Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Αμυνα Αντσελότι στην κριτική


Ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι Τις επιλογές του στον αγώνα του Λιγκ Καπ με την Μπλάκμπερν, ο οποίος έληξε με ήττα και αποκλεισμό της Τσέλσι από τα προημιτελικά της διοργάνωσης, υπερασπίστηκε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός αντικατέστησε επτά βασικούς και έκανε και τις τρεις αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο.

Το «εισιτήριο» της πρόκρισης κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς το αποτέλεσμα παρέμεινε ισόπαλο (3-3) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Η Μπλάκμπερν πήρε το «εισιτήριο» με 4-3. Εν τω μεταξύ, η Τσέλσι είχε μείνει και με δέκα παίκτες, καθώς είχαν γίνει οι τρεις αλλαγές, αλλά ο Σάλομον Καλού βγήκε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού.

«Είχαμε θέσει προτεραιότητες αυτή την εβδομάδες, δεδομένου ότι υπήρχε και το ματς πρωταθλήματος με την Αρσεναλ», δήλωσε ο Αντσελότι. «Πιστεύω ότι κατεβάσαμε μία δυνατή ομάδα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Για το λόγο αυτό προχώρησα τόσο νωρίς και στις αλλαγές, δεν είναι κάτι που το συνηθίζω. Μετά ήμασταν άτυχοι με τον τραυματισμό του Καλού, αλλά παίξαμε καλά ακόμα με δέκα παίκτες», συμπλήρωσε.

Οσο για το χαμένο τελευταίο πέναλτι που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μπλάκμπερν Πολ Ρόμπινσον, στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ, ο Ιταλός τεχνικός πήρε την ευθύνη. «Ηταν δική μου επιλογή να το εκτελέσει ο Κακουτά. Τον έχω δει να πραγματοποιεί καλές εκτελέσεις στην προπόνηση και πίστεψα ότι μπορούσε να τα καταφέρει», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: