα ανεπίσημα δοκιμαστικά στην πίστα της Καταλονίας μαρτυρούν πως φέτος η Mercedes θα έχει ισχυρότερο ανταγωνισμό από τη Ferrari.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο με 1:24.939 σε 69 γύρους, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον ακολούθησε με 1:25.409 κάνοντας 156 γύρους, σχεδόν διπλάσιους από οποιονδήποτε άλλο πιλότο, με τη νέα Mercedes.

Η Red Bull του Ντάνιελ Ρικιάρντο και η Williams του Βαλτέρι Μπότας έδειξαν σε καλή κατάσταση, αλλά ένα επίπεδο πιο κάτω.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν την Τρίτη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο «φως» νέες κασέτες για το σκάνδαλο «Koriopolis»

Στο «φως» νέες κασέτες για το σκάνδαλο «Koriopolis»
Η Δικαιοσύνη δεν τελείωσε με το σκάνδαλο «Koriopolis»! Η «Δίκη στο ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι δόθηκε εντολή από την εισαγγελία Αθηνών να απομαγνητοφωνηθεί εκ νέου το σύνολο των συνομιλιών.


Πάνω από 80.000 σελίδες αριθμεί η δικογραφία του σκανδάλου των στημένων αγώνων που θα ερευνηθεί από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών στις 15 Απριλίου, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι μετα το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα, δόθηκε εντολή από την εισαγγελία Αθηνών να απομαγνητοφωνηθεί εκ νέου το σύνολο των συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Πρόκειται για 83 CD με 39.000 συνομιλίες, μέρος των οποίων είχε απομαγνητοφωνηθεί κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας που έγινε από το 2010 μέχρι το 2014.
Από τις νέες συνομιλίες που ήδη βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών φαίνεται ότι προκύπτουν καινούρια στοιχεία είτε για κατηγορούμενους είτε για άλλα πρόσωπα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ύποπτα» άλλα τέσσερα ματς της Football League!!


«Ύποπτα» άλλα τέσσερα ματς της Football League

Άλλα τέσσερα ματς της Football League εστάλησαν ως ύποπτα από την Sportradar στην ΕΠΟ όπως μετέδωσε στο "αέρα" η εκπομπή "Δίκη στο ΣΚΑΪ".

Σύμφωνα με την εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ» άλλα τέσσερα ματς της Football League εστάλησαν ως ύποπτα από την Sportradar στην ΕΠΟ.

Η εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης που συνεργάζεται με την UEFA θεωρεί ύποπτους για στοιχηματισμό τους αγώνες Κισσαμικού-Εργοτέλη και Παναχαϊκής-Καλλιθέας, Αχαρναικού-Ζακύνθου, Παναχαϊκής-Απόλλωνα Σμύρνης.

Ύποπτος κρίθηκε και ο αγώνας Νέστου Χρυσουπόλεως της Football League 2.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η Μίλαν μπορεί να βγει Τσάμπιονς Λιγκ»


«Η Μίλαν μπορεί να βγει Τσάμπιονς Λιγκ»

Την άποψη ότι η Μίλαν μπορεί να καταφέρει να πάρει ένα από τα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας αγωνιστικής σεζόν εξέφρασε ο προπονητής της.

Την άποψη ότι η Μίλαν μπορεί να καταφέρει να πάρει ένα από τα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας αγωνιστικής σεζόν εξέφρασε ο προπονητής της μετά το τέλος του αγώνα με τη Νάπολι.

«Μετά από επτά παιχνίδια χωρίς ήττα με ομάδες όπως η Φιορεντίνα, η Ίντερ και η Νάπολι, μπορούμε να παλέψουμε για την κατάκτηση της τρίτης θέσης εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι σε ένα γήπεδο το οποίο είναι πολύ δύσκολο να φύγεις με τη νίκη», τόνισε ο Μιχαϊλοβιτς και συνέχισε:

«Η Νάπολι ήταν καλύτερη και προηγήθηκε. Όπως έπρεπε να κάνουμε κι εμείς προσπαθήσαμε να τους πληγώσουμε με όσο το δυνατό περισσότερες αντεπιθέσεις. Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάσαμε το παιχνίδι», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόμπι, θαύμασέ τον!!


Κόμπι, θαύμασέ τον!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τριπλ-νταμπλ (27π., 12 ριμπ., 10 ασ.) και οι Μπακς νίκησαν 108-101 τους Λέικερς στην τελευταία επίσκεψη του Κόμπι Μπράιαντ στο Μιλγουόκι.

Άξιος των επαίνων του Κόμπι Μπράιαντ την παραμονή της τελευταίας τους συνάντησης αποδείχτηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Στην κορυφαία (μέχρι την επόμενη) εμφάνιση της καριέρας του στο ΝΒΑ, ο 21χρονος άσος οδήγησε τους Μπακς σε νίκη 108-101 επί των Λέικερς στο Μιλγουόκι.

Κατέγραψε το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του κι επίσημα (το προηγούμενο είχε ακυρωθεί μετά από επανεξέταση της στατιστικής υπηρεσίας) καθώς σε 41:44 είχε 27 πόντους (3/6 βολές, 12/16 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 τάπες, 3 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος.

Ο Giannis δεν ήταν μόνος του, καθώς η ομάδα του Τζέισον Κιντ είχε άλλους έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον αντίποδα, ο Κόμπι που αποθεώθηκε στην τελευταία του εμφάνιση στο Μιλγουόκι είχε 15 πόντους (8/9 βολές, 2/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα θαύματα του Γιάννη!! (video)


Τα θαύματα του Γιάννη (video)

Φοβερά καρφώματα (ένα από πάσα μέσω ταμπλό), απίθανες ασίστ (μια μέσα από κλειδαρότρυπα) και εντυπωσιακές τάπες περιλάμβαναν τα «όργια» του Αντετοκούνμπο, που έκανε τριπλ-νταμπλ κόντρα στους Λέικερς.

Κάτι ήξερε ο τεράστιος Κόμπι Μπράιαντ όταν έλεγε πως ούτε ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξέρει πόσο ταλέντο διαθέτει.

Ο 21χρονος φόργουορντ ξεδίπλωσε ένα μεγάλο μέρος (κι αυτό που τρομάζει είναι πως… όχι ολόκληρο) της ποιότητάς του στη νίκη 108-101 επί των Λέικερς.

Όχι, δεν μιλάμε μόνο για το πρώτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του (27π., 12 ριμπ., 10 ασ.), αλλά για τα highlights του που είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!


Παραιτήθηκε ο Κούγιας

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της Λάρισας έκανε γνωστή ο Αλέξης Κούγιας.

Παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της Λάρισας αποτελεί ο Αλέξης Κούγιας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα ο ιδιοκτήτης της ομάδας ανέφερε ότι πρόκειται για μια απόφαση που πήρε μετά από το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο.

« Ήδη έχω ενημερώσει τον κ. Λιόνντο που αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Α’ Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κιούσης. Εγώ παραιτούμαι και από μέλος του συμβουλίου και μία θέση μένει ορφανή», τόνισε –μεταξύ άλλων- και συνέχισε:

«Από σήμερα, με τον Θωμά Κυπαρίσση, θα είμαι στον πάγκο της ομάδας. Θα ‘μαστε οι προστάτες αυτής της ομάδας. Αυτοί που θα αφυπνίσουν τους παίκτες που έχουν δυνατότητες».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

«Να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτό που συνέβη χθες. Αποκλειστικά υπαίτιος είμαι εγώ. Εγώ πρέπει να προστατέψω την ομάδα. Εγώ πρέπει να κάνω τις επιλογές των προπονητών και να επιλέξουμε τους σωστούς παίκτες.

Το γεγονός πως η πρωτοπόρος ηττήθηκε από τους ουραγούς έχει σαν αποκλειστική αιτία συμπεριφορές αλλά κυρίως απατέωνων διαιτητών που δεν σεβάστηκαν το πρόεδρο, τους προπονητές, τους παίκτες αλλά κυρίως τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για να στραφούν τα βλέμματα αυτών που κάνουν κουμάντο, αυτών που στήνουν τους διαιτητές, τους παρατηρητές, αυτους που με σχέδιο ευνοούν άλλες ομάδες όπως η Κέρκυρα, ο Απόλλων, τα Τρίκαλα και Λαμία (θυμηθείτε γιατί την βάζω στο κάδρο), παραιτούμαι από την θέση του προέδρου της ΑΕΛ.

Κάποιοι δεν σέβονται προσωπικότητες που βάζουν τα τίμια λεφτά τους στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα θησαυρίσουν από το ποδόσφαιρο, πως θα εξυπηρετήσουν συμφέροντα επιφανών αλλά και αφανών αφεντικών, πως θα στήσουν παιχνίδια και το πως θα ικανοποιήσουν ταπεινά κίνητρα.

Ήδη έχω ενημερώσει τον κ. Λιόνντο που αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Α’ Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κιούσης. Εγώ παραιτούμαι και από μέλος του συμβουλίου και μία θέση μένει ορφανή.

Από σήμερα, με τον Θωμά Κυπαρίσση, θα είμαι στον πάγκο της ομάδας. Θα ‘μαστε οι προστάτες αυτής της ομάδας. Αυτοί που θα αφυπνίσουν τους παίκτες που έχουν δυνατότητες.

Διαιτητές σαν αυτούς που μέχρι σήμερα μας έχουν παίξει, που έχουν δώσει με ευκολία 76 κίτρινες και δεν έδωσαν με τα χθεσινά, 20 πέναλτι, που δεν έχουν αποβάλει αντιπάλους και αντίθετα έχουν αποβάλει με ευκολία δικούς μας, που έχουν σφυρίξει ανύπαρκτα πέναλτι κατά μας δεν θα αφήσω να κάνουν το κομμάτι τους.

Από εδώ και πέρα με την ΑΕΛ δεν θα ξαναπαίξει κανείς.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα το έχω κάνει άλλες δύο φορές στη παρουσία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουμε πάρει πρωτάθλημα.
Τη μία στον ΠΑΣ όταν το γνωστό κύκλωμα Γκαγκάτση ανέβαζε τον τότε Αγροτικό και την Κέρκυρα. Το έχω ξανακάνει με την Παναχαϊκή που συναντήσαμε την Ηλιούπολη του Τσακογιάννη ή την Ρόδο των ανθρώπων που έστηναν παιχνίδια.

Θα είμαι ασπίδα για τους προπονητές και τους παίκτες που είναι επαγγελματίες και δεν έχουν τη διάθεση να τσαλακώσουν τη δημόσια εικόνα τους μόνο για το ποδόσφαιρο, που είναι το μοναδικό που με έχει τσαλακώσει.

Χωρίς να τις θίξω τις προηγούμενες ομάδες μου τις θεωρώ πολύ μικρά μεγέθη σε σχέση με αυτό που έχω συναντήσει εδώ στη Λάρισα.
Χθες έφυγα πριν λήξει η αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο. Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ και έκανα βόλτα δίπλα από το ποτάμι στον Πηνειό. Βρήκα ανθρώπους, σοβαρούς και φίλους της ΑΕΛ στις 3 το βράδυ να περπατάν μαζί μου και να έχουν ακριβώς το ίδιο θέμα με εμένα. Να με ρωτάνε πράγματα για την ομάδα και να μην μπορούν να ησυχάσουν με αυτή την ήττα. Θα προσπαθήσω αυτά που άκουσα ως παράπονα να τα κατοχυρώσω στην ομάδα.

Δεν μπορώ να διανοηθώ την κόντρα που υπάρχει ενάντια στην ΑΕΛ. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως η Κυπελλούχος Λάρισα του 2007 έφτασε να παίζει στα ερασιτεχνικά. Δεν σεβάστηκαν κανέναν Πηλαδάκη, ούτε προσωπικότητες όπως ο Κόουλμαν ή μεγάλων παικτών που πέρασαν από την ομάδα.

Στην Λάρισα είδαμε οφσάιντ από πλάγιο. Τώρα είδαμε και οφσάιντ πίσω από τη σέντρα. Σε ένα ματς όπου στρατεύτηκε ένας επόπτης γι αυτή τη δουλειά. Γι΄αυτό που έγινε χθες υπήρχε πρόθεση. Αντί να φέρουν τρίο από Κρήτη, έφεραν ειδικό επόπτη από την Αθήνα. Αυτός ο επόπτης πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη αλλά και ο διαιτητής που είδε την αδικία καθώς ο παίκτης ήταν πίσω από τη γραμμή του κέντρου και αυτός βρισκόταν στο σωστό σημείο αλλά υπέδειξε το λάθος του επόπτη.

Το ίδιο έγινε με το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Παναιγιάλειος. Ζήτησα συγγνώμη από τον Κοντοχρήστο, ο ποδοσφαιριστής πηγαίνει πάνω του για να κερδίσει πέναλτι. Από την άλλη κλασικές περιπτώσεις πέναλτι και οι δύο οι δικές μας. Το ανύπαρκτο οφσάιντ του Μαρουκάκη.

Αυτά γίνονται με σκοπό την εξόντωση μου. Παίκτες κλειδιά όπως ο Μπανούσης, ο Αναστασόπουλος που αμύνεται με πάθος δέχονται πολλές κίτρινες και αντίστοιχα άλλοι παίκτες δεν τιμωρούνται.

Ο Μπόγιο πέρασε άσχημες στιγμές από τον αγροίκο στην Ελευσίνα που τον κλωτσούσε επί ένα ενενηντάλεπτο. Και είχαμε και τις προκλητικές διαμαρτυρίες από τον Πανελευσινιακό.
Γι αυτούς τους λόγους αναλαμβάνω την ευθύνη και μαζί με τον Θωμά Κυπαρίσση θα διαφυλάξω την ομάδα.

Παρά τις αποφάσεις του Ντόστανιτς παίρνω προσωπικά την ευθύνη και ο Ναγιάρ θα παραμείνει στην ομάδα. Δεν συμφωνώ με την απόφαση να αποχωρήσει. Θεωρώ ότι το συμφέρον της ομάδας είναι να μείνει. Χωρίς να θίξω τον προπονητή μας, απαιτείται ο Ναγιάρ να είναι μέρος αυτής της ομάδας ώστε κάποιος να επαναξιολογήσει την προσωπικότητα του. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Κάθε παίκτης από κάθε χώρα, άλλοι με επαρκής μόρφωση άλλοι όχι, χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτό όμως είναι η δουλειά του προπονητή. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να χάνουμε ποδοσφαιριστές. Για να κατοχυρώσω τον προπονητή δέχτηκα την απόφαση για τον Ναγιάρ. Όμως φάνηκε στο ματς με τον Παναιγιάλειο το πρόβλημα της ομάδας στο κέντρο. Είναι προσωπική μου ευθύνη να παραμείνει. Εύχομαι ο Ναγιάρ να αντιληφθεί τι κάνει ο ιδιοκτήτης γι αυτόν.

Η ΑΕΛ όσο εγώ θα έχω τις μετοχές της δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέλος σε εγκληματικές οργανώσεις. Όπως κι αν ονομάζεται αυτή και με όποια κι αν είναι τα μέλη της. Το έχω ξαναζήσει αυτό. Τα γεγονότα με δικαίωσαν. Είδατε ποιοι ήταν οι δήθεν πετυχημένοι παράγοντες και δεν μιλάω για τη Σούπερ Λιγκ. Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού. Είμαστε εξίσου μεγάλη ομάδα.

Όταν ακούσαμε τις κασέτες που ο πατέρας του Σπανού ρώτησε τον Λίβα πόσο κάνει η δεύτερη θέση της Β΄Εθνικής. Επειδή η ΑΕΛ έχει την τύχη να έχει έναν ιδιοκτήτη που ξέρει το προσκήνιο και το παρασκήνιο και έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ομάδες με προέδρους του Ακράτητου, του Εργοτέλη, της Νίκης Βόλου, της Βέροιας, της Ηλιούπολης, του Πλατανιά, του Λεβαδειακού δεν θα αφήσω να συμβεί τίποτα αρνητικό σε αυτή την ομάδα.

Μόνο και μόνο που ο Λεβαδειακός, ο ανύπαρκτος Λεβαδειακός που έχει κερδίσει 11 πέναλτι σε 7 μήνες που αν είδατε τον Ατζαγκουν και το πέναλτι που κέρδισε, δεν θα το κέρδιζε αυτό ποτέ αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό. Ο Λεβαδειακός που καλά καλά στην πόλη του δεν μπορεί να συντονίσει τους οπαδούς του.

Επειδή η ομάδα αυτή δεν μπορεί να ανήκει σε έναν άνθρωπο, αποχωρώ. Από την αρχή ήθελα να βάλω άλλο πρόεδρο. Στο διάστημα αυτό, δοκίμασα αρκετούς ανθρώπους. Βάζω πρόεδρο με τις μετοχές μου έναν άνθρωπο που δεν κοιμήθηκε και αυτός χθες και έχει στηρίξει όλους τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Δεν έχει κανείς πιστεύω αμφισβήτηση για το ποιος είναι ο Λιόντος. Γίνομαι από αυτή τη στιγμή ένας απλός στρατιώτης της ΑΕΛ, ταπεινώνοντας το ποιος είμαι.

Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε αυτούς που το πιστεύουν ότι μας έκαναν χθες. Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε εμείς. Το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω πόσους βαθμούς χρειάζεται να πάρουμε αλλά θα τους πάρουμε μέσα στο γήπεδο.

Τέτοια ασέβεια και διωγμό δεν έχω ξανασυνατήσει. Οι Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης αν βίωναν αυτά που βιώνουμε θα καταλάβαιναν τι σημαίνει αδικία. Αν ζούσαν όλη τη χρονιά αυτά που ζούμε, τις φάσεις που έχουμε υποστεί θα καταλάβαιναν. Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ

Ζητάω από τους Σημιτζόγλου και Μπαξεβάνη, που τους γνωρίζω προσωπικά και το ποιόν του, να πάρουν τις φάσεις της ΑΕΛ σε αντίθεση με του Απόλλωνα της Κέρκυρας τον Τρικάλων το πέναλτι που η ίδια η ΟΥΕΦΑ καταλόγισε ως παράνομο στηχηματισμού στο πέναλτι Λαμία-Καρδίτσα και να βγάλουν άποψη γι αυτό που συμβαίνουν.

Γι αυτό γεγονός υπάρχουν ονοματεπώνυμα αλλά θα δοθούν από μένα στη δικαιοσύνη. Γνωρίζω τι κάνει πρόεδρος της γειτονικής Ενώσεως εις βάρος μας. Ποτέ όμως στη ζωή μου δεν υπέκυψα σε εκβιασμό”.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εύκολα η Σπόρτινγκ!!


Εύκολα η Σπόρτινγκ

Δεν δυσκολεύτηκε να πάρει άλλη μια νίκη η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Δεν δυσκολεύτηκε να πάρει άλλη μια νίκη η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με αντίπαλο την Μποαβίστα επικράτησε 2-0 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Εβέρτον στο 37ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους λίγα λεπτά αργότερα με τον Ρουίς.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

Ουνιάο Μαδέιρα-Εστορίλ 1-1

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα 1-3

Ακαντέμικα-Ρίο Άβε 0-2

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

Σετούμπαλ-Νασιονάλ Μαδέιρα 1-1
(59' Άντρε Κλάρο / 15' Τικουίνιο)

Μπελενένσες-Αρούκα 0-2
(66' Βάλτερ Γκονζάλες, 81' Λούκας Λίμα)

Τοντέλα-Μαρίτιμο 3-4
(38', 73' Νάθαν Τζούνιορ, 84' Μορένο / 2' Έντγκαρ Κόστα, 31' Ντιέγκο Σόουζα, 90'+1' Ντιρσέου, 90'+4' Ντιαβαρά)

Πόρτο-Μορεϊρένσε 3-2
(41' Λαγιούν πέν., 73' Χουν-Γιουν Σουκ, 76' Εβάντρο / 10' Μεδέιρος, 28' Φάμπιο Εσπίνιο)

Μπράγκα-Γκιμαράες 3-3
(6' Πέδρο Σάντος, 19' Ρουί Φόντε, 56' Κόκα / 29' Λίκα, 42' Ενρίκε Ντουράδο, 59' Οταβίνιο πέν.)

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου
Σπόρτινγκ-Μποαβίστα 2-0
(37’ Εβέρτον, 45’ Ρουίς)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 26/2

Νασιονάλ Μαδέιρα-Πάσος Φερέιρα (22.30)

Σάββατο 27/2
Μποαβίστα-Ρίο Άβε (18.15)
Αρούκα-Μπράγκα (20.30)
Εστορίλ-Σετούμπαλ (22.45)

Κυριακή 28/2
Μαρίτιμο-Ακαδέμικα (18.00)
Μορεϊρένσε-Τοντέλα (18.00)
Μπενφίκα-Ουνιάο Μαδέιρα (19.00)
Μπελενένσες-Πόρτο (21.15)

Δευτέρα 29/2
Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το θανατηφόρο βλέμμα του Κριστιάνο σε παίκτη της Μάλαγα που ήθελε φωτογραφία!! (video)


Το θανατηφόρο βλέμμα του Κριστιάνο σε παίκτη της Μάλαγα που ήθελε φωτογραφία (video)

Μετά το 1-1 της Ρεάλ στη Μάλαγα, όπου ο ίδιος έχασε πέναλτι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε κέφια. Έτσι όταν ο Ραούλ Αλμπεντόσα τού ζήτησε να φωτογραφηθούν, ο Πορτογάλος του έριξε θανατηφόρο βλέμμα.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Και η Μίλαν… Γιουβέντους θέλει!! (video)


Και η Μίλαν… Γιουβέντους θέλει! (video)

Πλάτη στη Γιουβέντους έβαλε, θέλοντας και μη, η Μίλαν. Οι ροσονέρι στέρησαν με αντρίκιο τρόπο από τη Νάπολι τη νίκη (1-1 στο Σαν Πάολο) και οι μπιανκονέρι πανηγυρίζουν αφού έμειναν στην κορυφή.

Μπλόκο στην Πέμπτη σερί νίκη στο «Σαν Πάολο» και στην επιστροφή στην κορυφή της Serie A έβαλε η Μίλαν στη Νάπολι. Οι ροσονέρι έμειναν όρθιοι στην «καυτή» έδρα των παρτενοπέι, 1-1, και βόλεψαν άθελά τους την μισητή Γιουβέντους που παρέμεινε στην 1η θέση.

Τον κλασικό… δαιμονισμένο της ρυθμό έδωσε η ομάδα του Σάρι από το πρώτο ημίχρονο του ματς. Οι φιλοξενούμενοι ενώ ανταποκρίθηκαν καλά στην πίεση που δέχτηκαν στο πρώτο 20λεπτο, λύγισαν στο 39ο λεπτό όταν ο Ινσίνιε είδε την τύχη να του χαμογελάει και το μακρινό σουτ που επιχείρησε, κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Ντοναρούμα. Η Μίλαν δεν το έβαλε κάτω και απάντησε πριν το φινάλε του ημιχρόνου με τον Μποναβεντούρα (44’).

Στο δεύτερο ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός, η Νάπολι έδειξε να μπλοκάρει σε κρίσιμα σημεία και της έλλειψε η τελική πάσα. Ο Ιγκουαΐν πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Άλεξ, ενώ ο Νιάνγκ καιροφυλαχτούσε στην κόντρα, όμως όταν του δόθηκε η ευκαιρία δε νίκησε τον Ρέινα.



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

Μπολόνια-Γιουβέντους 0-0

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Βερόνα-Κιέβο 3-1

Ίντερ-Σαμπντόρια 3-1

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

Τορίνο-Κάρπι 0-0

Σασουόλο-Έμπολι 3-2
(41' Μπεράρντι, 48', 50' Ντεφρέλ - 36' Ζιελίνσκι, 70' πέν. Μακαρόνε)

Αταλάντα-Φιορεντίνα 2-3
(84' Κόντι, 91' Πινίγια - 67' Φερνάντες, 81' Τέγιο, 87' Κάλινιτς)

Τζένοα-Ουντινέζε 2-1
(57' πέν. Σέρσι, 70' Λασέτ - 33' Καντίμ)

Φροζινόνε-Λάτσιο 0-0

Ρόμα-Παλέρμο 5-0
(30’, 89’ Τζέκο, 52’ Κεϊτά, 60’, 62’ Σαλάχ)

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου

Νάπολι-Μίλαν 1-1
(39' Ινσίνιε - 44' Μποναβεντούρα)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Έμπολι-Ρόμα (19:00)
Μίλαν-Τορίνο (21:45)

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Παλέρμο-Μπολόνια (13:30)
Ουντινέζε-Βερόνα (16:00)
Σαμπντόρια-Φροζινόνε
Κίεβο-Τζένοα
Κάρπι-Αταλάντα
Γιουβέντους-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου

Λάτσιο-Σασουόλο (20:00)
Φιορεντίνα-Νάπολι (22:00) 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκλεισε την πόρτα στον Σισέ η Οσέρ!


Έκλεισε την πόρτα στον Σισέ η Οσέρ

Πριν από κάποιοες μέρες ο γαλλικός Τύπος είχε μπλέξει το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ με την Οσέρ, εφόσον επέστρεφε στην αγωνιστική δράση, όμως ο πρόεδρος της ομάδας ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Οσέρ ο Τζιμπρίλ Σισέ, απέκλεισε ο πρόεδρός της, Γκι Κοτρέ, μιλώντας στον Τύπο της Γαλλίας.

Πριν από μερικές ημέρες, τα ΜΜΕ της χώρας έκαναν λόγο για επιστροφή του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού στην αγωνιστική δράση και το πρώτο φαβορί για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ήταν η συγκεκριμένη ομάδα, στην οποία και «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά.

«Ο Σισέ σταμάτησε την καριέρα του και υποβλήθηκε σε μία πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο πόδι. Δεν μπορώ να φανταστώ πως η περίπτωση αυτή μπορεί να προχωρήσει», δήλωσε αρχικά ο Γκι Κοτρέ και πρόσθεσε:

«Εάν επιθυμεί να επιστρέψει στην Οσέρ σ' ένα άλλο πόστο, τότε γιατί όχι. Μου αρέσει η ιδέα της επιστροφής πρώην μεγάλων παικτών στην ομάδα. Αλλά ως παίκτης, είναι αδύνατο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Κύπελλο καλά τα πάει…!! (video)


Στο Κύπελλο καλά τα πάει… (video)

Έχει κάνει πολλά απίστευτα φέτος η Γιουνάιτεντ, αλλά από τη Σριούσμπερι δεν μπορούσε να αποκλειστεί. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβλήθηκαν (0-3) και θα βρουν τη Γουέστ Χαμ στον 6ο γύρο του FA Cup.

Συμπεριφορά που αρμόζει στην ιστορία και τη φανέλα της αποφάσισε να έχει έστω και σε έναν αγώνα κόντρα στη Σριούσμπερι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς χωρίς να δυσκολευτεί στο παραμικρό επικράτησε με 0-3 για τον 5ο γύρο του FA Cup και στην επόμενη φάση θα συναντήσει τη Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ».

Από την αρχή του ματς οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν εμφανή τη διαφορά δυναμικότητας χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, αλλά το γκολ πέτυχε σε μια ανύποπτη φάση και μάλλον με τυχερό τρόπο ο Κρις Σμόλινγκ στο 37'.

Τη νίκη της Γιουνάιτεντ «κλείδωσε» ο Χουάν Μάτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ το τελικό 3-0 «έγραψε» Τζέσε Λίνγκααρντ με κοντινή προβολή.




Το πρόγραμμα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας

Σάββατο, 20/2

Άρσεναλ-Χαλ 0-0

Ρέντινγκ-Γουέστ Μπρομ 3-1
(59' ΜακΣέιν, 72' Έκτορ, 90'+4' Πιαθόν - 54' Φλέτσερ)

Γουότφορντ-Λιντς 1-0
(53' αυτ. Γούτον)

Μπόρνμουθ-Έβερτον 0-2
(55' Μπάρκλεϊ, 76' Λουκάκου)

Κυριακή, 21/2

Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ 1-5
(20' Μάρσαλ - 26' Μόουζες, 36', 90’+2’ Παγιέ, 64', 85’ Εμενίκε)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 0-1
(45’+1’ Κέλι)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 5-1
(35’ Κόστα, 48’ Γουίλιαν, 53’ Κέιχιλ, 67’ Αζάρ, 89’ Τραορέ - 37’ Φαουπαλά)

Δευτέρα, 22/2

Σριούσμπερι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(37’ Σμόλινγκ, 45’+2’ Μάτα, 61’ Λίνγκααρντ)

Τα ζευγάρια της 6ης φάσης

Ρέντινγκ-Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον-Τσέλσι
Άρσεναλ ή Χαλ – Γουότφορντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψαν Φούντας-Ιγκλέσιας!!


Επέστρεψαν Φούντας-Ιγκλέσιας

Ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Τερεζόπουλο στην προπόνηση του Αστέρα την Δευτέρα, αφού ακολούθησαν μεγάλο μέρος του προγράμματος οι Ιγκλέσιας και Φούντας.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η επιστροφή των Ταξιάρχη Φούντα και Ματίας Ιγκλέσιας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αστέρα.

Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος τους είδε αμφότερους να βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της Δευτέρας. Αντίθετα, έμειναν ξανά εκτός οι Τριανταφυλλόπουλος και Τσοκάνης, οι οποίοι συνέχισαν θεραπεία.

Όσοι έπαιξαν απέναντι στον ΠΑΣ δούλεψαν σε πολύ ήπιους ρυθμούς, ενώ οι υπόλοιποι έριξαν το βάρος σε ασκήσεις κατοχής και αμυντική τακτική.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έσβησε φωτογραφίες του με τον Παναθηναϊκό ο Εσιέν!


Έσβησε φωτογραφίες του με τον Παναθηναϊκό ο Εσιέν

Σε μία κίνηση που γεννά ο ερωτηματικά προχώρησε ο Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος μέσος έσβησε αρκετές φωτογραφίες του με τον Παναθηναϊκό από το προφίλ του στο instagram.

Κίνηση που δημιουργεί απορίες από τον Μίκαελ Εσιέν.

Ο Γκανέζος μέσος του Παναθηναϊκού το βράδυ της Δευτέρας έσβησε φωτογραφίες του με την πράσινη φανέλα από την σελίδα που διατηρεί στο instagram.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, πως ο 33χρονος, που έχει να αγωνιστεί από το ματς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, δεν αφαίρεσε όλο του το… πράσινο υλικό. Συγκεκριμένα, διατήρησε την χειραψία του με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, μία με τον Ατζαγκούν κι ακόμη δύο από το γήπεδο της Λεωφόρου.

Πάντως, από το περιβάλλον του παίκτη διαρρέεται πως βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του προπονητή του κι όποτε του ζητηθεί είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ουζουνίδης: «Δεν είμαι ευχαριστημένος»


Ουζουνίδης: «Δεν είμαι ευχαριστημένος»

Παρά το γεγονός ότι η ισοφάριση από τον Μπακασέτα ήρθε στα τελευταία λεπτά του ματς, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έμεινε ευχαριστημένος από την ισοπαλία που απέσπασε ο Πανιώνιος στη Βέροια.

Περισσότερα πράγματα απαίτησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους παίκτες του, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στη Βέροια.

Ο προπονητής του Πανιωνίου δεν έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και τόνισε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να χάνουν χρόνο στη διάρκεια των αγώνων.

Αναλυτικά:

«Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε κακό παιχνίδι και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Στην επανάληψη αλλάξαμε κάποια πράγματα. Βελτιωθήκαμε αρκετά και ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και στο τέλος θα έπρεπε να είχαμε πάρει το παιχνίδι.

Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, πιστεύω ότι μας αδικεί. Θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και αποφασιστικότητα για να μην χάνουμε χρόνο μέσα στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο φτάναμε εύκολα έξω από την περιοχή της Βέροιας αλλά μας έλειπε η τελική πάσα. Αν θέλουμε περισσότερα πράγματα, τέτοια παιχνίδια -όπως εξελίσσονται- θα πρέπει να τα κερδίζουμε».

Μετράνε… τις πληγές στον Πλατανιά!!


Μετράνε… τις πληγές στον Πλατανιά

Με προβλήματα επέστρεψαν οι παίκτες του Πλατανιά στις προπονήσεις. Θλάση υπέστη ο Μενδρινός, κάκωση ο Σελίν.

Εκτός από την ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Γιώργος Παράσχος στην προπόνηση της Δευτέρας ήταν προβληματισμένος και από τους τραυματισμούς.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Μενδρινού έδειξαν πως υπέστη θλάση α’ βαθμού, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει σίγουρα το προσεχές ματς κόντρα στον Λεβαδειακό. Για το ματς κόντρα στους Βοιωτούς είναι αμφίβολος και ο Σελίν, που αποκόμισε μια κάκωση στην ωμοπλάτη.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν είχε στην διάθεσή του τον Κουλιμπαλί, ο οποίος πήρε ειδική άδεια αφού η γυναίκα του έφερε τον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελευθερόπουλος: «Κουραστήκαμε μετά το 70’»


Ελευθερόπουλος: «Κουραστήκαμε μετά το 70’»

Στην κούραση απέδωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τη σταδιακή πτώση της απόδοσης της Βέροιας στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

Ως μια πολύ δουλεμένη ομάδα που έχει αρκετά μεγάλο διάστημα τον ίδιο προπονητή χαρακτήρισε τον Πανιώνιο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο περιθώριο των δηλώσεών του στη συνέντευξη τύπου.

Ο προπονητής της Βέροιας, μάλιστα, αιτιολόγησε τη σταδιακή πτώση της απόδοσης της ομάδας του στην κούραση από το 70’ και μετά.

Αναλυτικά:

«Στο πρώτο ημίχρονο επιβληθήκαμε του αντιπάλου. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις να προηγηθούμε στο σκορ, κάτι που τελικά καταφέραμε. Ο Πανιώνιος δεν μας απείλησε καθόλου σε αυτό το διάστημα.

Στην επανάληψη ο αντίπαλος ρίσκαρε παίζοντας 4-4-2 αλλά και πάλι την μεγάλη ευκαιρία την είχαμε εμείς με το Ναζλίδη, ένα λεπτό πριν δεχθούμε το γκολ της ισοφάρισης. Στην συνέχεια έγινε το 1-1 και θα μπορούσε να έρθει οποιοδήποτε αποτέλεσμα από εκεί και πέρα.

Ο Πανιώνιος είναι πολύ δουλεμένη ομάδα, έχει τον ίδιο προπονητή για πολύ καιρό. Εμείς είμαστε μόνο έναν μήνα μαζί και θα πρέπει να καλύψουμε αυτό το χάντικαπ».

Για τη σταδιακή πτώση της απόδοσης της Βέροιας: «Ο Πανιώνιος ρίσκαρε στο δεύτερο μέρος και αυτό μας δυσκόλεψε. Εμείς μετά το 70’ κουραστήκαμε. Θέλαμε να βάλουμε έναν ακόμη παίκτη στα χαφ στο 1-0 αλλά δεν προλάβαμε».

Για το πρόβλημα που υπάρχει στο σκοράρισμα και για τη μη χρησιμοποίηση του Μάνου: «Το επίπεδο στην κατηγορία είναι πολύ υψηλό και η κατηγορία είναι δύσκολη. Σίγουρα έχουμε νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες όπως ο Μάνος και ο Μελικιώτης. Εγώ επιλέγω την 18αδα κάθε αγώνα με βάση αυτό που βλέπω στις προπονήσεις. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν στις προπονήσεις, προσπαθούν να βελτιώνονται και είμαι ευχαριστημένος από αυτό που δείχνουν».

Για το αν περιμένει κάποια επιστροφή ποδοσφαιριστή του στο ερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό: «Δεν πιστεύω πως θα προλάβει να επιστρέψει κάποιος παίκτης. Ο Αμπντούν μπορεί να αποθεραπεύτηκε αλλά σήμερα το πρωί ένοιωσε και πάλι κάποια ενόχληση. Η φιλοσοφία μου είναι ότι ένας παίκτης που προέρχεται από τραυματισμό θα πρέπει να δουλέψει σε φουλ ρυθμούς για δυο εβδομάδες πριν επιστρέψει στην αποστολή».
*Πηγή: sport-fm.gr*