Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο χρόνος δεν μπορεί να φέρει και ταλέντο!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Μπιλμπάο και τη μεταγραφή που χρειάζονται οι «ερυθρόλευκοι».
Ο χρόνος δεν μπορεί να φέρει και ταλέντο
Το κακό για τον Ολυμπιακού που είδαμε στο Μπιλμπάο ήταν πως οι μικροί έκαναν αυτό που τους αναλογούσε. Ο Μάντζαρης οργάνωσε σωστά και έπαιξε καταπληκτική άμυνα στον Τζάκσον, ο Κατσίβελης έκανε το ίδιο και έβαλε και δύο σουτ, ο Παπανικολάου έπαιξε σωστά τον αμυντικό του ρόλο κι ας μην σκόραρε.

Το κακό για τον Ολυμπιακό που είδαμε στο Μπιλμπάο είναι ότι τα τριάρια που έλειπαν, δεν είναι και βέβαιο ότι θα άλλαζαν την κατάσταση. Λογικά ένας εκ των Κέσελ - Πελεκάνου θα ήταν στη 12αδα, αλλά σπάνια αυτά τα δύο παιδιά κάνουν τη διαφορά.

Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχασε με 15 πόντους διαφορά από την μέτρια χθες Μπιλμπάο επειδή έπαιξε τραυματίας ο Αντιτς ή επειδή έλειπε ο Λούκας, είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Οι ερυθρόλευκοι είναι σίγουρο ότι δεν είναι έτοιμοι και είναι φανερό ότι τους λείπουν παιχνίδια. Αλλά και στο παρελθόν είχαν αρχίσει την Ευρωλίγκα δίχως αγώνες στα πόδια τους, αλλά τόσο ανέτοιμοι δεν ήταν.

Φυσικά και περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, αλλά παράλληλα χρειάζεται να βλέπουμε και την αλήθεια κατάματα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρες αδυναμίες και απ' αυτές έχασε στο Μπιλμπάο. Διότι η εμπειρία λείπει από την περιφέρεια, όμως ο αδύναμος κρίκος του Ολυμπιακού είναι οι ψηλοί. Τουλάχιστον επίπεδο Ευρωλίγκας και μάλιστα όχι στο πιο ψηλό. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν μια ταχύτητα πιο αργός από τον Ντρορ Φίσερ, που δεν φημίζεται για τις αθλητικές του ικανότητες. Ο Κάιλ Χάινς το πάλεψε αλλά έπαιζε περισσότερο street ball, ο Χάουαρντ δεν έχει θέση σε ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού. Ο Πρίντεζης χρειάζεται χρόνο για να γίνει αυτός που ήταν και μόνο ο Αντιτς έχει δικαιολογία. Ομως το σουτ από μακριά λείπει και οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πρόβλημα στην επίθεση με αυτό το ρόστερ. Από μακριά απειλεί ο Γκετσεβίτσιους και ενδεχομένως να το κάνει κάποια στιγμή και ο Κέσελ.

Αυτά είναι θέματα προς συζήτηση και ο Ολυμπιακός καλείται να τα λύσει. Γιατί ακόμα κι όταν φτάσει στον βαθμό ετοιμότητας που επιθυμεί ο Ιβκοβιτς, θεαματική βελτίωση δύσκολα θα δούμε. Ο χρόνος φέρνει πολλά, όχι όμως και ταλέντο... Γι αυτό χρειάζεται μεταγραφή, στις θέσεις μάλιστα που υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός είναι πλήρης.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: