Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο Φραντσέσκο Τότι «διχάζει» την Ιταλία!!

Η περιθωριοποίηση του Φραντσέσκο Τότι από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν αποτελεί απλά ένα θέμα που απασχολεί το εσωτερικό της Ρόμα, αλλά τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ιταλίας.

Ο Φραντσέσκο Τότι «διχάζει» την Ιταλία!«Να με διαχειρίζονται καλύτερα θα ήταν ένα καλό για όλους. Να σταματήσω; Τον Ιούνιο θα αποφασίσω. Ελπίζω να μείνω για πάντα στη Ρόμα ως προπονητής ή διοικητικός».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον αρχηγό των «τζιαλορόσι», Φραντσέσκο Τότι και είναι μέρος της συνέντευξης που παρέθεσε στη RAI για λογαριασμό της εκπομπής «90ό λεπτό», ανοίγοντας τους «ασκούς του Αιόλου» στην ομάδα της «αιώνιας πόλης», αναγκάζοντας τον προπονητή του συλλόγου Λουτσιάνο Σπαλέτι, ενώ τον είχε ενημερώσει πως προοριζόταν για βασικός στο παιχνίδι απέναντι στο Παλέρμο που θα διεξαγόταν το βράδυ της Κυριακής, να τον αποκλείσει από την αποστολή.

Μπορεί ο αγώνας να κύλησε καλά, με τους «Ρωμαίους» να φτάνουν σε μία άνετη νίκη με ευρύ σκορ (5-0), το φιτίλι όμως άναψε και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα σβήσει ή θα «ανατινάξει» συθέμελα το οικοδόμημα που λέγεται Ρόμα.

«Αυτή τη στιγμή θα έκανε περισσότερο κακό να σωπάσω από το να πω κάτι που τώρα δεν χρειάζεται», τα λόγια του «Capitano» με τα οποία «δικαιολόγησε» το «ξέσπασμά» του και συνέχισε λέγοντας πως «έχω δώσει πολλά και είναι φυσιολογικό στην ηλικία μου να παίζω λιγότερο. Προέρχομαι από τραυματισμό αλλά έχω αναρρώσει πλήρως. Είναι και θέμα σεβασμού διότι το να τελειώσω με αυτό τον τρόπο την καριέρα μου είναι άσχημο».

Το «Ολίμπικο» έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον «έναν από εμάς» αρχηγό της ομάδας, ο οποίος πριν από την έναρξη βρέθηκε στα αποδυτήρια προκειμένου να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του και στη συνέχεια παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τη σύζυγό του, Ιλάρια Μπλάζι.

Αποδοκιμασίες, σφυρίγματα και συνθήματα περιελάμβανε το «μενού» εναντίον του Λουτσιάνο Σπαλέτι που δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην συνέντευξη τύπου: «Η σημερινή ήταν μία κακή στιγμή θυμού. Ο ποδοσφαιριστής είναι πάντα ποδοσφαιριστής. Θεωρώ πως υπάρχει πολύς θόρυβος για το τίποτα αλλά όταν αφορά τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή μεταπολεμικά συμβαίνει».

Θέλοντας δε να βάλει σε τάξη τα πράγματα συνέχισε: «Μία μέρα πριν τον είχα παρακαλέσει να βάλει στην άκρη το Champions League και να ανασυνταχθεί για έναν αγώνα που έμοιαζε εύκολος. Ζήτησα αυτοσυγκέντρωση. Μία βοήθεια. Μετά βγαίνει αυτή η κατάσταση που είναι αντίθετη με το συμφέρον της ομάδας. Υπάρχουν ρόλοι και πρέπει να ασχολούμαι με όλους και όχι με έναν. Είναι αλήθεια πως είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής και αξίζει τον σεβασμό αλλά ο σεβασμός ανήκει και στον καθένα ξεχωριστά».

Όσο για την συνέχεια τόνισε: «Μετά την απόφαση να αναλάβω την ομάδα είχα προειδοποιήσει την εταιρία. Με δυσαρεστεί αλλά πρέπει να δώσω μία κατεύθυνση στην ομάδα. Μου το ζήτησαν οι ίδιοι διότι κάτι δεν πήγαινε καλά εδώ και οφείλω να είμαι προσεκτικός. Λυπάμαι, δεν θέλω να έχω διαμάχη με κανέναν, επιθυμώ μόνο να κερδίζει η Ρόμα».

Χαρακτηριστικό για τις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών είναι το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα στα αποδυτήρια. Ο Σπαλέτι ζήτησε να μάθει από τον παίκτη από πού θα παρακολουθήσει το παιχνίδι, με τον Τότι να απαντά «από την εξέδρα».

Τότε ο προπονητής ρώτησε «μπορώ να έρθω;» με τον Τότι να αποκρίνεται «όχι» καθώς «εκεί υπάρχουν μόνο φίλοι μου» και τον τεχνικό των «τζιαλορόσι» να ανταπαντά «αν μου ζητήσεις να έρθεις στον πάγκο δεν θα σε φέρω. Εκεί υπάρχει μόνο άνθρωποι που έχω καλέσει».

Η διοίκηση στηρίζει τον Σπαλέτι, ο κόσμος τον Τότι και η ποδοσφαιρική σκηνή της Ιταλίας είναι διχασμένη.

Ο παλαίμαχος προπονητής, Κάρλο Ματσόνε τάχθηκε υπέρ του Τότι επιτιθέμενος στον Σπαλέτι καταλογίζοντας του πως «ψάχνει την δόξα. Έπρεπε να καλέσει τον παίκτη και να τα βρούνε οι δυο τους. Είμαι πολύ πικραμένος», δήλωσε ο άλλοτε τεχνικός της ομάδας.

«Είναι λυπηρό να συμβαίνει. Αν ήμουν στην θέση του Τότι θα είχα σταματήσει από πέρσι όταν ακόμα ήταν γερός», η τοποθέτηση του Τζιανλούλα Βιάλι ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Μάρκο Ταρντέλι: «Τον Ιανουάριο τον είχα συμβουλέψει να σταματήσει και να αναλάβει ρόλο πρεσβευτή αλλά φαίνεται πως αισθάνεται ακόμα παίκτης».

ο Βιτσέντσο Μοντέλα, προπονητής της Σαμπντόρια, πάντως εμφανίστηκε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία: «Ο Φραντσέσκο ζητά σεβασμό; Εάν έρθει σε εμάς θα του τον δώσουμε, περισσότερα δεν μπορώ να πω».

Όσο για τον Μαρτσέλο Λίπι που έχει προπονήσει τον Τότι στην εθνική και τον γνωρίζει καλά, ο πολύπειρος τεχνικός τόνισε: «Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη όταν βρίσκομαι 500 χλμ. μακριά από κάτι. Μπορώ όμως να πω πως με δυσαρεστεί και για τους δύο», ενώ τον «χορό» των δηλώσεων έκλεισε ο προπονητής της Μίλαν, Σίνισα Μιχάιλοβιτς υποστηρίζοντας πως «στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Σέβομαι τον Σπαλέτι και είμαι φίλος με τον Τότι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: