Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Δείχνουν την έξοδο στον Γιώργο!!

Ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό...
Δείχνουν την έξοδο στον Γιώργο
Στα πρόθυρα εξελίξεων βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η πράξη αυτή αποτέλεσε την τελευταία παραχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξάντλησε πλέον τα ψυχικά και πολιτικά τους αποθέματα.
Τα μηνύματα και οι υποδείξεις που φθάνουν προς τον πρωθυπουργό εκφράζουν τις διαφορετικές και, εν πολλοίς, αντικρουόμενες απόψεις. Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως γράφει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή», είναι ότι από τις περισσότερες συναντήσεις ότι ο ίδιος αντιμετωπίζεται ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.
Εξ ου και η τάση που διαμορφώνεται υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, με αποχώρηση, όμως, του Γιώργου Παπανδρέου και την επιλογή τρίτου προσώπου για την πρωθυπουργία. Υπέρ αυτής της τάσης είναι η Βάσω Παπανδρέου και οι «βενιζελικοί» βουλευτές.
Υπάρχουν, πάντως, και στελέχη, όπως η Δ.Ρέππας, ο Χ.Καστανίδης, ο Π.Γερουλάνος και ο Φ.Πετσάλνικος που θέλουν να παραμείνει ο Γ.Παπανδρέου και είτε να επιχειρήσεις συνεννόηση με τα άλλα κόμματα, στη βάση ενός εθνικού πλαισίου συνολικής διαχείρισης είτε να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ μόνο του για «όσο πάει».
Το χειρότερο σενάριο, πέραν από μία κακή λύση, είναι η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης εκ μέρους των Ευρωπαίων και η παράταση της αβεβαιότητας, η οποία θα εντείνει το τέλμα και την παραλυσία στη χώρα.
Ο καταλύτης των εξελίξεων είναι η κοινή αίσθηση ότι η πολιτική αυτή έχει φθάσει την Κ.Ο. στα όριά της και ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον καμία ουσιαστική νομιμοποίηση. Έτσι άπαντες του δείχνουν την έξοδο.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: