Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Καρτιέ: "Ο Πανθρακικός δεν έχει πεθάνει"


Φάση από τον περσινό αγώνα Πανθρακικός - ΠΑΟΚ "Θέλω όμως με λίγες λέξεις να σας αναφέρω ότι ο Πανθρακικός δεν έχει πεθάνει ακόμη, είναι ζωντανός και θα συνεχίσει να αγωνίζεται". Με αυτά τα λόγια ο προπονητής της ομάδας της Κομοτηνής, Αλμπέρ Καρτιέ, έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: "Πιο σημαντικό για όλους μας είναι ο Πανθρακικός να επιζήσει. Μπορεί να είναι στην πρώτη κατηγορία, μπορεί στη δεύτερη αλλά το σημαντικότερο είναι να ζήσει. Πως και ως πότε δεν το γνωρίζω, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται, η ομάδα μας υπάρχει. Και θέλω στους αγωνιστικούς χώρους οι παίκτες μας να το δείχνουν αυτό, θα παλεύουν όλα τα παιχνίδια".

Γενικά πάντως για την κατάσταση στην ομάδα του, ο Γάλλος τεχνικός, είπε: "Χάσαμε, έχουμε πολλούς τραυματίες παίκτες αλλά σας μεταφέρω ότι μέσα στην ομάδα δεν έχουμε κακή ψυχολογία. Δουλεύουμε με πιο πολύ σεβασμό, πιο πολύ προσπάθεια σε αυτό που κάνουμε, κοιτάμε τον επόμενο αγώνα. Είναι πάνω από όλα η ομάδα της Κομοτηνής και είναι σημαντικό όπως στη ζωή μας, οι δυσκολίες να σε ρίχνουν κάτω αλλά και να σε κρατούν όρθιο, να επανέρχεσαι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, το πιστεύουμε και προετοιμαζόμαστε σαν επαγγελματίες που είμαστε για αυτό κάθε εβδομάδα".

Για τον φίλαθλο κόσμο της Κομοτηνής, σχολίασε: "Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των φιλάθλων της Κομοτηνής, τους ακούω, η ομάδα του Πανθρακικού είναι για αυτούς ίσως το δεύτερο σημαντικότερο κομμάτι της ζωής τους μετά την οικογένειά τους. Οταν πιστεύεις στην ομάδα, δεν αλλάζεις συμπεριφορά επειδή χάνεις αγώνες, επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη. Στην οικογένεια όταν περνάς μια δυσκολία τα μέλη στηρίζονται μεταξύ τους, όταν ο σύζυγος χάνεις την δουλειά του η σύζυγός του τον συμπαραστέκεται".

Και φυσικά κάλεσε τον κόσμο στο γήπεδο: "Την Κυριακή οι φίλαθλοι μας να έρθουν στο γήπεδο, μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Λεβαδειακό οι φίλαθλοί μας έκλαιγαν και μου έλεγαν με δάκρυα στα μάτια πώς χάσαμε από αυτή την ομάδα... αλλά την Κυριακή είναι ένας άλλος αγώνας. Αν αγαπάς την ομάδα, την αγαπάς για πάντα".

Για τους τραυματίες παίκτες που το ιατρικό δελτίο είναι γεμάτο, είπε: "Ο Ρόκα ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης, με πρώτο στάδιο τις προπονήσεις σε πισίνα. Ο Βρονταράς ξεκίνησε το τρέξιμο. Ο Κασάρ μπαίνει προοδευτικά στις προπονήσεις για να είναι έτοιμος τον Ιανουάριο. Ο Κλεμάν που τραυματίστηκε με Λεβαδειακό (θλάση στο δικέφαλο) θα χρειαστεί δύο εβδομάδες για να αποκατασταθεί πλήρως.

Ο Ολίσε βρίσκεται στην Γαλλία και μετέχει σε πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο Βελάσκο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του προγράμματος αποκατάστασης για να επανενταχθεί στο σύνολο. Ο Ντιαλό ακολουθεί πρόγραμμα φυσικής κατάστασης σε γυμναστήριο και ήδη του έχει τοποθετηθεί νάρθηκας στο γόνατο. Ο Πέντσας βελτιώνεται καθημερινά, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο αποκατάστασης και έχει ήδη ξεκινήσει ασκήσεις με μπάλα. Ο Αρσενίεβιτς λόγω τραυματισμού ακολουθεί και αυτός ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης".

Τέλος για τις αλλαγές που ετοιμάζει στην ομάδα, είπε: "Μέχρι να τελειώσουν τα παιχνίδια του α' γύρου δεν μπορούμε να πούμε ποιοι παίκτες θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν. Πάντως για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στα αριστερά στη θέση του Κλεμάν υπάρχουν δύο επιλογές ο Κανωτίδης ή ο νεαρός Σακελλαρίου. Στο κέντρο της άμυνας έχουμε και τις επιλογές των Μπαχαρίδη και Χαριτωνίδη, ενώ οι νεαροί Αργυρίου και Στόϊκος θα χρησιμοποιηθούν όπως και στον αγώνα με το Λεβαδειακό. Με ρωτήσατε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και σας απαντώ ότι θα δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως επίσης έχουμε υπόψη μας για την επόμενη χρονιά παίκτες της ομάδας Κ-21, που είναι μια ομάδα που διαθέτει αξιόλογες μονάδες που μπορούν να βοηθήσουν στη συνέχεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: