Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Tελεσίγραφο της FIFA σε Σιόν και UEFA!!

Η FIFA πήρε το πλευρά της UEFA στη διαμάχη της με την Σιόν και έστειλε τελεσίγραφο στην ελβετική ομοσπονδία, καλώντας να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Tελεσίγραφο της FIFA σε Σιόν και UEFA
Το σίριαλ της διαμάχης της Σιόν με την UEFA καλά κρατεί και η FIFA αποφάσισε να επέμβει και να πιέσει τους Ελβετούς. Όλα αυτά μετά την απόφαση του Δικαστηρίου του Μαρτινί να άρει τα ασφαλιστικά μέτρα των παικτών που απέκτησε η Σιόν κατά της ομοσπονδίας της χώρας για την συμμετοχή τους, κάτι που στοίχισε στην ομάδα τη συμμετοχή της στο Europa League.
Οι παίκτες είχαν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, προκειμένου να λάβουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην Ελβετία και αρχικά δικαιώθηκαν. Η ομοσπονδία, όμως, αποφάσισε να τους τιμωρήσει και να τους επιβάλλει αρχικά ποινή πέντε αγωνιστικών, μετά την άρση των ασφαλιστικών μέτρων από το δικαστήριο του Μαρτινί, που τους επέτρεψε να αγωνιστούν. Μετά από αυτή την εξέλιξη η FIFA έστειλε τελεσίγραφο στην ελβετική ομοσπονδία, καλώντας την να επιβάλλει τις αποφάσεις που πρέπει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
«Στηρίζουμε απόλυτα την απόφαση της UEFA, που δεν επέτρεψε στους νέους παίκτες της Σιόν να λάβουν μέρος στους αγώνες του Europa League. Η ελβετική ομοσπονδία θα πρέπει να εκτελέσει τις αποφάσεις που πάρθηκαν από την Έκτακτη Επιτροπή της FIFA στις 5 Οκτωβρίου και να απορρίψει την αίτηση της Σιόν για χρησιμοποίηση των έξι νέων αποκτημάτων της. Η δομή του ποδοσφαίρου είναι σε κίνδυνο αν ομάδες και παίκτες δεν σέβονται τις αρχές της FIFA και των ομοσπονδιών. Το οργανωμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον της FIFA δεν θα ήταν εφικτό αν κάθε σύλλογος ή παίκτης προσέφευγε στα πολιτικά δικαστήρια κάθε φορά που διαφωνούσαν με τις αποφάσεις και τις υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει».
Αξίζει να θυμίσουμε ότι πρόεδρος της ελβετικής ομοσπονδίας είχε δηλώσει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, και ο Γενικός Γραμματέας της, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατέθεσαν τόσο ενώπιον Δικαστή στην Ελβετία, ζητώντας από την Σιόν να κάνει νέα προσφυγή στο CAS, με την ελβετική ομάδα να μην το κάνει για ευνόητους λόγους. Το δικαστήριο του Βο έχει δικαιώσει την Σιόν και έχει ζητήσει από την UEFA την επανατοποθέτησή της στο Europa League.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: