Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Αλλαγές στην ΚΕΔ και στον κανονισμό αποφάσισε η ΕΠΟ


Ο Μπριάκος παραλαμβάνει το σήμα της ΦΙΦΑ Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισε να επιφέρει αλλαγές στην ΚΕΔ, από την οποία έφυγαν οι Παπαδάκος, Φινοκαλιώτης και αντικαταστάθηκαν από τους Γιαννόπουλο, Μπριάκο. Παράλληλα άλλαξε ο κανονισμός που αφορά τους οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις: "Να αντικατασταθούν από τους κ. Γιαννόπουλο, Μπριάκο οι κ. Παπαδάκος, Φινοκαλιώτης, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ο κ. Γιαννόπουλος αναλαμβάνει στην ΚΕΔ την ευθύνη της Β’ και Γ’ Εθνικής και ο κ. Μπριάκος της Δ’ Εθνικής.

Επίσης, από το ΔΣ της ΕΠΟ ψηφίστηκαν τροποποιήσεις σε άρθρα του Κανονισμού Διαιτησίας και του Πειθαρχικού Κώδικα. Αναλυτικά οι τροποποιήσεις (υπογραμμισμένες):

Αρθρο 36 Κανονισμού Διαιτησίας

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας έχει ισχυρό ενεργό ρόλο στους ορισμούς και την αξιολόγηση των διαιτητών και παρατηρητών, αποτελεί δε τον κυριότερο σύμβουλο της Κ.Ε.Δ. με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
- Τον εφοδιασμό της Κ.Ε.Δ. για κάθε αγωνιστική ημέρα με τις βαθμολογίες και τις παρατηρήσεις για την απόδοση των διαιτητών και βοηθών.
- Την οργάνωση και διεξαγωγή των εθνικών σχολών παραγωγής διαιτητών.
- Την οργάνωση και διεξαγωγή των ετήσιων και περιοδικών σεμιναρίων διαιτητών και παρατηρητών.
- Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεξαγωγή των προβλεπόμενων εξετάσεων για διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτητών.
- Την αξιολόγηση και την απόδοση του έργου των εκπαιδευτών σε τριμηνιαία βάση.
- Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό του έργου των μεντόρων-παρατηρητών.

Αρθρο 14, παρ. 6 Πειθαρχικού Κώδικα

Δεν υπάρχει ευθύνη ομάδας για απρεπή συμπεριφορά θεατών σε αγώνα εφόσον η ομάδα αυτή δεν έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της ή απρεπής συμπεριφορά φιλάθλων οι οποίοι στρέφονται αποκλειστικά και μόνο κατά της ομάδας τους. Εφόσον η ομάδα έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της η ευθύνη της περιορίζεται στο τμήμα του γηπέδου (εξέδρες) που αντιστοιχούν τα εισιτήρια αυτά.
Σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της, αλλά, παρά ταύτα, προσέλθει ικανός αριθμός φιλάθλων αυτής στο γήπεδο και, κατόπιν εντολής της αστυνομικής δύναμης, οι εν λόγω φίλαθλοι εισέλθουν σε διακριτό τμήμα του γηπέδου, τότε ο Παρατηρητής του Αγώνα θα μνημονεύει ρητά το περιστατικό αυτό στην έκθεσή του και, υπό αυτή την απαράβατη προϋπόθεση, η φιλοξενούμενη ομάδα θα φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απρεπή συμπεριφορά των εν λόγω φιλάθλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: