Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η διαδήλωση των γηπέδων…!!

Για πρώτη φορά σε δυο ελληνικά γήπεδα είδαμε να γίνεται κάτι τέτοιο σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας. Την εξέδρα να "ξεχνάει" τον αγώνα και να ασχολείται με την πολιτική...
Η διαδήλωση των γηπέδων…
Στο ματς του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ υπήρχε μέσα σ’ όλα και το έντονο κοινωνικό μήνυμα για όσα τραβάει η Ελλάδα από την Τρόικα, ενώ συνθήματα ακούστηκαν και στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τους Σάμροκ Ρόβερς.
Εμείς αυτό που αναρωτιόμαστε είναι μήπως γίνει νέα μόδα αυτό. Μήπως, δηλαδή, αυτό το Σαββατοκύριακο δούμε τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα να μετατρέπονται σε λαϊκή διαδήλωση κατά της οικονομικής κρίσης που κατατρώει τον ελληνικό λαό.
Μην ξεχνάμε ότι αυτή την αγωνιστική θα μαζευτεί πολύς κόσμος στις κερκίδες. Υπάρχει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο ΟΑΚΑ αναμένονται αρκετοί θεατές, ενώ και στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά και της ΑΕΚ θα γίνει κάτι ανάλογο, όπως ενδεχομένως και στα άλλα ματς.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το ποδόσφαιρο «μπλέκεται» τόσο έντονα με την πολιτική. Ή, μάλλον, με τα κοινωνικά ζητήματα, αφού η κρίση είναι πρωτίστως κοινωνικό ζήτημα και δευτερευόντως οικονομικό ή πολιτικό.
Κι όταν λέμε μπλέκεται δεν το αναφέρουμε με την κακή έννοια. Ο κόσμος, άλλωστε, που παρακολουθεί ματς στις κερκίδες είναι ένα ζωντανό κι ενεργό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι ξεκομμένος ο ποδοσφαιρόφιλος απ’ όλα τα άλλα που συμβαίνουν γύρω του.
Και γι’ αυτό αναρωτιόμαστε μην τυχόν και το σαββατοκύριακο ακούμε διάφορα συνθήματα ή βλέπουμε πανό που να έχουν σχέση με την οικονομική κρίση. Κι έτσι τα γήπεδα να μετατραπούν σε χώρο διαδήλωσης!

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: