Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

"Σεφτέ" η Χιχόν, βουλιάζει η Σανταντέρ!!

Την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν πέτυχε η Σπόρτινγκ Χιχόν, η οποία επικράτησε με 2-0 της Γρανάδα, στο ντέρμπι των ουραγών, ενώ η Σανταντέρ του Έκτορ Ραούλ Κούπερ (δεν έπαιξε ο Τζιόλης) έχασε στην έδρα της με 1-0 από την Εσπανιόλ.
"Σεφτέ" η Χιχόν, βουλιάζει η Σανταντέρ
Η Χιχόν άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό με σκόρερ τον Μπαράλ, ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και δεν αστόχησε, ενώ το 2-0 έκανε στο 41` ο μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι, ο Αντρέ Κάστρο...
Στο "Ελ Σαρδινέρο", η Εσπανιόλ άνοιξε το σκορ στο 59' με τον Γκαρσία. Ο Βερδού πάσαρε καταπληκτικά για τον Γκαρσία, ο οποίος πρόλαβε τον Τόνιο και πλάσαρε ιδανικά κάνοντας το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.
πηγή: sportdog.gr

Κυβέρνηση με 4-0% και πρωθυπουργό τον Λέτο!!

Γκολ και θέαμα ο Παναθηναϊκός, 4-0 τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ. Διαδήλωσαν κατά των πολιτικών οι οπαδοί του, θίχτηκε ο διαιτητής Μήτσιος επειδή ένα πανό τους χαρακτήριζε "λαμόγια"!
Κυβέρνηση με 4-0% και πρωθυπουργό τον Λέτο!
Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 εντός έδρας στο Ολυμπιακό Στάδιο και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο, ο οποίος όμως έχει δύο αγώνες παραπάνω. Το σκορ άνοιξε ο Μπουμσόνγκ στο 7', το 2-0 έκανε ο Λέτο στο 25' και το 3-0 ο Κατσουράνης στο 32'. Το... κερασάκι έβαλε ο Λέτο με πέναλτι στο 58' και έτσι έφτασε τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός έκανε ένα φοβερό παιχνίδι απόψε, ενώ εξίσου καλοί ήταν οι Κατσουράνης και Κουίνσι.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα όσα έγιναν στην κερκίδα, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου και τους οργανωμένους να σηκώνουν πανό για τους «βολεμένους πολιτικού». Το πανό αυτό ενόχλησε, με μισή ώρα καθυστέρηση, τον διαιτητή Μήτσιο, ο οποίος διέκοψε και το ματς για επτά λεπτά.

Διαμαρτυρία και... θέαμα!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά και από τα πρώτα λεπτά πίεσε στο... μισό γήπεδο τον Εργοτέλη. Η πίεση αυτή δεν άργησε να αποφέρει καρπούς, καθώς στο 7' έγινε το 1-0. Από εκτέλεση φάουλ του Λέτο, ο Μπουμσόνγκ έστειλε με πρώτη κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και με δεύτερη στα δίχτυα. Το γρήγορο γκολ έδωσε την δυνατότητα στο «τριφύλλι» να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, ωστόσο μετά το πρώτο σοκ, οι Κρητικοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Μάλιστα, στο 12' ο Σασιασβίλι έφτασε πολύ κοντά και στο 1-1, όταν από εκτέλεση κόρνερ έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η ευκαιρία αυτή... ξύπνησε και πάλι τους γηπεδούχους, οι οποίοι γρήγορα ανέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του ματς.

Ξεκίνησαν και πάλι να πιέζουν ψηλά και τελικά στο 25' έκαναν το 2-0. Από αντεπίθεση που ξεκίνησε με ψαλιδάκι και μετά το «ένα – δύο» του Κλέιτον με τον Κουίνσι, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα για τον Λέτο και ο Αργεντινός σε κενή εστία πέτυχε το έκτο του φετινό γκολ. Οι «πράσινοι» είχαν πλέον εξαιρετική ψυχολογία και με τον Εργοτέλη να τα... έχει χάσει, πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Στο 32' ο Μαρίνος έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Κουίνσι με κεφαλιά σημάδεψε τον Κατσουράνη και αυτός από κοντά και με πλάτη στο τέρμα, έκανε το 3-0.

Μπάχαλο χωρίς λόγο...

Το παιχνίδι μέχρι το 40' κυλούσε ήρεμα, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Στην εξέδρα οι οργανωμένοι του «τριφυλλιού» φώναζαν συνθήματα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ από το πρώτο λεπτό είχαν σηκώσει και ένα πανό που έγραφε, «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ο διαιτητής Μήτσιος ωστόσο, αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο πανό στο 40' και διέκοψε το ματς ζητώντας να το κατεβάσουν. Μετά από επτά λεπτά η αναμέτρηση συνεχίστηκε, χωρίς όμως να έχει κατέβει το πανό. Η διακοπή αυτή πάντως δεν... μπέρδεψε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες με τους Λέτο και Κουίνσι.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Λέτο!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς είχε τελειώσει και το πρώτο. Με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και να χάνει ευκαιρίες. Στο 47' ο Πίρσον έδιωξε δύσκολα το σουτ του Κατσουράνη, ενώ στο 57' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φραγκουλάκη πάνω στον Λέτο μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αργεντινός, που σημάδεψε σωστά και έκανε το 4-0. Αυτό ήταν το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και έβδομα συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Λέτο μπορεί να μην είναι επιθετικός, όμως φέτος έχει πάρει... φωτιά! Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός έχασε άλλες καλές ευκαιρίες, με τον Ζέκα να αστοχεί δύο φορές από κοντά και τον εξαιρετικό απόψε Κουίνσι, να σουτάρει άουτ μετά από ωραία κίνηση.

Η καλύτερη όμως φάση του δεύτερου 45λεπτου ήταν το δοκάρι του Καραγκούνη στο 76'. Ο «Κάρα» έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Πίρσον, που έμεινε... άγαλμα. Τελικά, το τελικό σκορ ήταν 4-0, παρά τις προσπάθειες των «πρασίνων» για ακόμα ένα γκολ στο τελευταίο τέταρτο!
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (29' Καντέ), Σιμάο, Κατσουράνης (66' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον (79' Μαυρίας), Λέτο.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σασιασβίλι, Νταντόμο, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ (57' Κυριακίδης), Ολίσε, Φραγουλάκης (44' Κουτσιανικούλης), Ρομάνο, Λεάλ, Μπούντιμιρ (44' Μπούντιμιρ).
Το live του sportdog:
90' + 2' Τέλος της αναμέτρησης

83' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Πλασέ του Κουίνσι από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ,

79' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαυρίας στην θέση του Κλέιτον.

76' Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Φοβερό σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα τραντάζει το δοκάρι!

73' Ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Λεάλ κάνει ωραία ενέργεια και το γύρισμα για τον Κουτσιανικούλη, όμως ο Μαρίνος κόβει την τελευταία στιγμή μπροστά από κενή εστία.


69' Φοβερή ενέργεια από τον Κουίνσι, κάνει και το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
67' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ζέκα. Βρίσκεται απέναντι από την εστία, σουτάρει, όμως η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

66' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης αποχωρεί και την θέση του παίρνει ο Καραγκούνης. Αποθέωση και για τους δύο από την εξέδρα.
64' Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι από αριστερά αποφεύγει εξαιρετικά τον αντίπαλό του, βγάζει για τον Ζέκα ο οποίος από το... μισό μέτρο, δεν μπορεί να νικήσει τον Πίρσον και έχουμε κόρνερ.
58' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο αναλαμβάνει την εκτέλεση και κάνει το 4-0.

57' Τρίτη αλλαγή για τον Εργοτέλη, με τον Κυριακίδη στη θέση του Τζούνιορ.

57' Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Ο Κατσουράνης με εκπληκτικό τακουνάκι βγάζει την πάσα στον Λέτο, αυτός πέφτει στην περιοχή και ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Ο Αργεντινός απέφυγε τον Πίρσον και έπεσε από τάκλιν του Φραγκουλάκη. Από το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει επαφή.

47' Εξαιρετικό σουτ του Κατσουράνη, ο Πίρσον ακουμπάει ελάχιστα την μπάλα και διώχνει σε κόρνερ.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+8
' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

45+7' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Πίρσον βγαίνει λανθασμένα από την εστία, διώχνει λανθασμένα την μπάλα, ο Λέτο κάνει το σουτ, όμως ο πορτιέρο του Εργοτέλη προλαβαίνει και μπλοκάρει πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.
45+2' Μακρινό σουτ του Κουίνσι, ο Πίρσον πέφτει και μπλοκάρει.

45' Δύο αλλαγές για τον Εργοτέλη με τους Κατσικοκέρη και Κουτσιανικούλη να παίρνουν τις θέσεις των Μπούντιμιρ και Φραγκουλάκη

44' Ξεκίνησε και πάλι το ματς, μετά από επτά λεπτά διακοπής!

42' Το παιχνίδι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Ο Δημήτρης Γόντικας πάει στην εξέδρα για να κατέβει το πανό...

40' Το παιχνίδι έχει διακοπεί, καθώς ο διαιτητής ζητάει να κατέβει ένα πανό που γράφει: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων».

36' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη

32' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Σέντρα του Μαρίνου από δεξιά, ο Κουίνσι με κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω στον Κατσουράνη, ο οποίος από κοντά με δύσκολο πλασέ με πλάτη στο τέρμα, κάνει το 3-0!
30' Κίτρινη κάρτα στον Ολίσε για σκληρό φάουλ στον Σιμάο.

29' Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καντέ στην θέση του Μπουμσόνγκ

28' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι δίνει ωραία στον Λέτο, αυτός κάνει το σουτ, όμως η μπάλα φεύγει άουτ.
25' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός φεύγει με... ψαλιδάκι στην επίθεση, ο Κλέιτον παίζει το ένα - δύο με τον Κουίνσι, ο τελευταίος κάνει το γύρισμα για τον Λέτο, ο οποίος σε κενή εστία από κοντά κάνει το 2-0. Εξαιρετική ανάπτυξη!
20' Ωραία κίνηση του Λεάλ από δεξιά, κάνει και την σέντρα σουτ, διώχνει με γροθιές ο Καπίνο.

15' Συνθήματα για τον Γιώργο Πανανδρέου από την εξέδρα. Νωρίτερα είχε σηκωθεί και πανό για τους πολιτικούς.

12' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Από εκτέλεση κόρνερ ο Σασιασβίλ πιάνει το σουτ από πολύ κοντά, όμως η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.
10' Κίτρινη κάρτα στον Σαριέγκι

7' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο εκτελεί το κόρνερ, ο Μπουμσόνγκ παίρνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Γάλλος πηδάει πιο ψηλά από όλους και με νέα κεφαλιά και την... βοήθεια του Πίρσον στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

4' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σιμάο δεν μπόρεσε από κοντά να την στείλει στα δίχτυα...
1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις
:

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καπίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον.

Στον πάγκο για τους "πράσινους": οι Καρνέζης, Κάντε, Ιωαννίδης, Μπιάρσμιρ, Καραγκούνης, Μαυρίας, Λαγός.

Η ενδεκάδα του Εργοτέλη: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Ρομάνο, Λεάλ, Νταντόμο, Τζούνιορ, Ολίσε, Μπούντιμιρ, Φραγουλάκης, Σασιασβίλι.

Στον πάγκο των Κρητικών κάθονται οι Καβουσάκης, Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης, Μπέτο, Γιαλούσης, Σαρρής.

πηγή: sportdog.gr

Τι να σου κάνει μόνος ο Γιόβετιτς;

Ο Στέφαν Γιόβετιτς πέτυχε 2 γκολ κόντρα στην Κατάνια, ωστόσο η Φιορεντίνα δεν κατάφερε και πάλι να κερδίσει, καθώς έμεινε στο 2-2.
Τι να σου κάνει μόνος ο Γιόβετιτς;
Οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Γιόβετιτς. Ο Μοντολίβο έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έδωσε στο Μουνάρι, ο τελευταίος τροφοδότησε τον Γιόβετιτς κι αυτός από κοντά νίκησε τον Αντούχαρ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 43` με τον Ντελβέκιο.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην επανάληψη και πήραν και πάλι το προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Γιόβετιτς στο 62'. Η Κατάνια πήρε τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Μάξι Λόπεζ στο 84ο λεπτό.
πηγή: sportdog.gr

Απόδραση από το Δαφνί!!

Ο Ηλίας Ζούρος έφυγε από τη Ζαλγκίρις και ο Βασίλης Σκουντής βρίσκει την ευκαιρία να γράψει για τα νέα επεισόδια του μπασκετικού «Μonty Python"!
Απόδραση από το Δαφνί!
Είναι όντως εύστοχη η καμπάνια του συνδρομητικού καναλιού, αλλά έπεσε στην περίπτωση, διότι πριν αλέκτορα φωνήσαι, ναυάγησε η μία από τις οκτώ ομάδες, που πλέουν στα διεθνή ύδατα με ελληνική σημαία ευκαιρίας: τη Ζαλγκίρις Κάουνας, εννοώ, που με την πρώτη αναποδιά έριξε στη θάλασσα τον Ζούρο και τον Καντζούρη.
Με τον Ρομανόφ, που είχαν μπλέξει, Ηλίου (και μάλιστα εις διπλούν) φαεινότερον ήταν ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή το μοιραίο, αλλά, διάβολε, όχι και στην πρώτη ήττα και μάλιστα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί της Ευρωλίγκας. Αλλά ξέχασα: ελέω Σοβιετικής Ένωσης οι Λιθουανοί αντιπαθούν τόσο πολύ τους Ρώσους που προτιμούν να πεθαίνουν παρά να χάνουν από αυτούς.
Να πεθαίνουν ή απλώς να σκοτώνουν τους προπονητές τους!
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

“Με δικαίωσε ο Χολέμπας”

Ο Έβαλντ Λίνεν δήλωσε δικαιωμένος αλλά και πολύ χαρούμενος για την έως τώρα πορεία του Χοσέ Χολέμπας στον Ολυμπιακό, ενός παίκτη που αποτέλεσε προσωπική του επιλογή.
“Με δικαίωσε ο Χολέμπας”
Μεταξύ άλλων ο Λίνεν τόνισε ότι «από τον Ολυμπιακό τότε μου έλεγαν 'Γιατί αυτόν τον παίκτη; Ποιός είναι αυτός και γιατί τον θέλεις τόσο;'. Εγώ είπα σε όλους όμως ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα. Και έτσι έγινε».
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στο katimagiko.gr

Όλοι μέσα!!

Ο Νίκος Αναστόπουλος πήρε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεση του, με τον τεχνικό του ΟΦΗ να μην αποκαλύπτει τα πλάνα του.
Όλοι μέσα!
Ο “Αναστό” πήρε στην αποστολή όλους τους υγιείς ποδοσφαιριστές, δηλαδή και τους 21 κάτι που δείχνει ότι ίσως να ετοιμάζει και εκπλήξεις για την ενδεκάδα του αγώνα. Αυτή η απόφαση πάντως φανερώνει και την διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου να δείξει στους παίκτες του ότι τους υπολογίζει όλους για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ.
Οι παίκτες που πήρε στην αποστολή ο Αναστόπουλος είναι οι εξής: Βεζυρίδης, Κάρολ, Μποντόρ, Μπουλούτ, Σουμπίνιο, Κάλαϊτζιτς, Κατάϊ, Χόρχε Λόπεζ, Σίσιτς, Σόουζα, Ουκάρ, Βερόν, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Ζορμπάς, Καμπάνταης, Μάντζιος, Παπουλής, Ρόβας, Ταυλαρίδης, Ζόρντι Λόπεζ.
Μυστήριο με την 11αδα
Πάντως, τα πλάνα του Αναστόπουλου για την αρχική 11αδα έχουν μείνει κρυφά και αναμφίβολα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιοι παίκτες θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. Αν θέλουμε να κάνουμε μια πρόβλεψη και σύμφωνα με τις ενδείξεις που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, είναι πολύ πιθανό να παραταχθεί ο ΟΦΗ δίχως καμία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας.
Δηλαδή, ο Κάρολ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γαλανόπουλος, στο αριστερό ο Μπουλούτ με τους Γεωργίου – Ταυλαρίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Βερόν και στην επίθεση οι Παπουλής, Σίσιτς, Μάντζιος. Αν υπάρξει μια αλλαγή, αυτή θα είναι του Σουμπίνιο στην θέση του Μποντόρ.
Πηγή: gentikoule.gr

Μπινελίκια και στο ΟΑΚΑ!!

Να, και η συνέχεια στα γήπεδα, που γίνονται τόποι διαδηλώσεων και συνθημάτων για την οικονομική κρίση και όσα περνάει ο ελληνικός λαός. Για το Περιστέρι τα είπαμε ήδη. Και στο ΟΑΚΑ, όμως, δεν πάνε πίσω οι φίλαθλοι.
Μπινελίκια και στο ΟΑΚΑ
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τα έβαλαν με τον πρωθυπουργό με δυο, τρία συνθήματά τους.
Όπως καταλαβαίνετε έχουμε να δούμε κι άλλα τόσο απόψε, όσο και αύριο. Και ο σκύλος έπιασε αμέσως τον σφυγμό με το κομμάτι που έγραψε από χθες το βράδυ. Οι κεραίες μας, άλλωστε, είναι τεντωμένες κι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω μας και ποιο είναι το κλίμα.
Η αρχή έγινε στο Ολυμπιακός – Ντόρτμουντ, η συνέχεια δόθηκε στο ΠΑΟΚ – Σάμροκ και σήμερα ήδη σε δυο παιχνίδια έχει συμβεί το ίδιο.
πηγή: sportdog.gr

Ουζουνίδης... μαινόμενος!!

Πολύ εκνευρισμένος με την εμφάνιση των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ενώ σχολιάζοντας τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: "ίναι ανάξιο σχολιασμού όλο αυτό που γίνεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο".
Ουζουνίδης... μαινόμενος
Αναλυτικά:
«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αγνώριστοι. Δεν ήταν εμφάνιση ομάδας Σούπερ Λιγκ.Ούτε επαγγελματιών παικτών και το λέω όχι επειδή κάποιοι ήταν σε κακή μέρα, αλλά δεν έτρεχαν, δεν προσπάθησαν.
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από εμάς. Ήμασταν πολύ τυχεροί που ήταν 1-1 το σκορ. Έγινε το δώρο στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα και εμείς είπαμε στον αντίπαλο ισοφαρίστε για Fair Play.
Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε τα πατήματα μας και γινόμασταν καλύτεροι και στο τέλος χάσαμε πολλές ευκαιρίες», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της Σκόντα για να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Η γνωστή ιστορία. Είναι ανάξιο σχολιασμού όλο αυτό που γίνεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

"Πληρώσαμε τα λάθη μας"

Δίκαιη ήταν η επικράτηση του Ατρόμητου επί του ΠΑΣ σύμφωνα με τον προπονητή των Ιωαννίνων, Στεφάν Ντεμόλ, ο οποίος στάθηκε στα ατομικά λάθη των παικτών του, τα οποία έφεραν την ήττα.
"Πληρώσαμε τα λάθη μας"
«Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο. Να συγχαρώ και τους παίκτες μου για το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο που είχαμε. Ξέραμε τον Ατρόμητο, αλλά δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, παρότι γνωρίζαμε τι θα κάνει ο αντίπαλος. Η ομάδα μου πρέπει να μάθει από αυτό το ματς. Να είμαστε έτοιμοι από την αρχή της σεζόν για τέτοια παιχνίδια.
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε λάθος στην πρώτη φάση του Ατρόμητου με τον Μήτρογλου, ενώ στη δεύτερη φάση ο Γιαννούλης ανέβηκε μπροστά, όπως ξέραμε ότι το κάνει και από εκεί προήλθε το γκολ. Στην Football League αυτό το λάθος περνάει έτσι, αλλά στην Super League το πληρώνεις», δήλωσε ο Βέλγος τεχνικός στην κάμερα της NOVA.

"Σιγά-σιγά θα τα καταφέρουμε"

Υπομονή ζήτησε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Οράσιο Γκονσάλβες, μετά το 1-1 με την Ξάνθη, λέγοντας πως η ομάδα "χρειάζεται καιρό και υπομονή. Σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε"...
"Σιγά-σιγά θα τα καταφέρουμε"
«Προερχόμαστε από μια διακοπή 20 ημερών, δεν είχαμε ρυθμό, ενώ είχαμε και μία ατυχία με την αλλαγή του Αργυρόπουλου. Θέλαμε να βάλουμε τον Αλβάρες στον αγώνα, αλλά αλλάξαμε τα πλάνα μας. Ήταν κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε ρυθμό», επεσήμανε ο τεχνικός των Αρκάδων, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει και στην ερώτηση περί του επιθετικού προβλήματος της ομάδας του.
«Είμαι εδώ μόνο για 20 μέρες. Χρειαζόμαστε πολύ καιρό. Έχουμε δουλέψει με τους παίκτες μας, έχουμε και νέους ποδοσφαιριστές. Όμως, αυτό χρειάζεται καιρό και υπομονή. Σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε».
Τέλος, απάντησε και στην ερώτηση περί του αν το ισόπαλο αποτέλεσμα κρίνεται δίκιο και ανέφερε: «Εμείς είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά η Ξάνθη στο τέλος ήταν πολύ δυνατή. Ξέρουμε ότι ήταν ένας δύσκολος αγώνας για εμάς».

"Ήμασταν καλύτεροι, δίκαιη η νίκη μας"

Πολυ ευχαριστημένος από την εμφάνιση και τη νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν ο Γιώργος Δώνης, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα στο Περιστέρι.
"Ήμασταν καλύτεροι, δίκαιη η νίκη μας"
«Έχω βαρεθεί να συζητάμε πως είχαμε ένα καλό και ένα κακό ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο δεν απειληθήκαμε άλλα εμείς είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουμε», τόνισε αρχικά ο Δώνης στην τηλεόραση της NOVA, ερωτηθείς για τα δύο πρόσωπα του Ατρόμητου και συμπλήρωσε:

«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα σήμερα και δίκαια πήραμε τη νίκη. Το σκορ μάλιστα μας αδικεί, ενώ θα πρέπει να γνωρίζεται πως πάντα υπάρχει άγχος για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Πρέπει όμως να σταθούμε στην αμυντική μας λειτουργία η οποία ήταν εξαιρετική».

Όσον αφορά στη συνέχεια του πρωταθλήματος και το γεγονός πως ο Ατρόμητος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Δώνης, κατέληξε: «Δεν το σκέφτομαι αυτό καθόλου. Σκέφτομαι μόνο να κερδίσουμε το επόμενο ματς και να μείνουμε εκεί».

"Άψογη η συνεργασία μας"

Ο Βλάσης Τσάκας έκανε δηλώσεις κατά την προσέλευση του στο ΟΑΚΑ και τόνισε ότι η συνεργασία των δύο πλευρών είναι άψογη (άσχετα από την διαφωνία ως προς τον οικονομικό έλεγχο) και υπογράμμισε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν την προσεχή Δευτέρα.
"Άψογη η συνεργασία μας"
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πλευρά Βαρδινογιάννη θέλει να γίνει τόσο γρήγορα ο οικονομικός έλεγχος. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε μία ΠΑΕ μέσα σε μία εβδομάδα. Η συνεργασία μας μέχρι στιγμής είναι άψογη. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε πως από τη στιγμή που θα βάλουμε τα χρήματα δεν θα τα διαχειριστεί το υπάρχουν Δ.Σ», είπε ο κ.Τσάκας, ενώ για την άφιξη του Πρίγκιπα, τόνισε: «Την Τρίτη θα είναι στην κηδεία του διαδόχου. Την Δευτέρα όμως που θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, θα ξέρουμε».

Πέταξε σαν... Ίκαρος το Ρέθυμνο!!

Το καλύτερο ξεκίνημα πραγματοποίησε το Ρέθυμνο στην επάνοδό του στην Α1! Ο ΑΓΟΡ επικράτησε 76-63 του Ίκαρου Καλλιθέας! Νίκες για Κολοσσό, Ηλυσιακό!

Πέταξε σαν... Ίκαρος το Ρέθυμνο!
Το ματς κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 10-0 και επιμέρους σκορ 22-10 ανέβαζοντας την διαφορά στους 15 πόντους. Οι Κρητικοί κατάφεραν να διατηρήσουν απόσταση ασφαλείας μέχρι το τέλος και έφτασε στη νίκη, επικρατώντας 76-63.
Δεκάλεπτα: 18-19, 42-39, 64-49, 76-63
ΑΓΟΡ(Κουφός): Κρίστμας 24, Κούμουλος, Παπανικολάου 6, Ράιτ, Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 8, Τζόνσον 15, Λάτοβιτς 7, Πέτγουέι 9, Δέδας 1, Νάγκις 2, Κατσαρές 2
Ίκαρος(Λυκογιάννης): Σένσλεϊ 2, Κινγκ 10, Καράμπουλας 14, Πολυτάρχου 2, Τσιάρας 6, Τζιάλλας, Παπαργυρόπουλος 2, Αγαδάκος 11, Τζόνσον 4, Λιούμπισιτς 12
Κολοσσός-Πανιώνιος 72-67
Ποδαρικό με το δεξί με το δεξί και για τον Κολοσσό ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου στο Βενετόκλειο με 72-67.
Δεκάλεπτα: 18-9, 42-25, 54-40, 72-67.
Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 4, Χάτεν 13(1), Καλαϊτζής 2, Πάνος 2, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος, Πόικιν 20(2), Χαρίσης 8, Τσάμης 13, Χόπσον 8(1).
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 2, Κις 5(1), Αθανασούλας 2, Στέφεσον 8, Ντίμπλερ 6(2), Μπατής 10(3), Γιάνκοβιτς 25(1), Καββαδάς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 8, Νάτζφεϊ.
Ηλυσιακός-Καβάλα 68-67
Μπορεί ο Ηλυσιακός, να κυνήγαγε για 39 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα την Καβάλα στο σκορ, όμως τελικά το ροζ φύλλο πήγε στα χέρια των γηπεδούχων, οι οποίοι επικράτησαν με 68-67.
Δεκάλεπτα: 17-26, 29-37, 47-49, 68-67
Ηλυσιακός (Πρίφτης): Σπανός, Ματαλών, Τζόνσον 2, Τόντιτς 8 (0/4τριπ, 4ριμπ), Χάρντινγκ 4 (3ριμπ), Χατζής 15 (2ριμπ, 2κλεψ), Αποστολίδης 10 (5/7διπ), Τόμπσον 10 (2/5τριπ), Χολ 13 (1/1τριπ 11ρμπ), Κασελάκης 4, Γαλιώτος 2.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 4, Γκάρισον 2, Αγγελόπουλος 3, Τέιλορ 14, Στεφανίδης 3, Κοστόφ 5, Καραποστόλου 22 (3/7), Σίμτσακ 6, Ο Μπράιαντ 8,

Θύρα 13: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων»!

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα πήραν οι οργανωμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού με πανό που σήκωσαν στην έναρξη της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη.
Θύρα 13: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων»!
Το πανό της «Θύρας 13» στο πέταλο έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των αγαντισμένων». 

πηγή: sportdog.gr

«Μην με μπλέκετε με τον Πρίγκιπα...»

Καμία ανάμειξη με το deal ανάμεσα στον Πρίγκιπα και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την πώληση του Παναθηναϊκού δεν θέλει να έχει ο Παύλος Γιαννακόπουλος, όπως ξεκαθάρισε σε σημερινές του δηλώσεις.
«Μην με μπλέκετε με τον Πρίγκιπα...»
Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ κατά την προσέλευσή του στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Εργοτέλη, δήλωσε: «Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Εύχομαι να κερδίσουμε».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Σουλτάν, είπε: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτή. Μην με μπλέκετε. Πάντα ήμουν και θα είμαι αισιόδοξος. Ρωτήστε αυτούς που ξέρουν». 
πηγή: sportdog.gr

Η διαδήλωση άρχισε στο Περιστέρι!!

Συνθήματα κατά του Παπανδρέου ακούστηκαν στο Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να συγχρονίζουν τις φωνές τους λόγω της κρίσης! "Δεν θα γίνουμε δούλοι κανενός" το μήνυμα σε πανό και η συνέχεια που αναμένεται στα υπόλοιπα γήπεδα της Superleague
Η διαδήλωση άρχισε στο Περιστέρι!
Τι έγραφε ο σκύλος το βράδυ της Παρασκευής και συγκεκριμένα στο τελευταίο βασικό θέμα που έκλεισε η μέρα; Ότι αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά της κρίσης στο Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ και ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς, σειρά θα πάρουν τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε... λαϊκή διαδήλωση για τα οικονομικά προβλήματα που κατατρώνε τον ελληνικό λαό.
Η διαδήλωση των... γηπέδων, λοιπόν, ξεκίνησε από το Περιστέρι και το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της Superleague μεταξύ Ατρόμητου και ΠΑΣ Γιάννινα! Συγκεκριμένα στο ημίχρονο της αναμέτρησης, οι οπαδοί των δύο ομάδων... συγχρονίστηκαν και άρχισαν να τραγουδούν συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Γεωργίου Παπανδρέου! Μάλιστα, χαρακτηριστικό ήταν ένα πανό των οπαδών της ηπειρώτικης ομάδας που ανέγραφε: "Δεν θα γίνουμε δούλοι κανενός".
Απ' ότι φαίνεται, το Περιστέρι δεν θα είναι ο μοναδικός χώρος αυτής της λαϊκής διαδήλωσης. Την 7η αγωνιστική και στις άλλες που θα ακολουθήσουν, είναι σίγουρο ότι θα μαζευτεί πολύς κόσμος στις κερκίδες. Το “Βικελίδης” θα είναι κατάμεστο στο θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι, Άρης-ΠΑΟΚ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί σε Νέα Σμύρνη και Ηράκλειο, για το Πανιώνιος-Ολυμπιακός και ΟΦΗ-ΑΕΚ αντίστοιχα.
Αν τσεκάρετε και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, θα παρατηρήσετε ότι στις επόμενες αγωνιστικές δεν αποκλείεται να εκτυλιχτούν παρόμοιες... γηπεδικές διαμαρτυρίες, αφού υπάρχουν ματς... φωτιά, τα οποία ως γνωστόν γεμίζουν τις εξέδρες.
Πάρτε μία γεύση τι θα ακολουθήσει:
8η αγωνιστική: ΑΕΚ-Άρης, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
9η αγωνιστική: Άρης-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ,
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

πηγή: sportdog.gr

«Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις...»

Επιφυλακτικός, παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Δάβαρης σχετικά με το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Σουλτάν για την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού.
«Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις...»
«Μακάρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Πρίγκιπα. Δεν μπορώ να δώσω πιθανότητες, αλλά όπως και εσείς, έτσι και εγώ διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τα πρόσωπα», ενώ συμπλήρωσε πως «επειδή είμαι μέλος του Δ.Σ έχω να σας πω οτι οι λογαριασμοί είναι καθαροί και αν γίνει κάποιος έλεγχος θα βγει καθαρός» 

πηγή: sportdog.gr

Με Κατσικά στο Χαριλάου!!

Mε 20άδα... ανάγκης πάει στο ντέρμπι με τον Άρη, ο ΠΑΟΚ, αφού λόγω των πολλών απουσιών, ο Λάζλο Μπόλονι πήρε στην αποστολή και τον νεοαποκτηθέντα Γιώργο Κατσικά.
Με Κατσικά στο Χαριλάου
Από την αποστολή  απουσιάζουν οι: Αθανασιάδης, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Φωτάκης, αλλά και ο Κρέσιτς που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση.
Στην 20άδα του ΠΑΟΚ επιστρέφουν Μπαλάφας και Κοντρέρας,  ενώ συμμετέχουν και οι Λεονάρντο, Σπαντάτσιο, Γιάννου. Πιο συγκεκριμένα οι 20 είναι: Γλύκος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Κατσικάς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Χαλκιάς, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Ίβιτς, Λάζαρ, Λεονάρντο, Ρομπέρ, Σπαντάτσιο, Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια.
Πηγή: paok24.gr

Πετάει... ψηλά η Νιουκάστλ!!

Σε απόσταση τριών βαθμών από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται η Νιουκάστλ, η οποία έστω και δύσκολα νίκησε 1-0 την Γουΐγκαν.
Πετάει... ψηλά η Νιουκάστλ!
Ο... ήρωας της βραδιάς για τις «καρακάξες» ήταν ο Γιοάν Καμπάγ, που πέτυχε το γκολ της λύτρωσης στο 81' και έτσι η ομάδα του έπιασε στην Τσέλσι στην 3η θέση.

Στα άλλα ματς, η Σάντερλαντ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μπόλτον με τέρματα των Σεσενιό στο 82' και Μπέντερ στο 90', ενώ με ανατροπή η Γουέστ Μπρομ επικράτησε με 2-1 της Άστον Βίλα μέσα στο "Βίλα Παρκ".
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Γουλβς - Σουόνσι 2-2 (85' Ντόιλ, 86' Ο'Χάρα / 24' Γκρέιαμ, 35' Άλεν)
Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ 1-2 (23' πέν. Ντάρεν Μπεντ / 45' Γιόνας Όλσον, 57' Σάρνερ)
Μπόλτον - Σάντερλαντ 0-2 (82' Σεσενιό, 90' Μπέντνερ)
Νιούκαστλ - Γουΐγκαν 1-0 (81' Καμπάγ)
Λίβερπουλ - Νόριτς (19:30)
Κυριακή
Άρσεναλ - Στόουκ (15:30)
Φούλαμ - Έβερτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι
Μπλάκμπερν - Τότεναμ (17:00)
ΚΠΡ - Τσέλσι (18:00)

Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 22
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20
3. Τσέλσι 19
4. Νιούκαστλ 19
5. Λίβερπουλ 14
6. Τότεναμ 13
7. Στόουκ 12
8. Άστον Βίλα 11
9. Νόριτς 11
10. Γουέστ Μπρομ 11
11. Άρσεναλ 10
12. ΚΠΡ 9
13. Σάντερλαντ 9
14. Σουόνσι 9
15. Φούλαμ 7
16. Έβερτον 7
17. Γουλβς 8
18. Μπόλτον 6
19. Γουΐγκαν 5
20. Μπλάκμπερν 5

«Άχρηστοι διαχειριστές των ονείρων μας»!

Πανό εναντίον της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ υπήρξε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου περίπου 150 φίλαθλοι υποδέχθηκαν την αποστολή της ομάδας. Το...μήνυμα αφορούσε την διοίκηση και τα χρωστούμενα της στην Ερασιτεχνική.
«Άχρηστοι διαχειριστές των ονείρων μας»!
«Τα παιδιά του Χάντμπολ μας έκαναν υπερήφανους και πεινάνε. Πληρώστε αυτά που τους χρωστάτε άχρηστοι διαχειριστές των ονείρων μας», έγραφε το πανό που είχε υπογραφή ORIGINAL Ηρακλείου.

Το μήνυμα πάντως δεν έγινε... αποδεκτό από κανέναν, αφού ουδείς από την διοίκηση της Ένωσης ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στην Κρήτη.
πηγή: sportdog.gr

Πρώτος και... Ατρόμητος!!

Με γκολ του Γιαννούλη ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 στο Περιστέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα και πέρασε προσωρινά στην 1η θέση της βαθμολογίας. Δίκαιη νίκη για τους Περιστεριώτες, που είχαν δοκάρι με τον Μήτρογλου κι άλλες ευκαιρίες να πετύχουν γκολ.
Πρώτος και... Ατρόμητος!
Κατά διαστήματα η ομάδα του Δώνη, ιδίως στο πρώτο μέρος, όπου πέτυχε και το γκολ ήταν καλή, ενώ ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να φανεί καθόλου επιθετικά, εμφανίζοντας παράλληλα και πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν.
Αχ ρε Μήτρογλου...
Αν ο 23χρονος φορ στη φάση του 9`, όπου ο Τάτος του έδωσε μπαλιά "πάρτο-βάλτο", δεν το έπαιζε... Ζιντάν, πηγαίνοντας να κάνει ντρίπλα γύρω από τον εαυτό του(!), σπαταλώντας έτσι σίγουρο γκολ, ο Ατρόμητος θα προηγούταν ήδη...
Τέλος πάντων, οι Περιστεριώτες ήταν ανώτεροι από τον κακό ΠΑΣ στο ξεκίνημα χάνοντας άλλες δυο καλές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου (πάλι) και τον Επστάιν. Γύρω στο 15` ο ΠΑΣ ισορρόπησε, δίχως όμως να μπορέσει να απειλήσει άμεσα τον Ιτάνζ και το πλήρωσε!
και 1-0
Στο 31` ο Γιαννούλης με ωραίο πλασέ από την μπαλιά του Επστάιν άνοιξε το σκορ, ενώ στο 36` ο Καραγκούνης τα έκανε όλα σωστά, αλλά το ψηλοκρεμαστό του πλασέ έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ. Μια ευκαιρία... ευγενική προσφορά της άμυνας του ΠΑΣ.
Ευκαιρίες ο Ατρόμητος
Χωρίς οι γηπεδούχοι να είναι το ίδιο καλοί, στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους έφτασαν δις κοντά στο γκολ, αρχικά με το φοβερό σουτ του Μήτρογλου που βρήκε δοκάρι στο 52` και στο 60` με τον Επστάιν.
Ο ΠΑΣ δεν τα παρατούσε όσο παρέμενε το εύθραυστο 1-0, αν και ο ρυθμός του ματς είχε πέσει αισθητά μετά το 65`. Ο Ατρόμητος ήθελε περισσότερο στο τέλος να "ροκανίσει" τον χρόνο από το να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, οι Γιαννιώτες δεν έκαναν κάτι αξιοσημείωτο, οπότε ήρθε φυσιολογικά το 1-0.
Το φιλμ του αγώνα
90+4` Λήξη του αγώνα
84` Αριστερή βολίδα του Ντε Βισέντι έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φυτανίδη και πέρασε κόρνερ
81` Ο Μπέλιτς στη θέση του Επστάιν
80` Ο Ντε Βισέντι στη θέση του Τζάνη
66` Ο Μπρίτο στη θέση του Καραγκούνη
65` Ο Γεωργίου στη θέση του Κυριάκου
60` Ο Επστάιν έκλεψε την μπάλα από αριστερά κι έφυγε ταχύτατα προς την περιοχή του ΠΑΣ, όπου έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα-σουτ, με τον Καραγκούνη να μην προλαβαίνει να τη σπρώξει στα δίχτυα
58` Kίτρινη στον Ιτάνζ
56` Κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα
55` Ο Δημούτσος στη θέση του τραυματία Πίτου Γκαρσία
52` Μακρινή μπαλιά του Επστάιν στον Μήτρογλου από αριστερά, ο 23χρονος φορ έπιασε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι!
46` Ο Βάντερσον στη θέση του Ανδράλα
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
40` Κίτρινη κάρτα στον Βίλα
39` Kίτρινη κάρτα στον Ζουέλα
36` Ο Καραγκούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΠΑΣ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κηπουρό, πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι!
32` Κίτρινη κάρτα στον Τόμας
31` O Γιαννούλης με πλασέ από πλάγια αριστερά, από την μπαλιά του Επστάιν, άνοιξε το σκορ!
15` Ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βίλα στον Γιαννούλη
12` Kίτρινη κάρτα στον Μπουζίντ
9` O Tάτος έκλεψε την μπάλα, βγήκε στην κόντρα, έκοψε δεξιά στον Μήτρογλου, ο οποίος αντί να σουτάρει, πήγε να κάνει ντρίπλα... γύρω από τον εαυτό του και η ευκαιρία χάθηκε...
4` Κάθετη του Τάτου στην πλάτη της άμυνας, ο Επστάιν πετάχτηκε μπροστά από τον Κηπουρό, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και πέρασε άουτ
3` Γέμισμα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας Γιαννούλης, Φυτανίδης, Τόμας, Ζουέλα, Τάτος, Γκαρσία (54' Δημούτσος), Επστάιν (81' Μπέλιτς), Καραγκούνης (65' Πρίτου), Μήτρογλου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Μπουζίντ, Κυριάκος (65' Γεωργίου), Κώτσιος, Τζάνης (80' Ντε Βισέντι), Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Πάντος, Ανδράλας (46' Βάντερσον), Μπακαγιόκο.
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

πηγή: sportdog.gr

Έχασαν ένα... τσουβάλι γκολ!!

Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 στην Τρίπολη σε έναν αγώνα με πολλές και τρομερές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Παραμένει χωρίς νίκη ο Αστέρας, άλλη μια καλή εμφάνιση για την Ξάνθη, ειδικά στο δεύτερο μέρος.
Έχασαν ένα... τσουβάλι γκολ!
Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι με ανέλπιστα καλό ρυθμό. Συνεχίζουν χωρίς νίκη οι Αρκάδες (2 βαθμοί), ακόμα ένα καλό παιχνίδι για τους Ακρίτες, οι οποίοι για άλλη μια φορά έμειναν με την... γλύκα της  καλής εμφάνισης.

Φοβερό αυτογκόλ, συμπαθητικός ρυθμός
Τα όποια πλάνα του Αστέρα για το ματς άλλαξαν άρδην μόλις στο 19ο δευτερόλεπτο, καθώς ο δεξιός μπακ των Αρκάδων, Αργυρόπουλος, πέτυχε ένα φοβερό... αυτογκόλ! Ο Μάουρο Πόι ανέβηκε από τα αριστερά όπως επιτίθεται η Ξάνθη, έβγαλε την σέντρα και ο Αργυρόπουλος, όντας μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή, κάρφωσε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του συμπαίκτη του Χακόμπο!
Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό με την Ξάνθη μετά το γκολ της να περιμένει και τον Αστέρα να προσπαθεί να πιέσει και να δημιουργήσει φάσεις. Στο 18' οι Αρκάδες έχασαν διπλή ευκαιρία, όταν ο Μπρέσκα πέρασε ωραία κάθετη στον Ουσέρο, αυτός σούταρε, αλλά ο Βιβιανί έδιωξε. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Περόνε, του οποίου το σουτ μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ξάνθης.
Η Ξάνθη δεν μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι και δεν δημιούργησε καμία φάση εκτός του γκολ που πέτυχε. Αντιθέτως, ο Αστέρας προσπαθούσε, έχασε άλλη μία ευκαιρία με τον Περόνε στο 25, (ύστερ από σέντρα του πολύ κινητικού Μάριο Μπρέσκα) και στο 28' ήρθε η ισοφάριση.
Ο Μπρέσκα έβγαλε μακρινή μπαλιά προς τον Έγκον, ο Βιβιανί έκανε λανθασμένη έξοδο και η μπάλα έφτασε στον Ράγιος, ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Skoda και έγραψε το 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρξει κάτι αξιόλογο μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.

Ξέφρενος ρυθμός, πολλές ευκαιρίες
Το γρήγορο παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και σε αυτό συνετέλεσε η άνοδος της Ξάνθης, η οποία ανέβασε την απόδοσή της και έχασε σωρεία ευκαιριών. Ο Αστέρας από την πλευρά του συνέχιζε να πιέζει, έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία μέσα σε διάστημα ενός λεπτού (52', 53') με Περόνε και Πουλίδο, ωστόσο υπέστη μπλακ άουτ και τα ηνία του αγώνα πήρε η Skoda, που από το 55' κι έπειτα έχασε σωρεία μεγάλων και κλασικών ευκαιρίων.
Αρχικά με την κεφαλιά στο Στάσιακ στο 57', στην συνέχεια με τετ-α-τετ του Βασιλακάκη στο 64', όπου έδιωξε ο Χακόμπο, στο 81' με σουτ του Πόι και στις καθυστερήσεις του ματς, όταν ο Βλαχοδήμος έχασε σίγουρο γκολ (δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε σχεδόν κενή εστία) και με σουτ του Μαρσελίνιο με την λήξη του παιχνιδιού.
Ο Αστέρας τα τελευταία λεπτά πίεσε ασφυκτικά, ωστόσο το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν μια κεφαλιά του Περόνε στο 87', όπου ο Βιβιανί έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Το 1-1 παρέμεινε, με τον Αστέρα να παραμένει χωρίς νίκη στην Σούπερ Λίγκα και την Ξάνθη να προσθέτει άλλη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της.

Το φιλμ του αγώνα

90+3 Λήξη του παιχνιδιού

90+3' Πολύ μεγάλη φάση για την Ξάνθη. Σουτ του Μαρσελίνιο άουτ.

90+2' Απίστευτη ευκαιρία για την Ξάνθη! Σε κενό τέρμα ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πραγματικά φοβερή φάση!

87' Μεγάλη φάση για τον Αστέρα! Κεφαλιά του Περόνε, δύσκολα σε κόρνερ ο Βιβιανί.

81' Σουτ του Μαρσελίνιο, ο Χακόμπο απομακρύνει.

80'
Αλλαγή για την Ξάνθη. Στη θέση του Βασιλακάκη, ο Βλαχοδήμος.

76' Σουτ του Ράγιος άουτ

74' Αλλαγή για τον Αστέρα. Στη θέση του Αργυρόπουλου, ο Τσαμπούρης.

71' Σουτ του Πόι άουτ

70' Αλλαγή για τον Αστέρα. Στη θέση του Μπρέσκα, ο Σέσμα.

67' Αλλαγή για τον Αστέρα. Στη θέση του Ουσέρο, ο Χίμο Ναβάρο.

64' Κλασική ευκαιρία για την Ξάνθη! Φάτσα με τον Χακόμπο ο Βασιλακάκης, το πλασέ του όμως μπλοκάρει ο πορτιέρο των Αρκάδων.

60'
Κίτρινη κάρτα στον Χουανίτο

59' Κίτρινη κάρτα στον Βασιλακάκη

57' Μεγάλη φάση για την Ξάνθη! Κεφαλιά του Στάσιακ, διώχνει σε κόρνερ ο Χακόμπο.

53' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ύστερα από κόρνερ του Ράγιος, ο Πουλίδο προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης, ωστόσο ο Βιβιανί έδιωξε πάνω στη γραμμή.


52' Κεφαλιά του Περόνε, η μπάλα στο δοκάρι κι έξω (ακούμπησε και σε παίκτη της Ξάνθης και βγήκε κόρνερ).

49'
Κίτρινη κάρτα στους Πουλίδο και Καζάκη

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

46'
Αλλαγή για την Ξάνθη. Στη θέση του Φλίσκα, ο Ντίκα.

45+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

42'
Κίτρινη κάρτα στον Ντάνι

28' Γκολ για τον Αστέρα με τον Ράγιος! Λανθασμένη έξοδος του Βιβιανί στην διεκδίκηση με τον Έγκον, ο Ράγιος σε δεύτερο χρόνο σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και γράφει το 1-1!

25' Σέντρα του Μπρέσκα από τα δεξιά, ο Περόνε σουτάρει, αλλά ο Βιβιανί πέφτει στα πόδια του και μπλοκάρει την μπάλα.

24' Κίτρινη κάρτα στον Πιπίνη

19' Κίτρινη κάρτα στον Ουσέρο

18' Διπλή ευκαιρία για τον Αστέρα. Σουτ του Ουσέρο διώχνει ο Βιβιανί και στην επαναφορά το σουτ του Περόνε, μπλοκάρει ο κίπερ της Ξάνθης.

15'
Κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα

7' Αναγκαστική αλλαγή για την Ξάνθη. Στη θέση του Σταθάκη, ο Μπέρτος.

1' Αυτογκόλ από τον Αργυρόπουλο, 0-1 για την Ξάνθη! Σέντρα του Πόι από αριστερά, ο Αργυρόπουλος ολομόναχος στέλνει την μπάλα με καρφωτή κεφαλιά στα δίχτυα του Χακόμπο!

1' Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Οράσιο Γκονσάλβες):
Χακόμπο, Αργυρόπουλος (74’ Τσαμπούρης), Πιπίνης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Ουσέρο (67’ Ναβάρο), Χουανίτο, Μπρέσκα (70’ Σέσμα), Έγκον, Ράγιος, Περόνε
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Εντιμάρ, Σταθάκης (7’ λ.τ. Μπέρτος), Στάσιακ, Βασιλακάκης (80’ Βλαχοδήμος), Ντάνι, Πόι, Μαρσελίνιο, Φλίσκας (46’ Ντίκα), Καζάκης.

πηγή: sportdog.gr

«Μακάρι να είναι όπως τα λέει ο Τσάκας...»

Ανενημέρωτος σχετικά με τις εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που ευχήθηκε να λέει αλήθεια για τον Πρίγκιπα ο Βλάσης Τσάκας.
«Μακάρι να είναι όπως τα λέει ο Τσάκας...»
«Δεν έχω καμία ιδιαίτερη πληροφόρηση για τις εξελίξεις στα διοικητικά. Μακάρι όλα να είναι έτσι όπως τα λέει ο Τσάκας για το καλό του Παναθηναϊκού», δήλωσε κατά την είσοδό του στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

«Πολλά γκολ και στο τέλος νταμπλ!»

Την επιθυμία του να ξεπεράσει γρήγορα τον τραυματισμό του και στην συνέχεια να πετύχει πολλά γκολ, ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο, εξέφρασε ο Γκέργκελι Ρούντολφ στο "match programe" της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη.
«Πολλά γκολ και στο τέλος νταμπλ!»
Αναλυτικά:
Πότε θα σε δούμε να αγωνίζεσαι ξανά;
«Δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια. Ανυπομονώ να παίξω το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσω την ομάδα, αλλά θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου. Δουλεύουμε πολύ με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και εύχομαι ότι σύντομα θα είμαι απόλυτα έτοιμος».
Τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε να προσθέσεις στην ομάδα και το παιχνίδι της;
«Πρώτα απ’ όλα ελπίζω να προσθέσω πολλά γκολ. Είμαι επιθετικός και αυτή είναι η δουλειά μου. Πέρα από αυτό όμως πιστεύω ότι μπορώ να να προσθέσω ταχύτητα και τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς και καλή συνεργασία στο passing game με τους συμπαίκτες μου προκειμένου να παράγουμε περισσότερες φάσεις».
Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για την ομάδα από όσα έχεις δει μέχρι σήμερα;
«Είμαστε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Στον αγώνα με την Ξάνθη καταφέραμε να κερδίσουμε αν και αγωνιζόμασταν με 10 παίκτες. Στον προηγούμενο αγώνα, με τον Ατρόμητο και πάλι ισοφαρίσαμε στο τέλος παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Είμαστε ένα σύνολο που παίζει παντού για να κερδίσει και θα συνεχίσουμε έτσι γιατί έτσι πρέπει να συμπεριφέρεσαι αν θέλεις να κατακτάς τίτλους».
Είσαι κάτι περισσότερο από ένα μήνα στην ομάδα. Θα έλεγες ότι έχεις προσαρμοστεί;
«Ναι, αισθάνομαι πολύ καλά. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς όταν το ζήσει από μέσα. Το γεγονός ότι μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά με βοηθάει να έχω καλή επικοινωνία με όλους τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι με βοηθούν πολύ στην προσαρμογή και είναι πολύ φιλικοί απέναντί μου. Επίσης, μου αρέσουν πολύ οι κλιματολογικές συνθήκες στη χώρα».
Πως οριοθετείς τους προσωπικούς σου στόχους;
«Θέλω να κερδίσω το double με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να σκοράρω πολύ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Είμαι δανεικός στον Παναθηναϊκό και είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε για την επόμενη σεζόν, ωστόσο οφείλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό».
Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους της ομάδας;
«Έχει περάσει πολύς καιρός από το τελευταίο μας εντός έδρας παιχνίδι και σίγουρα μας έχει λείψει η επαφή με τον κόσμο μας, όπως σίγουρα έχει λείψει και η ομάδα στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό για μας να μας στηρίζει ο κόσμος και τους θέλουμε συνεχώς κοντά μας. Εμείς θα τα δώσουμε όλα γι’ αυτούς κι ελπίζω να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το double στο τέλος».

Δεν μπορεί να περιμένει ο Ρούνεϊ!!

Ανυπόμονος για το μεγάλο αυριανό ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ.
Δεν μπορεί να περιμένει ο Ρούνεϊ!
Ο άσος της Γιουνάιτεντ έγραφε στο twitter του: "Δεν μπορώ να περιμένω για το αυριανό παιχνίδι. Θα υπάρχει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος".

Το ματς μεταξύ των δύο Μάντσεστερ είναι προγραμματισμένο για τις 15:30 της Κυριακής.

Ξέχασε την 3άρα με... 5άρα!!

Τα... σπασμένα από το 3-1 από τον Ολυμπιακό "πλήρωσε" η Κολωνία, την οποία η Ντόρτμουντ συνέτριψε με 5-0 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα", φτάνοντας στη 2η θέση της Bundesliga.
Ξέχασε την 3άρα με... 5άρα!
Δύο γκολ πέτυχε ο Λεβαντόφσκι (44’, 50’), που έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα, ενώ από ένα οι Καγκάουα (7’), Σμέλτσερ (25’) και Κελ (66’). Ο Γιούργκεν Κλοπ χρησιμοποίησε τους: Βαϊντενφέλερ, Πιστσέκ, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Κελ, Μπέντερ (57’ Λάιτνερ), Γκέτσε (46’ Μπλαστσικόφσκι), Καγκάουα (71’ Γκουντογκάν), Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι.
Η Χόφενχαϊμ επιβλήθηκε της Γκλάντμπαχ 1-0 με σκόρερ τον Ιμπίσεβιτς στο 56’ και η Μπορούσια συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς νίκη με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί πέντε βαθμούς από την κορυφή.
Η Καϊζερσλάουτερν μετά τη μεγάλη νίκη της στην έδρα της Σάλκε, επικράτησε 1-0 της Φράιμπουργκ και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις. Ο Σέχτερ στο 75’ πέτυχε το γκολ της νίκης, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε χαμένο πέναλτι (απέκρουσε ο Μπάουμαν) δύο λεπτά μετά. Τόσο ο Θάνος Πέτσος, όσο και ο Κώστας Φορτούνης έμειναν στον πάγκο και μόνο ο πρώτος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Χέρτα και Μάιντς έμειναν στο 0-0 στο Βερολίνο, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 9 βαθμούς. Η Νυρεμβέργη προηγήθηκε δύο φορές της Στουτγκάρδης, αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες για το τελικό 2-2, που έφερε τη δεύτερη στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 21/10
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(49’ Μπέλινγκχαουζεν-68’ Πισάρο)
Σάββατο 22/10 (16:30)
Ντόρτμουντ-Κολωνία 5-0
(7’ Καγκάουα, 25’ Σμέλτσερ, 44’, 50’ Λεβαντόφσκι, 66’ Κελ)
Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη 2-2
(9’ Σίμονς, 70’ Βόλσαϊντ-61’ πεν. Κουζμάνοβιτς, 84’ Μάσα)
Καϊζερσλάουτερν-Φράιμπουργκ 1-0
(75’ Σέχτερ)
Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς 0-0
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 1-0
(56’ Ιμπίσεβιτς)
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (19:30)
Κυριακή 23/10
Λεβερκούζεν-Σάλκε (16:30)
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου (18:30)
Πηγή: sport-fm.gr

Η γέννηση του θρύλου, Ντράζεν Πέτροβιτς!!

Λατρεύτηκε δικαίως από τους απανταχού λάτρεις του μπάσκετ, σφράγισε με τις εμφανίσεις του ολόκληρες γενιές και χάθηκε τόσο άδοξα... Ο Ντράζεν Πέτροβιτς σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια(22/10/1964) ήρθε στην ζωή αλλά έσβησε λίγο πριν κλείσει τα 29 του χρόνια.
Η γέννηση του θρύλου, Ντράζεν Πέτροβιτς
Η μοίρα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές του μπάσκετ. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς γεννήθηκε στην περιοχή Σίμπενικ της τωρινής Κροατίας στις 22/10/1964. Η καριέρα του, το ταλέντο του και η συμπεριφορά του είναι αδιαμφισβήτητα.
Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε στην τοπική ομάδα της πόλης της του την Σίμπενκα, στην οποία και αγωνίστηκε από το 1979 έως το 1983.
Το επόμενο μεγάλο σκαλοπάτι ήταν η Τσιμπόνα (1984-1988), μετέπειτα ήρθε η "βασίλισσα" και η ευκαιρία του στην μια σεζόν που έμεινε στην Ρεάλ Μαδρίτης να καταξιωθεί και να αποδείξει ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα τον έκαναν αστέρι του NBA.
Το όνειρο πραγματοποιήθηκε το 1989 όταν οι Μλπέιζερς (οι οποίοι τον είχαν επιλέξει το 1986, στο λεγόμενο καταραμένο ντραφτ, στο νούμερο 60) τον κάλεσαν. Στην ομάδα του Πόρτλαντ ο Πέτροβιτς έμεινε μέχρι το 1991, όποτε και πήγε στο Νιου Τζέρσεϊ και τους Νετς. Στην συνολική του καριέρα στο ΝΒΑ, o Πέτροβιτς πέτυχε 4.461 πόντους (15.4 κατά μέσο όρο).
Το καλοκαίρι του 1993 υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον αδικαχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς να έχει συνομιλεί με τον Παναθηναϊκό. Το φορτηγό που έπεσε πάνω του στην Autobahn 9, στην γερμανική πόλη Ινγκολσταντ σταμάτησε το χρόνο στις 7 Ιουνίου του 1993.
Ο Ντράζεν Πέτροβιτς αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους αθλητές στην Παγκόσμια Ιστορία και ο θρύλος του θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πορτοκαλί θεά.
ΠΗΓΗ: superbasket.gr

Τους πέρασε όλους ο παιχταράς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα φοβερό γκολ με τον σκόρερ να περνάει... όποιον βρίσκει μπροστά του!
Τους πέρασε όλους ο παιχταράς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το όνομά του Abdelmoumene Djabou.
πηγή: sportdog.gr (κλι πάνω στη φώτο)

Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Στερεά Ελλάδα!!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, έχει πάρει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και αγγίζει το 23%.
Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Στερεά Ελλάδα!
Όπως γράφει το LamiaReport.gr η Στερεά είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε ανεργία με ποσοστό (22,7%), ενώ ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (18,5%), η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία (18,1%).

Σε πανελλαδικό επίπεδο η ανεργία τον Ιούλιο, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε στο ποσοστό- ρεκόρ του 16,5%, έναντι 12% τον ίδιο μήνα του 2010.

Η ανεργία τον Ιούλιο άγγιξε το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί, παρά την εποχικότητα που παρατηρείται τον συγκεκριμένο μήνα λόγω τουριστικής σεζόν και είναι υπερδιπλάσια του ποσοστού που είχε καταγραφεί πριν από μόλις μια τριετία (Ιούλιος 2008).

Το ποσοστό μεταξύ των γυναικών ξεπέρασε το φράγμα του 20% αγγίζοντας το 20,3% ενώ μεταξύ της ηλικιακής ομάδας 15 – 24 ετών έφτασε στο 42,4%. Άνεργος είναι επίσης πάνω από ένας στους πέντε ηλικίας από 25-34 ετών (23,3%).

Πηγή: Newsit.gr

Έτσι «κέρδισαν» Λεβαδειακός και Δόξα!!

Η Σούπερ Λιγκ εξέδωσε και ανακοίνωση για τον προβιβασμό του Λεβαδειακό και της Δόξα Δράμας στη μεγάλη κατηγορία.
Έτσι «κέρδισαν» Λεβαδειακός και Δόξα
Αναλυτικά:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τα εξής: Με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά (ψήφοι υπέρ ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και 2 λευκά, την εγγραφή ως μελών του συνεταιρισμού των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός, οι οποίες θα αρχίσουν να αγωνίζονται από την 10η αγωνιστική και μετά (ήτοι την αγωνιστική, που σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, έχει οριστεί για την 19η και 20η Νοεμβρίου 2011).
Κατόπιν κλήρωσης που διεξήχθη ενώπιον του Δ.Σ., τις θέσεις των ομάδων Α και Β (όπως αυτές ορίστηκαν στην από 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ), έλαβαν αντίστοιχα οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός.»

Η Ελλάδα εκτός στόχων - Φόβοι για σκληρότερα μέτρα!!

SOS εκπέμπουν οι αριθμοί που συνέταξε η Κομισιόν στην έκθεσή της για την Ελλάδα. Εντυπωσιακή εμφανίζεται η επιδείνωση της κατάστασης σε 3 μήνες από την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας. Πλεόνασμα το 2013
Η Ελλάδα εκτός στόχων - Φόβοι για σκληρότερα μέτρα
Στα 62,2 δισ. (25,5% του ΑΕΠ) υπολογίζει πλέον η Κομισιόν τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι και το 2014, προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να αποκλιμακώσει το έλλειμμά της ως ποσοστό του ΑΕΠ, από το 15,8% που έφτασε το 2009 στο 2,9% στο τέλος του 2014.
Παρά το μεγάλο ύψος του ποσού που αναγράφεται στην προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής για την πέμπτη αξιολόγηση του μνημονίου, περισσότερο εντυπωσιακή εμφανίζεται η επιδείνωση της κατάστασης μέσα στους περίπου τρεις μήνες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα.
Μετά την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου η επιτροπή εκτιμούσε ότι το έλλειμμα της Ελλάδας θα μειωνόταν ως ποσοστό του ΑΕΠ, από το 15,6% του 2009 στο 2,9% το 2014, έχοντας υιοθετήσει μέτρα συνολικού ύψους 52 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 21,1% και είναι μικρότερο κατά 10 δισ. ευρώ από τη σημερινή πρόβλεψη.
Μαζί βέβαια με το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής η Κομισιόν στην έκθεσή της άλλαξε και τις προβλέψεις για τα δημοσιονομικά δεδομένα.
Σημείο-κλειδί αποτελεί το γεγονός ότι για το 2012 η Επιτροπή προβλέπει στην καλύτερη περίπτωση μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα, αντί πρωτογενούς πλεονάσματος στο 0,8% του ΑΕΠ που προέβλεπε στην προηγούμενη έκθεσή της.
Παράλληλα χειροτερεύει και την πρόβλεψή της για το πρωτογενές έλλειμμα του 2011 από 1,8% στο 2,3% του ΑΕΠ.
Πλεόνασμα το 2013
Η νέα έκθεση προβλέπει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,4% του ΑΕΠ για την ελληνική οικονομία το 2013 και στο 5% του ΑΕΠ για το 2014.
Οι δαπάνες για τόκους, εξαιρουμένου του μεριδίου του χρέους που προέρχεται από τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες, υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 14,6 δισ. ευρώ φέτος, τα 15,1 δισ. ευρώ το 2012, τα 16,5 δισ. ευρώ το 2013 και τα 17,3 δισ. ευρώ το 2014.
Το ίδιο εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για την εξέλιξη του δημόσιου χρέους, το οποίο αναμένεται να αγγίξει το 200% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2013 αν συνυπολογιστούν και οι εγγυήσεις που έχει δώσει το Δημόσιο στις εμπορικές τράπεζες.
Η πορεία του χρέους
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έκθεση το δημόσιο χρέος αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και τα επόμενα χρόνια φτάνοντας από τα 354,7 δισ. ευρώ (162,8%) για φέτος στα 384,9 δισ. ευρώ (181,4% του ΑΕΠ) το 2012, τα 388,5 δισ. ευρώ (181,3% του ΑΕΠ) το 2013 και τα 382,1 δισ. ευρώ (173,5% του ΑΕΠ) το 2014.
Αν στα ποσά αυτά προστεθούν και οι εγγυήσεις προς τις εμπορικές τράπεζες, οι οποίες ξεπερνούν τα 85 δισ. ευρώ από το 2008 και εντεύθεν, τότε η πορεία του ελληνικού χρέους είναι ακόμη πιο απότομη. Από τα 354,7 δισ. το 2011 φτάνει στα 420,6 δισ. ευρώ (198,2% του ΑΕΠ) το 2012 για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στα 425,5 δισ. ευρώ το 2013 φτάνοντας το 198,6% του ΑΕΠ και να αποκλιμακωθεί στη συνέχεια στο 190,9% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε 420,5 δισ. ευρώ.
Ολα αυτά βέβαια χωρίς να συνυπολογιστεί η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου ή κάποιας αναβαθμισμένης εκδοχής της, υπό την έννοια της αυξημένης συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους.
Πέρα από αυτό πάντως η επιτροπή πιέζει για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για τη σταδιακή συρρίκνωσης της μαύρης τρύπας του χρέους.
ΠΗΓΗ: news247.gr

"Nα τους χαιρόμαστε βρε"!

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η ΠΑΕ ΑΕΛ στην σελίδα της στο Facebook την απόφαση της Super League για άνοδο των Δόξα Δράμας και Λεβαδειακού, ώστε να συμπληρωθούν οι 16 ομάδες του πρωταθλήματος, παίρνοντας τις θέσεις των Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου.

"Nα τους χαιρόμαστε βρε"!
Χαρακτηριστικά, στη σελίδα των βυσσινί στο Facebook αναρτήθηκε η εξής φράση: "Σουπεριλγκάτοι και παντελονάτοι. Να τους χαιρόμαστε βρε".
Μάλιστα, για τις επόμενες ώρες, ανοίγει η πρώτη σελίδα του AEL Official, με τους ανθρώπους της ομάδας να ζητάνε από τον κόσμο να καταθέσει τις προτάσεις και τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα στους βυσσινί.

Αν χάσει την Κυριακή στο Αρης - ΠΑΟΚ...!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αρθρογραφεί για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Αν χάσει την Κυριακή στο Αρης - ΠΑΟΚ...
Πάνω στην κουβέντα με διάφορους insiders του ποδοσφαίρου και ειδικά της Θεσσαλονίκης άρχισα να καταλαβαίνω τις τελευταίες ημέρες ότι έχουμε μπροστά μας ένα Αρης - ΠΑΟΚ βαρύτερο συγκριτικά με τα ντέρμπι των προηγούμενων ετών. Οχι επειδή δίνει περισσότερους από τρεις βαθμούς, ούτε επειδή κρίνει τίτλο, αλλά επειδή αποφασίζει για πολύ περισσότερα από όσα συνήθως παίζονται σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου.
Η κοινωνία του Αρη μοιάζει να περιμένει αυτό το ντέρμπι για να αποφασίσει αν της κάνει ένας προπονητής, δηλαδή ο Σάκης Τσιώλης. Μοιάζει να κρίνεται από αυτό το ντέρμπι, που είναι ικανό να του δώσει τη χαριστική βολή, αν τυχόν δεν μείνει η νίκη στα αποδυτήρια του γηπεδούχου το βράδυ της Κυριακής. Κι ας είναι η 7η αγωνιστική, κι ας έχει αλλάξει ρόστερ ο Αρης, που μάλιστα έκανε μεγάλη πρόσθεση στο ρόστερ του την τελευταία στιγμή, κι ας έχασε τον ρυθμό που έβρισκε, λόγω της υποχρεωτικής αργίας που του προέκυψε στο κουτσουρεμένο πρωτάθλημα.
Η κοινωνία του ΠΑΟΚ, ή καλύτερα ένα μέρος της, στέκεται με δισταγμό απέναντι σε αυτό που δημιουργεί και παρουσιάζει ο Λάζλο Μπόλονι. Ξεχάσαμε ότι μετράει μόλις τρεις μήνες ζωής στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αφήνουμε στην άκρη ότι το ρόστερ δεν έχει το απαιτούμενο βάθος σε ποιοτικές και ψημένες λύσεις, και φορτώνουμε στον Ρουμάνο προπονητή την απαίτηση να κάνει μόνο νίκες στο σύνολο των αγώνων, σε πρωτάθλημα και Europa League. Μοιάζει πλέον, για πολλούς στη Θεσσαλονίκη, αδιάφορο ότι ο Μπόλονι παρουσιάζει τον πιο ολοκληρωμένο, δημιουργικά, ΠΑΟΚ της τελευταίας εποχής και μάλιστα δίχως πολλούς νέους παίκτες σε αντικατάσταση όσων αποχώρησαν. Φτάσαμε έτσι σε χρόνο dt στην εποχή που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας του ΠΑΟΚ έχει από τον Μπόλονι παράπονα ακόμη και μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι που βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ των σοβαρών απουσιών.
Σε μια εποχή που η οργάνωση και ο προγραμματισμός γίνονται άγνωστες λέξεις στο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης, ειδικά στο αγωνιστικό κομμάτι, έδειχναν τα τελευταία χρόνια ικανοί να βγουν από το γκρουπ των ομάδων που λειτουργούν με ελληνική νοοτροπία και να λειτουργήσουν με ποδοσφαιρική αντίληψη στο ποδόσφαιρο. Στο ντέρμπι που έχουν μπροστά τους έχουν κι οι δυο μια μεγάλη πρόκληση: την διαχείριση μιας ήττας. Διότι ξαφνικά μια ήττα δείχνει ικανή να τους πλημμυρίσει με σοβαρά προβλήματα και να τους βγάλει από την πορεία που είχαν μπει στο τέλος του καλοκαιριού. Μακάρι να μας αποδείξουν ότι κάνουμε λάθος. Κι όχι τόσο ο νικητής, όσο ο - αν υπάρξει - ηττημένος.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr