Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Κούπερ: "Νίκη για να είμαστε αισιόδοξοι"


Ο τεχνικός του Αρη, Εκτορ Ραούλ Κούπερ «Με τη νίκη θέλουμε να δώσουμε τροφή στην αισιοδοξία μας», είπε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ μιλώντας σχετικά με την αναμέτρηση της Λειβαδιάς. «Δουλεύουμε για τη νίκη. Πρέπει να ελέγξουμε την προσπάθεια για να φτάσουμε στη νίκη, πέρα από το αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας. Βελτιώσαμε αρκετά πράγματα. Πρώτα από όλα τη νίκη για να έρθει η ηρεμία», πρόσθεσε.

Για να πει ακόμη: -Πέρα από την εικόνα που έχουμε μέσα στο γήπεδο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Πρέπει εμείς να δουλέψουμε και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε για να νικήσουμε. Υπάρχουν λανθασμένες υποδείξεις που μπορούν να μας βλάψουν. Τις βάζουμε στο περιθώριο και προχωράμε. Η διαμαρτυρία φέρνει νευρικότητα, αποβολές. Δεν το θέλουμε αυτό. Οι διαμαρτυρίες ας μείνουν για μετά το τέλος γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν τις αποφάσεις των διαιτητών.

-Το να πείσεις τον ποδοσφαιριστή σου να πάψει να διαμαρτύρεται είναι πολύ δύσκολο όταν υπάρχουν αποφάσεις για γκολ που είναι καθαρό και ακυρώνεται� Θα πρέπει να μείνουμε ανεπηρέαστοι. Η τσαντίλα μου είναι ότι κάποια λάθη γίνονται σωρευμένα σε μια φάση. Πρέπει να έρθει νίκη για να αλλάξει η δυναμική της ομάδας.

-Ποτέ δεν μου άρεσε να κλαίγομαι, αλλά είναι σωστό όταν παρατηρούμε λάθη, πρέπει να το σημειώσουμε. Όχι δεν θα παριστάνουμε τους χαζούς και πρέπει να το επισημαίνομαι. Βλέπω πολλά που έχουν βελτιωθεί και θα συνεχίσουμε να κοιτάμε τη δική μας τη δουλειά.

- Η επιθυμία για νίκη μεταφέρετε από τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο και αυτό θέλουμε όλοι. Είμαι εκδηλωτικός και αυτό κάποιες στιγμές δεν είναι τόσο καλό.

-Εμείς που καθόμαστε στον πάγκο πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι, αλλά καμιά φορά όσο επαγγελματίας κι αν είσαι, βλέπεις ορισμένα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και παρασύρεσαι. Από τους ποδοσφαιριστές δεν περιμένω να είναι καλόγριες, αλλά όταν υπάρχει ανησυχία μπορεί να φορτωθείς με κάρτες� Μια δυνατή ομάδα σε όλους του τομείς. Αυτό θέλω να κάνω με τον ’ρη. Αλλά, από την άλλη, όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε τα όριά μας.

-Το 4-4-2 που ακολουθούμε, είναι κατανοητό από τους ποδοσφαιριστές μας. Ανάλογο από τον αντίπαλο μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα. Είναι ένα σύστημα που δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκλιματιστούν σι ποδοσφαιριστές.

-Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Αρης δεν είναι αρεστός. Μια ομάδα που δέχεται αρνητικό κλίμα και είναι στολίδι για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι καθαρό και αυτό περνώ στους παίκτες. Παίζουμε καλά και κερδίζουμε. Αν διαπιστώσω ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι καθαρό, τότε δεν υπάρχει λόγος να εργάζομαι. Θα αποχωρήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: