Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Γαλανός: «Εφόσον εμπλακώ θα ενισχύσω την ομάδα του Ηρακλή»

Γαλανός: «Εφόσον εμπλακώ θα ενισχύσω την ομάδα του Ηρακλή»

Ο πρόεδρος του ΤΑΚ Ηρακλής, Γιώργος Γαλανός μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την προσπάθεια, της οποίας είναι μέλος, ώστε να εμπλακεί με την ΠΑΕ εφόσον αποχωρήσει ο Αντώνης Ρέμος.
Ο κ. Γαλανός τόνισε: «Δεν θέλουμε ο Ηρακλής να… μείνει ορφανός και γι’ αυτό υπάρχει μία κίνηση από εμάς για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Θα συναντηθώ με τον κ. Ρέμο, κανονίστηκε ένα ραντεβού γιατί πρέπει να δούμε τι θα γίνει, ώστε εφόσον προχωρήσουμε εμείς να κάνουμε και κάποιες κινήσεις. Είναι δύσκολο να κουβαλήσω δύο… καρπούζια σε μία μασχάλη. Ίσως να βάλω τον κουνιάδο μου στο τμήμα μπάσκετ, εφόσον προχωρήσουμε εμείς. Εγώ με τον κ. Σαρλή θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, εφόσον προχωρήσουμε. Θέλω να έχω έναν άνθρωπο του Ηρακλή, αν δεν ήταν αυτός δεν θα έκανα τίποτα. Με τον κ. Ρέμο έχω μιλήσει παλιότερα, όχι για αυτό το θέμα. Μίλησα με τον κ Πολύκαρπο, δεν ξέρω τι σκέφτεται. Δεν ξέρω επίσης τον ρόλο του κ. Μυτιληναίου» και συνέχισε: «Θα ήταν καλό να βρεθεί ένας επενδυτής για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα ήθελα ότι κάνω στο μπάσκετ, να το κάνω και στο ποδόσφαιρο. Αλλά εμείς θα εμπλακούμε αν φύγει ο κ. Ρέμος και αν δεν βρεθεί επενδυτής. Σίγουρα αν εμπλακούμε τότε θα κάνουμε το παν να ενισχύσουμε την ομάδα».

Νωρίτερα ο κ. Γαλανός με γραπτή του δήλωση τόνισε ότι: «Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με ανάμειξή μου στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, θεωρώ απαραίτητο να ενημερώσω τον κόσμο του Ηρακλή για όσα έχουν συμβεί, αλλά κυρίως για τις προθέσεις μου. Ξεκινώντας τονίζω ότι επειδή ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι τεράστιος, την δεδομένη στιγμή η διοίκηση της ΠΑΕ και οι χιλιάδες πιστοί οπαδοί, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο μαζί με την ομάδα την Κυριακή απέναντι στα Γιάννενα και όχι να αναλωθούμε σε συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιος θα αναλάβει την ΠΑΕ. Οι θεωρίες και οι δημόσιες συζητήσεις για διοικητικά, αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποπροσανατολισμός από τον κύριο και μοναδικό στόχο, δηλαδή ΤΗ ΝΙΚΗ αυτή την Κυριακή. Όλα τα άλλα είναι μια φτηνή δικαιολογία για όλους μας (ακόμα και για εμάς) ώστε να κρυβόμαστε και να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού. Την δεδομένη στιγμή, μία παρέα ανθρώπων που αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε για τον ΗΡΑΚΛΗ δεν επιδιώκουμε ούτε να αγοράσουμε αλλά ούτε και να «πάρουμε» την ΠΑΕ. Η διοίκηση της ΠΑΕ μπορεί να ψάξει, να βρει και να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε επενδυτή που μάλιστα θα ήταν χαρά μας να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς από την θέση που βρισκόμαστε ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν είναι ορφανός και μόνος, φτωχό, αποπαίδι του ποδοσφαίρου, βορά σε κάθε είδους τσακάλια να τον κατασπαράξουν και να τον στείλουν στα τάρταρα της β΄ Εθνικής!! Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που τον αγαπάνε, ζούνε για τον ΗΡΑΚΛΗ ΈΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για την αναγέννησή του. Τελευταίοι από αυτούς και εμείς που δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που ο κ. Ρέμος, βάσει της δήλωσής του, αποχωρήσει και αφήσει τον σύλλογο τότε ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΕΦΑΛΟΣ. ΠΟΤΕ!! Γιατί είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ. θα μπούμε μπροστά και θα αναλάβουμε αυτό το βαρύ έργο. Και είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν πολλοί! Πάρα πολλοί! Όπως στο μπάσκετ… Από μεριά μου προσωπικά ούτε τέτοιες βλέψεις είχα ούτε έχω διοικήσει νωρίτερα άλλες ομάδες για να έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Απλά πιστεύω ότι με την ειλικρίνεια και την αγάπη που μας διακρίνει για τον ΗΡΑΚΛΗ μπορούμε να βοηθήσουμε την δεδομένη στιγμή την ομάδα. Σε περίπτωση που γίνει η οποιαδήποτε κίνηση, από οποιονδήποτε, πρέπει να γίνει γρήγορα για να προλάβει η αυριανή διοίκηση να κάνει κάποιες αγωνιστικές κινήσεις. Την Κυριακή σχεδιάζεται ένα ραντεβού στην Αθήνα με τον κ. Ρέμο που θα παραβρεθούμε και θα μιλήσουμε για το τι μέλει γενέσθαι με την ΠΑΕ . Ανάλογα με αυτά που θα ακούσουμε ακόμα και την επόμενη μέρα θα είμαστε ξεκάθαροι και με συγκεκριμένες θέσεις γιατί είναι αυτονόητο ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν μπορεί να χάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο λόγω των καταστάσεων».

Καρτιέ: "Ο Πανθρακικός δεν έχει πεθάνει"


Φάση από τον περσινό αγώνα Πανθρακικός - ΠΑΟΚ "Θέλω όμως με λίγες λέξεις να σας αναφέρω ότι ο Πανθρακικός δεν έχει πεθάνει ακόμη, είναι ζωντανός και θα συνεχίσει να αγωνίζεται". Με αυτά τα λόγια ο προπονητής της ομάδας της Κομοτηνής, Αλμπέρ Καρτιέ, έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: "Πιο σημαντικό για όλους μας είναι ο Πανθρακικός να επιζήσει. Μπορεί να είναι στην πρώτη κατηγορία, μπορεί στη δεύτερη αλλά το σημαντικότερο είναι να ζήσει. Πως και ως πότε δεν το γνωρίζω, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται, η ομάδα μας υπάρχει. Και θέλω στους αγωνιστικούς χώρους οι παίκτες μας να το δείχνουν αυτό, θα παλεύουν όλα τα παιχνίδια".

Γενικά πάντως για την κατάσταση στην ομάδα του, ο Γάλλος τεχνικός, είπε: "Χάσαμε, έχουμε πολλούς τραυματίες παίκτες αλλά σας μεταφέρω ότι μέσα στην ομάδα δεν έχουμε κακή ψυχολογία. Δουλεύουμε με πιο πολύ σεβασμό, πιο πολύ προσπάθεια σε αυτό που κάνουμε, κοιτάμε τον επόμενο αγώνα. Είναι πάνω από όλα η ομάδα της Κομοτηνής και είναι σημαντικό όπως στη ζωή μας, οι δυσκολίες να σε ρίχνουν κάτω αλλά και να σε κρατούν όρθιο, να επανέρχεσαι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, το πιστεύουμε και προετοιμαζόμαστε σαν επαγγελματίες που είμαστε για αυτό κάθε εβδομάδα".

Για τον φίλαθλο κόσμο της Κομοτηνής, σχολίασε: "Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των φιλάθλων της Κομοτηνής, τους ακούω, η ομάδα του Πανθρακικού είναι για αυτούς ίσως το δεύτερο σημαντικότερο κομμάτι της ζωής τους μετά την οικογένειά τους. Οταν πιστεύεις στην ομάδα, δεν αλλάζεις συμπεριφορά επειδή χάνεις αγώνες, επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη. Στην οικογένεια όταν περνάς μια δυσκολία τα μέλη στηρίζονται μεταξύ τους, όταν ο σύζυγος χάνεις την δουλειά του η σύζυγός του τον συμπαραστέκεται".

Και φυσικά κάλεσε τον κόσμο στο γήπεδο: "Την Κυριακή οι φίλαθλοι μας να έρθουν στο γήπεδο, μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Λεβαδειακό οι φίλαθλοί μας έκλαιγαν και μου έλεγαν με δάκρυα στα μάτια πώς χάσαμε από αυτή την ομάδα... αλλά την Κυριακή είναι ένας άλλος αγώνας. Αν αγαπάς την ομάδα, την αγαπάς για πάντα".

Για τους τραυματίες παίκτες που το ιατρικό δελτίο είναι γεμάτο, είπε: "Ο Ρόκα ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης, με πρώτο στάδιο τις προπονήσεις σε πισίνα. Ο Βρονταράς ξεκίνησε το τρέξιμο. Ο Κασάρ μπαίνει προοδευτικά στις προπονήσεις για να είναι έτοιμος τον Ιανουάριο. Ο Κλεμάν που τραυματίστηκε με Λεβαδειακό (θλάση στο δικέφαλο) θα χρειαστεί δύο εβδομάδες για να αποκατασταθεί πλήρως.

Ο Ολίσε βρίσκεται στην Γαλλία και μετέχει σε πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο Βελάσκο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του προγράμματος αποκατάστασης για να επανενταχθεί στο σύνολο. Ο Ντιαλό ακολουθεί πρόγραμμα φυσικής κατάστασης σε γυμναστήριο και ήδη του έχει τοποθετηθεί νάρθηκας στο γόνατο. Ο Πέντσας βελτιώνεται καθημερινά, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο αποκατάστασης και έχει ήδη ξεκινήσει ασκήσεις με μπάλα. Ο Αρσενίεβιτς λόγω τραυματισμού ακολουθεί και αυτός ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης".

Τέλος για τις αλλαγές που ετοιμάζει στην ομάδα, είπε: "Μέχρι να τελειώσουν τα παιχνίδια του α' γύρου δεν μπορούμε να πούμε ποιοι παίκτες θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν. Πάντως για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στα αριστερά στη θέση του Κλεμάν υπάρχουν δύο επιλογές ο Κανωτίδης ή ο νεαρός Σακελλαρίου. Στο κέντρο της άμυνας έχουμε και τις επιλογές των Μπαχαρίδη και Χαριτωνίδη, ενώ οι νεαροί Αργυρίου και Στόϊκος θα χρησιμοποιηθούν όπως και στον αγώνα με το Λεβαδειακό. Με ρωτήσατε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και σας απαντώ ότι θα δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως επίσης έχουμε υπόψη μας για την επόμενη χρονιά παίκτες της ομάδας Κ-21, που είναι μια ομάδα που διαθέτει αξιόλογες μονάδες που μπορούν να βοηθήσουν στη συνέχεια".

Ο Φοιρός στο Διαγόρα...


Ο Γιώργος Φοιρός Ο Γιώργος Φοιρός θα είναι κατά 99% ο διάδοχος του Παύλου Δερμιτζακη στον πάγκο της ομάδας του Διαγόρα. Εκεί κατέληξε η Διοίκηση του γηραιού μετά από πολύωρες συζητήσεις με πιθανούς διάδοχους στον πάγκο. Ο 56χρονος τεχνικός ήταν μέχρι πρότινος προπονητής του Αγροτικού Αστέρα αλλά αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία εξαιτίας εσωτερικών προβλημάτων από μια ομάδα στον πάγκο της οποίας ήταν από το 2007.

Οι γνώσεις του είναι πολλές καθώς ο νέος τεχνικός του Διαγόρα έχει εργασθεί στον Αρη, την Λάρισα, την Ελευσίνα, τα Γιάννινα (δυο φορές), την Ξάνθη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον ΟΦΗ, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας , την Κέρκυρα, την Νίκη Βόλου και τον Θρασύβουλο πριν πάει στον Αγροτικό Αστέρα .

Ο Γιώργος Φοιρός συζήτησε με την Διοίκηση του Διαγόρα, είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται από το πρωί στην πόλη μας για να συζητήσει τις λεπτομέρειες και τα τυπικά με το Δ.Σ. του γηραιού και τους μεγαλομετόχους Κώστα Χρυσοχοϊδη και Γιάννη Καμπούρη και να πιάσει αμέσως δουλειά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το πιο πιθανό πάντως φάνταζε χθες βράδυ να κοουτσάρει ο Πέτρος Ρουτζιέρης την ομάδα κι εκείνος να είναι στην εξέδρα για να δει το έμψυχο υλικό της ομάδας αν και το γνωρίζει καλά από τον αγώνα του α΄γυρου στον οποίο ο γηραιός είχε ηττηθεί στον Εύοσμο με 1-0 .

SUPERLEAGUE – Νέος πρόεδρος ο Πατέρας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τελικά, ο Νικόλας Πατέρας πήρε πιο εύκολα από ότι όλοι περίμεναν το “ντέρμπι” με τον Απόστολο Παπουτσάκη. Ο “ισχυρός άνδρας” του Παναθηναϊκού είναι από την Πέμπτη ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, αφού στη συνεδρίαση πήρε 9 ψήφους έναντι 6 του “αντιπάλου” του, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.

Μέχρι το μεσημέρι αναμενόταν ντέρμπι, αφού οι δύο υποψήφιοι φερόταν να είχαν από 8 ψήφους. Τελικά, όμως, ο Νικόλας Πατέρας επικράτησε πιο εύκολα, αφού είχε στο πλευρό του 9 ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ ήταν με το μέρος του Πατέρα, ενώ τα δύο λευκά προέρχονται από την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, που έτσι κι αλλιώς είχε κρατήσει ουδέτερη στάση και -μάλλον- από την ΕΠΟ. Το “παρών” έδωσε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης που στήριξε τον Παπουτσάκη!

Φιλικό παιγνίδι μεταξύ των ομάδων ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και της μικτής ΝΕΩΝ της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

[ΠΙΕΡΙΚΟΣ+ΕΠΣΠ+0249.jpg]
Φιλικό παιγνίδι μεταξύ των ομάδων ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και της μικτής ΝΕΩΝ της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, έγινε το απόγευμα στις 15.30 στο Ενωσιακό γήπεδο.Οι δύο ομάδες προετοιμάστηκαν, η μέν ΝΕΟΙ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ για το παιγνίδι του Σαββάτου με τον Αγροτικό Αστέρα, παιγνίδι που θα γίνει το Σάββατο στις 11.00 στο γήπεδο της Νέας Καισάρειας, η δέ μικτή ΝΕΩΝ της ΕΠΣΠ για το παιγνίδι της ερχόμενης Τετάρτης στην Καρδίτσα.Το παιγνίδι έληξε με 2-1 υπέρ της ομάδος της ΕΠΣΠ.Σημειωτέον ότι αρκετοί παίτες της ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ αγωνίστηκαν και με την ομάδα της ΕΠΣΠ αφού αποτελούν μέλη της.
Οι δύο προποηντές της ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ Κώστας Μυστακίδης και ο προπονητης της ΕΠΣΠ Γιώργος Μαυρομουστακίδης, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση των παικτών τους Πηγη

Βιεϊρίνια, ο 7ος!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ρήτρα των 12 εκατ. ευρώ που θα συμπεριληφθεί στο νέο συμβόλαιο του Αντελίνο Βιεϊρίνια (σημειωτέον υπάρχει προφορική συμφωνία με τον ΠΑΟΚ) κατατάσσει τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό στην 7η θέση του πίνακα με τα υψηλότερα buy out της Super League.

Στο μικρόκοσμο του «δικέφαλου» του Βορρά -ειδικότερα- ο 23χρονος παίκτης παίρνει πλέον τα πρωτεία από τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, του οποίου το συμβόλαιο εξαγοράζεται με το ποσό των 10 εκατ. Το γεγονός αυτό -βέβαια- καταδεικνύει ότι ο Βιεϊρίνια αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και σαφέστατα το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που υπάρχει στο φετινό του ρόστερ.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο Ζήσης Βρύζας όπουβρεθεί κι όπου σταθεί διαλαλεί πως ο συγκεκριμένος παίκτης είναι η πιο επιτυχημένη μεταγραφή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια. Επιτυχία που -κακά τα ψέματα- πιστώνεται και στον ίδιο, μια και ο Βιεϊρίνια κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη όταν ο νυν πρόεδρος της ομάδας ήταν ακόμη τεχνικός διευθυντής και ως εκ τούτου χειριζόταν όλα τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας.

Η αξία, βέβαια, του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού φαίνεται και αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα ονόματα των ποδοσφαιριστών της Super League που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα με τις υψηλότερες ρήτρες (έστω κι αν πολλά ποσά εξαγοράς συμβολαίων κρίνονται υπερβολικά και έχουν συμπεριληφθεί για τα μάτια του κόσμου). Πάνω, λοιπόν, από τον Βιεϊρίνια -με κριτήριο το buy out- συναντά κάποιος μόνο τον Ντιόγο των 40 εκατ. και τους Γκαλέτι, Σισέ, Νίνη, Μπλάνκο και Εστογιανόφ των 15 εκατ. Παίκτες δηλαδή πρώτης γραμμής.

Οι υψηλότερες ρήτρες του ΠΑΟΚ

ΠΑΙΚΤΗΣ | ΠΟΣΟ (σε ευρώ)


1. Βιεϊρίνια | 12 εκατ.*
2. Κουτσιανικούλης | 10 εκατ.
3. Βιτόλο | 6 εκατ.
4. Μουσλίμοβιτς | 5 εκατ.**
5. Γκαρσία | 3 εκατ.
6. Κοντρέρας | 2,5 εκατ.
-. Φωτάκης | 2,5 εκατ.
-. Αθανασιάδης*** | 2,5 εκατ.
-. Γεωργίου*** | 2,5 εκατ.

* Δεν έχει υπογραφεί ακόμη το νέο συμβόλαιο. Υπάρχει προφορική συμφωνία.
** Για το εξωτερικό η ρήτρα πέφτει στα 4 εκατ.
*** Αγωνίζονται ως δανεικοί στον Πανσερραϊκό.

Οι μεγαλύτερες ρήτρες της Super League

ΠΑΙΚΤΗΣ | ΟΜΑΔΑ | ΠΟΣΟ (σε ευρώ)
1. Ντιόγο | Ολυμπιακός | 40 εκατ.
2. Γκαλέτι | Ολυμπιακός | 15 εκατ.
-. Σισέ | Παναθηναϊκός | 15 εκατ.
-. Νινής | Παναθηναϊκός | 15 εκατ.*
-. Μπλάνκο | ΑΕΚ | 15 εκατ.
-. Εστογιανόφ | Πανιώνιος | 15 εκατ.
7. Βιεϊρίνια | ΠΑΟΚ | 12 εκατ.*
8. Γκαλίτσιος | Ολυμπιακός | 10 εκατ.
-. Κουτσιανικούλης | ΠΑΟΚ | 10 εκατ.
* Για το εξωτερικό η ρήτρα πέφτει στα 10 εκατ.

Παιχνίδι στη Ρουμανία σφυρίζει ο Κάκος!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_qi2mB1WS5l.jpg

Αγώνα του ρουμανικού πρωταθλήματος θα σφυρίξει ο Τάσος Κάκος, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ!

O Κερκυραίος διαιτητής θα διευθύνει τον αγώνα Τσεαλάουλ-Ουνιρέα Ουρζιτσένι, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη Ρουμανία.

Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Ακρίβος-Λεωνίδας Βασιλειάδης.

Λίβερπουλ: Eπιστρέφει ο Τόρες κόντρα στην Μπλάκμπερν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά από 11 παιχνίδια ο, τελών ύπο πίεση, Ράφα Μπενίτεθ θα έχει στην διάθεση του τα 2 ισχυρότερα όπλα του Στήβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες.

Κοντά στην επίστροφή του στην ενεργό δράση για πρώτη φορά από τον αγώνα με την Λυων την 4η Νοεμβρίου για τον αγώνα κόντρα στην Μπλάκμπερν βρίσκεται ο Ισπανός διαθνής επιθετικός Φερνάντο Τόρες.

Ο Ισπανός διεθνής ο οποίος κρίνεται (και είναι) υπεραπαραίτητος απο τους πάντες στην Λίβερπουλ ξεκίνησε προπονήσεις χτες και θα είναι στην 18αδα για το ματς κόντρα στην φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό Μπλάκμπερν που μόλις χτες απέκλεισε την Τσέλσι στα προημιτελικά του Κάρλινγκ Καπ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, σημειωτέον, θα ναι το 500ο παιχνίδι του αρχηγού Στίβεν Τζέραρντ με την φανέλα της ομάδας του Μερσεισάιντ.

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

Τα λουλούδια στα... λουλούδια!

Μπρίτο:"Να πετύχω και άλλα όμορφα γκολ"

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Να συνεχίσει να πετυχαίνει ωραία γκολ, ευχήθηκε ο Μπρίτο, κατά την παραλαβή του βραβείο «Best Goal», για την 12η αγωνιστική, από τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα ένα όμορφο γκολ και βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Ελπίζω να μην σταματήσω να σημειώνω όμορφα γκολ, σαν αυτό με τον ΠΑΣ για να βοηθήσω παράλληλα την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, που βράβευσε τον ποδοσφαιριστή, δήλωσε: «Το καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ που πέτυχε ο Μπρίτο, είναι από αυτά που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα υπάρξει και συνέχεια, όπως επίσης είμαι σίγουρος ότι η συγκομιδή του Ατρόμητου σε πολύ λίγο καιρό, θα είναι τέτοια που θα μας κάνει υπερήφανους».

ΠΑΟΚ - Θετικοί στον ιό της γρίπης Σορλέν & Κρέσιτς, κτύπησε ο Ίβιτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ατέλειωτα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ. Απόντες από τη σημερινή προπόνηση ήταν οι Σορλέν και Κρέσιτς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό Η1Ν1. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους βγήκαν σήμερα το πρωί με τους ποδοσφαιριστές ήδη να έχουν αναρρώσει και για προληπτικούς μόνο λόγους να παραμένουν κλινήρεις στα σπίτια τους μέχρι να συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νέας γρίπης Η1Ν1.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολιβιέ Σορλέν βρέθηκε αρνητικός στα πρώτα τεστ και μόλις στο τρίτο τεστ επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1.

Εν τω μεταξύ, στη σημερινή ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Βλάνταν Ίβιτς να αποχωρεί τραυματίας, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τη Λάρισα να τίθεται σε αμφιβολία. Προς το τέλος της προπόνησης ο Σέρβος μέσος τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση του με τον Βερόν και εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του.

Στην προπόνηση δεν πήραν μέρος και οι Κρέσιτς, Σορλέν, με τον δεύτερο να είναι ταλαιπωρημένος και με την περιπέτεια της διάρρηξης του σπιτιού. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Λούσιο Φιλομένο. Στο ματς με τους «βυσσινί» εκτός από τους δύο παίκτες δεν θα παίξει και ο Πάμπλο Γκαρσία, που θα εκτίσει τν ποινή του.

Από εκεί και πέρα ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να κατεβάσει τον «Δικέφαλο» του βορρά με σύστημα 4-3-3, χρησιμοποιώντας στη γραμμή κρούσης τους Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς και Κουτσιανικούλη. Τη θέση του Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να πάρει ο Φωτάκης.

Και σήμερα πάντως δεν έλειψαν οι φωνές από τον Πορτογάλο τεχνικό, που έκανε αυστηρές συστάσεις στη διάρκεια των δοκιμών στους παίκτες του και ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα για το ματς με τη Λάρισα Ο Σάντος επέμεινε ότι πρέπει όλοι να είναι πιο συγκεντρωμένοι και πιο προσεχτικοί ακόμη και στις προπονήσεις.

Αναβλήθηκαν δύο αγώνες του Ηρακλή στην Α2

Ο ιός Η1Ν1 νίκησε τελικά τον Ηρακλή μιας και τα κρούσματα έφτασαν τα έξι και αυτό είναι ως αποτέλεσμα η ΕΟΚ να αποφασίσει την αναβολή των αγώνων των «κυανολεύκων» με την Δάφνη αλλά και την Νήαρ Ηστ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από προσκόμιση ιατρικών γνωματεύσεων από το σωματείο ΓΣ Ηρακλής, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι έξι (6) Καλαθοσφαιριστές του έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, οι αγώνες ΓΣ Ηρακλής-ΑΟ Δάφνης της 5/12/2009 και ΓΣ Ηρακλής-ΑΟ Νήαρ Ηστ της 9/12/2009 για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, αναβάλλονται»
Επίσης λόγω συμμετοχής των Καλαθοσφαιριστών Σερ. Θέου και Αθ. Στραγανιώτη του Σωματείου Πανελευσινιακός ΑΟΚ στην Εθνική Ομάδα Ενόπλων, που επιστρέφει από το Βέλγιο αργά το βράδυ της Κυριακής 6/12/2009 (συμμετοχή στο Διεθνές Τουρνουά του SHAPE), ο αγώνας Πανελευσινιακός ΑΟΚ-ΜΑΣ Μαντουλίδης, Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, αντί της Κυριακής 6/12/2009, θα τελεσθεί την Τετάρτη 9/12/2009 και ώρα 17.00.

Σάντος: «Μάξιμουμ δύο παίκτες»

Σάντος: «Μάξιμουμ δύο παίκτες»

Το ότι ο ΠΑΟΚ με δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που θα προσδώσουν βάθος στην ομάδα επιθετικά, μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε εκτεταμένα στο χαμένο ματς με την ΑΕΚ, στο επερχόμενο του Σαββάτου με τη Λάρισα, αλλά και στα μεταγραφικά θέματα του Δικεφάλου…

«Με την ΑΕΚ ήταν ένα ματς στο οποίο ξεκίνησαμε με την πεποίθηση ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Πόσο μάλλον όταν βλέπαμε τα τελευταία αποτελέσματα, όπου είδαμε ξεκάθαρα ότι είχαμε βρει το δρόμο μας, βελτιώθηκαμε. Το δείξαμε στο πρώτο μέρος, ελέγξαμε το ρυθμό, κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό που μας έλειψε ήταν ίσως το ένστικτο του να τελειώσει το ματς όταν έχεις την ευκαιρία. Είχαμε εμείς τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να το τελειώσουμε με κάποιο γκολ, μιας και είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού, μας έλειψε η ηρεμία και η ψυχραιμία στην τελική πάσα και στο σουτ, και επίσης μας έλειψε ότι δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί στις επιθέσεις μας. Ναι μεν είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν πήγαμε πολύ πάνω στην εστία του αντιπάλου» δήλωσε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε: «Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πάλι αποφασιστικά και με θέληση ότι θα το πάρουμε το ματς, αλλά δυστυχώς μία στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης όλης της ομάδας δεχτήκαμε ένα γκολ που δεν πρέπει να δέχεται μια επαγγελματική ομάδα. Και μετά στα 15-20 λεπτά η ομάδα ήταν νευρική, προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της. Η ΑΕΚ βολεύτηκε, ταμπουρώθηκε και έπαιξε με αντεπιθέσεις που είναι και το αγαπημένο της παιχνίδι. Σε αυτά τα ματς χρειάζεται και λίγο τύχη, μία ομάδα που δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα κατάφερε να κερδίσει, ενώ εμείς τα κάναμε όλα, αλλά μας έλειπε μόνο το γκολ, αν σκοράραμε πρώτοι θα κερδίζαμε».

ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ

Για την αδυναμία του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με τους Αθηναίους, ο Σάντος σχολίασε: «Θα πρέπει να έχουμε την πίστη και την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα κερδίσουμε αυτά τα ματς, είμαστε στεναχωρημένοι όλοι, ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας σχετικά με αυτά τα ματς, όλοι αρχής γενομένης από μένα θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Σίγουρα είναι κάτι παράξενο, είναι μια πραγματικότητα, αλλά θεωρώ ότι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει, ωστόσο βλέπω τους παίκτες να έχουν μια δυσκολία αντίστασης όταν δέχονται γκολ. Εμείς θα πρέπει να βρούμε λύσεις, διότι η φιλοσοφία και η νοοτροπία παραμένει ίδια, ο στόχος της νίκης είναι ίδιος σε όλα τα παιχνίδια, άρα αφού δεν υπάρχει αλλαγή τακτικής δεν αλλάζει κάτι για μας. Θα ήταν πολύ εύκολο για μας να βρούμε δικαιολογίες ότι φταίνε άλλοι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή είναι η κατάσταση που υπάρχει και να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό που θέλουμε να το κάνουμε και πράξη. Στο ματς με την ΑΕΚ παίξαμε ολοκληρωτικά, αλλά είχαμε ανούσια κατοχή μπάλας. Όταν την έχεις αυτήν την κατοχή, δεν είναι δυνατόν να μη δημιουργήσεις περισσότερες ευκαιρίες, να μην πιέσεις τον αντίπαλο και να μην τον αναγκάσεις σε λάθη».
Σε ερώτηση για το αν ευθύνονται συγκεκριμένοι παίκτες, ο προπονητής του Δικεφάλου, ήταν απόλυτος: «Όταν υπάρχει ένα θέμα, αφορά όλους. Στο ποδόσφαιρο όλοι κερδίζουμε μαζί και χάνουμε όλοι μαζί. Δεν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα το θέμα λοιπόν. Το άθλημα είναι ομαδικό, δεν είναι τένις. Οι ευθύνες είναι συλλογικές με πρώτη του προπονητή».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Όσο για το τι μπορεί να πετύχει φέτος ο ΠΑΟΚ, είπε: «Περίμενα αυτή τη στιγμή να είχαμε ακόμα 4 με 5 βαθμούς, θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει ψηλότερα, σε κάποιες περιπτώσεις δε μας αφήσανε, σε άλλες εμείς φταίγαμε. Αλλά το ματς με την ΑΕΚ δεν αλλάζει σε τίποτα τον τρόπο σκέψης μας, η φιλοσοφία μας είναι πάντα η ίδα, νίκη σε κάθε ματς για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με τη Λάρισα, πρέπει να κερδίσουμε και θα το προσπαθήσουμε για να φτάσουμε ψηλότερα. Εγώ είμαι ο υπεύθυνος για την ομάδα και στα καλά και στα άσχημα. Με τους παίκτες μαζί κερδίζουμε και χάνουμε. Σε όλες τις στιγμές είμαι παρών».

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Εμείς έχουμε προγραμματίσει ως το τέλος αυτής της σεζόν. Μιλάμε κάθε μέρα, σίγουρα μιλάμε και για τη μεταγραφικη περίοδο που έρχεται, διαχειριζόμαστε πράγματα και για το μέλλον, για τις επόμενες σεζόν που έρχονται για τον ΠΑΟΚ. Ο στόχος μας είναι αύριο ο ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος από σήμερα. Παραμένει ίδιος ο στόχος, όσο πιο γρήγορα γίνεται να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και να γίνει πρωταθλητής. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 24 χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στη 2η θέση, θα πρέπει να λέμε και το ένα και το άλλο. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, κι εγώ πρώτος, ότι δεν έχουμε κερδίσει κανένα ντέρμπι, ούτε υπάρχει κριτική κακοπροαίρετη από τον κόσμο, το ξέρουμε αυτό, αλλά θα πρέπει επίσης να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ δε βρισκόταν κοντά στις πρώτες θέσεις εδώ και πολλά χρόνια, όπως κάνει από πέρσι. Ξέρουμε οτι είναι κακό που δεν κερδίσαμε ένα ντέρμπι. Αλλά είμαστε σε ένα σωστό δρόμο. Θέλουμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις, στην πιο ψηλή αν γίνεται. Εννοείτε ότι αν μπορούμε να είμαστε πρώτοι, κανένας δε θα το αρνηθεί. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο ψηλότερα γίνεται».
Όσο για το αν επηρεάζει σε κάτι η ήττα από την ΑΕΚ, ο Σάντος διευκρίνισε: «Αν είχαμε κερδίσει την ΑΕΚ θα άλλαζε κάτι στα μεταγραφικά; Θα ήταν όλα ωραία και ρόδινα και δε θα χρειαζόταν μεταγραφές; Ας μη στεκόμαστε στη στιγμή. Μέσα στο πλάνο μας ξέρουμε τι χρειαζόμαστε. Στη λογική ο ΠΑΟΚ να γίνει καλύτερος και όχι να μείνουμε σε ένα αποτέλεσμα. Δεν έχει να κάνει με την ΑΕΚ ή με κάποια άλλη ομάδα, εμείς θα ψάξουμε τι πρέπει να κάνουμε για μας. Ούτε επειδή νικήσαμε 4-1 τον Άρη, θα αλλάξουμε κάτι άλλο στα σχέδιά μας».
Για την ενίσχυση που σκέφτεται και ο ίδιος για την ομάδα, υποστήριξε: «Για να φέρουμε κάποιον παίκτη θα σημαίνει πως πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Δε θα κάνουμε μεταγραφές απλώς για να κάνουμε. Οι παίκτες που θα έρθουνε θα κάνουν τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό. Δε θα πετάξουμε λεφτά, απλά για να λέμε ότι θα κάνουμε μεταγραφές.
Μάξιμουμ θα φέρουμε δύο παίκτες, έναν που θα ανεβάσει την ομάδα επιθετικά, θα δώσει περισσότερο βάθος επιθετικά, αλλά θα είναι ξεκάθαρα πολύ καλός και ποιοτικά. Αν το βρούμε αυτόν τον παίκτη θα τον πάρουμε, και πολύ καλός και να μας δώσει επιθετικό βάθος».

ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Όσο για το αν υπάρξουν αποχωρήσεις επισήμανε: «Με περισσότερους παίκτες δε θα δουλέψουμε, αλλά είναι πιθανότερο να μειώσουμε το ρόστερ, αν πάρουμε παίκτες. Οι παίκτες είναι άνθρωποι, έχουν τα συμβόλαιά τους, δεν βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο. Εγώ όμως αν ήμουν παίκτης και έβλεπα ότι δεν έχω θέση, θα ζητούσα να φύγω.
Αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο με την προσθήκη δύο παικτών με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα, και υπάρχουν και Έλληνες που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ

Για το ματς με τη Λάρισα, επισήμανε: «Αυτοί που έχουν γρίπη δεν παίζουν με τη Λάρισα. Το ότι η ΑΕΛ έπαιξε χθες δε μας αγγίζει, δεν αλλάζει τα πλάνα μας για τον αγώνα. Δε μας λέει κάτι. Θα μπούμε με την ίδια σοβαρότητα και οργάνωση των τελευταίων αγώνων. Αν το κάνουμε αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Οι παίκτες το καταλαβαίνουν αυτό. Υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα, ο κόσμος πιστεύει ότι μια ομάδα για να γίνει επιθετική, χρειάζονται 5 επιθετικοί μπροστά και 5 πίσω. Αυτό δεν γίνεται. Μια ομάδα είναι επθιετική όταν αναγκάζει τον αντίπαλο σε λάθη όταν αυτός έχει την μπάλα στα πόδια του. Και μετά πλέον με την μπάλα στα πόδια ξέρει τι πρέπει να κάνει και κυνηγάει το γκολ. Αυτό θέλω να κάνουμε, μέσα στη δική μας την ποιότητα και σε αυτά που μπορούμε. Η τακτική μπορεί να είναι ίδια σε όλες τις ομάδες, αλλά οι παίκτες την κάνουν πράξη, δεν μπορούμε δηλαδή να παίξουμε όπως η Μπαρτσελόνα. Αλλά στα δικά μας τα όρια μπορύμε να παίξουμε όπως επιθυμούμε. Για να είμαστε μεγάλη ομάδα πρέπει να αναγκάσουμε τον αντίπαλο σε λάθη. Με την ΑΕΚ ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι όταν δεν είχαμε την μπάλα στα πόδια, αλλά όχι όταν παίρναμε την μπάλα. Όταν λέμε έχω καλή άμυνα δε σημαίνει ότι θα βάλω 10 αμυντικούς για να μη δεχτώ γκολ. Πιέζοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του, αυξάνεις τις πιθανότητες για να του βάλεις γκολ. Αυτό λέμε στους παίκτες, να μη φοβούνται να πιέσουν ψηλά, να ανεβαίνουν».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΑΪΣ ΜΟΥΝ

Για τον Μπράις Μουν, ο Σάντος ανέφερε: «Όταν έγινε αυτή η μεταγραφή, θεωρούσαμε ότι ο Αραμπατζής θα έχει δυσκολίες για να παίξει αυτή τη σεζόν. Προβλήματα είχε και ο Σνάουτσνερ, βλέπαμε τις αλχημείες που κάναμε τότε, οπότε έπρεπε να βρεθεί μια άμεση λύση σε αυτό. Δυστυχώς για τον ίδιο τον παίκτη ήρθε τραυματίας, σταμάτησε και αυτός για κάποιο καιρό. Σε αυτήν την περίοδο γύρισαν Αραμπατζής και Σνάουτσνερ, οπότε έμεινε εκτός λόγω του προβλήματός του ουσιαστικά. Τελευταία ανεβαίνει, χρειάζεται να αποκτήσει την αυτοπεποίθησή του, θα δούμε στην πορεία αν θα παίξει δεξί μπακ ή όχι, άλλωστε το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο».

Αμυνα Αντσελότι στην κριτική


Ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι Τις επιλογές του στον αγώνα του Λιγκ Καπ με την Μπλάκμπερν, ο οποίος έληξε με ήττα και αποκλεισμό της Τσέλσι από τα προημιτελικά της διοργάνωσης, υπερασπίστηκε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός αντικατέστησε επτά βασικούς και έκανε και τις τρεις αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο.

Το «εισιτήριο» της πρόκρισης κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς το αποτέλεσμα παρέμεινε ισόπαλο (3-3) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Η Μπλάκμπερν πήρε το «εισιτήριο» με 4-3. Εν τω μεταξύ, η Τσέλσι είχε μείνει και με δέκα παίκτες, καθώς είχαν γίνει οι τρεις αλλαγές, αλλά ο Σάλομον Καλού βγήκε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού.

«Είχαμε θέσει προτεραιότητες αυτή την εβδομάδες, δεδομένου ότι υπήρχε και το ματς πρωταθλήματος με την Αρσεναλ», δήλωσε ο Αντσελότι. «Πιστεύω ότι κατεβάσαμε μία δυνατή ομάδα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Για το λόγο αυτό προχώρησα τόσο νωρίς και στις αλλαγές, δεν είναι κάτι που το συνηθίζω. Μετά ήμασταν άτυχοι με τον τραυματισμό του Καλού, αλλά παίξαμε καλά ακόμα με δέκα παίκτες», συμπλήρωσε.

Οσο για το χαμένο τελευταίο πέναλτι που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μπλάκμπερν Πολ Ρόμπινσον, στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ, ο Ιταλός τεχνικός πήρε την ευθύνη. «Ηταν δική μου επιλογή να το εκτελέσει ο Κακουτά. Τον έχω δει να πραγματοποιεί καλές εκτελέσεις στην προπόνηση και πίστεψα ότι μπορούσε να τα καταφέρει», σχολίασε.

Κωφίδης: "Υπάρχει ανησυχία"


Ο Σάββας Κωφίδης στον πάγκο του Ηρακλή.... «Υπάρχει ανησυχία», παραδέχθηκε ο Σάββας Κωφίδης μιλώντας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας και απέναντι στις διοικητικές εξελίξεις.

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων και θεωρούμε ότι θα τα δώσουν όλα».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες, ο κ. Κωφίδης επισήμανε: «Οι παίκτες απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Υπάρχει μία ανησυχία για την βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Ξέρουν σε πόσο κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η ομάδα. Πρέπει όλοι να φανούμε δυνατοί για να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση και να πάμε πιο μπροστά.

Για το κατά πόσο επηρεάζεται είτε ο ίδιος, είτε η ομάδα από τις διοικητικές εξελίξεις τόνισε: «Προσωπικά δεν επηρεάζομαι καθόλου. Έχω την εμπειρία να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις. Εμείς προσπαθούμε να αφήσουμε έξω το οτιδήποτε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το αγωνιστικό και τίποτε άλλο».

Ο κ. Κωφίδης ανέφερε και τι περιμένει ο ίδιος από την ομάδα στη συνέχεια: «Η διάρκεια μας καταξιώνει. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας και να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα. Οι 12 βαθμοί είναι λίγοι. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε για να ξεφύγουμε από τη μετριότητα».

Ο Σάββας Κωφίδης μίλησε και για τα μεταγραφικά αλλά και για τους δύο Βραζιλιάνους που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες: «Μπορούμε ακόμη να βγάλουμε συμπεράσματα για το υλικό. Πάντως θα χρειαστούμε σίγουρα κάποιους παίκτες που άμεσα θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ότι υπάρχουν δύο παίκτες που ήρθαν εδώ να δοκιμαστούν, θεωρώ ότι δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να βασιστούμε σε τέτοιες λύσεις. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα διοικητικά ζητήματα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όποιοι έρθουν πρέπει να βοηθήσουν άμεσα. Δεν ξέρω τον αριθμό. Δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε παίκτες απλά για να πάρουμε. Το θέμα είναι να μας βοηθήσουν».

Δεν θέλησε να μιλήσει παραπάνω για το αν υπάρχει ζήτημα με τον Νικουλάι Ντίκα: «Ο Ντίκα είναι μέλος της ομάδας μας. Προσωπικά δεν θέλω να ασχολείστε με συγκεκριμένα άτομα. Είμαστε ομάδα και η ομάδα έχει ανάγκη αυτή την στιγμή. Πρέπει να προτάξουμε το εμείς. Για να μπορέσουμε να σηκωθούμε σαν ομάδα».

Επιστρέφοντας στον αγώνα με τον ΠΑΣ, είπε: «Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε μία ομάδα με περισσότερο πάθος και δύναμη. Νομίζω ότι είναι έτοιμα τα παιδιά για να τα δώσουν σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα υπάρχουν βέβαια και άλλα κρίσιμα ματς».

Ο Σάββας Κωφίδης διευκρίνισε ότι δεν είχε κάποια επικοινωνία με τον κ. Ρέμο τις τελευταίες ημέρες: «Είμαι πολύ πιο απασχολημένος με το αγωνιστικό. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό. Η σκέψη μου είναι πως θα παρουσιαστούμε στο επόμενο παιχνίδι και μιλάω ειλικρινά».

Στα διοικητικά...
Ο Γιώργος Γαλανός είναι ο επικεφαλής στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή και μαζί με ορισμένους ακόμη επιθυμεί να αναμιχθεί στα διοικητικά της ΠΑΕ. Η πρόταση του έχει μεταφερθεί στον Αντώνη Ρέμο και του ζητά επίσης να απαντήσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Ειδάλλως, σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση θα πάψει να ισχύει. Ο Γαλανός και οι συνεργάτες του κρίνουν ότι θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα τον Ηρακλή προκειμένου να έχουν τα χρονικά περιθώρια να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μετεγγραφές.

Ο Γαλανός δήλωσε: «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που κινείται για να βοηθήσει, δε θέλω να πω περισσότερα. Η ουσία είναι να βοηθηθεί και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στη χειρότερη περίπτωση θα κοιτάξουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή»

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΤΑΚ Γιωργος Γαλανός είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Ρέμο και για να πω την αλήθεια με κανένα δεν έχουμε μιλήσει. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δύσκολο και δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ. Είναι διαφορετικά μεγέθη τα οικονομικά. Ασχολείται και περισσότερος κόσμος και πρόκειται για εντελώς διαφορετική κατάσταση. Κάποιοι άνθρωποι που αγαπάνε τον Ηρακλή παλεύουνε και καταφέρανε να βοηθήσουν το μπάσκετ, ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο και στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν μόνο συζητήσεις μεταξύ μας, δεν υπάρχει κάτι άλλο»

Με την πρόταση του Γαλανού στο προσκήνιο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δήμος Πολύκαρπος βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Αντώνη Ρέμο. Ο τελευταίος ζητά η νέα διοίκηση να δεσμευτεί ότι θα τηρήσει τη ρύθμιση που υπάρχει με την εφορία μέχρι εξοφλήσεως.

Στα αγωνιστικά...
Ο Kοβαλέφσκι ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και πέρασε σε πλήρεις ρυθμούς με την ομάδα. Ο Λέκι πέρασε εκ νέου σε ειδικό πρόγραμμα, καθώς εμφάνισε ενοχλήσεις στο γόνατο, στο οποίο προσφάτως έγινε επέμβαση, με συνέπεια να μην είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα των Ιωαννίνων.
Ο Πιλότο συνέχισε το ειδικό, ατομικό πρόγραμμά του, με γυμναστήριο και τρέξιμο.

Κούπερ: "Νίκη για να είμαστε αισιόδοξοι"


Ο τεχνικός του Αρη, Εκτορ Ραούλ Κούπερ «Με τη νίκη θέλουμε να δώσουμε τροφή στην αισιοδοξία μας», είπε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ μιλώντας σχετικά με την αναμέτρηση της Λειβαδιάς. «Δουλεύουμε για τη νίκη. Πρέπει να ελέγξουμε την προσπάθεια για να φτάσουμε στη νίκη, πέρα από το αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας. Βελτιώσαμε αρκετά πράγματα. Πρώτα από όλα τη νίκη για να έρθει η ηρεμία», πρόσθεσε.

Για να πει ακόμη: -Πέρα από την εικόνα που έχουμε μέσα στο γήπεδο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Πρέπει εμείς να δουλέψουμε και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε για να νικήσουμε. Υπάρχουν λανθασμένες υποδείξεις που μπορούν να μας βλάψουν. Τις βάζουμε στο περιθώριο και προχωράμε. Η διαμαρτυρία φέρνει νευρικότητα, αποβολές. Δεν το θέλουμε αυτό. Οι διαμαρτυρίες ας μείνουν για μετά το τέλος γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν τις αποφάσεις των διαιτητών.

-Το να πείσεις τον ποδοσφαιριστή σου να πάψει να διαμαρτύρεται είναι πολύ δύσκολο όταν υπάρχουν αποφάσεις για γκολ που είναι καθαρό και ακυρώνεται� Θα πρέπει να μείνουμε ανεπηρέαστοι. Η τσαντίλα μου είναι ότι κάποια λάθη γίνονται σωρευμένα σε μια φάση. Πρέπει να έρθει νίκη για να αλλάξει η δυναμική της ομάδας.

-Ποτέ δεν μου άρεσε να κλαίγομαι, αλλά είναι σωστό όταν παρατηρούμε λάθη, πρέπει να το σημειώσουμε. Όχι δεν θα παριστάνουμε τους χαζούς και πρέπει να το επισημαίνομαι. Βλέπω πολλά που έχουν βελτιωθεί και θα συνεχίσουμε να κοιτάμε τη δική μας τη δουλειά.

- Η επιθυμία για νίκη μεταφέρετε από τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο και αυτό θέλουμε όλοι. Είμαι εκδηλωτικός και αυτό κάποιες στιγμές δεν είναι τόσο καλό.

-Εμείς που καθόμαστε στον πάγκο πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι, αλλά καμιά φορά όσο επαγγελματίας κι αν είσαι, βλέπεις ορισμένα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και παρασύρεσαι. Από τους ποδοσφαιριστές δεν περιμένω να είναι καλόγριες, αλλά όταν υπάρχει ανησυχία μπορεί να φορτωθείς με κάρτες� Μια δυνατή ομάδα σε όλους του τομείς. Αυτό θέλω να κάνω με τον ’ρη. Αλλά, από την άλλη, όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε τα όριά μας.

-Το 4-4-2 που ακολουθούμε, είναι κατανοητό από τους ποδοσφαιριστές μας. Ανάλογο από τον αντίπαλο μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα. Είναι ένα σύστημα που δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκλιματιστούν σι ποδοσφαιριστές.

-Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Αρης δεν είναι αρεστός. Μια ομάδα που δέχεται αρνητικό κλίμα και είναι στολίδι για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι καθαρό και αυτό περνώ στους παίκτες. Παίζουμε καλά και κερδίζουμε. Αν διαπιστώσω ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι καθαρό, τότε δεν υπάρχει λόγος να εργάζομαι. Θα αποχωρήσω.

Επαφές της ΑΕΚ με Χέρτα


Ο Μαϊστόροβιτς με αντίπαλο τον Φελαϊνί Το σίριαλ με το ενδιαφέρον της Χέρτα για την απόκτηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς συνεχίζεται και από ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει για όλο τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Kicker» ο τζένεραλ μάνατζερ της γερμανική ομάδας, Μίχαελ Πρέετς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΑΕΚ προκειμένου να αποκτήσει τον Ιανουάριο τον Σουηδό αμυντικό.

Βέβαια το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, καθώς αναφέρει πως η Χέρτα κοιτάζει να τον αποκτήσει με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι και αν μείνει ικανοποιημένη να έχει στη διάθεσή της ρήτρα για την απόκτησή του. Φυσικά η Ένωση αποκλείεται να δεχθεί κάτι τέτοιο.

Στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) θα γίνει τελικά το ραντεβού μεταξύ του Νίκου Νοτιά και του Χαράλαμπου Κοζώνη, στη Φλόριντα.

Θετικός στη νέα γρίπη ο Τοροσίδης!


Ο Βασίλης Τοροσίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αλκμααρ Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε πλαίσιο εξέτασης που έγινε, ο Βασίλης Τοροσίδης βρέθηκε θετικός στη νέα γρίπη (H1N1). Ο διεθνής ποδοσφαιριστής υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Μετά την Αρσεναλ τα μεταγραφικά
Το αποτέλεσμα του αγώνα με την Αρσεναλ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα κινηθεί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός. Όπως γίνεται αντιληπτό, αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε η ενίσχυση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται να βρεθεί με τον Ζίκο μετά από τον αγώνα της Τετάρτης με τους "κανονιέρηδες". Διοίκηση και προπονητής θα θέσουν επί τάπητος το ζήτημα για το που πονάει ο Ολυμπιακός ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το πρώτο όνομα που υπάρχει στη μεταγραφική λίστα, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό, είναι αυτό του Μίλαν Γιοβάνοβιτς της Σταντάρ Λιέγης ενώ την Πέμπτη κυκλοφόρησε στον Τύπο σενάριο περί ενδιαφέροντος των Πειραιωτών για τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος, που δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην Τότεναμ και οι Λονδρέζοι τον παραχωρούν δανεικό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Ντος Σάντος «παίζει» για τον Ολυμπιακό ενώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περίπτωση του Αντριάνο, που φαίνεται να αποτελεί τον διακαή πόθο του Ζίκο, πάνω στον οποίο ποντάρουν οι «ερυθρόλευκοι» για να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση αυτή βέβαια πρέπει να λάβει υπόψιν κανείς το υψηλό εώς απαγορευτικό κασέ που έχει ο πρώην επιθετικός της Ιντερ.

Για πάντα «ροσονέρο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e53188717be4e01f023ff369c6dd9e2a_L.jpg?1259829089?1259829089?1259829089

Οι ευχές των ανθρώπων της Μίλαν και του Τζενάρο Γκατούζο φαίνεται ότι θα γίνουν πραγματικότητα. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν και ετοιμάζονται να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Ο Ιταλός άσος πριν από μερικές μέρες απειλούσε ότι θα ψάξει άλλη ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, αφού ο Λεονάρντο από ότι έχει δείξει ως τώρα δεν τον υπολογίζει στα βασικά πλάνα του. Παρόλα αυτά ο Αντριάνο Γκαλιάνι με δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα αποκάλυψε ότι η διοίκηση της Μίλαν θα του κάνει πρόταση επέκτασης της συνεργασίας τους.

«Δε θέλουμε απλά μόνο να μείνει. Θα του κάνουμε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του, ώστε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα. Έχουμε κάνει μια συμφωνία με τον Τζενάρο. Πρώτα θα αποθεραπευτεί πλήρως και μετά θα συναντηθούμε για να αρχίσουμε τις συζητήσεις. Εμείς τον σεβόμαστε ακόμη. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ελπίζω να δεχθεί να ανανεώσει», τόνισε ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι».

Κακά νέα για Ρεάλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b1b634c2426bf70d0976552c704a89da_L.jpg?1259827528?1259827528?1259827528

Ευχέλαιο σκέφτονται να κάνουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ρικάρντο Κακά να μπαίνει και αυτός στη λίστα των φετινών τραυματισμών και να τίθεται εκτός για το ματς με την Αλμερία.

Ο Βραζιλιάνος άσος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη βουβωνική χώρα και θα απουσιάσει από το ματς του Σαββάτου για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μαρσέιγ, όπου η Ρεάλ θέλει νίκη για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό της.

Ο 27χρονος μέσος, είχε τραυματιστεί σε αγώνα με την εθνική ομάδα και η κατάστασή του επιδεινώθηκε στο ντέρμπι απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραυματισμός του Κακά ήρθε λίγο μετά την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε μείνει ένα δίμηνοι εκτός λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

Το... λάθος της Θερόν


Σάρλιζ Θερόν O άδικος αποκλεισμός της Ιρλανδίας από την Γαλλία και η πρόκριση των «τρικολόρ» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου συζητιέται ακόμα σε όλο τον κόσμο. Η πανέμορφη ηθοποιός, Σαρλίζ Θερόν, με καταγωγή από την Νότιο Αφρική, που θα παραβρεθεί την Παρασκευή στην κλήρωση των ομίλων, φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία της με... ένα λάθος γεμάτο υπονοούμενα.

Η σταρ του Χούλιγουντ, κατά την ανάγνωση των ονομάτων των χωρών που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση, προσφώνησε το όνομα της Ιρλανδίας αντί της Γαλλίας, όντας προφωνώς καλά ενημερωμένη για τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο ο Ανρί και η παρέα του πήραν την πρόκριση για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Οι Νετς συνέχισαν την... κατρακύλα


NBA... Οι Νετς συνεχίζουν να ζούνε τον χειρότερο εφιάλτη της ιστορίας τους, καθώς έχασαν από τους Μάβερικς με σκορ 117-101 μέσα στο Ιστ Ράδερφορντ και κατέρριψαν το αρνητικό σερί σε ξεκίνημα σεζόν στο ΝΒΑ. Η ομάδα του Νιού Τζέρσι γνώρισε την 18η ήττα στη σειρά και πλέον έγινε η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος.

Το Μαϊάμι, την περίοδο 1988-89, καθώς και οι Κλίπερς το 1999 είχαν επίσης κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά είχαν σταματήσει στις 17 ήττες.

Προσπάθησαν να σταματήσουν το αρνητικό σερί, αλλά δεν τα κατάφεραν κόντρα στους εντυπωσιακούς Μαβς, που στο ξεκίνημα του αγώνα είχαν εύστοχες 17 στις 19 προσπάθειες! Το Ντάλας σούταρε με ποσοστό 81% στο πρώτο ημίχρονο κι έγινε η πρώτη ομάδα, μετά τους Νάγκετς που σουτάρουν με ποσόστο πάνω από 80% σε αγώνα. Στις 4 Απριλίου του 2006 η ομάδα του Ντένβερ είχε 82% κόντρα στους Κλίπερς.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 24 πόντους και ο Κίντ 16 πόντους, 10 ασίστ και οκτώ ριμπάουντ κόντρα στην πρώην του ομάδα. Σε καλή βραδιά ο Έρικ Ντάμπιερ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, 18 πόντους είχε και ο Τζέισον Τέρι. Από τους γηπεδούχους ο Ντάγκλας Ρόμπερς είχε 24 πόντους και ο Χάρις 17.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Ατλάντα-Τορόντο 146-115
Κλίβελαντ-Φοίνιξ 107-90
Ορλάντο-Νέα Υόρκη 118-104
Ουάσινγκτον-Μιλγουόκι 104-102
Νιού Τζέρσεϊ-Σικάγο 101-117
Σικάγο-Ντιτρόιτ 92-85
Μινεσότα-Μέμφις 95-97
Οκλαχόμα-Φιλαδέλφεια 117-106
Σακραμέντο-Ιντιάνα 110-105
ΛΑ Κλίπερς-Χιούστον 85-102


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστώνη 14-4
Τορόντο 7-13
Φιλαδέλφεια 5-14
Νέα Υόρκη 4-15
Νιου Τζέρσεϊ 0-18

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 13-5
Μιλγουόκι 9-8
Σικάγο 7-9
Ιντιάνα 6-10
Ντιτρόιτ 6-12

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 14-4
Ατλάντα 13-5
Μαϊάμι 10-7
Σάρλοτ 7-10
Ουάσινγκτον 7-10

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 13-5
Πόρτλαντ 12-8
Γιούτα 10-7
Οκλαχόμα 10-8
Μινεσότα 2-16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Φοίνιξ 14-5
ΛΑ Λέικερς 13-3
Σακραμέντο 9-8
ΛΑ Κλίπερς 8-11
Γκόλντεν Στέιτ 6-11

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 14-5
Σαν Αντόνιο 9-6
Χιούστον 10-8
Νέα Ορλεάνη 8-10
Μέμφις 7-12

Πρόταση της Αρσεναλ για τον Ντζέκο


Ντζέκο και Μισίμοβιτς πανηγυρίζουν Η Αρσεναλ θέλει να αποκτήσει τον Εντίν Ντζέκο από την Βόλφσμπουργκ, αλλά οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να παραχωρήσουν έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του περσινού θριάμβου στη Μπουντεσλίγκα.

Ο Βόσνιος διεθνής φορ ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος και στα 23 του χρόνια θεωρείται ως ένας από τους πλέον εξελίξιμους σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «SUN» ο Αρσέν Βενγκέρ είναι έτοιμος να προσφέρει πάνω από 20 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του Ντζέκο.

Επίσημη πρόταση της Μπόχουμ για Τζιμπούρ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/rafikdjebour_b.jpgΕπίσημη πρόταση στην ΑΕΚ για τον Ραφίκ Τζιμπούρ έχει καταθέσει η Μπόχουμ σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα του Τύπου, που θέλουν τον γερμανικό σύλλογο να προσφέρει 300.000 ευρώ για δανεισμό του 25χρονου άσου, με οψιόν αγοράς.Απ' ότι φαίνεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεν θα μείνει στο.. ράφι, αφού σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα δυο ομάδες βλέπουν ζεστά το θέμα της απόκτησης του Αλγερινού άσου, από την ΑΕΚ.

Σεντ Ετιέν και Μπόχουμ θέλουν τον 25χρονο επιθετικό, με τον γερμανικό σύλλογο ωστόσο να έχει καταθέσει πρόταση ύψους 300.000 ευρώ στην Ένωση, για δανεισμό του Τζεμπούρ μέχρι το καλοκαίρι και οψιόν αγοράς 1.2 εκ. ευρώ.

Ο ίδιος ο Τζεμπούρ θέλει σαν τρελός να βρει ομάδα, αφού κινδυνεύει να μείνει εκτός Μουντιάλ, λόγω της αγωνιστικής του απραξίας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει πάντως το αν έχουν βάση τα δημοσιεύματα, καθώς ο προπονητής της Αλγερίας έδωσε διορία ενός μήνα στον επιθετικό της ΑΕΚ να βρει ομάδα.

Αθλητικός Τύπος 3/12/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Περιμένει τον Κόλτζο ο Ερνάντεθ


Κόλτζος και Μπαντέα διεκδικούν τη μπάλα Η κατάσταση της υγείας του Κόλτζου, ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματά της θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες, προβλήματίζει τον προπονητή του Λεβαδειακού, Κίκε Ερνάντεθ, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αρη το Σάββατο.

Ο Ισπανός τεχνικός τονίζει συνεχώς στους παίκτες του ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγώνα του Σαββάτου, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.

Φωτο Ημέρας

Χάρμα οφθαλμών ο φετινός Πανιώνιος...

Ειπε...............

"Στην ΑΕΚ δεν χάνεις τα λεφτά σου"

Νίκος Γεωργέας

(...αισιόδοξη νότα από τον αμυντικό της Ενωσης)

Ψιθυροι......................

  • Με καθυστέρηση ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Χενκ Τεν Κάτε στο "Αλί Σαμί Γεν", καθώς το πούλμαν του Παναθηναϊκού "κόλλησε" στην κίνηση
  • Επειδή την περασμένη Παρασκευή (27/11) ο Βίκτορας Ρέστης βρέθηκε στην πρεμιέρα του Αντώνη Ρέμου, κυκλοφόρησαν φήμες τα τελευταία 24ωρα, πως ο γνωστός εφοπλιστής ενδιαφέρεται για να αγοράσει τον Ηρακλή. Δηλαδή, η μισή showbiz και όσοι επιχειρηματίες ήταν στα τραπέζια-πίστα πήγαν γιατί ενδιαφέρονται για τον Γηραιό;
  • Εγκάρδια συνομιλία είχαν ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος το βράδυ της Τρίτης (1/12), παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου για την "Ωρα της οικονομίας" που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο "Intercontinental".

Πρόταση στον Ρέμο

Πρόταση στον Ρέμο

Πρόταση στον Ρέμο

Σάρκα και οστά πήρε πλέον η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της ΠΑΕ. Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έγινε πλέον επίσημη πρόταση προς τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δήμο Πολύκαρπο για να μεταφερθεί στον Αντώνη Ρέμμο. Αυτό που διαμηνύθηκε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ήταν ότι σκοπεύουν να ασχοληθούν με τον Ηρακλή και για αυτό τον λόγο ζητούν τις μετοχές από τον Αντώνη Ρέμμο.
Ο Γιωργος Γαλανός είναι μεταξύ των ανθρωπων που προέρχονται από την ομάδα ανθρώπων που θέλουν να αναμιχθούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Δεν είναι όμως ο μοναδικός καθώς υπάρχουν και άλλοι συνεργάτες του που στοχεύουν να πάρουν τα ηνία της ΠΑΕ. Η διάθεση που υπάρχει είναι μεγάλη και σκοπεύουν να επιδιώξουν να αναλάβουν την διάδοχη κατασταση.

Διορία μέχρι την Τρίτη

Η πρόταση που ήδη έχει μεταφερθεί είναι συγκεκριμένη και αυτό που ζητείται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ είναι να απαντήσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη γιατί σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση θα πάψει να ισχύει. Αυτή η διορία που υπάρχει έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα τον Ηρακλή προκειμένου να έχουν τα χρονικά περιθώρια να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις και κυρίως μετεγγραφές.
Ο πρόεδρος του ΤΑΚ Γιωργος Γαλανός μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και αναφέρθηκε στην προοπτική να ασχοληθεί ενεργά και με τα διοικητικά της ΠΑΕ , λέγοντας :
«Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που κινείται για να βοηθήσει, δε θέλω να πω περισσότερα. Η ουσία είναι να βοηθηθεί και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στη χειρότερη περίπτωση θα κοιτάξουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή»
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΤΑΚ Γιωργος Γαλανός είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Ρέμο και για να πω την αλήθεια με κανένα δεν έχουμε μιλήσει. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δύσκολο και δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ. Είναι διαφορετικά μεγέθη τα οικονομικά. Ασχολείται και περισσότερος κόσμος και πρόκειται για εντελώς διαφορετική κατασταση. Κάποιοι άνθρωποι που αγαπάνε τον Ηρακλή παλεύουνε και καταφέρανε να βοηθήσουν το μπάσκετ, ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο και στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν μόνο συζητήσεις μεταξύ μας, δεν υπάρχει κάτι άλλο»

Στην Αθήνα ο Πολύκαρπος

Με την πρόταση στα χέρια του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δήμος Πολύκαρπος θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα καιν θα συναντηθεί με τον Αντώνη Ρέμμο. Θα του δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις προκειμένου να δοθεί μια επίσημη απάντηση στους ενδιαφερόμενους. Πάντως συμφωνα με πληροφορίες η πλευρά της υπάρχουσας διοικησης αυτό που ζητάει είναι να δεσμευτεί οποίος αναλάβει να τηρήσει την ρύθμιση που υπάρχει με την εφορία για τα επόμενα χρόνια. Κάτι που φαίνεται να είναι απόλυτα λογικό και αφορά κυρίως το μέλλ0ον του Ηρακλή. Επιπλέον ζητούν να τακτοποιηθούν ι επιταγές που κυκλοφορούν από την ΠΑΕ Ηρακλής και αφορούν τρέχουσες υποχρεώσεις. Αυτά φαίνεται να είναι και τα μοναδικά στοιχεία που θέλουν αν εκπληρωθούν από την πλευρά του Αντώνη Ρέμου.
Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα που θα αφορούν τους κυανόλευκους ώστε να γίνει γνωστή η επόμενη μέρα. Ο Αντωνης Ρέμμος θέλει να τηρήσει την υπόσχεση του που έκανε μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει παραδώσει τις μετοχές.

Ψάχνει το ...λαβράκι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f193938be73464cdd4b5c831b092a6ee_L.jpg?1259820630?1259820630?1259820630

Το ταξίδι του στο Βέλγιο συνεχίζει ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση μεταγραφικών στόχων για τον «Δικέφαλο», ενόψει Ιανουαρίου. Τραυματίστηκε ο Βιτόλο στην προπόνηση.

Έναν σέντερ φορ με άνεση και ευχέρεια στο σκοράρισμα ψάχνουν στον ΠΑΟΚ, ώστε να ενισχυθεί ο σύλλογος την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Παράλληλα, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρίσκεται στο Βέλγιο, όπου εκτός από συναντήσεις με ποδοσφαιρικούς παράγοντες της χώρας, συνεχίζει το ...ψάξιμο με στόχο την εύρεση ενός επιθετικού «περιοχής» ή μεσοεπιθετικού που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» εξετάζει διάφορες περιπτώσεις, ενόψει Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση «δανεισμού» ενός ή δύο ποδοσφαιριστών μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ρόλο στα μεταγραφικά πάντως αναμένεται να παίξει και η αποχώρηση παικτών από το ρόστερ του ΠΑΟΚ, αφού αν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να φύγουν, τότε στον Μακεδονικό σύλλογο θα έχουν περισσότερα χρήματα στη διάθεσή τους

Τραυματίστηκε ο Βιτόλο

Ανησυχία προκάλεσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ο τραυματισμός του Βίκτορ Βιτόλο στην προπόνηση, αφού ο Ισπανός μέσος σε μία ανύποπτη φάση χωρίς πίεση φάνηκε να στραβοπατάει μόνος του και βγήκε εκτός γηπέδου σφαδάζοντας στον πόνο. Το ιατρικό τιμ έπεσε αμέσως πάνω του και παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς όμως ο Βιτόλο δεν είχε τίποτα και μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε κανονικά στο γήπεδο .

Άρσεναλ για Σάλπι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5a185c957c16ac10ca40d76767609c92_L.jpg?1259820571?1259820571?1259820571

Όσο ο Σαλπιγγίδης δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκού τόσο περισσότερες ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του θα έρχονται στο προσκήνιο. Η Αρσεναλ είναι μια από αυτές.

Οι Λονδρέζοι δεν μπορούν να υπολογίζουν για πολύ καιρό στις υπηρεσίες του Ρόμπι Φαν Πέρσι και ο Αρσέν Βενγκέρ φέρεται να έχει βάλει στο μεταγραφικό του στόχαστρο τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εξέδρα», ο Αλσατός τεχνικός σκεφτόταν να στείλει σκάουτερ στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την Κυριακή την αναμέτρηση του τριφυλλιού με τον Ατρόμητο για χάρη του «Σάλπι» αλλά λόγω του τραυματισμού του, κάτι μάλλον δεν θα γίνει.

«Να φύγει ο Ντούριτσα»

Το ρωσικό πρωτάθλημα τελείωσε και ο Γιαν Ντούριτσα θα πρέπει σιγά – σιγά να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο διεθνής άσος έχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι ενδιαφέρεται για αυτόν ο Παναθηναϊκός. Ο προπονητής της Λοκομοτίβ Μόσχας, Γίρι Σέμιν ξεκαθάρισε ότι δεν υπολογίζει τον Σλοβάκο κεντρικό αμυντικό και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρει ομάδα: «Εχουμε υπεράριθμο ρόστερ και είναι σαφές ότι ορισμένους ποδοσφαιριστές δεν τους υπολογίζω. Ενας από αυτούς είναι και ο Γιαν Ντούριτσα. Τον εκτιμώ ως παίκτη και δικαιολογημένα θέλει να παίζει, για να πάει έτοιμος στο Μουντιάλ. Όμως έχουμε πολλούς αξιόλογους στόπερ και δεν είναι εύκολο να βρει χρόνο. Ελπίζω να βρούμε μια ομάδα, ώστε να πάει και να πάρει χρόνο».

Άγνοια ο Ντιέγκο Σόουζα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f92d9be75ef83782b2500c6fad4337b5_L.jpg?1259821723?1259821723?1259821723

Μπορεί στον Ολυμπιακό να έχουν τον Ντιέγκο Σόουζα ψηλά στη λίστα τους για τον Ιανουάριο, ωστόσο ο άσος της Παλμέιρας δηλώνει άγνοια επί του συγκεκριμένου θέματος.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας καθώς και η Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Σόουζα, αλλά ο μάνατζέρ του, Εντουάρντο Ουράμ, με δηλώσεις στον βραζιλιάνικο Τύπο ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

«Δεν γνωρίζω κάτι για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ήξερα πως στον Ζίκο άρεσε ο Ντιέγκο όταν ήταν στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως δεν έχουμε τίποτα από τον Ολυμπιακό», τόνισε ο εκπρόσωπος του 24χρονου μεσοεπιθετικού της Παλμέιρας.

Χωρίς τον Κριστιάν Νασούτι θα παραταχθεί ο Άρης στη Λιβαδειά

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d4c5f174147a498045416b48ce970e71_L.jpg?1259822128?1259822128?1259822128

Χωρίς τον Κριστιάν Νασούτι θα παραταχθεί ο Άρης στη Λιβαδειά, ενώ την ίδια ώρα το ιατρικό τιμ κάνει τα πάντα για να είναι έτοιμος ο Σεμπαστιάν Αμπρέου.

Βέβαιος θεωρείται ο αποκλεισμός του Κριστιάν Νασούτι από την αποστολή του Άρη για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ο Αργεντίνος δεν κατάφερε να ξεπεράσει την θλάση στο γαστροκνήμιο, που τον ταλαιπωρεί εδώ και μέρες, ενώ ακόμα και στο ατομικό πρόγραμμα που έκανε ένιωθε έντονους πόνους, με συνέπεια ο αποκλεισμός από το ματς της Βοιωτίας να μοιάζει φυσικό επακόλουθο.

Και μπορεί ο Αργεντίνος να μην δώσει το παρών το Σάββατο, το ιατρικό τιμ του Άρη όμως έχει «πέσει» κυριολεκτικά πάνω στον Σεμπαστιάν Αμπρέου, προκειμένου ο έμπειρος Ουρουγουανός άσος να μπορέσει τελικά να δώσει το παρών απέναντι στον Λεβαδειακό.
Ο Λατινοαμερικάνος επιθετικός υποβλήθηκε σε υπέρηχο, ο οποίος δεν έδειξε κάτι διαφορετικό από την αρχική διάγνωση. Η τελική απόφαση για την συμμετοχή του πάντως, θα παρθεί αύριο. Ο «τρελός» πάντως, έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ σήμερα θα δοκιμάσει να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας.

Με κόσμο κόντρα στον Λεβαδειακό

Τέλος τον κόσμο του στο πλευρό του θα έχει ο Άρης το Σάββατο στην Λιβαδειά, αφού όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες, η ΠΑΕ Άρης εξασφάλισε 500 εισιτήρια για τον μεθαυριανό αγώνα. To μεγαλύτερο μέρος αυτών δόθηκαν στο super 3, ο οποίος με χθεσινή του ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι διοργανώνει εκδρομή για το παιχνίδι του Σαββάτου.

Νέο συμβόλαιο σε «Λύμπε»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dbfc7e25974c5c16b103901f1d17c8ac_L.jpg?1259822223?1259822223?1259822223

Την παραμονή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη νέα χρονιά επιθυμεί ο Μίκαελ Σκίμπε. Για το λόγο αυτό αναμένεται συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Μπορώ να φανταστώ εύκολα τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Ο Νίκος είναι ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να πασάρει πολύ καλά», τόνισε ο Γερμανός προπονητής. Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ ήδη έχει υπάρξει μία πρώτη κουβέντα για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Λυμπερόπουλος την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί 14 φορές με την φανέλα της Άιντραχτ έχοντας σημειώσει 3 γκολ, ενώ την περσινή περίοδο είχε 10 τέρματα σε 31 εμφανίσεις.

Καυγάς στην προπόνηση

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/997b4ef1fd1f61ccd455cd8c56170d02_L.jpg?1259823187?1259823187?1259823187

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια Κούσας και Σιλά στην προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννενα, με αφορμή μία σύγκρουση που είχαν μεταξύ τους.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή ένα δυνατό μαρκάρισμα που έκανε ο Κούσας στον Σιλά σε μία άσκηση της προπόνησης. Ο Αφρικανός αμυντικός αντέδρασε ζητώντας τον λόγο από τον συμπαίκτη του και τότε «άναψαν» τα αίματα, καθώς υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών.

Ωστόσο το συμβάν έληξε αμέσως, καθώς ο τεχνικός του συλλόγου Γιώργος Παράσχος και οι «ψυχραιμότεροι« συμπαίκτες επενέβησαν, ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης πάντως, Κούσας και Σιλά, μίλησαν μεταξύ τους, αλλά και με τον Γιώργο Παράσχο και το θέμα έληξε σε εκείνο το σημείο, αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.
Δεν αποκλείεται ωστόσο η διοίκηση του «Άγιαξ» της Ηπείρου να ζητήσει κάποιες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

«Έτσι... θα φύγω»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/09d239c149888614b1a8ced555590cc9_L.jpg?1259779636?1259779636?1259779636

Αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην ΑΕΚ δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδα, είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που υπεραμύνθηκε των επιλογών του για την αρχική 11άδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάγεβιτς.

«Στην Αγγλία σχεδόν συνέχεια έχουν τέτοια γήπεδα, με τέτοιο καιρό και ήταν λίγο πιο εύκολα για αυτούς. Βρισκόντουσαν πιο εύκολα. Δεν είναι, όμως, αυτός ο λόγος, ούτε δικαιολογία, που χάσαμε το παιχνίδι. Στο τέλος και στα δύο ματς επικράτησε ο καλύτερος και από τον όμιλο μας προκρίνονται δίκαια οι δύο καλύτερες ομάδες. Η Μπενφίκα και η Εβερτον. Πιστεύω ότι η Εβερτον μπορεί να συνεχίσει πολύ στη διοργάνωση. Είχε και πολλές απουσίες, αν έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους μπορεί να τα πάει πολύ καλά.

Το τι έχει συμβεί με τα λεφτά των παικτών μας είναι δικό μας θέμα και όχι των Αγγλων. Είναι κάτι που συμβαίνει, προσπαθούμε να βρούμε τη λύση, τίποτα άλλο.

Για την 11άδα εγώ αποφασίζω. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άλλος που αποφασίζει. Είχαμε πολλούς τραυματίες, ήθελα να δώσω ευκαιρίες σε κάποιους, ήθελα να βάλω ξεκούραστους, έπρεπε να προσέξω κάποιους άλλους. Η 11άδα δεν είχε καμία σχέση με αυτά που γίνονται αυτές τις ημέρες. Πιστεύω όσοι αγωνίστηκαν προσπάθησαν, δεν τα καταφέραμε τελικά, τι να κάνουμε...

Βεβαίως και πιστεύω ότι η επιλογή μου ήταν σωστή. Εγώ τα κάνω, όχι κάποιος άλλος, τι θα πω; Οτι είναι λάθος; Δεν είμαι εγωιστής. Εχουμε κουρασμένους παίκτες, είχαμε τραυματίες, ήθελα να προσέξω τον Σκόκο, δεν το έκανα στο τέλος, έπαθε τράβηγμα και δε θα τον έχουμε την Κυριακή. Εγώ δε νομίζω ότι έκανα λάθος. Αν εσείς το πιστεύετε, ας κάνετε κριτική. Εχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν. Αν μπορούσα θα προφύλασσα και άλλους δύο παίκτες αλλά δεν μπορούσα. Κι ο Χέρσι είναι τραυματίας.

Οταν αποφάσισα για την 11άδα δεν ήξερα αν θα βρέχει ή όχι. Δεν ήξερα αν θα ήταν ή όχι βαρύς ο αγωνιστικός χώρος.

Εχουμε πολλά κίνητρα για τη συνέχεια. Να φύγουμε από τη θέση που είμαστε. Να γίνουμε αυτοί που πρέπει. Να γίνουμε καλύτεροι σε πολλά. Εξαρτάται από όλους μας αυτό και όχι μόνο από την ομάδα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, νομίζετε ότι θα συνεχίσω;».

«Για την ιστορία»

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε ότι: «Μπορεί να χάσαμε και να αποκλειστήκαμε από το Γιουρόπα Λιγκ, όμως εμείς προχωράμε και κοιτάμε τη συνέχεια. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Έχουμε τόσους παίκτες που μπορούν να παίξουν και να το πετύχουν. Στην Πορτογαλία δεν έχουμε καμία ελπίδα, αλλά υπάρχει και η ιστορία, υπάρχει και το ποδόσφαιρο και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Μόγιες«Δεν βοήθησε το γήπεδο»

Στον άσχημο αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στάθηκε και ο προπονητής της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες που είδε δυο παίκτες του να τραυματίζονται και να μπαίνουν στη μεγάλη λίστα των απόντων.

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι, πετύχαμε γρήγορα το γκολ, όμως είχαμε δυο τραυματίες. Ο καιρός δεν μας βοήθησε, όπως και ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός. Όταν θα έχουμε πίσω τους τραυματίες μπορούμε να πάμε καλά, έχουμε καλή ομάδα, όμως προτεραιότητα μας είναι να ανέβουμε και στην Ευρώπη» τόνισε ο Ντέιβιντ Μόγιες