Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Μπερέτα: Είμαι ικανοποιημένος

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ερτφουρτ παρουσιάστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Μάριο Μπερέτα, με τον ιταλό τεχνικό του Δικέφαλου του Βορρά να τονίζει ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη από το προηγούμενο φιλικό.

"Είναι φανερό πως ήμασταν καλύτεροι από το προηγούμενο παιχνίδι. Με το πέρασμα του χρόνου βρίσκαμε καλύτερο ρυθμό και φτάσαμε στη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη", τόνισε ο ιταλός τεχνικός, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να ξαναδεί την ομάδα του στο φιλικό του Σαββάτου (17/7) απέναντι στους Κίκερς Οφενμπαχ.

Εμπλοκή με Αμπουμπακάρι
Παράλληλα, πρόβλημα δημιουργήθηκε με την μετακίνηση του Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι στον Πανσερραϊκό, καθώς η ομάδα των Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι δεν αποδέχεται τους όρους που ζητάει ο ΠΑΟΚ για το δανεισμό του γκανέζου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρος Θεωδορίδης, δεν δέχθηκε τους όρους που ζητάει ο ΠΑΟΚ με το ιδιωτικό συμφωνητικό που εστάλη την Πέμπτη (15/7) στα γραφεία της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ ζητά μονοετή δανεισμό του παίκτη (και όχι διετή, όπως αρχικά υποστηρίζουν οι άνθρωποι των Σερρών πώς είχε συμφωνηθεί), δικαίωμα να πάρουν τον Αμπουμπακάρι πίσω τον Γενάρη και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός:
"Για το ιδιωτικό συμφωνητικό που εστάλη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με το δανεισμό του ποδοσφαιριστή Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι οι όροι της συμφωνίας δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και ως εκ τούτου η μετακίνηση του δεν ολοκληρώθηκε".

Φήμες για ενδιαφέρον της Κέρκυρας
Από την ώρα που έγινε γνωστή η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία περί σφήνας της Κέρκυρας. Μάλιστα, οι ίδιες φήμες μιλούν για επαφή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με τον Νίκο Λυράκη.

Δείγμα θετικό με Οσέι

Ικανοποιητική ήταν η εικόνα του Πανιωνίου στο δεύτερο φιλικό επί ουγγρικού εδάφους. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 3-1 της Χόβεντ, με τον Οσέι να πετυχαίνει το πρώτο γκολ. Με πίεση από την αρχή του αγώνα, η ομάδα του Στόρε ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα, όταν στο 19' ο Μανιάτης βρήκε τον Μπάλαμπαν, ο Κροάτης πάσαρε στον Οσέι που «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0. Στο 55', ο Κούκετς έκλεψε την μπάλα και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Επτά λεπτά πριν το τέλος, ο Στόκιτς με απευθείας σουτ μείωσε για τους Ούγγρους, όμως το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σκούρτης στο 87' για τον Πανιώνιο.

Ο Οσέι έπαιξε και αριστερά, αλλά και σαν κεντρικός φορ, όντας αρκετά δραστήριος ενώ θετικότατη ήταν η παρουσία και του Σκούρτη που έπαιξε στο τέλος. Γενικά, πάντως, οι κυανέρυθροι έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Πανιώνιος: Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Τσότσαλιτς, Μανιάτης, Πούπο, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν, Οσέι.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μάχο (70' Παναγόπουλος), Κοντοές (80' Κούρντι), Αράπι, Σιόβας, Ομο, Αναστασόπουλος, Μανιάτης (64' Σάμαρης), Κουμορτζί (60 Κολοβός), Μπάλαμπαν (60'Σκούρτης), Κούκετς, Οσέι (73' Κοντοχρήστος).

Χόβεντ: Νέμεθ, Τάκατ (54' Τάβαρτς), Χαϊντού (54' Σάτζιο), Κουέρντα (46' Ντεμπρεσένι), Mπότις (74' Τσίκε), Ακασού (46' Μορέιρα) , Κοϊρα (54' Πράντα), Αμπάς, Τσχαμί, Χέρβες (54' Λακέλε), Ντανίνο (46'Στόκιτς), Μπόιτορ (37' Ζόναϊτς).

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει για ένα τέταρτο λόγω ξαφνικής καταιγίδας.

Η αποστολή του Πανιωνίου θα επιστρέψει το απόγευμα της Παρασκευής στην Ελλάδα, με τον Στόρε να δίνει διήμερο ρεπό το Σαββατοκύριακο.

ΜΠΕΣΑλής ο Ολυμπιακός!


Εξ ορισμού η Μπέσα δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, όμως η συγκέντρωση, η αγωνιστική του πειθαρχία και η αποτελεσματικότητα έφεραν το 5-0 και το ιδανικό ευρωπαϊκό ξεκίνημα! Δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη στο βασικό σχήμα ο Λίνεν παρουσιάζοντας την ομάδα που δοκίμαζε από τις αρχές της εβδομάδας. Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Νικοπολίδης, ο Γκαλίτσιος στα δεξιά της άμυνας, και ο Χόλεμπας στα αριστερά. Μοντέστο και Μπράβο ήταν τα δυο στόπερ. Ο Ντουντού με τον Μαρέσκα ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Ζαϊρί να βρίσκεται στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Μιραλάς στα αριστερά και τον Όσκαρ πίσω από τον Ντιόγκο. Βέβαια, κατά τη διάρκεια του ματς, ο Γερμανός έπαιρνε την αριστερή πτέρυγα και επέτρεπε στον Βέλγο να βοηθήσει από τον άξονα


Ο άξονας την διαφορά...
Το «Κεμάλ Στάφα»... έβραζε, όχι από την ατμόσφαιρα των οπαδών της Μπέσα, αλλά από τη ζέστη και την υγρασία! Οι παίκτες του Λίνεν έπρεπε σε πρώτη φάση να υπερκεράσουν το εμπόδιο των συνθηκών που βρήκαν και... λιγότερο των αντιπάλων τους. Οι Αλβανοί εκμεταλλεύτηκαν στα πρώτα λεπτά την «παγωμάρα» του Ολυμπιακού, προσπάθησαν να τρέξουν το ματς, ωστόσο η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και μετά το δεκάλεπτο αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο, γύριζαν τη μπάλα και μπορεί να μην έβρισκαν διαδρόμους για την εστία του , ωστόσο περίμεναν πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο Χόλεμπας και ο Γκαλίτσιος βοηθούσαν από τις πτέρυγες, όμως ο Ντουντού ήταν... όλα τα λεφτά, και από κοντά ο Μαρέσκα με τον Μιραράλας που βοηθούσαν πολύ στον άξονα. Έτσι στο 19' οι παίκτες του Λίνεν σε μια εξαιρετική συνεργασία, έκρυψαν τη μπάλα και... ανάγκασαν τους Αλβανούς να χειροκροτήσουν παρά το γεγονός πως είδαν την ομάδα τους να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ο Μιραλάς έσπασε στον Ζαϊρί, αυτός βρήκε έξυπνα τον Μαρέσκα, ο Ιταλός με κεφαλιά βρήκε τον Όσκαρ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-0 και έδιωξε το όποιο άγχος από τα πόδια των Πειραιωτών.

Εξαιρετικός ο Ντουντού!
Ο Ολυμπιακός φαινόταν ανέτοιμος, η Μπέσα απλά δεν μπορούσε και οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να φανούν ακόμα πιο απειλητικοί. Σε αυτό το κακό θέαμα, ο Ντουντού ήταν ο παίκτης έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα στους φίλους της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού, από τα πόδια του περνούσαν οι μπαλιές για την επίθεση και μαζί με τον Μαρέσκα κράταγε την ομάδα του ψηλά και τους Αλβανούς μακριά από την εστία του Νικοπολίδη. Στο 31' ο Ντουντού θα βάλει τη σφραγίδα του στο δεύτερο γκολ, αφού θα βρει με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Όσκαρ και ο Ισπανός με άψογο πλασέ θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας και τα δικά του. Μπορεί οι Πειραιώτες να μην ήταν στο ιδανικό επίπεδο, ωστόσο η συγκέντρωση και η πειθαρχία τους έδωσαν την ευκαιρία να επιβάλλουν τον ρυθιμό τους και να κάνουν ό,τι θέλουν τη Μπέσα

Σφραγίδα και Ντιο...γκολ!

Δοκίμασε ένα, δυο σουτ, όμως το τρίτο ήταν και το φαρμακερό, και στο 47' ο Ντουντού έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος αφού πήρε τη μπάλα από τον Μιραλάς, απέφυγε τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς και με ένα γκολ! Οι «ερυθρόλευκοι» έβαζαν τη μπάλα κάτω, έκαναν ό,τι ήθελαν στο κέντρο και τα άκρα με συνέπεια το τέταρτο γκολ να μην αργήσει πολύ. Στο 70' ήταν η σειρά του Γκαλίτσιου να εντυπωσιάσει από τα άκρα και με ωραία ατομική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντιόγκο, ο οποίος με τη βοήθεια της άμυνας και του ώμου του ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, οι φίλοι της Μπέσα μετά τα βεγγαλικά που πέταξαν αποφάσισαν να αποχωρήσουν και ο Μήτρογλου ήταν από τους λίγους που πάλευαν. Έτσι, στο 83' πίεσε την άμυνα της Μπέσα, ακόμα ένα λάθος και ο ορεξάτος Ντιόγκο με ξερό σουτ διαμόρφωσε το 5-0.


Man of the match:
Ο Ντουντού Σεαρένσε ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και μετά από μια κακή σεζόν απέδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος έκοβε και έραβε στον άξονα, οι μπάλες περνούσαν διαρκώς από τα πόδια του, μοίραζε και έβγαζε την ομάδα του γρήγορα στην επίθεση. Μια ασίστ και ένα γκολ ήταν το καλύτερο επίσημο ξεκίνημα για μια δύσκολη χρονιά.

Αδύναμος κρίκος: Η Μπέσα. Όλοι μιλούσαν για μια ομάδα ικανή να κάνει τη ζημιά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αλβανοί ήταν... αρκετά σκαλιά πιο κάτω από τους Πειραιώτες, δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να φανούν απειλητικοί και μπροστά σε έναν ανέτοιμο, αλλά σοβαρό Ολυμπιακό παρέδωσαν εύκολα τα «όπλα».

Στο ύψος του: Ο Όσκαρ ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Ολυμπιακού και τα δυο τέρματά του έβαλαν τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Μπορεί ο Ιμπαγάσα να αποκτήθηκε για τη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο και ο Ισπανός έδειξε πως θα παλέψει αρκετά. Σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Μιραλάς, Μαρέσκα, ενώ καλές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του και ο Χόλεμπας

Η γκάφα: «Γκάφα» ήταν όλη η αμυντική γραμμή της Μπέσα, που σε όποιες απειλητικές επιθέσεις του Ολυμπιακού «κολλούσε». Στο τέταρτο γκολ τα... είχε παρατήσει και ο Ντιόγκο πέτυχε ακάλυπτος ένα άνετο γκολ. Βέβαια, δεν βοήθησε και ο γκολκίπερ, Σέχι, ο οποίος έχει ευθύνη στο τρίτο τέρμα.

Το στραγάλι:Έ να από τα πιο ήρεμα βράδια του πέρασε ο Νταβίντ Φερνάντες, ο οποίος και δεν δυσκολεύθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Ισπανός δεν είχε φάσεις που να τον ανησυχήσουν και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως δεν χρειάστηκε να μοιράσει κάρτες.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο αντίπαλος ήταν αρκετά σκαλιά πιο κάτω από τον Ολυμπιακός, όμως το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανέτοιμοι προβλημάτιζε τον Λίνεν. Όλα αυτά μέχρι το 19' αφού με το πρώτο γκολ των Πειραιωτών οι Άλβανοι κατέρρευσαν και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις. Πειθαρχημένος, συγκεντρωμένος, με ουσία και... Ντουντού στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός «τσέκαρε» ήδη εισιτήριο για την επόμενη φάση, και ο επαναληπτικός στο «Καραϊσκάκη» θα είναι ένα δυνατό φιλικό. Ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική δουλειά στον άξονα, είχε μεγάλη βοήθεια από Όσκαρ, Μαρέσκα, Μιραλάς, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Χόλεμπας, που έδειξε πως μπορεί να προσφέρει λύσεις και ανάσες από το αριστερό άκρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό σημείο και οι προσθήκες των Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, αλλά και των άλλων παικτών θα τον κάνουν ακόμα πιο δυνατό.

Ήττα "μαχαιριά" για την Ανόρθωση


Δύσκολη έγινε η υπόθεση-πρόκριση για την Ανόρθωση στον Γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το σύνολο του Γκιγέρμο Όγιος ηττήθηκε 2-0 στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" από τη Σίμπενικ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Β' προκριματικό της διοργάνωσης, και πλέον καλείται να ανατρέψει αυτό το αποτέλεσμα στην Κροατία την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Τα τέρματα των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Μπλούντεκ (10') και Μπάτσελιτς-Γκρίγκιτς (60' πέναλτι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανόρθωση είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει στον αγώνα, ωστόσο ο Καφού σημάδεψε με σουτ στο 35' και κεφαλιά στο 78', τα δοκάρια της εστίας του Μπλάζεβιτς.

"Χάλασε" του Αμπουμπακάρι


Ο Αμπουμπακάρι δεν θα πάει στις Σέρρες. Ο Γκανέζος δεν θα μετοκομίσει για τα επόμενα δύο χρόνια στον Πανσεραϊκό αφού η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες καταστρατηγήθηκε. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς από τα πρώτα στοιχεία, όπως προκύπτουν τη στιγμή που οι δύο πλευρές αντάλλαξαν το συμφωνητικό που στέλνει δανεικό του "Αμπου" στις Σέρρες.

Οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει στον δανεισμό του ποδοσφαιριστή για δύο χρόνια, ωστόσο η πλευρά του ΠΑΟΚ έστειλε το συμφωνητικό στους Σερραίους, το οποίο ανέφερε ότι ο δανεισμός θα είναι για ένα χρόνο, με τον Δικέφαλο να έχει το δικαίωμα να τον πάρει πίσω τον Ιανουάριο, εφόσον του χρειαστεί και τον Πανσερραϊκό να καλύπτει εξολοκλήρου το συμβόλαιό του (αρχικά συμφωνήθηκε να δώσει ο ΠΑΟΚ ένα μικρό μέρος). Ο Γκανέζος χαφ λοιπόν, παραμένει στον ΠΑΟΚ μέχρι νεοτέρας...

Σκόκο: «Σκέφτομαι μόνο ΑΕΚ»

Όσες παραλλαγές υπάρχουν στην ερώτηση ʽαν ο Νάτσο Σκόκο παραμένει στην ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόνʼ εξαντλήθηκαν από τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αργεντινός από το Ζέεφελντ.

Ο 25χρονος μέσος δεν άφησε κανένα υπονοούμενο για συνέχεια εκτός Ένωσης και δηλώνει απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Δικέφαλο, ελπίζοντας τα αποτελέσματα από το στοίχημα της ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει σε κάθε διοργάνωση να βγουν αυτήν τη χρονιά θετικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σκόκο:

Φέτος είναι αλήθεια ότι σε βλέπουμε λίγο πιο χαρούμενο, πιο ευτυχισμένο. Δείχνεις να νιώθεις καλύτερα στην ομάδα. Πιστεύεις ότι έστω κι αν είναι η τελευταία σου χρονιά στην ΑΕΚ, αισθάνεσαι έτοιμος να βοηθήσεις όσο μπορείς;

«Νομίζω ότι ακριβώς την ίδια περίοδο πέρυσι ήμουν πάλι χαρούμενος, είχα την ίδια διάθεση εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Πέρυσι, όμως, αποκλειστήκαμε πολύ νωρίς από τις διοργανώσεις και αυτό νομίζω είναι λογικό να επηρεάζει την ψυχολογία ενός παίκτη, να στενοχωριέται. Και πέρυσι, όμως, την ίδια περίοδο ήμουν όπως φέτος».

Αυτή θα είναι η τελευταία σου χρονιά στην ΑΕΚ;

«Όπως σας είπα και μετά το φιλικό, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι το πώς μπορώ να κάνω μια καλή σεζόν ώστε σε προσωπικό επίπεδο να βελτιωθώ και παράλληλα να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Είμαι στην ΑΕΚ και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ».

Μήπως η καλή διάθεση σου, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια πρόταση για να φύγεις; Γιατί οι μάνατζερ σου έδειχναν το προηγούμενο διάστημα να πιέζουν για να φύγεις;

«Δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ. Δεν κάθομαι εδώ να κάνω προετοιμασία με την ΑΕΚ για να περιμένω μια πρόταση. Είμαι στην ομάδα και πέρσι ήταν λογικό να επηρεαστούμε όταν στα μισά της περιόδου είμαστε εκτός στόχων. Στην αρχή κάθε προετοιμασίας η διάθεση του κάθε παίκτη αλλάζει, είμαι εδώ και είμαι προσηλωμένος στην ΑΕΚ».

Έχεις δει κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι η νέα σεζόν θα είναι διαφορετική και αν ναι, ποια είναι αυτά;

«Νομίζω ότι πέρυσι την ίδια περίοδο όλοι οι παίκτες είχαμε την ίδια διάθεση. Αυτό που ελπίζω να μην συμβεί φέτος, είναι να έχουμε ξεκίνημα όπως πέρυσι. Ελπίζω να είναι καλύτερο φέτος. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα στα εκτός έδρας ματς. Εντός ήμασταν δυνατοί και πρέπει να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί για να είμαστε μέσα στους στόχους μας».

Είχες αναφερθεί πέρυσι σε προβλήματα τακτικής φύσεως. Θεωρείς ότι φέτος με τη δουλειά που γίνεται ως τώρα η ομάδα θα είναι βελτιωμένη; Και τι έχεις να πεις σε αυτούς που έλεγαν πέρυσι ότι επιλέγεις παιχνίδια για να παίξεις καλά;

«Νομίζω σε ό,τι αφορά την τακτική είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητήσουμε. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε κάνει αυτοκριτική, σκέφτηκε ο καθένας τι έκανε καλά και τι όχι πέρυσι και θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, εγώ πραγματικά δεν αντιλήφθηκα τι έλεγαν πέρυσι γιατί δεν μπορώ να διαβάσω εφημερίδες και δεν ξέρω τι γραφόταν. Δυστυχώς πιστεύει πολύ ο κόσμος στις εφημερίδες αλλά όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να είσαι προσηλωμένος στη δουλειά σου».

Σου έχει γίνει πρόταση ανανέωσης από την ΑΕΚ;

«Νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το συζητήσουμε αυτό και δεύτερον εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος για να το συζητήσει αυτό. Είναι οι μάνατζερ μου. Εγώ πρέπει να είμαι προσηλωμένος στην προετοιμασία».

Αν σου γινόταν πρόταση από Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό θα πήγαινες;

«Θέλω να επαναλάβω ότι πέρυσι μου δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα από πράγματα που ποτέ δεν είπα. Δε θέλω να μιλήσω για το αν θα γίνει ή όχι κάποια πρόταση. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος για να βοηθήσω την ομάδα, αυτό με ενδιαφέρει. Ο κόσμος διάβαζε πράγματα που δεν είναι αληθινά και θύμωνε μαζί μου».

Όλα αυτά που γράφονταν έβγαιναν από τους ατζέντηδες σου. Δεν συμπίπτουν οι απόψεις σας;

«Μπορείτε να μιλήσετε με τους ατζέντηδες».

Οι σχέσεις σου με τον Μπάγεβιτς;

«Είναι μια σχέση μεταξύ προπονητή και παίκτη. Σχέση αλληλοσεβασμού. Δουλεύουμε μαζί στις προπονήσεις και θέλουμε το καλό της ΑΕΚ».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Φιλική νίκη του Ηρακλή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d6dfe35111dd384af47321ac28f0bf4a_L.jpg?1279206671?1279206671?1279206671Έχοντας πιο καλή εικόνα στο Β' μέρος ο Ηρακλής πέτυχε σήμερα φιλική νίκη σε βάρος της Νέας Καλλικράτειας . Ο αγώνας έγινε στην Πορταριά.Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και είχε στη σύνθεσή του τους βασικούς παίκτες του, παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο ο Ηρακλής σε σημερινό φιλικό παιχνίδι. Τελικώς νίκησε στην Πορταριά την Νέας Καλλικράτειας με 5-1. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Κατσαμπής, Βέλλιος, Κατσικάς, Ηλιάδης, χρησιμοποιήθηκε, όμως, ο Μίρκο Ιβανόφσκι, από την ΠΓΔΜ, αν και γνωστοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται ο ποδοσφαιριστής να συνεχίσει να δοκιμάζεται στην προετοιμασία.

Την εστία της Καλλικράτειας υπερασπίστηκαν τερματοφύλακες του Ηρακλή, στο πρώτο ημίχρονο ο Γκουτζελάς και στο δεύτερο ο Μέλκας. Το συγκρότημα από τη Χαλκιδική προηγήθηκε στο σκορ στο 17' και στο 33' ο Ιβανόφσκι ισοφάρισε για τον γηραιό. Με δύο γκολ του Ιάκομπ (58', 68') και δύο του Μάρα (59', 88'), διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τους, Μέλκα, Στάμου, Σαρακατσάνο, Κρέιτσι, Πιτσόκο, Παπαστεριανό, Ματσούκα, Βουτσιά, Στόικο, Μήτσικα, Ιβανόφσκι. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι, Μπαντής, Παπαστεργιανός, Σαρακατσάνος, Κρέιτσι, Γκαρσία, Ραντούικο, Καρλίνιος, Αλετσένβου, Μάρα, Σοτ, Ιάκομπ.

Μέτριος ο ΠΑΟΚ, 1-0 την Έρφουρτ

Μέτριος ο ΠΑΟΚ, 1-0 την Έρφουρτ

«Σφιγμένος» παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ και στο σημερινό φιλικό παιχνίδι του επί Γερμανικού εδάφους με αντίπαλο την Ρος Βάις Έρφουρτ. Ο δικέφαλος μπορεί να κέρδισε 1-0 με το γκολ του Φιλομένο, όμως δεν έπιασε τόσο καλή απόδοση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πίεσε στο τελευταίο εικοσάλεπτο που κατάφερε να σκοράρει. Αξιοσημείωτη η παρουσία του Μπουσαίντι αλλά και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη που φόρεσε μάλιστα την φανέλα με το Νο.2! Ο Μάριο Μπερέτα χρησιμοποίησε δεξιά τον Σαλπιγγίδη και αριστερά τον Βιεϊρίνια, ενώ είχε ως επιθετικό δίδυμο τον Μουσλίμοβιτς με τον Φιλομένο.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ : Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζάς (55΄ Ζουέλα), Σαβίνι (64΄ Σνάουτσνερ), Βιτόλο, Σορλάν, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (64΄ Αθανασιάδης), Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς.

ΕΡΦΟΥΡΤ: Όρλισχάουζεν, Ζεντί, Μπέλστερ, Μαλούρα (59΄ Στέντζελ), Πολ, Βάινλιχ, Ράιχβαϊν (59΄ Ζέμερ), Μέκελ, Πφίνγκστεν, Χίλεμπραντ, Ελ χαντζ αλι (59΄ Ντρέξλερ)

ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 3΄ το σουτ του Χίλεμπραντ θα εξουδετερώσει ο Χαλκιάς.
Στο 20΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά που απέκρουσε ο Χαλκιάς, ο Πφίνγκστεν εξ΄ επαφής έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Στο 57΄ ατομική ενέργεια του Σαλπιγγίδη που ξεπέρασε δύο αντιπάλους, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
Στο 78΄ μετά από παράλληλη σέντρα του Βιεϊρίνια, ο Φιλομένο στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε κοντρόλ και σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 80΄ εκτέλεση φάουλ του Μουσλίμοβιτς, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Γερμανικής ομάδας.

"Σφράγισε" την πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ


Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζουν το γκολ του Χαραλαμπίδη Με το... ενάμιση πόδι στον Γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε 3-0 στη Λιθουανία την Τάουρας, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Β' προκριματικό της διοργάνωσης, και καλείται να υπερασπιστεί αυτό το προβάδισμα στον αγώνα ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να πάρει το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση.

Τα τέρματα για την κυπριακή ομάδα σημείωσαν οι Χαραλαμπίδης (50'), Έλιο Πίντο (80') και Μαντούκα (83'), ενώ ο Πάολο Ζόρζε λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για λογαριασμό της Τάουρας με αυτογκόλ στο 57', όταν, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στο δοκάρι της εστίας του Χιώτη.

Με Μαραντόνα στη Βραζιλία η Αργεντινή


Ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα... Μπορεί ο Ντιέγκο Μαραντόνα να μην κατάφερε να οδηγήσει την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και ο άνεμος αισιοδοξίας που πνέει στην ομάδα, ανάγκασε την ομοσπονδία της χώρας να πάρει την απόφαση να ανανεώσει το συμβόλαιο του "Ντιεγκίτο".

Οπως αναφέρει ο Τύπος της Αργεντινής, ο Μαραντόνα στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα τον διατηρήσει στον πάγκο της "αλμπισελέστε" μέχρι το τέλος του επόμενου Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το 2014 στη Βραζιλία.

Αποχώρησε προληπτικά ο Πάμπλο Γκαρσία

Αποχώρησε προληπτικά ο Πάμπλο Γκαρσία

Ένας πόνος που ένιωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στο πέλμα, ήταν ικανός για να αφήσει εκτός συνέχειας της προπόνησης τον Ουρουγουανό που όπως ήταν λογικό προφυλάχθηκε από τον Μάριο Μπερέτα. Ο Γκαρσία δεν θα συμμετέχει ούτε στο σημερινό φιλικό με την Έρφουρτ, ενώ εκτός προπόνησης έμειναν οι Ίβιτς, Λίνο και Κριστιάνο.

Ανακοίνωσε και τυπικά Παπαζαχαρία ο Άρης

Ανακοίνωσε και τυπικά Παπαζαχαρία ο Άρης

Ποδοσφαιριστής του Άρη και επίσημα είναι πλέον από σήμερα ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας. Ο έλληνας αμυντικός ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ. Πιο αναλυτικά: «Η ΠΑΕ ‘Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Γρηγόρη Παπαζαχαρία για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο διεθνής αμυντικός έχει γεννηθεί στις 20/03/1985, έχει ύψος 1.86 και είναι 75 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την δεύτερη ομάδα του Ηρακλή, όπου αγωνίστηκε και τα τελευταία 9 χρόνια. Μετά τα τρία πρώτα χρόνια, όπου είχε 3 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και αποτελούσε βασικό στέλεχος της δεύτερης, «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα. Έτσι από το 2004 μέχρι την χρονιά που ολοκληρώθηκε κατέγραψε 113 συμμετοχές και 3 γκολ. Συνολικά έχει 116 συμμετοχές και 3 γκολ στην μεγάλη κατηγορία. Είναι διεθνής με την U21, έχοντας καταγράψει 9 συμμετοχές. Θα αγωνίζεται στην ομάδα με το νούμερο 21.

Πλήρες όνομα: Γρηγόρης Παπαζαχαρίας
Αρ. φανέλας: 21
Ημ. Γέννησης: 20-3-1985
Ύψος: 1.86
Βάρος: 75 κ.
Θέση: Αμυντικός
Χώρα: Ελλάδα

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του «Γηραιού» αμέσως μετά τις υπογραφές των συμβολαίων μίλησε στο επίσημο site της ομάδας (www.aris.fc)

«Είναι μία μεταγραφή που την ήθελα εδώ και καιρό. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης. Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και είμαι αποφασισμένος να το κάνω. Ήδη τις μέρες της προετοιμασίας που είμαι με την ομάδα, αντιλαμβάνομαι τις απαιτήσεις. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να εκπληρώσουμε με τον Άρη τους στόχους για τη νέα χρονιά δίνοντας χαρά στον κόσμο μας».

Στα νέα της ομάδας από την Ελβετία, το πρώτο μέρος του πρωινού προγράμματος, ακολούθησαν οι Πρίττας, Τσεσνάουσκις και Ναφτί. Οι τρεις ποδοσφαιριστές του Άρη, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ανεβάζουν σιγά σιγά ρυθμούς και σύντομα θα προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα. Πάντως δεν συμμετείχαν στις ασκήσεις με μπάλα.

Ο Σάκης Πρίττας αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και θα τεθεί στη διάθεση του Κούπερ με την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Τσεσνάουσκις έχει πρόβλημα στο δικέφαλο.

«Σειρά της Ρόμα για τρεμπλ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e7e9fa6a8215dbdb2740d9fd14bc13e8_L.jpg?943912800?943912800?943912800Πιο ψηλά δεν θα μπορούσε να βάλει τον πήχη. Ο τεχνικός της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι, τόνισε ότι μετά την Ιντερ, είναι η σειρά των Τζαλορόσι να κατακτήσουν το τρεμπλ. Τουλάχιστον υπεραισιόδοξο θα μπορούσε να πει κάποιος τον Κλαούντιο Ρανιέρι βάσει των δηλώσεών του για την Ρόμα της ερχόμενης σεζόν. «Εχουμε τρεις διοργανώσεις να παίξουμε, όπως και το ιταλικό supercup και πρέπει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε» είπε αρχικά ο Ρωμαίος προπονητής στην La Repubblica. «Δεν είμαι σύθνηθισμένος να βάζω όρια, ούτε να έχω ψευδαισθήσεις, όμως στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό σε όλα. Θέλουμε να χαρίσουμε στους οπαδούς μας έντονες συγκινήσεις και θα παλέψουμε για να το πετύχουμε» πρόσθεσε.

Πάντως ο Ρανιέρι πιθανότατα θα είναι αναγκασμένος να παλέψει για διακρίσεις με ασθενέστερη ομάδα από πέρυσι, καθώς δύσκολα θα καταφέρει να αποκτήσει τον Μπουρντίσο. «Η Ιντερ ζητάει πολλά. Ο Μπουρντίσο είναι σημαντικός παίκτης, όμως δεν πρόκειται να ζητήσω από τη διοίκηση να κάνει θυσίες, εκτός αν χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους» τοποθετήθηκε ο 58χρονος τεχνικός.

Αλλαγές στην ΚΕΔ και στον κανονισμό αποφάσισε η ΕΠΟ


Ο Μπριάκος παραλαμβάνει το σήμα της ΦΙΦΑ Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισε να επιφέρει αλλαγές στην ΚΕΔ, από την οποία έφυγαν οι Παπαδάκος, Φινοκαλιώτης και αντικαταστάθηκαν από τους Γιαννόπουλο, Μπριάκο. Παράλληλα άλλαξε ο κανονισμός που αφορά τους οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις: "Να αντικατασταθούν από τους κ. Γιαννόπουλο, Μπριάκο οι κ. Παπαδάκος, Φινοκαλιώτης, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ο κ. Γιαννόπουλος αναλαμβάνει στην ΚΕΔ την ευθύνη της Β’ και Γ’ Εθνικής και ο κ. Μπριάκος της Δ’ Εθνικής.

Επίσης, από το ΔΣ της ΕΠΟ ψηφίστηκαν τροποποιήσεις σε άρθρα του Κανονισμού Διαιτησίας και του Πειθαρχικού Κώδικα. Αναλυτικά οι τροποποιήσεις (υπογραμμισμένες):

Αρθρο 36 Κανονισμού Διαιτησίας

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας έχει ισχυρό ενεργό ρόλο στους ορισμούς και την αξιολόγηση των διαιτητών και παρατηρητών, αποτελεί δε τον κυριότερο σύμβουλο της Κ.Ε.Δ. με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
- Τον εφοδιασμό της Κ.Ε.Δ. για κάθε αγωνιστική ημέρα με τις βαθμολογίες και τις παρατηρήσεις για την απόδοση των διαιτητών και βοηθών.
- Την οργάνωση και διεξαγωγή των εθνικών σχολών παραγωγής διαιτητών.
- Την οργάνωση και διεξαγωγή των ετήσιων και περιοδικών σεμιναρίων διαιτητών και παρατηρητών.
- Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεξαγωγή των προβλεπόμενων εξετάσεων για διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτητών.
- Την αξιολόγηση και την απόδοση του έργου των εκπαιδευτών σε τριμηνιαία βάση.
- Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό του έργου των μεντόρων-παρατηρητών.

Αρθρο 14, παρ. 6 Πειθαρχικού Κώδικα

Δεν υπάρχει ευθύνη ομάδας για απρεπή συμπεριφορά θεατών σε αγώνα εφόσον η ομάδα αυτή δεν έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της ή απρεπής συμπεριφορά φιλάθλων οι οποίοι στρέφονται αποκλειστικά και μόνο κατά της ομάδας τους. Εφόσον η ομάδα έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της η ευθύνη της περιορίζεται στο τμήμα του γηπέδου (εξέδρες) που αντιστοιχούν τα εισιτήρια αυτά.
Σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της, αλλά, παρά ταύτα, προσέλθει ικανός αριθμός φιλάθλων αυτής στο γήπεδο και, κατόπιν εντολής της αστυνομικής δύναμης, οι εν λόγω φίλαθλοι εισέλθουν σε διακριτό τμήμα του γηπέδου, τότε ο Παρατηρητής του Αγώνα θα μνημονεύει ρητά το περιστατικό αυτό στην έκθεσή του και, υπό αυτή την απαράβατη προϋπόθεση, η φιλοξενούμενη ομάδα θα φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απρεπή συμπεριφορά των εν λόγω φιλάθλων".

Θετική παρουσαία του Σόφο


Ο Σχορτσιανίτης σε μία προσπάθειά του στο προπονητικό κέντρο των  Κλίπερς Τους πρώτους του πόντους πέτυχε ο σάμερ λιγκ ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος είχε θετική παρουσία στο δεύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα των Κλίπερς. Ο Ελληνας σέντερ είχε πέντε πόντους, άλλα τόσα ριμπάουντ, ενώ έκοψε και δύο φορές τους αντιπάλους του. Όλα αυτά σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Ο "Σόφο" έδειξε και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις βολές, καθώς το ποσοστό του από τη γραμμή της φιλανθρωπίας ήταν και πάλι φτωχό (3/7 βολές).

Ο Ελληνας σέντερ ήταν αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αλλά και πάλι αυτό δεν έφτανε για τους Κλίπερς που γνώρισαν τη συντριβή από τους Μπουλς με 79-50

Η Σάρα, χωρίς τη ...Μάρα!

http://www.sportdog.gr/UserFiles/Image/Miltos/0710/sara4.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_7281.jpgΗ εντυπωσιακή ΣάραΤομάσι, σύντροφος του 25χρονου Ελβετού μεσοεπιθετικού της Γουέστ Χαμ Βαλόν Μπεχράμι και παλιά σχέση του 37χρονου φορ της Μίλαν, Πίπο Ιντζάγκι , είναι 29 ετών, γεννημένη στις 9 Ιουνίου του 1981 στην Ούμπρια της Ιταλίας. Ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ το 1998, με αφετηρία τη συμμετοχή της στα καλλιστεία για τη "Μις Ιταλία", στα οποία βρέθηκε στη 2η θέση. Τα πρώτα της βήματα στην πασαρέλα τα έκανε παράλληλα με τις σπουδές της, καθώς έχει πάρει πτυχίο στα οικονομικά.

Μετά το τέλος των σπουδών της, άρχισε να εμφανίζεται - κυρίως ως guest - σε σειρές της ιταλικής τηλεόρασης, ενώ το 2008 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία "Ultimi della classe", στην οποία υποδυόταν μια καθηγήτρια που έκανε γυμνή φωτογράφηση για ημερολόγιο περιοδικού.
Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα ρόλο που είχε ...βιώσει, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα, το 2007, είχε ...κόψει την ανάσα ολόκληρης της Ιταλίας με την ιστορική, εκρηκτική γυμνή φωτογράφησή της για το περιοδικό "Max". Η ίδια ισχυρίζεται πως τη συγκεκριμένη απόφαση για τη γυμνή φωτογράφηση, την πήρε με "κρύα καρδιά", ωστόσο είχε ...επιχειρήματα: "Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Είμαι ένα προϊόν που πουλάει στην αγορά της showbiz"!Η σχέση της με τον Μπεχράμι έχει περάσει από ...40 κύματα, επειδή ο αγαπημένος της αγωνίζεται στη Γουέστ Χαμ, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να ξοδεύει πολύ από το χρόνο της στα αεροπλάνα, μεταξύ Μιλάνου και Λονδίνου. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα στον ορίζοντα φαίνεται ...μια κάποια λύση: η μεταγραφή. Η Ρόμα φέρεται να κινείται για την απόκτηση του Κοσοβάρου - με ελβετική υπηκοότητα - συντρόφου της και η όμορφη Σάρα ελπίζει να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στη Ρώμη, ώστε να μικρύνει και η απόσταση στη σχέση τους!

Πολίτης Σίλβα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1bb1cd2eac086b1e0e6d82bf741c597f_L.jpg?943912800?943912800?943912800Επίσημα παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Νταβίδ Σίλβα, ο οποίος πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών. Ο αριστεροπόδαρος άσος, αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ισπανίας στην κατάκτηση του Euro 2008 αλλά και του mundial του 2010 και πλέον ελπίζει σε νέα τρόπαια με την Μάντσεστερ Σίτι, μετά την μεταγραφή από την Βαλένθια αντί περίπου 29 εκατ. ευρώ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με ό,τι καταφέραμε αυτό το καλοκαίρι, είναι η καλύτερη στιγμή που κάθε παίκτης μπορεί να ζήσει» ήταν τα λόγια του Σίλβα για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου στο επίσημο site των Πολιτών.

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω την σεζόν με τους νέους μου συμπαίκτες. Είμαι ενθουσιασμένος με την νέα μου ομάδα» τόνισε ο 24χρονος μεσοεπιθετικός και συνέχισε: «Θα είμαι ευτυχισμένος αν στο τέλος της σεζόν είμαστε στο Champions League ή αν κατακτήσουμε έναν τίτλο».

«Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο Γκάρι Κουκ μου είπαν ότι χτίζουμε μία μεγάλη ομάδα με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και αναμένεται να παλέψουμε για να φτάσουμε σε διακρίσεις. Πρώτος μου στόχος είναι να μπω στην ομάδα και να τα δώσω όλα για το πρωτάθλημα και τις υπόλοιπες διοργανώσεις» κατέληξε ο Σίλβα.

Με πινελιές... από το 1970

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/298bfbff3ac22f4d6af1008f85c82229_L.jpg?1279178690?1279178690?1279178690Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε σήμερα η νέα φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την νέα περίοδο. Τέσσερις παίκτες των «μπέμπηδων» έδωσαν το παρών στην παρουσίαση. Η νέα φανέλα των πρώην πρωταθλητών Αγγλίας έχει όπως παρατηρείτε αρκετές καινοτομίες σε σχέση με τις φανέλες των προηγουμένων σεζόν. Συγκεκριμένα το κόκκινο-σήμα κατατεθέν σχήμα διατηρείται κανονικά ενώ ξεχωρίζει και το λογότυπο του νέου χορηγού της ομάδας η εταιρία «ΑΟΝ» αλλά και ο άσπρος γιακάς. Η συγκεκριμένη εμφάνιση θυμίζει αρκετά... δεκαετία '70.

Στην επίσημη παρουσίαση το παρών έδωσαν οι: Γκιγκς, Ομπερτάν, Μπράουν, Ο' Σέι και Μπερμπάτοφ.

* Η φωτογραφία είναι από το επίσημο σάιτ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πήρε Νιγηριανό διεθνή η Skoda Ξάνθη


Ο Αντεφέμι Ολουμπάγιο Μία ακόμα μεταγραφή της ανακοίνωσε την Πέμπτη η Skoda Ξάνθη. Συγκεκριμένα η διοίκηση της ομάδας της Θράκης, γνωστοποίησε την απόκτηση του Αντεφέμι Ολουμπάγιο ο οποίος αγωνίζονταν στην Γαλλία και την Μπουλόν, από την οποία έμεινε ελεύθερος μόλις τελείωσε το γαλλικό πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της ακριτικής ομάδας, αναφέρει: "H ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή ADEFEMI OLUBAYO, o οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα ΒOULOGNE FC της Γαλλίας".

Ο Ολουμπάγιο έχει γεννηθεί στις 13 Αυγούστου 1985, αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και έχει ύψος 1.81 μ. Στην πατρίδα του έπαιξε στις Μπεντέλ και Ντέλτα, πριν μετακινηθεί στο Ισραήλ. Εκεί αγωνίστηκε στις Χάποελ Ιερουσαλίμ, Χάποελ Τελ Αβιβ, Χάποελ Ραμάτ Γκαν και Χάποελ Μπνέι Λοντ. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Ρουμανία και την Ραπίντ Βουκουρεστίου, στην συνέχεια πήγε στην Αλτάχ και πέρσι αγωνίστηκε στην Μπουλόν. Είναι διεθνής με την Νιγηρία, τόσο με τις μικρές εθνικές της ομάδας, όσο και με την ανδρών, με την οποία έχει παίξει σε 3 παιχνίδια.

Κανακούδης: «Ήρθα στην ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας»

Κανακούδης: «Ήρθα στην ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας»

Παίκτης του Ηρακλή είναι και επίσημα ο Πέτρος Κανακούδης. Ο έλληνας αμυντικός που αγωνίστηκε σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ όπου και υπέγραψε το συμβόλαιο του για έναν χρόνο με προοπτική ανανέωσης για έναν χρόνο ακόμη. Ο Κανακούδης θεωρείται αξιόπιστη λύση στην αριστερή πτέρυγα των «κυανόλευκων».

Λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Κανακούδης μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» τονίζοντας: «Είχα και άλλες προτάσεις αυτό το καλοκαίρι όμως ο τρόπος προσέγγισης των ανθρώπων του Ηρακλή με άγγιξε. Εξάλλου οι φιλοδοξίες που έχω σαν αθλητής, έριξε το κασέ μου, γιατί ήθελα να έχω καλύτερη προοπτική στην καριέρα μου. Μέσα από τον Ηρακλή πιστεύω ότι μπορώ να βοηθηθώ και να κάνω το καλύτερο στην καριέρα μου. Εύχομαι να είμαι υγιής μόνο. Νιώθω ότι έχω πολλές παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα και το επίπεδο της Σούπερ Λίγκα και πιστεύω ότι είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα».

Για τον Ηρακλή της επόμενης χρονιάς δήλωσε: «Έρχομαι στην ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας. Ξέρω ότι ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές και μετά από όλο αυτό που είχε γίνει το καλοκαίρι, πιστεύω ότι η συσπείρωση είναι πολύ μεγάλη και πολύ δυνατή. Εύχομαι να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του κόσμου. Γνωρίζω ήδη πολλούς παίκτες και δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής».

Εργοτέλης- "Έκλεισε" Αλεξόπουλο

http://www.sport24.gr/ast/cov/al/alexopoulos_2008_11_15_21_11_37_b.jpgΠαίκτης του Εργοτέλη θα πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Λίγες ώρες μετά την λύση της συνεργασίας με την ΑΕΚ ο έμπειρος αμυντικός συμφώνησε με την ομάδα του Ηρακλείου και τη νέα σεζόν θα φορέσει την φανέλα του Εργοτέλη. Ο παίκτης αναμένεται να ταξιδέψει στο Ηράκλειο και να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες βάζοντας την υπογραφή του στο νέο, πιθανόν, μονοετές συμβόλαιο.

Ο Νίκος Καραγεωργίου έλαβε τις διαβεβαιώσεις που ήθελε αναφορικά με τον τραυματισμό του Γιώργου Αλεξόπουλου, ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και είναι πανέτοιμος να συμμετάσχει στην προετοιμασία της ομάδας.

Ο 33χρονος αμυντικός διαθέτει όλα τα στοιχεία ώστε να δέσει αμυντικά με τον Χίμπλινγκερ, ενώ για τον ίδιο τον παίκτη θεωρείται μία πολύ καλή επιλογή για να συνεχίσει την καριέρα του.

Πήρε Πέδρο Λεόν η Ρεάλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d0fc020a82fe8fc3a030e2b4a5d38192_L.jpg?1279189459?1279189459?1279189459Σε συμφωνία με την Χετάφε για την απόκτηση του Πέδρο Λεόν έφτασε η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μερένχες, όπως αναφέρεται σε ισπανικά ρεπορτάζ, θα καταβάλουν δέκα εκατ. ευρώ. Συμφωνία μεταξύ συμπολιτών. Ο Πέδρο Λεόν, όπως αναφέρεται στην Marca, θα μείνει μεν στην Μαδρίτη όμως θα κάνει μεγάλο βήμα στην καριέρα του αλλάζοντας ομάδα. Η Χετάφε συμφώνησε τελικά στην πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης να της παραχωρήσει τον νεαρό μέσο της, από τους καλύτερους παίκτες της περασμένης σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα έχει από την σεζόν που ξεκινά στην διάθεσή του το 23χρονο δεξιό μεσοεπιθετικό, με το κόστος της μεταγραφή να φτάνει τα δέκα εκατ. ευρώ, αν και ακόμα επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει. Ηδη οι Μερένχες έχουν ξοδέψει 25 εκατ. για να φέρουν στο «Μπερναμπεόυ» τον Ανχελ ντι Μαρία από την Μπενφίκα, ενώ στα σκαρια βρίσκεται και η μεταγραφή του αμυντικού μέσου, Σάμι Κεντίρα από την Στουτγκάρδη.

Ανανέωσε ο Ντούντεκ

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει τον σχεδιασμό της για την επόμενη σεζόν και όπως είχε γίνει γνωστό από τις προηγούμενες μέρες, ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Γέρζι Ντούντεκ, μέχρι το 2001. «Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Γέρζι Ντούντεκ ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργαίας τους μέχρο το 2011» αναφέρεται στο site των Los Blancos.

Μένει Μίλαν ο Ροναλντίνιο...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fe2922a4bcb9ea1cc36308ef517a44ba_L.jpg?1279188562?1279188562?1279188562Ο Ροναλντίνιο θα μείνει στην Μίλαν και την επόμενη σεζόν σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή των «Ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος τόνισε ότι ο Βραζιλιάνος άσος θα παραμείνει στον ιταλικό σύλλογο μέχρι το τέλος του συμβολαίου του. «Ανυπόστατα» χαρακτήρισε τα σενάρια περί αποχώρησης του Ροναλντίνιο από την Μίλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του ιταλικού συλλόγου, Αντριάνο Γκαλιάνι σε δηλώσεις που έκανε σε ιταλικά ΜΜΕ:

«Δε ξέρω τίποτα. Επαναλαμβάνω ότι ο Ροναλντίνιο είναι παίκτης της Μίλαν και θα παίξει την επόμενη σεζόν στη Μίλαν.
Έχει συμβόλαιο με τη Μίλαν. Δεν έχει καμία ρήτρα όπως διάβασα στις εφημερίδες», δήλωσε ο Ιταλός παράγοντας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο βιρτουόζος χαφ δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται στο Μιλάνο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία συζήτηση περί παραχώρησής του:

«Θα έρθει στην Ιταλία με τον αδερφό του αλλά μέχρι στιγμής δε μας ζητήθηκε από την πλευρά του, να εγκαταλείψει την ομάδα. Επίσης δεν έχουμε καμία πρόταση γι’ αυτόν», ανέφερε ο Γκαλιάνι.

Ξανά για Φορλάν η Γιούβε

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1d758e0af6b2cad0bd63119ab75bd994_L.jpg?943912800?943912800?943912800Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Φορλάν ακούγεται για την Γιουβέντους. Ο Ουρουγουανός είναι ένα από τα πολλά αστέρια που βρίσκονται στην λίστα των Μπιανκονέρι. Ατέλειωτη φαίνεται πως είναι η λίστα της Γιουβέντους, η οποία μετά την απόκτηση των Χόρχε Μαρτίνες, Μάρκο Στοράρι, Ντάβιντε Λαντσαφάμε, Λεονάρντο Μπονούτσι και Μάρκο Μότα, αναζητά μία μεγάλη μεταγραφή για να κάνει το μπαμ στην αγορά.

Ο Φορλάν, ο οποίος κατέκτησε το Europa League με την Ατλέτικο και την «Χρυσή μπάλα» με τις εμφανίσεις και τα γκολ του στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, συνεχίζει να αποτελεί στόχο της Vecchia Signora σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η ομάδα του Τζίτζι Ντελνέρι προσφέρει είναι έτοιμη να δαπανήσει περίπου 20 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του 31χρονου επιθετικού.

Σκόραρε ο Έντι Τζόνσον στο πρώτο φιλικό της Φούλαμ

http://www.contra.gr/images/m/edjo_m.jpgΟ Έντι Τζόνσον δεν έμεινε στον Άρη, καθώς τα χρήματα που ζητούσε η Φούλαμ ήταν πολλά, δείχνει ωστόσο, έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση βασικού στην λονδρέζικη ομάδα. Το πρώτο του γκολ ήρθε στο 5-0 επί της Μπρέντφροντ, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας.Ο Αμερικανός πήγε δανεικός στον Άρη στις 31 Δεκεμβρίου και κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές στα πλέι οφ με τη φανέλα των «κιτρίνων». Δείχνοντας να βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα, έπεισε τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ για την αξία του, το οικονομικό όμως, ήταν ένα εμπόδιο που αποδείχτηκε ανυπέρβλητο.

Ο Τζόνσον συμπεριλήφθηκε στις αρχικές επιλογές των ΗΠΑ, αλλά κόπηκε πριν από το ταξίδι στην Νότια Αφρική, καθώς είχε υποστεί και τράβηγμα στο τελευταίο παιχνίδι του Άρη στα πλέι οφ.

Η ελληνική κόλαση του Τσίλι

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-15/1279193116_aa3_250x.jpgΧαρούμενος για την επιστροφή του στο NBA ύστερα από δύο σεζόν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Τζος Τσίλντρες κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τους Φίνιξ Σανς, ενώ δεν παρέλειψε να αφηγηθεί λεπτομερώς στους συμπατριώτες του την άσχημη περιπέτεια που έζησε στο τελευταίο του παιχνίδι στη χώρα μας.

Ο 27χρονος φόργουορντ υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο αξίας 33 εκ. δολαρίων με τους Σανς, οι οποίοι απέκτησαν τα δικαιώματά του από τους Ατλάντα Χοκς, παραχωρώντας ένα πικ δεύτερου γύρου στο ντραφτ του 2012.

"Απόλαυσα τον καιρό μου στην Ελλάδα, ήταν μια ωραία εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που επέστρεψα", είπε ο Τσίλντρες.

"Είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο εκεί, αλλά... Ισως ακουστεί κοινότοπο, όμως τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Το αντιλήφθηκα τον τελευταίο αυτό χρόνο που ήμουν μακριά από την οικογένειά μου. Απλά δεν ήμουν χαρούμενος".

Στη συνέχεια ο Τσίλι δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα κωμικοτραγικά έζησε στα ελληνικά γήπεδα και ειδικά στο τελευταίο του παιχνίδι, τον 4ο τελικό μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω επεισοδίων.

"Οταν βγήκαμε στο παρκέ όλοι έβηχαν και τα μάτια τους έκαιγαν. Μετά μάθαμε ότι η αστυνομία είχε ρίξει δακρυγόνα κοντά στο γήπεδο επειδή οι οπαδοί έκαναν φασαρίες. Ετσι έπρεπε να μείνουμε 20 λεπτά στα αποδυτήρια για να καθαρίσει λίγο η ατμόσφαιρα.

"Μετά βγήκαμε στο παρκέ και παίξαμε το πρώτο ημίχρονο, αλλά πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μια μερίδα οπαδών πήραν κάπου έξι δυναμιτάκια, τα έδεσαν μαζί και τα πέταξαν στον πάγκο των αντιπάλων.

"Ολη η ομάδα τους πήγε στη μέση του παρκέ και μαζεύτηκε για να προστατευτεί, και μόλις έγινε αυτό άρχισαν να τους βομβαρδίζουν με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μέχρι και με κομμάτια μάρμαρου, τα οποία έσπασαν από τις τουαλέτες. Ενα παιδί που ήξερα, μου είπε ότι χτυπήθηκε από μπουκάλι με ούρα και σκ..ά! Ηταν απλά απίστευτο. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι, άρα μπορείτε κάπως να φανταστείτε...".

Τέλος ο Τσίλντρες μίλησε για τους στόχους του με τους Σανς. "Νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω. Μου δίνεται μια σπουδαία ευκαιρία να μπω σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα και η οποία μου δίνει το περιθώριο να αναπτυχθώ και να αποκτήσω κάποιον ρόλο.

"Αυτό που με συναρπάσει περισσότερο είναι ότι έχω την ευκαιρία να παίξω με αληθινά καλούς παίκτες όπως είναι ο Στιβ Νας, ο Γκραντ Χιλ και ο Τζέισον Ρίτσαρντσον".

Στη Μπρέσια ο Κονέ.

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_hsjPKfVtk7.jpghttp://www.sportdog.gr/UserFiles/Image/Konair/HRAKLIS/kone.jpgΗ Ιταλία θα είναι όπως φαίνεται ο επόμενος σταθμός ης καριέρας του Παναγιώτη Κονέ.Ο Έλληνας μέσος είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει με τη Μπρέσια, καθώς οι διαπραγματεύσεις που έχει με τον ιταλικό σύλλογο βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «giornaledibrescia.it», για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή που την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε σε 24 ματς με τη κυανόλευκη φανέλα και πέτυχε 5 γκολ. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα ξενιτευτεί ο Κονε μετά τη θητεία του στη γαλλική Λανς πριν πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ είχε καταθέσει προσφυγή κατά του Ηρακλή και δεν έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις των «κυανόλευκων».

Μια ανάσα από την Μίλαν ο Παπασταθόπουλος

http://www.sport24.gr/ast/cov/so/socratis1_b.jpgΣτην Μίλαν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά την συμφωνία των ροσονέρι με την Τζένοα όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ. Το 15% της μεταγραφής θα μπει στα ταμεία της ΑΕΚ.Μίλαν και Τζένοα αν και αρχικά δεν τα βρήκαν στο οικονομικό τελικά συμφώνησαν και ο 22χρονος πρώην αμυντικός της Ένωσης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, θα συνεχίσει την καριέρα του στους ροσονέρι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ το βράδυ της Τετάρτης, η Μίλαν θα δώσει περίπου 4.7 εκ. Ευρώ στην Τζένοα συν τρεις ποδοσφαιριστές (με την μορφή δανεισμού ορισμένοι), αποσπώντας έτσι το πολυπόθητο "ναι" από τα χείλη του προέδρου της Τζένοα.

Από την όλη υπόθεση όμως κερδισμένη θα βγει και η ομάδα της ΑΕΚ, αφού η Ένωση βάση συμφωνίας που έχει γίνει με την Τζένοα, θα καρπωθεί το 15% της μεταγραφής, βάζοντας στα ταμεία της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Ροτέν και πάλι...


Ο Ροτέν της Παρί πανηγυρίζει Η "Le Parisien» αναφέρει ότι o ΠΑΟΚ εξακολουθεί να ασχολείται με τον Ζερόμ Ροτέν, ο οποίος ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν.Θέλει τον 32χρονο αριστερό μεσοεπιθετικό, αλλά ακόμη δεν έχει καταθέσει πρόταση στην ομάδα του, γιατί πρώτα περιμένει να πουλήσει τον Πάμπλο Κοντρέρας.

Ο Ροτέν αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν με τη Ρέιντζερς, ενώ στο δεύτερο μισό μετακόμισε στην Τουρκία και στην Ανκαραγκουτσού με την οποία έκανε 12 συμμετοχές. Η καριέρα του ξεκίνησε από την Καέν το 1997 και μέχρι το 2000. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Τρουά και το καλοκαίρι του 2002 πήρε μεταγραφή για τη Μονακό. Το 2004 πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ροτέν είναι διεθνής, έχει παίξει σε 13 παιχνίδια και έχει πετύχει ένα γκολ.

Μουσλίμοβιτς: "Είμαστε η ομάδα των επιτυχιών"


Σκόραρε και... τρελάθηκε ο Μουσλίμοβιτς Δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς η περσινή. Η φετινή θα είναι δε η τελευταία του συμβολαίου του και ήδη ακούγονται πολλά για τη μείωση των αποδοχών του και για το ενδεχόμενο πώλησής του. Ο Βόσνιος διεθνής φορ απάντησε στις ερωτήσεις των απεσταλμένων δημοσιογράφων στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα όσα δήλωσε για:
Τις υποψήφιες αντιπάλους του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: "Όλες είναι καλές ομάδες, αλλά δεν τις φοβάμαι. Σημασία έχει εμείς να είμαστε έτοιμοι την ώρα που πρέπει. Και δεν νομίζω ότι η έκβαση αυτών των αγώνων θα μας επηρεάσει στη διάρκεια της σεζόν. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να κυνηγά πάντα τη νίκη, με κύριο όπλο την ομαδικότητα".

Τις διαφορές Σάντος, Μπερέτα: "Με τον Μπερέτα έχω την ευχέρεια να συνεννοούμαι και στα ιταλικά, αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είχα πρόβλημα επικοινωνίας με τον Σάντος. Είχα καλή συνεννόηση μαζί του. Μπορεί να έχουν κάποιες διαφορετικές απαιτήσεις για το παιχνίδι της ομάδας, αλλά ούτε αυτό συνιστά πρόβλημα".
Την σεζόν που ξεκινάει και τις απαιτήσεις που υπάρχουν: "Είναι θετικό, πλεονέκτημα για μας, ότι παραμένουμε σχεδόν η ίδια ομάδα. Όμως, μας γνωρίζουν καλά οι αντίπαλοί μας. ’ρα, για να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών, θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και να παρουσιαστούμε ακόμη πιο βελτιωμένοι. Θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε και να κοιτάξουμε μπροστά".

Τον Σαλπιγγίδη και την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ: "Χωρίς αμφιβολία ο Σαλπιγγίδης είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης και δίνει μεγάλη δύναμη στην ομάδα. Στην πορεία θα μπορέσω να κρίνω τι θα πετύχει με την ομάδα. Και υπάρχει η περίπτωση, σε μια αρχική φάση, κάτι να μην πάει καλά και να χρειαστεί να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται πολλά στο μυαλό του, αλλά ο μόνος που ξέρει ποιοι παίκτες θα απαρτίζουν την ενδεκάδα είναι ο προπονητής".

Την ήττα και την εμφάνιση στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ: "Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα σημαντική στη χώρα της, η οποία ήταν πιο μπροστά από εμάς σε φυσική κατάσταση. Είδαμε τις αδυναμίες μας και όσο έχουμε χρόνο, καλούμαστε να τις ξεπεράσουμε".

Τα συναισθήματά του για τον ΠΑΟΚ: "Στο άκουσμα της λέξης ΠΑΟΚ μου γεννιούνται έντονα συναισθήματα. Όπου και αν πάω, μιλάω για την ομάδα μου. Οι μισοί από τους συμπαίκτες μου στην εθνική Βοσνίας έχουν στο κινητό τους ήχους από συνθήματα του κόσμου μας, ενώ έκπληκτοι παρακολουθούν και τα βίντεο με τα δεκάδες βεγγαλικά στο γήπεδο της Τούμπας, όπως στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ με την ΑΕΚ". Τέλος στην ερώτηση για το αν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα και μετά το τέλος του συμβολαίου του, ανέφερε: "Βεβαίως. Αν δεν ήθελα θα είχα φύγει με τόσες ατυχίες και τραυματισμούς που είχα".

Κοιτάζει Γιούρκα η ΑΕΚ


O Γιούρκας Σεϊταρίδης σε προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας Η είδηση πως ο Παναθηναϊκός έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Γιούρκα Σεϊταρίδη ήρθε την καλύτερη εποχή για την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ψάχνει απεγνωσμένα παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας και ο άσος των "πρασίνων" φαντάζει η καλύτερη επιλογή.

Η Ενωση παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον Σεϊταρίδη και δεν αποκλείεται να χτυπήσει ξανά την πόρτα τους διεθνούς αμυντικού, όπως έκανε και το περσινό καλοκαίρι. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα ο Γιούρκας να μείνει ελεύθερος, καθώς η ΑΕΚ δεν μπορεί να δώσει χρήματα στον Παναθηναϊκό για να αποκτήσει τα δικαιώματα του 29χρονου.

Το σίγουρο είναι πως την Πέμπτη ξεκίνησε ένα νέο σήριαλ για την Ενωση, με τους ανθρώπους της ομάδας να ελπίζουν πως θα έχει αίσιο τέλος όπως αυτό με τον Πάπα Μπούμπα Ντιοπ.

Οι Πορτογάλοι στέλνουν Μπαλμπόα στον Άρη

Οι Πορτογάλοι στέλνουν Μπαλμπόα στον Άρη

Ο Χαβιέρ Μπαλμπόα είναι στο στόχαστρο του Άρη με βάση τα όσα αναφέρει σήμερα η Πορτογαλική εφημερίδα O Jogo. Ο Μπαλμπόα ανήκει στην Μπενφίκα, με την οποία έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια, όμως δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τους «Αετούς της Λισαβόνας». Ο 25χρονος Ισπανός δεξιός μπακ χαφ αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης από την οποία η Μπενφίκα τον απέκτησε το 2008 έναντι 4εκ. Ευρώ. Πάντως ο Μπαλμπόα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με αποτέλεσμα να δοθεί πέρυσι δανεικός στην Ισπανική Καρταγκένα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας, με την οποία είχε 11 συμμετοχές. Από πλευράς Άρη δεν επιβεβαιώνεται πάντως το συγκεκριμένο θέμα που προκύπτει από τα ρεπορτάζ των Πορτογάλων ρεπόρτερ της Μπενφίκα.

Κρέσιτς: «Να κοιτάμε τον εαυτό μας…»

Κρέσιτς: «Να κοιτάμε τον εαυτό μας…»

Ο Ντάριο Κρέσιτς μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου, που βρίσκονται μαζί με την αποστολή του ΠΑΟΚ στο Μπαντ Μπρουκενάου της Γερμανίας. «Αυτό που επιδιώκουμε να φτάσουμε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, να είμαστε σε φουλ κατάσταση για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια» τόνισε αρχικά ο Κροάτης πορτιέρο και συνέχισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να παίξω περισσότερο, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όλα τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα προς το καλό ή το κακό, κι αυτό μπορεί να αλλάξει και πρέπει να είμαι πάντα έτοιμος. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στον πάγκο, αλλά είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά και να αρπάξουμε την ευκαιρία όταν μας δοθεί».
Όσο για το ποιο ήταν το χάιλαϊτ της περσινής σεζόν, ο Κρέσιτς τόνισε: «Η νίκη επί του Ολυμπιακού και η υποδοχή από τους οπαδούς μας στο αεροδρόμιο».
Για την αυριανή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ υπογράμμισε: «Δεν έχω αγωνία, νομίζω ότι είναι το ίδιο, μ΄ όποιον παίξουμε. Πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας κι όχι να σκεφτόμαστε με ποιον θα παίξουμε. Όλες οι ομάδες είναι καλές, δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια».
Για την αμυντική τακτική του Μάριο Μπερέτα και τους τερματοφύλακες υποστήριξε: «Οι τερματοφύλακες είναι μέρος της ομάδας, η άμυνα παίζει πιο ψηλά κι ο τερματοφύλακας πρέπει να κάνει το ίδιο, να υποστηρίζει την άμυνα ανεβαίνοντας».
Για τη βελτίωσή του δίπλα στον Κώστα Χαλκιά, είπε: «Προπονούμαι μαζί του και μαθαίνω πολλά, από την εμπειρία του. Παίρνω στοιχεία από τον Χαλκιά».
Τέλος για διαφορά στην εκγύμναση των τερματοφυλάκων του Δικεφάλου σε σχέση με πέρσι, ο Ντάριο Κρέσιτς τόνισε: «Ο κάθε προπονητής έχει την φιλοσοφία του και την τακτική του. Η αλήθεια είναι ότι τώρα δουλεύουμε πολύ στην τεχνική του τερματοφύλακα. Υπάρχουν διαφορές, όντως».

Χαμόγελα για Ντιόπ και Παπασταθόπουλο


Από την άφιξη του Ντιόπ στο Ζέεφελντ Η έλευση του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ έσπειρε θύελλα ενθουσιασμού τόσο στον κόσμο της ΑΕΚ, όσο και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος βλέπει τον 32χρονο Σενεγαλέζο από τις πρώτες του κιόλας μέρες να ξεχωρίζει στις προπονήσεις της ομάδας στο Ζέεφελντ.

Ο πρώην παίκτης της Πόρτμσουθ προσπαθεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα των παικτών που έχουν ξεκινήσει προπονήσεις αρκετές μέρες πριν από αυτόν και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να φτάσει το επίπεδο των συμπαικτών του πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζε ο Μπάγεβιτς με τους συνεργάτες του.

Χρήμα από την Ιταλία

Με χαμόγελα και ικανοποίηση δέχτηκαν στην ΑΕΚ την είδηση της μεταγραφής του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη Μίλαν. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως ο 22χρονος αμυντικός αναδείχθηκε από την "Ενωση", αλλά και ότι θα συνεχίσει να φέρνει λεφτά στην ομάδα αν και έχει αποχωρήσει εδώ και λίγα χρόνια.

Η ΑΕΚ όταν ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Παπασταθόπουλου στη Μίλαν θα βάλει στα ταμεία της περίπου 700.000 ευρώ, ποσό καθόλου μικρό αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία που μπορεί να διατεθεί για την ενίσχυση της ομάδας.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ περίμεναν να πουλήσουν κάποιους παίκτες για να μπορέσουν να ενισχυθούν, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει γιατί θα της έρθουν χρήματα από πώληση παλαιών ποδοσφαιριστών της...

Κοιτάζει δύο παίκτες από τη Γουέστ Χαμ


Ο Αλεσάντρο Ντιαμάντι έχει ισοφαρίσει την Αρσεναλ και πανηγυρίζει Δύο παίκτες της Γουέστ Χαμ κυνηγάει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με ξένο δημοσίευμα, το οποίο δεν πρέπει να έχει και μεγάλη δόση αλήθειας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάνει πρόταση στον αγγλικό σύλλογο για την απόκτηση των Αλεσάντρο Νταμάντι και Ράντοσλαβ Κόβατς, αν και στο άρθρο αναφέρεται ο Ρόμπερτ Κόβατς, ο οποίος αγωνίζεται στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Ιταλός είναι μεσοεπιθετικός, ενώ ο Τσέχος μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και ως αμυντικό χαφ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Γουέστ Χαμ θέλει να πουλήσει κάποιους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να βάλει στο ταμείο της χρήματα, τα οποία θα ξοδέψει αργότερα για την ενίσχυση του ρόστερ της.

Την περσινή σεζόν ο Κόβατς είχε 31 συμμετοχές με δύο γκολ, ενώ ο Ιταλός 29 συμμετοχές με οκτώ γκολ.

Έρχονται οι μάνατζερ του Γκαλάς


O Γουιλιάμ Γκαλάς Ο Παναθηναϊκός κάνει την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του Γουίλιαμ Γκαλάς, καθώς φέρνει τους μάνατζερ του Γάλλου στην Ελλάδα για να συζητήσουν. Οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και το θέμα αναμένεται να τελειώσει είτε θετικά, είτε αρνητικά τις επόμενες ημέρες.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι μικρή, ωστόσο με αμοιβαίες υποχωρήσεις Παναθηναίκός και Γκαλάς μπορούν να τα βρουν και να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους. Ο Γάλλος θέλει να ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ οι ετήσιες αποδοχές του, την ώρα που ο Παναθηναϊκούς του προφέρει 1,5 εκ. ευρώ για κάθε ένα από τα τρία χρόνια συμβολαίου του. Επίσης οι "πράσινοι" είναι διατεθειμένοι να του δώσουν και 700.000 ως μπόνους υπογραφής.

Ο Γκαλάς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να έρθει στον Παναθηναϊκό και να αγωνιστεί ξανά μαζί με τους Γκοβού και Σισέ, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να ρίξει λίγο τις απαιτήσεις του...

Μπάλακ προς Λαμ: "Εγώ είμαι αρχηγός της εθνικής"

http://www.contra.gr/images/m/ballack_140710_m.jpgH απουσία του Μίκαελ Μπάλακ από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής επέτρεψε στον Φίλιπ Λαμ να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Γερμανίας. Ο μέσος της Λεβερκούζεν έσπευσε να υπενθυμίσει στον συμπαίκτη του ότι αρχηγός των “πάντσερ” είναι αυτός και δεν θα πάψει να διεκδικεί το συγκεκριμένο αξίωμα.

"Δεν υπάρχει θέμα για εμένα. Εγώ είμαι ο αρχηγός της ομάδας. Ένας παίκτης δεν μπορεί να ζητήσει σε ποια θέση θέλει να παίξει και είναι το ίδιο για το θέμα του αρχηγού. Πρέπει να το σεβαστούμε, αυτές είναι οι ιεραρχίες”, δήλωσε ο Μπάλακ.

Στα 33 του χρόνια ο πρώην παίκτης της Τσέλσι δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει τέλος στη διεθνή του καριέρα και συνέχισε να προειδοποιεί τον Λαμ: “Η κατάσταση είναι καθαρή. Τραυματίστηκα αλλά εγώ είμαι αρχηγός”, ήταν τα λόγια του, τονίζοντας πως μόλις συναντήσει τον Λαμ θα δώσουν τέλος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αρχηγία των “πάντσερ”.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαμ είχε σχολιάσει την απουσία του Μπάλακ από το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και ουσιαστικά έδειξε να μην τον αναπολεί. Την ίδια ώρα ο 33χρονος παίκτης έχει θέσει ως στόχο να παίξει στο Euro 2012, όπως είπε στην επίσημη παρουσίασή του από τις “ασπιρίνες”.

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2009-07-06/1246882941_BeachVolleyball.jpgΓι' αυτό το beach volley θα είναι πάντα πρώτο στις καρδιές μας...

Στοιχημα με τον Στελιο Γελαστο

http://www.novasports.gr/media/51728.jpgΚαλημέρα σας,
σημερα παλι θα ρισκάρουμε με 4 ματσάκια και ότι βγει:
131 ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΥΦΛ.- ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ 2 2,00
138 ΓΚΟΡΙΤΣΑ - ΡΑΝΤΕΡΣ 1 2,25
140 ΖΕΣΤΑΦΟΝΙ - ΝΤΟΥΚΛΑ ΜΠ. ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ 1 2,05
164 ΣΑΜΡΟΚ - ΜΠΝΕΪ ΓΙΕΧΟΥΝΤΑ 1 2,75

Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Τάκης: «»Αυτόνομος Ηρακλής σε 2,5 χρόνια»!

Τάκης: «»Αυτόνομος Ηρακλής σε 2,5 χρόνια»!

Με την παρουσία πολύ κόσμου παρά το κατακαλόκαιρο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Κατσάνειο η ενημέρωση της διοικούσας επιτροπής στον κόσμο του Ηρακλή. Ο πρόεδρος, Γιάννης Τάκης, αναφέρθηκε στο θέμα Ρέμου, την προσφυγή κατά της ΕΠΟ στο CAS για το πρόστιμο 150.000 ευρώ, την έφεση για την επικύρωση της βαθμολογίας από τον Γιάννη Κομπότη, τις χορηγίες, τα διαρκείας, τις «διαρροές» από τα e-mails, τις προσφυγές, το θέμα Βέλλιου, τα χρέη επί Ρέμου και τη δημιουργία της πολυμετοχικής εταιρίας από τον κόσμο, του «κυανόλευκου φορέα» για να αγοραστούν οι μετοχές. Στο πάνελ βρέθηκαν οι Γ. Τάκης, Δ. Δημητρίου, Α. Κεσόπουλος και Κ. Γωγάκος, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να απαντά στον κόσμο.

«Διαχειριστική διοίκηση»

«Μοιράζομαι την αγωνία σας, ζούμε μια δύσκολη κατάσταση. Είμαστε διαχειριστική διοίκηση» τόνισε αρχικά ο Γιάννης Τάκης προσθέτοντας: «Εμπιστευόμαστε τον Μπουμπένκο, του εξηγήσαμε τα οικονομικά δεδομένα, είναι προβληματισμένος αλλά σίγουρος για τις επιλογές. Θα γίνουν επιλογές που μπορούμε να πληρώσουμε». Ανακοίνωσε τις μεταγραφές των: Κρέιτσι, Αλετσένου, Σζοτ (2 χρόνια) και Ζαβαρίζε (2 χρόνια μηδενικό συμβόλαιο). Στο θέμα τερματοφύλακα τονίστηκε πως έχουν άποψη και οι Γκιζέλης-Φανάρας.

«Πιέζουμε τον Ρέμο»

Σχετικά με τα έσοδα ελέχθη: «Υπάρχει σχετική δυστοκία στα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ. Τα περσινά έσοδα έγιναν «καπνός»", με τον Αλέξη Κεσόπουλο να προσθέτει: «Πέρσι υπολόγιζαν έσοδα 8,5 εκ. ευρώ». Στο θέμα του Ρέμου τονίστηκε: «Πιέζουμε τον Ρέμο. Κατά τη γνώμη μου ούτε οι 600.000 ευρώ φτάνουν. Χρειάζονται τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ. Μας είπε πως καταστράφηκε από τον Ηρακλή και έχασε την περιουσία του. Θα δίνει τρεις δόσεις 100.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια τον Σεπτέμβριο, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Ο Ηρακλής είναι όμηρος των χρεών. Σύμφωνα με τον έλεγχο του λογιστηρίου, τα χρέη προς τρίτους είναι 4,4 εκ. ευρώ», ενώ ρωτήθηκε και για τον Μυτιληναίο: «Είναι ιδιότροπο θέμα. Δύο φορές που χρειάστηκε βοήθησε. Είναι σε εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκινά η πολυμετοχικότητα

Στο θέμα των μετοχών ο Γιάννης Τάκης τόνισε: «Δεν θέλουμε τις μετοχές. Θέλουμε να τις «παγώσει», να μη μπορεί κανείς να τις πάρει, ούτε να τις έχει ο ίδιος. Στόχος είναι να συσταθεί σε βάθος 2,5 ετών πολυμετοχική εταιρία που να πάρει τις μετοχές. Με 1000 μετόχους από 400 ευρώ και νοικοκυριό, συν τα έσοδα, ο Ηρακλής αυτοχρηματοδοτείται. Δεν χρειάζεται μεγαλομέτοχος. Ο Ρέμος δέχθηκε αυτό που είπαμε για τις μετοχές. Μένει να αποφασίσουμε εμείς αν θέλουμε ως κόσμος να πάρουμε τον Ηρακλή ή τι άλλο θα γίνει. Συνεχίζει να πληρώνει τη ρύθμιση με την εφορία. Του ζητήσαμε λίστα προσωπικών επιταγών του για τα χρέη. Του είπαμε πως δεν μπορούμε να απαντήσουμε σ’ όσα πρότεινε και γι’ αυτό τα θέτουμε σ’ εσάς. Νομικές διεκδικήσεις θα κάνουμε όπου μπορούμε με ότι σημαίνει αυτό. Μερικά δικαστήρια δε μπορούμε να τα κάνουμε γιατί θα προκαλέσουμε κακό στην ομάδα».

Στις 22 Αυγούστου το CAS

Η αποκάλυψη έγινε στο θέμα του CAS και το πρόστιμο της ΕΠΟ (150.000 ευρώ) για την αδειοδότηση: «Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης ολοκλήρωσε τον φάκελο που κατατίθεται στο CAS από εμάς κατά της ΕΠΟ για το πρόστιμο στο θέμα της αδειοδότησης. Οι νομικοί είναι αισιόδοξοι για ολοκληρωτική νίκη. Σε ένα μήνα θα απολογηθεί η ΕΠΟ» και προέβη σε ακόμη μια: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ο Κομπότης έκανε έφεση για την επικύρωση της βαθμολογίας»! Στα της Λίγκας και της ΕΠΟ, τόνισε: «Είναι συνεταιρισμός εσόδων. Μας ενδιαφέρει μόνο ο Ηρακλής. Δε μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι, τι λένε οι Θεσσαλονικείς και ποιες είναι οι συμμαχίες. Είμαστε μόνοι μας».

Νομική ευθύνη Πολύκαρπου

Στο θέμα του Δήμου Ποκύκαρπου μετά από ερώτηση, ο Γιάννης Τάκης είπε: «Έχει ευθύνες, αλλά δε μπορεί να κατηγορηθεί χωρίς στοιχεία. Έχουμε βρει πάντως μια νομική ευθύνη του Πολύκαρπου. Όσο για τις δηλώσεις που έκανε περί εξυγίανσης, δεν κατάλαβα τι έλεγε, μόνο ότι όλα πήγαιναν καλά».

Φιλικό με Χετάφε στις 8/8

Φιλικό με Χετάφε στις 8/8

Όλο αυτό το διάστημα γίνεται λόγος για τα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσει ο Άρης στη Θεσσαλονίκη. Χθες υπήρξε κάποια εξέλιξη επί του θέματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Χετάφε θα έρθει στις 8 Αυγούστου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να αναμετρηθεί με τους «κίτρινους». Οι Ισπανοί τερμάτισαν 6οι πέρυσι στη primera, εξασφαλίζοντας μια θέση στο europa league. Προπονητής είναι η παλιός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίρης, Μίτσελ, ενώ ορισμένα γνωστά ονόματα που φορούν την φανέλα της είναι ο Ντέρεκ Μποάτεγκ, ο Κάπα Ντιάζ και ο Αριθμέντι, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος από την Σαραγόσα. Σε αυτό το σημείο να τονισθεί, ότι ο επίσημος Άρης δεν επιβεβαιώνει άλλα ούτε διαψεύδει την συγκεκριμένη είδηση. Το πιθανότερο είναι τις επόμενες μέρες να προχωρήσει σε ανακοινώσεις, λογικά όταν οριστικοποιηθεί και το πρώτο φιλικό στις 21 του Ιούλη.

Ντόπες από Μπερέτα

Ντόπες από Μπερέτα

Ο Μάριο Μπερέτα ανέβασε και πάλι ρυθμούς δουλεύοντας χθες το πρωί τόσο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, όσο και θέματα τακτικής.
Αρχικά ο Ιταλός τεχνικός μάζεψε τους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου και τους μίλησε ζητώντας να ανεβάσουν ρυθμούς και να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια της προετοιμασίας. «Θέλω να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός ακόμη και στις ασκήσεις που γίνονται καθημερινά στις προπονήσεις», έλεγε ο Μπερέτα στη διάρκεια της προπόνησης προσπαθώντας παράλληλα να ντοπάρει ψυχολογικά όλη την ομάδα.

Ποικιλία ασκήσεων με μπάλα

Μετά από το αρχικό ζέσταμα, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δυάδες και σε όλο το μήκος του γηπέδου έκαναν ασκήσεις με κοντρόλ και πάσες, προσπαθώντας να περάσουν τη μπάλα μέσα από συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο με πασαλάκια ή κώνους με μία επαφή. Ο Μπερέτα παρακολουθούσε από κοντά τις ασκήσεις και όταν κάποια στιγμή ο Σνάουτσνερ και ο Σορλέν άνοιξαν το κενό που δημιουργούσαν οι κώνοι για να περνάει η μπάλα πιο εύκολα, ο Ιταλός αποκατέστησε άμεσα την τάξη, διατηρώντας ένας μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο πρόγραμμα.
Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν εκ νέου σε δυάδες και τοποθετήθηκαν κατά μήκος του γηπέδου στις δύο πλάγιες γραμμές μέσα σε οριοθετημένα από κώνους τετράγωνα, 3Χ3 μέτρα περίπου. Ο παίκτης κάθε ζευγαριού έκανε κοντρόλ την μπάλα και στην έστρωνε στο συμπαίκτη του, ο οποίος έπρεπε να κάνει ψηλοκρεμαστή μπαλιά μέσα στο απέναντι τετράγωνο, όπου αντίστοιχα ο ένας παίκτης έκανε κοντρόλ και άλλος έπρεπε με νέα ψηλοκρεμαστή μπαλιά να στείλει τη μπάλα πίσω στο άλλο τετράγωνο…
Προφανής στόχος της εν λόγω άσκησης ήταν η ακρίβεια και η ταχύτητα στην αλλαγή του παιχνιδιού…

Μίλησε η έδρα


Το σήμα του Τσάμπιονς Λιγκ....... Στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έγιναν την Τετάρτη για το β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης. Μόνο στην αναμέτρηση της Λίνφιλντ με τη Ρόζενμποργκ δεν βγήκε νικητής.

Το σκορ της ημέρας πέτυχε η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η οποία με το 5-1 επί της Χαφναρφιάρνταρ θα πρέπει να κάνει από τώρα σχέδια για τον επόμενο γύρο.

Οι επαναληπτικοί θα γίνουν την επόμενη βδομάδα.

Τρίτη
Μέταλουργκς Λιέπαγιας (Λιθουανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-3
Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία) 1-1
Ίντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 0-1
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Κόπερ (Σλοβενία) 5-1
Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)-Ρούνταρ (Μαυροβούνιο) 1-0
Μπιρκίρκαρα (Μάλτα)-Ζίλινα (Σλοβακία) 1-0
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 5-0
Ομόνοια (Κύπρος)-FK Ρένοβα (ΠΓΔΜ) 3-0
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-HB Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε) 5-0
Μποχίμιανς FC (Ιρλανδία)-TNS (Ουαλία) 1-0
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία)-Ζενές Ες (Λουξεμβούργο) 1-0


Ακτόμπε (Καζακστάν)-Ολίμπι Ρούσταβι (Γεωργία) 2-0
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Χαφναρφιάρνταρ (Ισλανδία) 5-1
Εκράνας (Λιθουανία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 1-0
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Ντιναμό Τιράνων (Αλβανία) 3-1
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία) 3-1
Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 0-0

Παίρνει και Μακίνουα η Λάρισα


Ο Μακίνουα ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ Τελικά η μεταγραφή του Μακίνουα θα γίνει όπως όλα δείχνουν στην Λάρισα, έστω κι αν ο παίκτης θα πάρει τελικά λιγότερα χρήματα από αυτά που είχε συμφωνήσει αρχικά. Κι αυτό γιατί η διοίκηση της θεσσαλικής ομάδας, θέλησε να εξασφαλιστεί στην περίπτωση που οι τραυματισμού του δεν του επιτρέψουν να παίξει.

Ο παίκτης το απόγευμα της Τετάρτης ανέβηκε στο Καρπενήσι, όπου γίνεται και η προετοιμασία της ομάδας για την νέα περίοδο, αλλά στην προπόνηση θα πάρει μέρος τελικά από την Πέμπτη και μετά.

Μόνο την Ιντερ σκέφτεται ο Μουντάρι


Ο Μουντάρι πανηγυρίζει το γκολ επί της Νάπολι Την πρόθεσή του να παραμείνει στην Ιντερ εξέφρασε ο Σούλεϊ Μουντάρι, παρά το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει άλλες ομάδες για την απόκτησή του. Συγκεκριμένα, για τον άσο της Γκάνα έχει κινηθεί η Τότεναμ, μετά από σχετική εισήγηση του προπονητή του αγγλικού συλλόγου Χάρι Ρέντναπ.

Ο Μουντάρι έχει συνεργαστεί με τον Αγγλο τεχνικό, κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους στην Πόρτσμουθ παλιότερα, αλλά δεν δελεάζεται από το ενδεχόμενο μετακίνησης στην Πρέμιερ Λιγκ. "Θα μείνω στην Ιντερ, γιατί έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και μου αρέσει η ζωή στο Μιλάνο. Είχα μία άριστη σχέση με τον Ζοσέ Μουρίνιο και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί το ίδιο και με τον Ράφα Μπενίτεθ. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του", ξεκαθάρισε ο 26χρονος μέσος.

"Ντιέγκο και Ντελ Πιέρο δεν πάνε μαζί"


Ο Λουίτζι Ντελ Νέρι... Αλλαγές στο σχήμα της Γιουβέντους εν όψει της νέας χρονιάς προανήγγειλε ο νέος προπονητής της ομάδας Λουίτζι Ντελ Νέρι. Μεταξύ άλλων, ο Ιταλός τεχνικός επέμεινε ότι συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες η συνύπαρξη του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με τον Ντιέγκο στην ίδια ενδεκάδα.

Οι δηλώσεις του Ντελ Νέρι έγιναν, καθώς για τη Γιουβέντους ξεκινά την Πέμπτη ο κύκλος των φιλικών παιχνιδιών, με αντίπαλο την Αλ Νασρ. Στο ματς αυτό, θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του Ντελ Πιέρο στην αρχική ενδεκάδα, ενώ, αντίθετα, δεν ισχύει το ίδιο για τον Ντιέγκο.

"Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των δύο παικτών, αλλά πιστεύω ότι είναι δύσκολο γι αυτούς να παίζουν μαζί. Ο Ντελ Πιέρο πηγαίνει καλά και θα αγωνιστεί σίγουρα στο φιλικό. Η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο και περιμένω βελτίωση στο παιχνίδι μας. Στόχος της Γιουβέντους θα είναι να δείχνει όλο και καλύτερη σε όλες τις θέσεις. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα είναι πολύ καλό. Αν όχι, θα μείνουμε εκεί που είμαστε", σχολίασε ο Ντελ Νέρι.

Στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ


Μπάλα.... Την Πέμπτη γίνονται τα πρώτα παιχνίδια για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα λιγκ. Η πρώτη ελληνική ομάδα που ρίχνεται στη μάχη είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Μπέσα. Επίσης, η Ανόρθωση υποδέχεται την κροατική Σίμπενικ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενείται από τη λιθουανική Τάουρας.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Μπέσα Καβάγε (Αλβανία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Σερκλ Μπριζ (Βέλγιο)-Τουρκου (Φινλανδία)
Μάδεργουελ (Σκοτία)-Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία)
Ανόρθωση (Κύπρος)-Σίμπενικ (Κροατία)
Λοζάνη (Ελβετία)-Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Σιαουλιάι (Λιθουανία)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)
Καλμαρ (Σουηδία)-Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία)
Ουτρέχτη (Ολλανδία)-Τίρανα (Αλβανία)
Γκόριτσα (Σλοβενία)-Ράντερς (Δανία)
Μαρίτιμο (Πορτογαλία)-Σπόρτινγκ Φίνγκαλ (Ιρλανδία)
Σούντουβα (Λιθουανία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)
Βέντσπιλς (Λετονία)-FK Τέτεκς (ΠΓΔΜ)
OFK Βελιγραδίου (Σερβία)-Ζοντίνο (Λευκορωσία)
Ολίμπια Μπάλτσι (Μολδαβία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μιλικόσκι (Φινλανδία)-Σαντ Τζούλια (Ανδόρα)
Βιντεότον (Ουγγαρία)-Μάριμπορ (Σλοβενία)
Μπρόντμπι (Δανία)-Βαντούζ (Λιχτενστάιν)
Στάμπαεκ (Νορβηγία)-Ντνιέπρ (Μογκίλεφ (Λευκορωσία)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Μπνέι Γεχουντα (Ισραήλ)
Ελφσμποργκ (Σουηδία)-Ίσκρα Στάλι (Μολδαβία)
Ρέικιαβικ (Ισλανδία)-Καρπάτι Λβιβ (Ουκρανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Σιρόκι Μπρίγεκ (Βόσνία/Ερζεγοβίνη)
Τάουρας (Λιθουανία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Μόλντε (Νορβηγία)-FK Γέλγκαβα (Λιθουανία)
Ζεσταφόνι (Γεωργία)-Ντούκλα Μπάνσκα Μπίστριτσα (Σλοβακία)
Χόνκα (Φινλανδία)-Μπάνγκορ Σίτι (Ουαλία)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Ντανταλκ (Ιρλανδία)
WIT Γεωργία (Γεωργία)-Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία)
Ραμποτνίσκι Σκοπίων (ΠΓΔΜ)-FC Μίκα (Αρμενία)
FK Ατιράου (Καζακστάν)-Γκιορ (Ουγγαρία)
Πορταντάουν (Β.Ιρλανδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Βίκινγκουρ (Νησιά Φαρόε)
Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο)-Σπαρτάκ Ζλάτιμπορ (Σερβία)
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)-Σιλαμάε Κάλεβ (Εσθονία)
Βαλέτα (Μάλτα)-Ρουχ Χορζόφ (Πολωνία)
Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)
Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Τρε Πεν (Σαν Μαρίνο)
Γκέφλε (Σουηδία)-Ντιναμό Τυφλίδας (Γεωργία)
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)-Κλίφτονβιλ (Βόρεια Ιρλανδία)

ΟΦΗ -"Μπαλωθιά" με Ελευθερόπουλο

http://www.sport24.gr/ast/cov/EL/ELE_2009_11_20_11_58_28_b.jpgΜετά τους Ψωμά, Βερόν, Αμπράμοβιτς ο ΟΦΗ είναι έτοιμος ν' ανακοινώσει μια ακόμα μεγάλη μεταγραφή με την απόκτηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.Πληροφορίες από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα από το Ηράκλειο, ανέφεραν πως ο κρητικός σύλλογος έκανε κρούση στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και μάλιστα φέρεται να έχει δώσει και τα χέρια για συνεργασία.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται η υπόθεση απόκτησης του 34χρονου πορτιέρο με θητεία στην Ιταλία και το Καμπιονάτο να "κλείσει" ακόμα και μέσα στην Πέμπτη με την ενδεχόμενη ανακοίνωση από τους Ηρακλειώτες.

Με την ενέργεια αυτή, ο σύλλογος της Κρήτης αναμφίβολα ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εστία του ΟΦΗ από την στιγμή που παραμένει στην ομάδα και ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Β΄ Εθνικής, Πολυχρόνης Βεζυρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιες οι πηγές αναφέρουν πως αν ανακοινωθεί την Πέμπτη ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, πιθανόν να βρίσκεται ακόμα και στην "πρώτη" προπόνηση της Παρασκευής.

Ρουίς: "Να θριαμβεύσω με τον Άρη"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ru/ruiz_2010_7_12_16_17_1_b.jpgΥποσχέσεις, σύμφωνα με το βιογραφικού του, αφήνει η παρουσία του Κάρλος Ρουίς στον Άρη. Ο επιθετικός από την Γουατεμάλα σε 228 ματς στην καριέρα του έχει πετύχει 167 γκολ, ενώ έχει 43 γκολ σε 83 συμμετοχές με τη εθνική ομάδα. Με την Μπενφίκα πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Άρη. Οι εντυπώσεις του είναι θετικές από όσα πρόλαβε να δει, όπως τονίζει σε συνέντευξη που παράχώρησε στον Τύπο από την Ελβετία όπου βρίσκεται η ομάδα του Άρη.

"Είδα πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο και οι περισσότεροι έπιασαν καλή απόδοση. Η ομάδα κατάφερε να σταθεί εξαιρετικά απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Μου έδωσε την δυνατότητα να πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά την φετινή σεζόν.

Προσπάθησα να δείξω ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού μου στον προπονητή, έτρεξα αρκετά για όσο αγωνίστηκα, προσπάθησα να δω εστία και είχα ένα καλό σουτ από απόσταση. Ήταν και λίγο δύσκολο το χρονικό σημείο που μπήκα στο παιχνίδι, μια και η Μπενφίκα είχε αναλάβει τα ηνία του αγώνα. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να δέσω με τους συμπαίκτες μου μέσα και έξω από το γήπεδο.

Όσον αφορά την προσαρμογή μου δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαθέτω την ανάλογη εμπειρία για να καταλάβω γρήγορα τις απαιτήσεις μιας ομάδας και να ενσωματωθώ στον μέγιστο βαθμό. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της όσο πιο γρήγορα γίνεται
".

Αναφορικά με το κίνητρο και τους στόχους του στον Άρη τόνισε: "Να θριαμβεύσω με τον Άρη. Θέλω να προσφέρω τον καλύτερο μου εαυτό για να υλοποιήσει η ομάδα τους στόχους της. Όπου και αν αγωνίζομαι δεν ξεχνώ πως εκπροσωπώ την χώρα μου στην Ευρώπη. Και πρέπει να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να την τιμήσω και να κάνω χαρούμενους τους συμπατριώτες μου που με παρακολουθούν.

Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αν με την βοήθεια μου η ομάδα καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους της. Φυσικά, είμαι επιθετικός και οφείλω να σκοράρω. Δεν μπορώ να βάλω όμως κάποιο ελάχιστο όριο. Δεν υπάρχει ταβάνι. Το σημαντικό είναι να βρίσκομαι μέσα στις φάσεις που θα δημιουργήσει η ομάδα και να τις μετατρέπω σε γκολ
".

Πήρε Καβάνι η Νάπολι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fd6300954f49d48e1a1c07d89ea4ab31_L.jpg?943912800?943912800?943912800Σε μία σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» απέκτησαν τον διεθνή Ουρουγουανό επιθετικό της Παλέρμο, Έντινσον Καβάνι, καταβάλοντας το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Η Ουρουγουάη εντυπωσίασε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και όπως είναι φυσικό οι παίκτες της το εξαργυρώνουν με μία καλή μεταγραφή. Μετά τον Αρεβάλο Ρίος που μετακόμισε στην Κάλιαρι, ήρθε η σειρά του Έντινσον Καβάνι να αλλάξει ομάδα.

Ο 23χρονος επιθετικός της Παλέρμο συμφώνησε σε όλα με τη Νάπολι και θα μετακομίσει στο «Σαν Πάολο» για τα επόμενα πέντε χρόνια με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν το 1,8 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Παλέρμο θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Ο Καβάνι είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Ίντερ, Τότεναμ και Βόλφσμπουργκ αλλά ο ίδιος προτίμησε τη Νάπολι.