Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης για τις εκλογές


Ο Γιώργος Μποροβήλος Η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να στηρίξει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην διοργανώτρια αρχή κάποιον υποψήφιο προερχόμενο από τις... μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κύριοι,

Ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Superleague, και με αφορμή δημοσιεύματα για θέσεις και επιλογές Προέδρων ομάδων- μελών του ποδοσφαιρικού μας συνεταιρισμού, θεωρήσαμε υποχρέωση μας την σύνταξη και γνωστοποίηση - κοινοποίηση της παρούσης.

Όπως γνωρίζετε, ο συναιτερισμός αυτός σύμφωνα με το καταστατικό του έχει ως σκοπό του μεταξύ άλλων
α) την προστασία και προαγωγή του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του
β) την παροχή στα μέλη του τεχνικής και οργανωτικής βοήθειας για την άυξηση ή βελτίωση των προϊόντων του ποδοσφαίρου και την διαχείριση των προϊόντων αυτών
γ) την ικανοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών στο χώρο του ποδοσφαίρου
δ) την οικονομική ανάπτυξη των μελών του και την παροχή τεχνικής και οργανωτικής βοήθειας στα μέλη του
ε) τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας και συμπεριφοράς των μελών του καθώς και η εποπτεία, ο έλεγχος και η επιβολή ποινών για την τήρηση αυτών
στ) η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και του ντόπινγκ
ζ) η ρύθμιση κάθε ζητήματος αναγκαίου για την προαγωγή και ανάπτυξη του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α' Εθνικής που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου.
Εμείς θα πρσθέταμε -σύμφωνα με το πνέυμα και το γράμμα του καταστικού μας, ότι σκοπός μας είναι και πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση και βελτίωση του προϊόντος μας, η διατήρηση της αξιοπιστίας του προϊόντος μας, η ισοτιμία όλων των ομάδων- μελών εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, τα καλύτερα και ασφαλέστερα γήπεδα που θα προάγουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Δυστυχώς αντί όλων των παραπάνω,εξακολουθεί να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας το ίδιο όπως πάντα έργο - και φυσικά αναφερόμαστε στη μόνιμη και γνωστή διαμάχη μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων, με όλα τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού απλούς θεατές με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό και την απομάκρυνση του συναιτερισμού από τους σκοπούς του.

Κύριοι, η ένωσή μας αποτελείται από 16 ισότιμα μέλη και όχι από δύο βασικά και 14 αναπληρωματικά. Εάν αυτές οι δύο ομάδες επιλέγουν να βλέπουν την ένωση μας ως γήπεδό τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υπόλοιπους, τότε θα πρέπει ίσως να σκεφτούν την αποχώρησή τους για να αφήσουν τους υπόλοιπους να ασχοληθούν με τα θέματα της superleague.

Δεν κατανοούμε το σκοπό της διαμάχης μεταξύ γνωστών προέδρων μεγάλων ΠΑΕ για το ποιός θα κατακτήσει το αξίωμα του προέδρου της superlaegue, και φυσικά αρνούμεθα να μπούμε σε αυτήν την νοοτροπία και την διαδικασία. Δηλώνουμε δε ξεκάθαρα ότι με κανένα τρόπο δεν θα δεχτούμε να αγόμεθα και να φερόμεθα από "αυτο- ανακηρυσσόμενους ταγούς".

Είμαστε όλοι σύλλογοι με προσωπικότητα, υπόσταση, γνώση του ποδοσφαίρου και της ιστορίας του και ενδιαφερόμαστε όλοι για την βελτίωση του προϊόντος μας, την αξιοπιστία του, όπως και για την μεγιστοποίηση των εσόδων μας χωρίς να υποκύπτουμε σε οποιουδήποτε είδους χειραγώγηση.

Θα πρέπει λοιπόν οι "μεγάλοι" της Α' Εθνικής να σκεφτούν πως δεν θα υπάρχουν και εις το μέλλον "μεγάλοι" αν δεν υπάρχουν και οι "μικροί", οι οποιοι παρά το γεγονός ότι ματώνουν συχνά ακόμα και για να καλύψουν τα έξοδά τους, αποτελούν εντούτοις την ψυχή του ποδοσφαίρου και όχι τυχάρπαστους επαίτες που δέχονται τα ψίχουλα των άλλων.

Αξιώνουμε και δικαιούμαστε τον σεβασμό όλων των ομάδων και απαιτούμε την ισοτιμία εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Θεωρούμε πως σκοπός μας θα πρέπει αν είναι η εκλογή ενός προέδρου που θα ασχοληθεί σοβαρά και με μόνο στόχο την ανύψωση του προϊόντος μας και όχι την προώθηση προσωπικών συμφερόντων ή συμφερόντων της ομάδας του, έναν πρόεδρο που θα διεκδικήσει από την πολιτεία τους πόρους που δικαιούμαστε και θα κερδίσει, ένα πρόεδρο που θα αυξήσει τα έσοδα όλων των ομάδων και όχι μόνο των μεγάλων,που θα βοηθήσει ούτως ώστε η έξοδος στην Ευρώπη να μην αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους "μικρούς" που συχνά ζουν με το φόβο μην πέσουν κατηγορία εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην Α� εθνική.

Διεκδικούμε και δικαιούμαστε ισότιμη συμεριφορά, καλύτερα γήπεδα, και τα έσοδα που μας αναλογούν.

Κύριοι, κατόπιν όλων των παραπάνω, σας καλούμε να ψηφίσετε για πρόεδρο του συνεταιρισμού μας τον άνθρωπο που θα θέσει ως προτεραιότητά του το καλό του ποδοσφαίρου και το καλό όλων των συλλόγων και δεν θα προτάσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ή αποκλειστικά τα συμφέροντα του ίδιου ή της ομάδας του και για να θυμίσουμε την ρήση του κ. Σκόρδα, "όλοι μαζί πρέπει να εκλέξουμε πρόεδρο, όχι για να τσακώνονται τα βουβάλια και να την πληρώνουν τα βατράχια, αλλά για να γίνουν πραγματικότητα οι σκοποί του συνεταιρισμού μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: