Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κυβέρνηση με 4-0% και πρωθυπουργό τον Λέτο!!

Γκολ και θέαμα ο Παναθηναϊκός, 4-0 τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ. Διαδήλωσαν κατά των πολιτικών οι οπαδοί του, θίχτηκε ο διαιτητής Μήτσιος επειδή ένα πανό τους χαρακτήριζε "λαμόγια"!
Κυβέρνηση με 4-0% και πρωθυπουργό τον Λέτο!
Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 εντός έδρας στο Ολυμπιακό Στάδιο και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο, ο οποίος όμως έχει δύο αγώνες παραπάνω. Το σκορ άνοιξε ο Μπουμσόνγκ στο 7', το 2-0 έκανε ο Λέτο στο 25' και το 3-0 ο Κατσουράνης στο 32'. Το... κερασάκι έβαλε ο Λέτο με πέναλτι στο 58' και έτσι έφτασε τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός έκανε ένα φοβερό παιχνίδι απόψε, ενώ εξίσου καλοί ήταν οι Κατσουράνης και Κουίνσι.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα όσα έγιναν στην κερκίδα, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου και τους οργανωμένους να σηκώνουν πανό για τους «βολεμένους πολιτικού». Το πανό αυτό ενόχλησε, με μισή ώρα καθυστέρηση, τον διαιτητή Μήτσιο, ο οποίος διέκοψε και το ματς για επτά λεπτά.

Διαμαρτυρία και... θέαμα!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά και από τα πρώτα λεπτά πίεσε στο... μισό γήπεδο τον Εργοτέλη. Η πίεση αυτή δεν άργησε να αποφέρει καρπούς, καθώς στο 7' έγινε το 1-0. Από εκτέλεση φάουλ του Λέτο, ο Μπουμσόνγκ έστειλε με πρώτη κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και με δεύτερη στα δίχτυα. Το γρήγορο γκολ έδωσε την δυνατότητα στο «τριφύλλι» να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, ωστόσο μετά το πρώτο σοκ, οι Κρητικοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Μάλιστα, στο 12' ο Σασιασβίλι έφτασε πολύ κοντά και στο 1-1, όταν από εκτέλεση κόρνερ έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η ευκαιρία αυτή... ξύπνησε και πάλι τους γηπεδούχους, οι οποίοι γρήγορα ανέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του ματς.

Ξεκίνησαν και πάλι να πιέζουν ψηλά και τελικά στο 25' έκαναν το 2-0. Από αντεπίθεση που ξεκίνησε με ψαλιδάκι και μετά το «ένα – δύο» του Κλέιτον με τον Κουίνσι, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα για τον Λέτο και ο Αργεντινός σε κενή εστία πέτυχε το έκτο του φετινό γκολ. Οι «πράσινοι» είχαν πλέον εξαιρετική ψυχολογία και με τον Εργοτέλη να τα... έχει χάσει, πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Στο 32' ο Μαρίνος έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Κουίνσι με κεφαλιά σημάδεψε τον Κατσουράνη και αυτός από κοντά και με πλάτη στο τέρμα, έκανε το 3-0.

Μπάχαλο χωρίς λόγο...

Το παιχνίδι μέχρι το 40' κυλούσε ήρεμα, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Στην εξέδρα οι οργανωμένοι του «τριφυλλιού» φώναζαν συνθήματα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ από το πρώτο λεπτό είχαν σηκώσει και ένα πανό που έγραφε, «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ο διαιτητής Μήτσιος ωστόσο, αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο πανό στο 40' και διέκοψε το ματς ζητώντας να το κατεβάσουν. Μετά από επτά λεπτά η αναμέτρηση συνεχίστηκε, χωρίς όμως να έχει κατέβει το πανό. Η διακοπή αυτή πάντως δεν... μπέρδεψε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες με τους Λέτο και Κουίνσι.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Λέτο!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς είχε τελειώσει και το πρώτο. Με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και να χάνει ευκαιρίες. Στο 47' ο Πίρσον έδιωξε δύσκολα το σουτ του Κατσουράνη, ενώ στο 57' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φραγκουλάκη πάνω στον Λέτο μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αργεντινός, που σημάδεψε σωστά και έκανε το 4-0. Αυτό ήταν το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και έβδομα συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Λέτο μπορεί να μην είναι επιθετικός, όμως φέτος έχει πάρει... φωτιά! Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός έχασε άλλες καλές ευκαιρίες, με τον Ζέκα να αστοχεί δύο φορές από κοντά και τον εξαιρετικό απόψε Κουίνσι, να σουτάρει άουτ μετά από ωραία κίνηση.

Η καλύτερη όμως φάση του δεύτερου 45λεπτου ήταν το δοκάρι του Καραγκούνη στο 76'. Ο «Κάρα» έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Πίρσον, που έμεινε... άγαλμα. Τελικά, το τελικό σκορ ήταν 4-0, παρά τις προσπάθειες των «πρασίνων» για ακόμα ένα γκολ στο τελευταίο τέταρτο!
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (29' Καντέ), Σιμάο, Κατσουράνης (66' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον (79' Μαυρίας), Λέτο.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σασιασβίλι, Νταντόμο, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ (57' Κυριακίδης), Ολίσε, Φραγουλάκης (44' Κουτσιανικούλης), Ρομάνο, Λεάλ, Μπούντιμιρ (44' Μπούντιμιρ).
Το live του sportdog:
90' + 2' Τέλος της αναμέτρησης

83' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Πλασέ του Κουίνσι από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ,

79' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαυρίας στην θέση του Κλέιτον.

76' Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Φοβερό σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα τραντάζει το δοκάρι!

73' Ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Λεάλ κάνει ωραία ενέργεια και το γύρισμα για τον Κουτσιανικούλη, όμως ο Μαρίνος κόβει την τελευταία στιγμή μπροστά από κενή εστία.


69' Φοβερή ενέργεια από τον Κουίνσι, κάνει και το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
67' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ζέκα. Βρίσκεται απέναντι από την εστία, σουτάρει, όμως η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

66' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης αποχωρεί και την θέση του παίρνει ο Καραγκούνης. Αποθέωση και για τους δύο από την εξέδρα.
64' Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι από αριστερά αποφεύγει εξαιρετικά τον αντίπαλό του, βγάζει για τον Ζέκα ο οποίος από το... μισό μέτρο, δεν μπορεί να νικήσει τον Πίρσον και έχουμε κόρνερ.
58' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο αναλαμβάνει την εκτέλεση και κάνει το 4-0.

57' Τρίτη αλλαγή για τον Εργοτέλη, με τον Κυριακίδη στη θέση του Τζούνιορ.

57' Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Ο Κατσουράνης με εκπληκτικό τακουνάκι βγάζει την πάσα στον Λέτο, αυτός πέφτει στην περιοχή και ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Ο Αργεντινός απέφυγε τον Πίρσον και έπεσε από τάκλιν του Φραγκουλάκη. Από το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει επαφή.

47' Εξαιρετικό σουτ του Κατσουράνη, ο Πίρσον ακουμπάει ελάχιστα την μπάλα και διώχνει σε κόρνερ.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+8
' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

45+7' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Πίρσον βγαίνει λανθασμένα από την εστία, διώχνει λανθασμένα την μπάλα, ο Λέτο κάνει το σουτ, όμως ο πορτιέρο του Εργοτέλη προλαβαίνει και μπλοκάρει πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.
45+2' Μακρινό σουτ του Κουίνσι, ο Πίρσον πέφτει και μπλοκάρει.

45' Δύο αλλαγές για τον Εργοτέλη με τους Κατσικοκέρη και Κουτσιανικούλη να παίρνουν τις θέσεις των Μπούντιμιρ και Φραγκουλάκη

44' Ξεκίνησε και πάλι το ματς, μετά από επτά λεπτά διακοπής!

42' Το παιχνίδι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Ο Δημήτρης Γόντικας πάει στην εξέδρα για να κατέβει το πανό...

40' Το παιχνίδι έχει διακοπεί, καθώς ο διαιτητής ζητάει να κατέβει ένα πανό που γράφει: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων».

36' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη

32' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Σέντρα του Μαρίνου από δεξιά, ο Κουίνσι με κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω στον Κατσουράνη, ο οποίος από κοντά με δύσκολο πλασέ με πλάτη στο τέρμα, κάνει το 3-0!
30' Κίτρινη κάρτα στον Ολίσε για σκληρό φάουλ στον Σιμάο.

29' Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καντέ στην θέση του Μπουμσόνγκ

28' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι δίνει ωραία στον Λέτο, αυτός κάνει το σουτ, όμως η μπάλα φεύγει άουτ.
25' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός φεύγει με... ψαλιδάκι στην επίθεση, ο Κλέιτον παίζει το ένα - δύο με τον Κουίνσι, ο τελευταίος κάνει το γύρισμα για τον Λέτο, ο οποίος σε κενή εστία από κοντά κάνει το 2-0. Εξαιρετική ανάπτυξη!
20' Ωραία κίνηση του Λεάλ από δεξιά, κάνει και την σέντρα σουτ, διώχνει με γροθιές ο Καπίνο.

15' Συνθήματα για τον Γιώργο Πανανδρέου από την εξέδρα. Νωρίτερα είχε σηκωθεί και πανό για τους πολιτικούς.

12' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Από εκτέλεση κόρνερ ο Σασιασβίλ πιάνει το σουτ από πολύ κοντά, όμως η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.
10' Κίτρινη κάρτα στον Σαριέγκι

7' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο εκτελεί το κόρνερ, ο Μπουμσόνγκ παίρνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Γάλλος πηδάει πιο ψηλά από όλους και με νέα κεφαλιά και την... βοήθεια του Πίρσον στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

4' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σιμάο δεν μπόρεσε από κοντά να την στείλει στα δίχτυα...
1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις
:

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καπίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον.

Στον πάγκο για τους "πράσινους": οι Καρνέζης, Κάντε, Ιωαννίδης, Μπιάρσμιρ, Καραγκούνης, Μαυρίας, Λαγός.

Η ενδεκάδα του Εργοτέλη: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Ρομάνο, Λεάλ, Νταντόμο, Τζούνιορ, Ολίσε, Μπούντιμιρ, Φραγουλάκης, Σασιασβίλι.

Στον πάγκο των Κρητικών κάθονται οι Καβουσάκης, Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης, Μπέτο, Γιαλούσης, Σαρρής.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: