Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Δίωξη σε Μελισσανίδη, Ολυμπιακό και Κασάμι!!


Δίωξη σε Μελισσανίδη, Ολυμπιακό και Κασάμι!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Παϊτίμ Κασάμι.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Παϊτίμ Κασάμι για δυσφήμιση του αθλήματος, στο περιθώριο του ντέρμπι των δύο ομάδων και τους παρέπεμψε προς την Επιτροπή Δεοντολογία της ΕΠΟ.

Στον πρώτο που χαρακτηρίζεται ως «πρόεδρος εν τοις πράγμασι της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ» χρεώνονται δυσμενείς κρίσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού (όπου είχε πει πως «κερδίσαμε τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες), στους Πειραιώτες για τη διαρροή τους και στον ποδοσφαιριστή των ερυθρολεύκων για τις δηλώσεις του στη NOVA.

Όπως φαίνεται, πάντως, όλες οι πλευρές θα τιμωρηθούν με πρόστιμο και ουσιαστικά δεν τίθεται ιδιαίτερη ανησυχία. Σημειώνεται, δε, πως η όποια απόφαση θα αργήσει να βγει και λογικά πάει από Μάρτιο, λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

- Εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη (Προέδρου εν τοις πράγμασι) της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

- Εις βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης και του ΠΑΙΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ, ποδοσφαιριστή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, διότι δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών, Υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 6, 7, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: