Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Φως από τις κάμερες!!

Στη Ρώμη, μετά τις πρόσφατες ταραχές, ο κεντροδεξιός Δήμαρχος Τζάνι Αλεμάνο διέπραξε το αδιανόητο: απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης για ολόκληρο τον επόμενο μήνα! Γράφει ο Παντελής Καψής.
Φως από τις κάμερες
Στο εξής και μέχρι τη 18η Νοεμβρίου θα επιτρέπονται μόνο καθιστικές διαμαρτυρίες.
Θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε κάτι τέτοιο για την Αθήνα; Τρεις φορές τους τελευταίους μήνες η πλατεία Συντάγματος και δεκάδες μαγαζιά καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς. Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας, οι καταστηματάρχες δεν θα αντέξουν, τα ξενοδοχεία θα κλείσουν και η περιοχή θα ερημώσει;
Σύμφωνοι, είναι η Βουλή και είναι η Ιστορία της μεταπολίτευσης. Θα ήταν τόσο μεγάλος περιορισμός της ελευθερίας μας όμως αν για παράδειγμα ο χώρος της πλατείας έκλεινε και οι διαδηλώσεις περιοριζόντουσαν στην Αμαλίας; Τουλάχιστον ωσότου ανασάνει η περιοχή. Να γλίτωναν και τα μάρμαρα.
Και έστω ότι κάποιοι θα το βρουν ακραίο. Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να βρούμε όλους αυτούς τους ροπαλοφόρους που έχουν καταγραφεί από δεκάδες κάμερες - τηλεοπτικές και κυκλοφορίας - άλλοτε με μάσκες, άλλοτε όμως και χωρίς. Πώς έγινε στην Αγγλία και στην Ιταλία, να γίνει και εδώ. Να βγουν οι φωτογραφίες τους και να εντοπιστούν όσο περισσότεροι γίνεται.
Χωρίς υπεκφυγές για δικαιώματα - εδώ διαπράχθηκαν κακουργήματα κατά συρροή, από τύχη δεν είχαμε νεκρούς. Να μάθουμε επιτέλους και αν είναι προβοκάτορες, όπως επιμένουν ορισμένοι, ή αντιεξουσιαστές, όπως λένε οι ίδιοι.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: