Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

«Έτσι... θα φύγω»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/09d239c149888614b1a8ced555590cc9_L.jpg?1259779636?1259779636?1259779636

Αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην ΑΕΚ δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδα, είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που υπεραμύνθηκε των επιλογών του για την αρχική 11άδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάγεβιτς.

«Στην Αγγλία σχεδόν συνέχεια έχουν τέτοια γήπεδα, με τέτοιο καιρό και ήταν λίγο πιο εύκολα για αυτούς. Βρισκόντουσαν πιο εύκολα. Δεν είναι, όμως, αυτός ο λόγος, ούτε δικαιολογία, που χάσαμε το παιχνίδι. Στο τέλος και στα δύο ματς επικράτησε ο καλύτερος και από τον όμιλο μας προκρίνονται δίκαια οι δύο καλύτερες ομάδες. Η Μπενφίκα και η Εβερτον. Πιστεύω ότι η Εβερτον μπορεί να συνεχίσει πολύ στη διοργάνωση. Είχε και πολλές απουσίες, αν έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους μπορεί να τα πάει πολύ καλά.

Το τι έχει συμβεί με τα λεφτά των παικτών μας είναι δικό μας θέμα και όχι των Αγγλων. Είναι κάτι που συμβαίνει, προσπαθούμε να βρούμε τη λύση, τίποτα άλλο.

Για την 11άδα εγώ αποφασίζω. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άλλος που αποφασίζει. Είχαμε πολλούς τραυματίες, ήθελα να δώσω ευκαιρίες σε κάποιους, ήθελα να βάλω ξεκούραστους, έπρεπε να προσέξω κάποιους άλλους. Η 11άδα δεν είχε καμία σχέση με αυτά που γίνονται αυτές τις ημέρες. Πιστεύω όσοι αγωνίστηκαν προσπάθησαν, δεν τα καταφέραμε τελικά, τι να κάνουμε...

Βεβαίως και πιστεύω ότι η επιλογή μου ήταν σωστή. Εγώ τα κάνω, όχι κάποιος άλλος, τι θα πω; Οτι είναι λάθος; Δεν είμαι εγωιστής. Εχουμε κουρασμένους παίκτες, είχαμε τραυματίες, ήθελα να προσέξω τον Σκόκο, δεν το έκανα στο τέλος, έπαθε τράβηγμα και δε θα τον έχουμε την Κυριακή. Εγώ δε νομίζω ότι έκανα λάθος. Αν εσείς το πιστεύετε, ας κάνετε κριτική. Εχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν. Αν μπορούσα θα προφύλασσα και άλλους δύο παίκτες αλλά δεν μπορούσα. Κι ο Χέρσι είναι τραυματίας.

Οταν αποφάσισα για την 11άδα δεν ήξερα αν θα βρέχει ή όχι. Δεν ήξερα αν θα ήταν ή όχι βαρύς ο αγωνιστικός χώρος.

Εχουμε πολλά κίνητρα για τη συνέχεια. Να φύγουμε από τη θέση που είμαστε. Να γίνουμε αυτοί που πρέπει. Να γίνουμε καλύτεροι σε πολλά. Εξαρτάται από όλους μας αυτό και όχι μόνο από την ομάδα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, νομίζετε ότι θα συνεχίσω;».

«Για την ιστορία»

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε ότι: «Μπορεί να χάσαμε και να αποκλειστήκαμε από το Γιουρόπα Λιγκ, όμως εμείς προχωράμε και κοιτάμε τη συνέχεια. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Έχουμε τόσους παίκτες που μπορούν να παίξουν και να το πετύχουν. Στην Πορτογαλία δεν έχουμε καμία ελπίδα, αλλά υπάρχει και η ιστορία, υπάρχει και το ποδόσφαιρο και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Μόγιες«Δεν βοήθησε το γήπεδο»

Στον άσχημο αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στάθηκε και ο προπονητής της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες που είδε δυο παίκτες του να τραυματίζονται και να μπαίνουν στη μεγάλη λίστα των απόντων.

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι, πετύχαμε γρήγορα το γκολ, όμως είχαμε δυο τραυματίες. Ο καιρός δεν μας βοήθησε, όπως και ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός. Όταν θα έχουμε πίσω τους τραυματίες μπορούμε να πάμε καλά, έχουμε καλή ομάδα, όμως προτεραιότητα μας είναι να ανέβουμε και στην Ευρώπη» τόνισε ο Ντέιβιντ Μόγιες

Δεν υπάρχουν σχόλια: