Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η κόκκινη του Άρη, το πέναλτι του ΠΑΟΚ

Η κόκκινη του Άρη, το πέναλτι του ΠΑΟΚ
Ο Παναγιώτης Βαρούχας βάζει τα πράγματα στη θέση τους μέσω του Sportdog! Τι λέει για το πέναλτι που ζητάει η Βέροια στη Τούμπα και για την κόκκινη στον Αγκάνθο;
Οι επίμαχες φάσεις δεν έλειψαν στη πρώτη πράξη της 28ης αγωνιστικής και ο σκύλος επικοινώνησε με τον καθηγητή διαιτησίας, Παναγιώτη Βαρούχα, για να διαλευκάνει τα πάντα!
Η Βεροία φωνάζει για πέναλτι στον Καλτσά στο 73΄ και ενώ το ματς ήταν στο 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ: «Υπάρχει πέναλτι στη φάση που ο Κατσουράνης πιάνει τον Καλτσά και ο παίκτης του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να δει την κίτρινη κάρτα».
Για την κόκκινη του Αγκάνθο στο Περιστέρι: «Έχει γίνει καθαρό φάουλ του Φυτανίδη στον Αγκάνθο και θα έπρεπε να δει την κίτρινη ο Φυτανίδης. Ο Στυλιάρας έκανε το αντίθετο και μετά ο Αγκάνθο ξέφυγε. Άδικη η πρώτη κίτρινη στον Αγκάνθο, αλλά σωστή η δεύτερη».SPORTDOG GR

Έχει τον τρόπο!!

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως –πλέον- ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Όπως έκανε και κόντρα στην Βέροια, της οποίας επικράτησε στην Τούμπα 2-0, χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη, Κλάους!

Έχει τον τρόπο!

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να φορτσάρει, έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Βέροιας στην Τούμπα με το τελικό 2-0 και περιμένει «στραβοπάτημα» του Αστέρα Τρίπολης για να μείνει μόνος δεύτερος.

Ανώτεροι οι Θεσσαλονικείς, με τους Σαλπιγγίδη (34’) και Αθανασιάδη (85’) να είναι οι δύο σκόρερ των νικητών, που παραμένουν αήττητοι για 9ο σερί ματς στην Σούπερ Λίγκα.

Από την άλλη, η «βασίλισσα του βορρά» μπορεί να ηττήθηκε, ωστόσο διατηρεί μια απόσταση ασφάλειας από την ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς


Ναι μεν στα… χαρτιά ο Γολιάθ ήταν ο ΠΑΟΚ και η Βέροια ο Δαβίδ, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να φοβούνται και παρατάχθηκαν με αρκετά επιθετικό σχήμα. Αφού οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν το «μούδιασμα» των πρώτων λεπτών, άρχισαν να παίρνουν τα ηνία και να δημιουργούν φάσεις, με πρωταγωνιστή τον Λόρενς. Ωστόσο το πρώτο σουτ του από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ, ενώ η βολίδα του στην συνέχεια πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Λόπεθ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 15’ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία με τον Ολίσε να πιάνει από κοντά την κεφαλιά και τον Λόπεθ να λέει εντυπωσιακά «όχι».

Τα επόμενα λεπτά θα ξεχαστούν γρήγορα από την μνήμη μας, αφού δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο, με την «βασίλισσα του βορρά» να κρατάει μακριά τον την εστία της τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, αν ο Μοκάκε ήταν πιο προσεκτικός και είχε κάνει καλύτερο σουτ εν κινήσει –μετά από γύρισμα του Ιωάννου- τότε ίσως να μιλάγαμε για… διαφορετική ιστορία. Και λίγο αργότερα έγινε και… επίσημα «μοιραίος» για την Βέροια. Κι αυτό γιατί ο Σαλπιγγίδης έκανε από κοντά την κεφαλιά, ο Λόπεθ προσπάθησε να απομακρύνει, όμως μπερδεύτηκε με τον Γάλλο συμπαίκτη του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του «Δικέφαλου του βορρά».

Η εκκίνηση του πρώτου μέρους ήταν αρκετά καλή με φάσεις του ΠΑΟΚ. Αυτή του δεύτερου όμως, ήταν ακριβώς το αντίθετο. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, έχοντας πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ από την άλλη, η Βέροια έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει, με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να… φεύγουν απαρατήρητα. Ο Δώνης διέκρινε γρήγορα το επιθετικό πρόβλημα, γι’ αυτό κι έκανε διπλή αλλαγή ούτως ώστε να τονώσει την γραμμή κρούσης, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Αθανασιάδη αντί του σκόρερ Σαλπιγγίδη.

Και αποδείχθηκε κίνηση-ματ από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ. Γιατί μπορεί αρχικά ο Κλάους να αστόχησε εις διπλούν, ωστόσο με την τρίτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδιωξε το όποιο άγχος των τελευταίων λεπτών. Ο Ολίσε πέρασε ωραία τον Αμαραντίδη, έκανε την γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και στο 85’ ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» με κεφαλιά σημείωσε το 2-0, που έμεινε ως το τέλος, αφού ο Καμαρά δεν το έκανε… over στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κάτσε, Λάζαρ (65’ Φωτάκης), Ολίσε, Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης (65’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Ιντζίδης, Έτο, Γεωργιάδης, Κίτσιου

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γκιγιέρμο (64’ Ρεάνο), Μοκάκε, Μπαργκάν (70’ Καλτσάς), Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ιωάννου, Μπερτίν, Ολαϊτάν, Τζημογιάννης

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Καλί, Μπάρμπας, Παυλίδης, Βεργώνης



πηγή: sport-fm.gr

Άλλους τους ανεβάζεις, κι άλλους τους κατεβάζεις!!

Νίκη παραμονής για τον Λεβαδειακό 2-1 εκτός έδρας την Κέρκυρα, η οποία με αυτή την ήττα… αποχαιρετά και μαθηματικά τη Σούπερ Λίγκα και να είναι αδιάφορη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Άλλους τους ανεβάζεις, κι άλλους τους κατεβάζεις
Τι σου είναι η ζωή, άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει.

Κάπως έτσι έγιναν και τα πράγματα στο ΕΑΚ, με την Κέρκυρα να γνωρίζει την ήττα 2-1 από τον Λεβαδειακό και να λέει…αντίο στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας και μαθηματικά, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στον αντίποδα οι Βοιωτοί έκαναν το… καθήκον τους, πήραν το διπλό που χρειαζόντουσαν και πλέον μπορούν να… αναπνέουν καλύτερα, όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Πάντως αν και οι Φαίακες δεν είχαν ουσιαστικές ελπίδες, «πάλεψαν» ένα ακόμα παιχνίδι φέτος.

Το ματς:


Εξ ορισμού ο αγώνας της Κέρκυρας με τον Λεβαδειακό ήταν αδιάφορος. Από τη μία οι Φαίακες καταδικασμένοι σε υποβιβασμό, από την άλλη οι Βοιωτοί δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον και σχεδόν μαθηματικά σωσμένοι. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν με τον Ροτζέριο να ανοίξουν το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Ροτζέριο. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Λιβαδειάς έριξε τον ρυθμό και προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ.

Όσο περνούσε η ώρα η Κέρκυρα προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και ήθελε να απειλήσει με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Αγρίτη. Ο Λεβαδειακός έδειχνε περισσότερο να θέλει να περάσει ο χρόνος και λιγότερο να παίξει ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι ποιοτικά ήταν κακό, με τους Φαίακες να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη στιγμή στην εστία του Κυριακίδη. Οι προσπάθειές της καρποφόρησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Αγρίτης έκανε το 1-1.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή του πρώτου. Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για να πάρουν τη νίκη, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να έχει ανέβει πολύ και να δημιουργούνται ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η ομάδα, όμως, που έμοιαζε να είναι πιο κοντά στην επίτευξη ενός γκολ ήταν ο Λεβαδειακός, καθώς οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Αναστασόπουλου.

Το γκολ που έψαχναν οι Βοιωτοί ήρθε στο 71’, με τον Κόρμπο να κάνει το 2-1. Με το προβάδισμα και πάλι υπέρ τους οι παίκτες του Λεβαδειακού δεν έκαναν πάλι το ίδιο λάθος, διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη. Με αυτή την ήττα η Κέρκυρα αποχαιρέτησε την Σούπερ Λίγκα, καθώς έπεσε και μαθηματικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Πετρούσης, Σταμόγιαννος (83’ Κρητικός), Αθανασίου, Έντερ, Τσουμάνης (57’ Ηλιάδης), Τσοκάνης, Αγρίτης, Γκέσιος (87’ Βασιλόγιαννης), Λεόν, Κυβελίδης.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Γκούμας, Μοσχάκης, Σίμωσης.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντί, Ροτζέριο (90+1' Ρομέου), Πόι, Ακόστα (63’ Καγεχόν), Βασιλείου (86’ Μαχαίρας).

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Μπουμάλ, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Ταρανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας




πηγή: sport-fm.gr

Ένα παιδί… βολιώτικο!!

Με τον Νίκο Πουρτουλίδη να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο ματς, η Νίκη Βόλου επικράτησε εκτός έδρας του Πανσερραϊκού με σκορ 1-0 στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Football League.

Ένα παιδί… βολιώτικο
Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με την Νίκη Βόλου στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Football League, λόγω του θανάτου του προέδρου των «λιονταριών», Πέτρου Θεοδωρίδη.

Μάλιστα, στη θέση που καθόταν ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ υπήρχε μία φωτογραφία του μαζί με μία ανθοδέσμη, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Τώρα όσον αφορά στο ματς οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την απώλεια του Πέτρου Θεοδωρίδη, με αποτέλεσμα αυτό να φανεί και κατά την διάρκεια του αγώνα.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και έτσι χάρη στο γκολ του Νίκου Πουρτουλίδη στο 85’ κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο «διπλό» και να «αναρριχηθούν» στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 51 βαθμούς.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Τσαούσης, Παρασκευαίδης, Μπριλάκης, Σιάκκας (71' Στεφανίδης), Κ. Τριανταφύλλου, Σίμιτς (77' Τοντόροφ), Κόντος (46' Ντα Κόστα), Γκουγκουλιάς, Τσούτσης.

Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Βούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Σαμαράς, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, Λαλίν (69' Παππάς), Σκούφαλης (84' Τάντιτς), Κυριάκος (57' Xατζής), Φλίγκος.

Η (32η) αγωνιστική:

Σάββατο (6/4):

Πανσερραϊκός- Νίκη Βόλου 0-1
(85’ Πουρτουλίδης)

Κυριακή (7/4):

Παναιτωλικός- Δόξα Δράμας
Ηρακλής- Καλλονή
Ολυμπιακός Βόλου- Εθνικός Γαζώρου
Πιερικός- Καβάλα
Αναγέννηση Γιαννιτσών- Παναχαϊκή
Απόλλων Σμύρνης- Βύζας Μεγάρων
Αναγέννηση Επανομής- Θρασύβουλος
Ηρακλής Ψαχνών- Φωκικός
Εργοτέλης- Λάρισα
Ρεπό: Καλλιθέα πηγή: sport-fm.gr

Μπάγερν... στη φυσική της θέση!

Το 23ο πρωτάθλημα στην ιστορία της πανηγυρίζει η Μπάγερν έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Bundesliga μετά τη νίκη με 1-0 στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ.

Μπάγερν... στη φυσική της θέση
Ήταν γνωστό εδώ και καιρό, πλέον είναι κι επίσημο… Η Μπάγερν είναι πρωταθλήτρια στη Γερμανία για 23η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2010. Οι Βαυαροί με ένα τακουνάκι του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στο 52’ πέρασαν με 1-0 από τη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ κι εξασφάλισαν μαθηματικά τον τίτλο από την 28η αγωνιστική.

Αυτή ήταν η ενδέκατη σερί νίκη της Μπάγερν, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga για μία σεζόν, ενώ με 24 νίκες σε 28 αγωνιστικές κυνηγά το ρεκόρ των 25 που μοιράζεται η ίδια από τη σεζόν 1972/73 με τη Ντόρτμουντ της περασμένης περιόδου (2011/12). Πάντως το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί είναι οι 15 νίκες των Βαυαρών από τις 19 Μαρτίου ως τις 20 Σεπτεμβρίου του 2005. Παράλληλα, αν δεν υποστεί άλλη ήττα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της μίας που έχει η ίδια από τη σεζόν 1986/87. Επίσης με 79 γκολ σε 28 αγώνες απειλεί το ρεκόρ των 101 που έχει η ίδια από τη σεζόν 1971/72.

Στη δεύτερη θέση και το -20 από την κορυφή παραμένει η Ντόρτμουντ, που επικράτησε 4-2 της Άουγκσμπουργκ. Η Λεβερκούζεν έμεινε στο 1-1 στην «Μπάι Αρένα» με τη Βόλφσμπουργκ, αλλά παραμένει στην τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Η Σάλκε εκμεταλλεύτηκε την απώλεια της Άιντραχτ και περνώντας με 2-0 από τη Βρέμη απέναντι στη Σάλκε έμεινε μόνη στην τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε σε όλο το ματς για τους γηπεδούχους.

Η Γκλάντμπαχ επιβλήθηκε 1-0 της ουραγού Γκρόιτερ Φιρτ και μπήκε στις θέσεις της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 5/4

Χόφενχαϊμ-Φορτούνα Ντίσελντορφ
(11’Φιρμίνιο, 75’αυτ.Λάμπερτς, 94’ Φόλαντ)

Σάββατο 6/4

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 4-2
(22’, 53’ Σίμπερ, 64’ Σούμποτιτς, 92’ Λεβαντόφσκι-43’ Μπάιερ, 45’ Φογκτ)

Γκλάντμπαχ-Γκρόιτερ Φιρτ 1-0
(74’ Ντε Γιονγκ)

Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 1-1
(12’ Σούρλε-70’ Κίερ)

Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 0-2
(51’ Ντράξλερ, 69’ Μάρικα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 0-1
(52’ Σβαϊνστάιγκερ)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ (19:30)

Κυριακή 16/3

Νυρεμβέργη-Μάιντς (16:30)
Ανόβερο-Στουτγκάρδη (18:30)

Η επόμενη (30η) αγωνιστική

Παρασκευή 12/4

Φράιμπουργκ-Ανόβερο

Σάββατο 13/4

Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Μάιντς-Αμβούργο
Γκρόιτερ Φιρτ-Ντόρτμουντ
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης
Σάλκε-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 14/3

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30) πηγή: sport-fm.gr

Άρης... on!!

Με το ενάμιση πόδι στα πλέι-οφ της A1 βρίσκεται ο Άρης, ο οποίος επικράτησε του ΚΑΟΔ με 85-73, πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Άρης... on!

Το ματς

Σε διαγωνισμό... τριπόντων μετέτρεψε ο Άρης το πρώτο δεκάλεπτο. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στο +13, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά έξω από την γραμμή των 6,75 μ. (6/10 τρίποντα και την ίδια στιγμή είχαν 2/7 δίποντα!) και έτσι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή. Ο ΚΑΟΔ κατάφερε να μαζέψει κάπως τη διαφορά και το έκανε χάρη στον Μπάβτσιτς, ο οποίος σημείωσε 5 πόντους στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου παρέμειναν συγκεντρωμένοι, βελτιώθηκαν στον τομέα των ριμπάουντ και ξεκίνησαν να εκτελούν και από άλλες γραμμές εκτός του τριπόντου! Έτσι, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους υπέρ του Άρη, με τους Μούρτο και Σαρικόπουλο να αναλαμβάνουν την υπόθεση σκοράρισμα και με τον Χαντ να δηλώνει «παρών» όταν χρειαζόταν. Ο ΚΑΟΔ έψαχνε λύσεις αλλά δεν τις έβρισκε αφού ήταν άστοχος ακόμα κι από κάτω από το καλάθι, είδε την διαφορά να εκτοξεύεται στο -17 και τελικά να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ 15 πόντους, 48-33.

Οι παίκτες του Μάρκοβιτς όμως μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο δεύτερο μέρος και άρχισαν να τρέχουν και να «πυροβολούν». Με τους Νόουλς και Μισέλ πρώτα βιολιά, οι Δραμινοί μετέτρεψαν το -15 σε -4 εκμεταλλευόμενοι το ό,τι ο Άρης μπήκε «κοιμισμένος» στο γήπεδο στην τρίτη περίοδο. Χαντ και Τσιάρας λειτούργησαν ως ξυπνητήρι για τους «κίτρινους» που διατηρούσαν το προβάδισμα μεν αλλά οι Δραμινοί αποδεικνύονταν σκληρά καρύδια και δεν άφηναν τη διαφορά να ξεφύγει (65-60 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου).

Ένα λάθος, ένα airball και μια κακή άμυνα του Αρη επέτρεψαν στον ΚΑΟΔ να περάσει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι, 9 λεπτά πριν το τέλος του ματς (65-66). Ό,τι έφτιαξαν οι «κίτρινοι» στο πρώτο ημίχρονο, το γκρέμισαν με συνοπτικές διαδικασίες και ένα ματς που φερόταν ως παράσταση για έναν και μόνο πρωταγωνιστή τελικά φαινόταν πως θα καταλήξει σε θρίλερ. Από εκεί και πέρα όμως, Μισέλ και Νόουλς σίγησαν, ο Άρης βρήκε τα καλάθια που χρειαζόταν και παράλληλα έπαιξε καλή άμυνα και τα πράγματα δεν πήγαν τόσο... δραματικά για αυτόν. Οι «κίτρινοι» έφτασαν στη νίκη που τους δίνει σαφές προβάδισμα για την είσοδο τους στα πλέι-οφ, επικρατώντας του ΚΑΟΔ με 85-73.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 48-33 (ημχ), 65-60,

Άρης (Αγγέλου): Χαντ 15, Βεζένκοφ 10, Τσιάρας 10, Ασημακόπουλος 11, Καραποστόλου 6, Λ. Μποχωρίδης 7, Ν. Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος 9, Μούρτος 8, Βεργίνης 9, Δήμας, Τσακαλέρης

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Νόουλς 13, Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαϊδης, Μπένας 4, Μίσελ 13, Μπάβτσιτς 5, Κακαρούδης 9, Ζάρας, Ιωάννου 11, Πάλμερ 6, Ρόου 10
πηγή: sport-fm.gr

Μπέκαμ: «Ξεχνάμε Μπαρτσελόνα, κοιτάμε Ρεν»

Στο παρελθόν ανήκει το πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και στην Παρί Σεν Ζερμέν πρέπει να κοιτάξουν τον αγώνα με την Ρεν για το πρωτάθλημα.

Μπέκαμ: «Ξεχνάμε Μπαρτσελόνα, κοιτάμε Ρεν»
Την προσοχή των συμπαικτών του στην Παρί Σεν Ζερμέν στην προσεχή αναμέτρηση με την Ρεν για το πρωτάθλημα και όχι στον επαναληπτικό με την Μπαρτσελόνα για το Champions League επέστησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Άγγλος χαφ των Πρωτεουσιάνων τόνισε ότι το δεύτερο ματς με τους Καταλανούς μπορεί να περιμένει, αφού προέχει ο αγώνας για το Σαμπιονά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στον γαλλικό Τύπο

Για τον προηγούμενο αγώνα με την Μπαρτσελόνα και τον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου»:

«Δε νομίζω πως είχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, καθώς μπορούσαμε να νικήσουμε, καθώς παίζαμε εντός έδρας. Οπωσδήποτε, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ απέναντι σε μια ομάδα, όπως η Μπαρτσελόνα, πάντα είναι δύσκολα τα πράγματα. Όμως δεν ήταν κακό αποτέλεσμα.

Τώρα ξέρουμε πως πρέπει να σκοράρουμε και να κερδίσουμε. Πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε. Έχουμε παίκτες με ποιότητα και το δείξαμε στο πρώτο ματς. Έχουμε χαρακτήρα και όταν παίζεις κόντρα σε μια ομάδα σαν τη Μπαρτσελόνα, κάθε λεπτό είναι μια μάχη. Πάντα είναι δύσκολο να παίζει κόντρα σε τέτοιες ομάδες
».

Για την προσεχή αναμέτρηση απέναντι στη Ρεν:

«Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον αγώνα με τη Ρεν. Είναι η επόμενη μεγάλη δοκιμασία που έχουμε. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί, όπως κάναμε στον αγώνα με τη Μονπελιέ. Μετά από αυτό το ματς, θα σκεφτούμε και πάλι το Champions League. Το γαλλικό πρωτάθλημα είναι δύσκολη διοργάνωση και για αυτό ήθελα να παίξω για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Κάθε φορά που στην καριέρα μου αντιμετώπισα γαλλικές ομάδες, ήταν αρκετά ανταγωνιστικές. Είναι πρόκληση για εμένα να παίξω σε αυτό το πρωτάθλημα. Θέλω να βοηθήσω, όπως και οι συμπαίκτες μου, την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να πετύχει και τους υπόλοιπους στόχους της. Είμαι περήφανος που ανήκω σε μια ομάδα, στην οποία φτιάχνω και εγώ το μέλλον της
».

Πρόεδρος ο Γεωργιάδης!!

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση της Κοινωνίας Μελών Άρη, με πρόεδρο τον Κώστα Γεωργιάδη.

Πρόεδρος ο Γεωργιάδης
Μια μέρα μετά την ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης, ήρθε η σειρά να συγκροτηθεί σε σώμα και η νέα (προσωρινή) διοίκηση της Κοινωνίας Μελών.

Νέος πρόεδρος ο Κώστας Γεωργιάδης, με αντιπρόεδρο τον Νίκο Ιατρού.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΚΜΑ:

Πρόεδρος: Γεωργιάδης Κώστας
Αντιπρόεδρος: Ιατρού Νίκος
Γενικός Γραμματέας: Κάμτσιου Δημήτρης
Ταμίας: Κώτσης Χρήστος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Παυλόπουλος Νίκος
Μέλος: Γκαμάγκας Κώστας
Μέλος: Τσαπαρίδης Δούκας

Με Ιμπαγάσα στην Κρήτη!!

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και επιστρέφει! Ο Αργεντινός μέσος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Με Ιμπαγάσα στην Κρήτη!
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και επιστρέφει! Ο Αργεντινός μέσος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μανιάτης και Αβραάμ Παπαδόπουλος οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών και απέχουν από τον κανονικό ρυθμό προπονήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά οι παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή της ομάδας ο Μίτσελ:

Κάρολ, Μέγιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γκρέκο, Χολέβας, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπάζογλου, Σιόβας, Βλαχοδήμος.

Εκτός έμειναν οι Γιαννιώτης, Ντιακιτέ, Πάντελιτς, Λυκογιάννης και Πίνο, καθώς και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανιάτης.

Αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα ακολουθήσουν αύριο τα προγράμματά τους, στις 10:30 το πρωί.πηγή: sport-fm.gr

Μενδρινός: «Να αντέξουμε το πρώτο μισάωρο»

Μεγάλη προσοχή στο πρώτο μισάωρο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό πρέπει να έχει ο Πανιώνιος υποστήριξε ο Κώστας Μενδρινός μιλώντας στη Nova.

Μενδρινός: «Να αντέξουμε το πρώτο μισάωρο»
Ο άσος των «κυανέρυθρων» ανέφερε ότι στο διάστημα αυτό η πίεση των παικτών των πράσινων θα είναι μεγάλη, ενώ χαρακτήρισε ότι είναι πολύ δύσκολο να χάσει ο Παναθηναϊκός για δεύτερη φορά στην έδρα του…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Nova…

-Για τη νίκη κόντρα στον Αστέρα:
«Παίξαμε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα που ήταν καλά οργανωμένη στο γήπεδο, με ποιοτικούς παίκτες. Εμείς είχαμε το στόχο μας από την αρχή του παιχνιδιού και έτσι φτάσαμε στη νίκη».

-Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:
«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα πιέσει πάρα πολύ, μετά από τα δύο παιχνίδια δίχως νίκη. Θα μπει μέσα πιέζοντας αρκετά. Εμείς θα πρέπει να αντέξουμε σε αυτή την πίεση, στο πρώτο μισάωρο έχω την αίσθηση. Αν αντέξουμε τότε θα ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι. Αρκεί να μη δεχθούμε γκολ στο πρώτο μισάωρο».

-Για τις πολλές εντός έδρας βαθμολογικές απώλειες του Παναθηναϊκού:
«Σίγουρα μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό, αρκεί να μην πάμε με το μυαλό ότι κέρδισαν κι άλλες ομάδες, άρα και εμείς μπορούμε να το κάνουμε εύκολα. Μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός δεν χάνει εύκολα δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα του. Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά και πρέπει να αποτελεί τη βάση μας σ' αυτό το παιχνίδι. Να συγκεντρωθούμε στο πλάνο μας».

-Για το τι ξεχωρίζει από τον Παναθηναϊκό:
«Κάποιες μονάδες επικίνδυνες, όπως είναι ο Σισοκό, είναι παίκτης που βγάζει πολλές φάσεις μέσα στο παιχνίδι, περνάει πολλές μπαλιές στους επιθετικούς και γενικά οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του».

Με Φλίσκα στην Τρίπολη!!

Με τον Κώστα Φλίσκα στην αποστολή η Skoda Ξάνθη θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης (7/4, 17:15).

Με Φλίσκα στην Τρίπολη
Με την πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για την αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία η ακριτική ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, θα έχει στη διάθεσή του τους Φλίσκα και Μαρίν, οι οποίοι ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους, ενώ για ακόμη μια αγωνιστική εκτός αποστολής έμεινε ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Η επιστροφή του Μαρίν αναμένεται να προκαλέσει αλλαγές στο σχήμα της ομάδας, με τον Γάλλο να επιστρέφει στη γνώριμη θέση του –δεξί εξτρέμ- αντικαθιστώντας τον Σολτανί.

Αναλυτικά οι 20 εκλεκτοί του Μαρίνου Ουζουνίδη: Λοντίγκιν, Ντιέ, Παΐτο, Τριάδης, Μάνταλος, Κομεσίδης, Μπέρτος, Πλατέλλας, Μαρίν, Σολτάνι, Ράνος, Γούτας, Βάλλας, Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Πρίττας, Τσαμούρης, Ντάνι, Μαρσελίνιο
πηγή: sport-fm.gr

«Εκείνος που θα σκοράρει, θα πάρει και τη νίκη»

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η τύχη στον αποψινό αγώνα Ατρόμητος-Άρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Κατεμής στη Nova.

«Εκείνος που θα σκοράρει, θα πάρει και τη νίκη»
Όποια ομάδα καταφέρει να σκοράρει πρώτη στην αποψινή αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Άρη θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη, όπως δήλωσε ο Γιάννης Κατεμής στη Nova.

«Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο περισσότερη τύχη θα έχει αυτός που θα δείξει στον αγωνιστικό χώρο ότι το θέλει πιο πολύ», τόνισε ο πρώην παίκτης των Περιστεριωτών και συνέχισε:

«Νομίζω ότι όποια ομάδα καταφέρει να βάλει πρώτη ένα γκολ τότε θα είναι και πιο κοντά στη νίκη, γιατί θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Κατεμής στην Nova

Γιάννη πως περιμένεις την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Άρη;

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Ο Άρης καίγεται για τους βαθμούς της σωτηρίας, την ώρα που ο Ατρόμητος θέλει τη νίκη για να κλειδώσει επιτέλους τη θέση του στα play off. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο περισσότερη τύχη θα έχει αυτός που θα δείξει στον αγωνιστικό χώρο ότι το θέλει πιο πολύ».

Βάσει αγωνιστικής εικόνας ποια ομάδα είναι πιο κοντά στην επιτυχία;

«Ο Ατρόμητος δεν είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, όπως όμως δεν είναι και ο Άρης. Νομίζω ότι όποια ομάδα καταφέρει να βάλει πρώτη ένα γκολ τότε θα είναι και πιο κοντά στη νίκη, γιατί θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι».

Έχεις αγωνιστεί σε πολλά ματς κόντρα στον Άρη, ποιο το ειδικό βάρος τέτοιων αναμετρήσεων;

«Τα ματς με τον Άρη είναι πάντα δύσκολα, ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια που έπαιζα στον Ατρόμητο κι ο Άρης ήταν στα πάνω του ήταν πάντα ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και πολύ ανταγωνιστικός . Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως δεν ξέρω αν ο Ατρόμητος θα είναι σε θέση να πάρει τη νίκη. Είναι και θέμα κινήτρου και όπως και να το κάνουμε, ο Άρης αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγαλύτερο κίνητρο».

Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιθετική δυστοκία της ομάδας;

«Το θέμα με το σκοράρισμα φέτος στον Ατρόμητο δεν είναι τωρινό, είναι από την αρχή της χρονιάς. Πιστεύω ότι είναι εμφανής η έλλειψη του Μήτρογλου, ο οποίος έκανε τη μεγάλη διαφορά στην ομάδα. Το βλέπουμε και φέτος αυτό. Όποτε και να παίζει σε όσα ματς και να παίζει, βάζει γκολ. Πέρσι είχε βάλει 17 γκολ. Δείτε στο φετινό πρωτάθλημα ο Τζιμπούρ είναι πρώτος σκόρερ με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Λείπει από τον Ατρόμητο ένας γκολτζής που θα έχει το εύκολο γκολ».

Πως εξηγείς ότι ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ μεσοεπιθετικά έχει αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα στο σκοράρισμα;

«Σίγουρα οι παίκτες που έχει ο Ατρόμητος είναι πολύ καλοί και πολύ ποιοτικοί, αλλά δεν είναι σκόρερ. Ο Μάντζιος σίγουρα είναι πολύ καλός, αλλά ίσως δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσαρμοστεί στην ομάδα. Το ίδιο και ο Ναπολεόνι που ήρθε τον Ιανουάριο».

Η παλιά κόντρα του Νίκου Αναστόπουλου με τον Σούλη Παπαδόπουλο επηρεάζει τα δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα;

«Τέτοιες κόντρες στον χώρο του ποδοσφαίρου ξεχνιούνται με την πάροδο του χρόνου. Αυτά είναι για σας τους δημοσιογράφους. Δεν μπορεί ο άλλος να κάθεται να θυμάται αν είπε μια κουβέντα παραπάνω την ώρα που η ομάδα του δίνει ένα κρίσιμο ματς, μόνο κακό θα έκανε».

Τι έχεις να πεις για τον κόσμο της ομάδας;

«Ο κόσμος δεν έχει στηρίξει όσο θα έπρεπε την ομάδα και δεν το έχει κάνει και σε περιόδους που ήταν πιο ανταγωνιστική. Ελπίζω επειδή αυτό το ματς είναι κρίσιμο, να γεμίσει το γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει το στόχο της».

Για να κλείσουμε που πιστεύεις ότι θα κριθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Πιστεύω πως ο Ατρόμητος με το που θα μπει στο γήπεδο θα πιέσει πολύ και αν είναι αποτελεσματικός τότε θα πάρει και το αποτέλεσμα που θέλει. Αν δεν το καταφέρει από την αρχή και ο Άρης μείνει στο παιχνίδι, τότε μπορεί να κάνει και τη ζημιά παρά τους πολλούς νεαρούς παίκτες που έχει στο ρόστερ του. Εκεί θα φανεί και ποιος το θέλει πιο πολύ».

Κοντοές: «Να παραμείνουμε δεύτεροι»

Τη νίκη για παραμείνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έθεσε ως στόχο του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στη Skoda Ξάνθη ο Γιάννης Κοντοές μιλώντας στο Match program του αγώνα…

Κοντοές: «Να παραμείνουμε δεύτεροι»
«Εδώ που έχουμε φτάσει, η δεύτερη θέση φαντάζει ως ένας εφικτός στόχος όπως και η συμμετοχή σε ένα τελικό Κυπέλλου», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του άσου της ομάδας της ομάδας της Τρίπολης…

-Πώς βλέπεις το παιχνίδι με την Ξάνθη;
«Ο Αστέρας έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και σίγουρα η έδρα του είναι από τα μεγάλα του ατού. Έτσι και εναντίον της Ξάνθης θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και να παραμείνει η ομάδα στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα».

- Πώς βλέπεις την πορεία του Αστέρα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο;
«Νομίζω πως είναι ευρέως αποδεκτό πώς η πορεία του Αστέρα είναι αξιοζήλευτη. Εδώ που έχουμε φτάσει, η δεύτερη θέση φαντάζει ως ένας εφικτός στόχος όπως και η συμμετοχή σε ένα τελικό Κυπέλλου. Πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε και στις δύο διοργανώσεις. Ο Αστέρας έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και τις επόμενες χρονιές».

-Πρώτος χρόνος στον Αστέρα. Τι σημαίνει για σένα ο ερχομός σου εδώ…
«Αναμφισβήτητα άλλα χρόνια το να φύγεις από την Αθήνα και από μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ για να πας σε μία επαρχιακή ομάδα, φάνταζε τρελό, αλλά στην περίπτωση του Αστέρα, που είναι μία από τις πιο υγιείς ομάδες στην Ελλάδα και με δεδομένο την κατάσταση που επικρατεί νομίζω πως ήταν μία σωστή επιλογή».

-Πόσο γρήγορα προσαρμόστηκες στην Τρίπολη;
«Το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα, μου έκανε πολύ εύκολη την προσαρμογή στην Τρίπολη και στον Αστέρα».

- Πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;
«Μαζί με τους συμμαθητές μου στο δημοτικό σχολείο παίζαμε μπάλα, μεγαλώσαμε στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης και αναπόφευκτα σε ηλικία δέκα ετών βρεθήκαμε στις ακαδημίες του Πανιωνίου».

-Καλύτερος παίκτης που έχεις αντιμετωπίσει στην Ελλάδα;
«Έχω βρεθεί αντιμέτωπος με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά θα ξεχωρίσω τον Βιεϊρίνια όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ, γιατί ήταν πολύ καλός με την μπάλα και είχε εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του. Παράλληλα ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό, που σε συνδυασμό με την ποιότητα του Ιμπαγάσα, συνέθεταν ένα άκρως επιθετικό δίδυμο».

-Καλύτερος συμπαίκτης που είχες μέχρι σήμερα;
«Έχω αρκετούς αγαπημένους συμπαίκτες στις ομάδες που έπαιζα πριν έρθω στον Αστέρα. Στον Πανιώνιο θα ξεχωρίσω τους Ρεκόμπα, Εστογιαννόφ για την ποιότητα τους και τον Γουνδουλάκη για το ήθος που τον διακατέχει. Στην ΑΕΚ δεν θα μπορούσα να παραλείψω τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Γεωργέα , Καφέ».

-Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;
«Τρόπος ζωής και έκφρασης στην καθημερινότητα μου».

-Μέχρι που φτάνουν τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα;
«Νομίζω πως κανένας ποδοσφαιριστής που σέβεται τον εαυτό του, δεν σταματάει να κάνει όνειρα».

-Έχεις κάποιον ποδοσφαιριστή ως πρότυπο;
«Παλιότερα είχα τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, αλλά πλέον έχω ως επίκεντρο τον εαυτό μου και πως θα βελτιώνω το παιχνίδι μου και τις αδυναμίες που έχω στον αγωνιστικό χώρο, αναδεικνύοντας τα αγωνιστικά μου προτερήματα την ώρα του παιχνιδιού. Η προσπάθεια μου είναι να γίνομαι καλύτερος καθημερινά μέσα από την σκληρή δουλειά στο γήπεδο .»

-Τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;
«Να περνάω με την οικογένεια μου όσο περισσότερο χρόνο μπορώ και να περνάω όσο καλύτερα γίνεται. Μου αρέσουν απλά πράγματα της καθημερινότητας».

-Μία υπόσχεση που θα ήθελες να δώσεις στους φίλους της ομάδας;
«Ότι θα τιμήσω την φανέλα του Αστέρα, όπως νομίζω ότι έκανα με τις προηγούμενες ομάδες μου. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει ο Αστέρας τους στόχους του και να νιώθουν οι φίλαθλοι μας υπερήφανοι για την αγαπημένη τους ομάδα».

«Δεν έχει άλλα περιθώρια ο Άρης»

Την ελπίδα ότι ο Άρης θα καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο εξέφρασε ο Άρτουρ Λεκ Μπέλο.

«Δεν έχει άλλα περιθώρια ο Άρης»
Στην προσπάθεια που καταβάλει ο Άρης να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε ο Άρτουρ Λεκ Μπέλο, μιλώντας στη Nova.

«Ο Αρης πρέπει να κερδίσει στην Αθήνα για να έχει ελπίδες», τόνισε ο παλαίμαχος άσος των «κίτρινων» και πρόσθεσε:

«Στο ποδόσφαιρο όσο ζεις, ελπίζεις και αυτό κάνουμε κι εμείς…».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άρτουρ Λεκ Μπέλο στη Nova

-Ο Αρης παίζει στο Περιστέρι το τελευταίο του χαρτί. Πως περιμένετε αυτό το ματς;

«Σίγουρα τα περιθώρια έχουν στενέψει ή καλύτερα δεν υπάρχουν καθόλου. Ο Αρης πρέπει να κερδίσει στην Αθήνα για να έχει ελπίδες. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, διότι αυτά τα παιδιά μας έχουν δείξει πως δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες και τώρα καλούνται να κερδίσουν μια καλή ομάδα, τη στιγμή που δεν έχουν νικήσει φέτος εκτός έδρας. Παρ΄ όλα αυτά, στο ποδόσφαιρο όσο ζεις, ελπίζεις και αυτό κάνουμε κι εμείς..».

-Που μπορεί να ποντάρει ο Αρης σ΄ αυτό το παιχνίδι;

« Στην αδιαφορία του Ατρόμητου. Η ομάδα αυτή δεν καίγεται για τους βαθμούς, όπως ο Αρης και ίσως αποφασίσει να δει πιο χαλαρά το ματς. Να «προστετευτεί» από κάρτες κ.ο.κ. Από εκεί και μετά σε τέτοια ματς, μετρά πάρα πολύ η θέληση για τη νίκη και εμείς τη θέλουμε περισσότερο».

-Τον Ατρόμητο πως τον κρίνετε;

« Είναι μια πολύ καλή ομάδα,η οποία όμως δεν κάνει την πορεία που θα ήθελε. Πήρε τον κ. Μπάγεβιτς και ξεκίνησε με όνειρα, όμως εν συνεχεία ξεφούσκωσε. Με τον Αναστόπουλο, έκανε ένα σερί χωρίς ήττα, αλλά βλέπω πως έχει και πάλι προβλήματα. Αυτά πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Αρης».

-Αν λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, είχατε τη δυνατότητα να μπείτε στα αποδυτήρια και να μιλήσετε στους παίκτες, τι θα τους λέγατε;

« Να παίξουν χωρίς άγχος. Είπα και προηγουμένως πως οι δυνατότητές τους είναι συγκεκριμένες, αν τους πνίξει και το άγχος, δεν θα καταφέρουν τίποτα».

Θέλει να συνεργαστεί με «Ζαγόρ» ο Σαββίδης!!

Στο προσκήνιο έχει επανέλθει το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη για τον ΠΑΟΚ.

Θέλει να συνεργαστεί με «Ζαγόρ» ο Σαββίδης
Εδώ και αρκετό καιρό ο Ιβάν Σαββίδης ασκεί ασφυχτική πίεση στον πρώην πρόεδρο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, όμως εκείνος απαντάει αρνητικά και δεν αντιμετωπίζει με θετικό μάτι την επιστροφή του κοινά του συλλόγου.

Η τελευταία πρόταση του μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου του Βορρά» στον πρώην αρχηγό της Εθνικής αφορούσε μία προσωπική συνεργασία σε άλλες επιχειρήσεις του, χωρίς άμεση ενασχόληση με την ΠΑΕ.

Αυτή την περίπτωση την σκέφτεται ο Ζαγοράκη, ενώ την ίδια ώρα έχει μία πρόταση της ΕΠΟ για να αναλάβει κάποιο πόστο μέσα στην Ομοσπονδία. Αυτή θα έχει σχέση με την ανάπτυξη αλλά και τις δημόσιες σχέσεις των εθνικών ομάδων.

Και στα ενδεχόμενα ο «Ζαγόρ», δύσκολα θα ασχοληθεί ξανά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.πηγή: sport-fm.gr

Για αυτό λέει «όχι» ο Λυμπερόπουλος!!

Με τον γνωστό μάνατζερ, Πολ Κουτσολιάκο, θα συνεργαστεί σύντομα ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος δεν παρουσιάζεται πρόθυμος να εγκαταλείψει την νέα του καριέρα.

Για αυτό λέει «όχι» ο Λυμπερόπουλος
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την νέα καριέρα που ακολουθεί ως μάνατζερ δήλωσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος χθες εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έβαλε τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό.

Σήμερα η εφημερίδα SportDay, μέσω της στήλης «Τρελός του χωριού», αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν σκοπεύει να… λοξοδρομήσει.

Προτού ο «Λύμπε» επιλέξει να γίνει ατζέντης, έκανε τα κουμάντα του και βρήκε τις κατάλληλες πλάτες για να γυρίσει σελίδα στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο άνθρωπος που υποδέχθηκε τον Λυμπερόπουλο είναι ο Πολ Κουτσολιάκος, με τον οποίο είχε συνεργαστεί για να μεταγραφεί στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ο γνωστός μάνατζερ άνοιξε την πόρτα του γραφείου του στο παλαίμαχο φορ και έχουν ήδη συζητήσει την προοπτική συνεργασίας στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, από τον από τον Σεπτέμβριο η συνεργασία τους θα λάβει σάρκα και οστά, με την πλέον επίσημη μορφή. Η εταιρεία «Κουτσολιάκος-Λυμπερόπουλος» θα ενώσει το πελατολόγιό της και οι προμήθειες θα είναι 50-50.πηγή: sport-fm.gr

Και όμως είναι ακόμα εδώ…!

Νίκη που τον βάζει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής στην Α1 μπάσκετ πέτυχε ο Πανελευσινιακός, 67-54 εντός έδρας τον ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική. Κορυφαίος ο Λιακόπουλος με 24 πόντους.

Και όμως είναι ακόμα εδώ…
Έτσι η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα έφτασε στις έξι νίκες στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με την ήττα του Περιστερίου από τον Κολοσσό, έχει πλέον βάσιμες ελπίδες παραμονής, με δεδομένο ότι η Καβάλα θα χάσει το προσεχές εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Λιακόπουλος ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός για την Ελευσίνα, με σημαντικές βοήθειες από Ουίλσον, Μαγκουνή και Εζιούκου. Για τον κάκιστο αγωνιστικά ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά χωρίς τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ξεχώρισε ο Τσαϊρέλης και ο Χαραλαμπίδης στο πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε αρχικά τους γηπεδούχους και προηγήθηκε με 6-0, όμως η συνέχεια ανήκε στον Πανελευσινιακό. Με αλλεπάλληλες εύστοχες προσπάθειες τον Γουίλσον και Λιακόπουλου, οι παίκτες του Σκαραφίγκα πήραν κεφάλι στο σκορ, 20-13 στο 6΄, έχοντας υπεροπλία στα ριμπάουντ και δημιουργία στην επίθεση. Για τους φιλοξενούμενους, μοναδική αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα ήταν ο Χαραλαμπίδης. Η καλή περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων τους απέφερε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, για το 24-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια, Χάτσερ και Μαργαρίτης άρχισαν να βοηθούν περισσότερο, η άμυνα του ΠΑΟΚ «έσφιξε» και οδήγησε την Ελευσίνα σε λάθη. Έτσι, με τρίποντο του δεύτερου και λέι από του πρώτου, ο «δικέφαλος του βορρά» πέρασε για δεύτερη φορά μπροστά (29-28 στο 15΄). Από εκεί και έπειτα και μέχρι την ανάπαυλα, το παιχνίδι είχε πολλά λάθη εκατέρωθεν, αρκετά άστοχα σουτ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον τρόπο να περάσουν μπροστά με βραχεία κεφαλή 34-31, χάρη σε τρίποντο του Νίκου.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Πανελευσινιακού και στην τρίτη περίοδο. Με τον Λιακόπουλο να ευστοχεί σε τρίποντο στο 24΄, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα οκτώ πόντων (43-35). Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε στη συνέχεια τα προβλήματα που είχε στην κυκλοφορία της μπάλας και με μία αντεπίθεση που είχε πρωταγωνιστές τους Δέδα και Τσαϊρέλη, έφερε ξανά στα ίσα το ματς 50-50 στο 31΄. Ο…διαστημικός όμως Λιακόπουλος, είχε πάρει την υπόθεση προσωπικά και με έξι δικούς του πόντους πρωταγωνίστησε σε ένα 8-0 της Ελευσίνας που προηγήθηκε 58-50 πέντε λεπτά πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να διατηρήσουν σαν κόρη οφθαλμού αυτό το +8 μέχρι το τέλος και να πετύχουν μία πολύ σημαντική νίκη με τελικό σκορ 67-54.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 34-31, 50-46, 67-54.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος, Νίκου 3 (1), Παπανικολόπουλος 2, Παπανικολάου, Γκίμπσον 8, Μαγκουνής 7, Λιακόπουλος 24 (4), Δελληγιάννης, Ουίλσον 10 (2), Μαντζιόρης, Αβραμίδης 5, Εζιούκου 8.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 13 (1), Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 14, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 12, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6 (1), Νικολόπουλος, Καλές 1, Βαριτιμιάδης, Χρυσικόπουλος 2, Αμπαράς.

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Στματόπουλος πηγή: sport-fm.gr

Ζήτησε ισονομία!!

Μια από τις πρώτες κινήσεις του Λάμπρου Σκόρδα ως νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης ήταν να τηλεφωνήσει στον ομόλογό του στη Σούπερ Λίγκα και να ζητήσει ισονομία μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Ζήτησε ισονομία
Στη συνομιλία του με τον Γιάννη Μώραλη τον ενημέρωσε –αρχικά- για την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ Άρης και πως εκείνος πια είναι ο πρόεδρος. Στη συνέχεια ζήτησε από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας ισονομία για τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Μετά από τη συνομιλία αυτή ο Λάμπρος Σκόρδας συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του στη διοίκηση, αλλά και τα μέλη της νέας διοίκησης της «ΚΜΑ» κατευθύνθηκε στο προπονητήριο της ομάδας στο Νέο Ρύσιο.

Αφού συνομίλησε για λίγο με τον Σούλη Παπαδόπουλο στο γραφείο του τελευταίου, μάζεψε τους παίκτες και προσπάθησε να τους αποφορτίσει στο μέτρο του δυνατού και να τους ντοπάρει εν όψει Ατρομήτου.

«Το ξέρω ότι χορτάσατε από διοικήσεις φέτος. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί να σωθεί. Κλείστε τα αυτιά σας και μην ακούτε τίποτα. Έχουμε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παίξετε μπάλα και να κερδίσετε».

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στην προπόνηση, αναχώρησε για την Αθήνα προκειμένου να είναι στο πλευρό της ομάδας.πηγή: sport-fm.gr

Έχει συμφωνήσει με Κάρολ, αλλά…!

Σε όλα τα έχουν βρουν Ολυμπιακός και Κάρολ, αν και ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Αν ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας δεχθεί πρόταση από άλλη ομάδα, τότε θα ενημερώσει τους Πειραιώτες.

Έχει συμφωνήσει με Κάρολ, αλλά…
Σε συμφωνία για τη χρονική διάρκεια και το οικονομικό μέρος της υπόθεσης έχουν έρθει η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Ρόι Κάρολ, όπως γράφει σήμερα (06/04) η SportDay.

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, όμως δεν έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές και αυτό οφείλεται στον Μίτσελ, ο οποίος περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Μπάλαζ Μέγιερι και τις προτάσεις που ενδεχομένως να φτάσουν το καλοκαίρι στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ για την απόκτησή του.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει για ακόμη έναν χρόνο, με περίπου τα ίδια χρήματα που μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Βορειοϊρλανδού τερματοφύλακα αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, πρόκειται για μία σύνθετη συμφωνία, αφού από τη στιγμή που δεν έχουν πέσει οι υπογραφές, μπορεί ανά πάσα στιγμή ο 36χρονος παίκτης να συμφωνήσει με κάποια ομάδα του εξωτερικού που θα δίνει καλύτερα χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα πρέπει να λάβουν άμεσα τις αποφάσεις τους.

Πριν από λίγο καιρό είχε γραφτεί ότι ο Κάρολ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στιβ Μπρους για να τον πάρει στη Χαλ Σίτι, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει κάτι.

Δεν αποκλείεται, όμως, οι υπογραφές ανάμεσα στους Πειραιώτες και τον πολύπειρο πορτιέρο να πέσουν μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει τον Βιντιάδη ο Ντέμης!!

«Άφαντος» παραμένει ο Δημήτρης Βιντιάδης, την ώρα που ο Νικολαΐδης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση και έχει έτοιμο πλάνο για την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Περιμένει τον Βιντιάδη ο Ντέμης
Στο «σκοτάδι» βρίσκονται οι άνθρωποι της ΑΕΚ γύρω από το ενδιαφέρον του Δημήτρη Βιντιάδη να ασχοληθεί με την ΠΑΕ, αφού ούτε τη χθεσινή μέρα υπήρξε επικοινωνία του ομογενή επιχειρηματία με τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Ο υποψήφιος επενδυτής φέρεται να συνεχίζει τις επαφές του με τον Κιθ Χάρις και προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει το ποσό που θεωρεί πως απαιτείται για να καταθέσει την πρότασή του και να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ένωσης.

Ο Έλληνας εφοπλιστής έχει ενημερώσει τον Άγγλο τραπεζίτη πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά για την ΑΕΚ και πρέπει άμεσα να γνωστοποιήσει άμεσα το ακριβές ποσό που έχει συγκεντρώσει, το οποίο θα μπει στα ταμεία του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου.

Από το περιβάλλον του Βιντιάδη προκύπτει πως περιμένει την οριστική απάντηση του χάρις και των συνεργατών του, οι οποίοι γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ.

Ο Χάρις επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα την τρέχουσα εβδομάδα, όμως αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα επειδή δεν έχει δώσει το οριστικό «ΟΚ» στον ομογενή επιχειρηματία.

Η κατάσταση κρίνεται οριακή και στο προσκήνιο επανέρχεται η λύση του Ντέμη Νικολαΐδη, η οποία είναι μοναδική που υπάρχει μετά από εκείνη του Βιντιάδη.

Ο τέως πρόεδρος και ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ φέρεται να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, έχοντας στο μυαλό του ένα πλάνο με την «ενεργοποίηση» παλαιμάχων παικτών της ομάδας σε καίρια πόστα της ομάδας.

Όπως γράφει η SportDay, ο Νικολαΐδης έχει έτοιμο ένα πλάνο στις γενικές του γραμμές, έχοντας εξασφαλίσει κάποια κεφάλαια. Δεν είναι γνωστό πόσα είναι τα χρήματα που έχει ήδη εξασφαλίσει, αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν μπαίνει με... μηδέν, προσδοκώντας από τον κόσμο της Ένωσης να κάνει τη «δουλειά».

Ωστόσο, περιμένει να τελειώσει οριστικά η υπόθεση Βιντιάδη. Αν τελειώσει θετικά, μπουν λεφτά στα ταμεία του συλλόγου και υπάρξουν προσδοκίες τότε πιθανότατα θα κάνει πίσω.

Αυτό που απασχολεί τον Ντέμη είναι να σωθεί η Ένωση και να βρει ξανά την αξιοπρέπειά της. Αν κριθεί ότι ο Βιντιάδης δεν μπορεί, τότε ο Νικολαΐδης σκέφτεται να βάλει μπροστά το πλάνο του, το συντομότερο δυνατό.

Άλλωστε, δεν γίνεται να χαθεί άλλος χρόνος… πηγή: sport-fm.gr

Και ο Γιοβάνοβιτς στη λίστα!!

Μετά τον Γιάννη Αναστασίου, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέρεται να εξετάζεται από τον Αλαφούζο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ποια άλλα ονόματα βρίσκονται στο μυαλό του προέδρου της ΠΑΕ.

Και ο Γιοβάνοβιτς στη λίστα
Δεν βιάζονται στον Παναθηναϊκό να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις για τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή, αφού προέχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και η συμμετοχή της στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Φαβορί να καθίσει στον πάγκο του «τριφυλλιού» παρουσιάζεται ο Γιάννης Αναστασίου, όμως ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να έχει και άλλα ονόματα προπονητών στο μυαλό του.

Ένα από εκείνα που σκέφτεται αρκετά σοβαρά είναι αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η περίπτωση του Σέρβου κόουτς έχει καλές προοπτικές, αφού έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στον ΑΠΟΕΛ, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και το κασέ του είναι απόλυτα εφικτό για τα δεδομένα των «πρασίνων».

Αυτή τη στιγμή ο 51χρονος προπονητής βρίσκεται σε φάση ανανέωσης της συνεργασίας του με τον κυπριακό σύλλογο, όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό…

Όπως γράφει η εφημερίδα «Goal», τις προηγούμενες μέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΠΑΕ με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος είχε εργαστεί στον Άρη. Την ίδια ώρα, από τις προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία του συλλόγου έχουν ξεχωρίσει οι περιπτώσεις του Πάουλο Σόουζα κι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Και οι δύο είναι στην ηλικία που προτιμά ο Αλαφούζος, γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και το μέγεθος του «τριφυλλιού». Ωστόσο, το αρνητικό είναι πως δεν έχουν σημειώσει κάποια επιτυχία από τη στιγμή που αποφάσισαν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους και να ασχοληθούν με την προπονητική.

Από την ελληνική αγορά υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως εκείνη του Σάκη Τσιώλη του Αστέρα Τρίπολης, του Γιώργου Δώνη του ΠΑΟΚ, του Γιάννη Χριστόπουλου του ΠΑΣ Γιάννινα και του Άγγελου Αναστασιάδη του Πλατανιά. Σε επίπεδο φημολογίας ακούγεται και το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη της Ξάνθης.

Δεν αποκλείεται, πάντως, το επόμενο διάστημα να προκύψουν και άλλα ονόματα, αν οι περιπτώσεις των Αναστασίου, Γιοβάνοβιτς και Κούπερ είναι αρκετά στα «θέλω» του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Το θέμα του τεχνικού διευθυντή

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα δημοσιεύματα με το όνομα του Νίκου Νταπίζα είναι αρκετά πιθανό ο Γιάννης Αλαφούζος να συναντηθεί με τους οργανωμένους οπαδούς για να κάμψει τις διαφωνίες τους.

Πάντως, η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει πως έχει «καεί» και την ίδια ώρα αυξάνονται οι μετοχές του Τάκη Φύσσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, όμως σε πρώτη φάση θεωρείται δύσκολο ο παλαίμαχος μπακ του «τριφυλλιού» να αφήσει τη σημαντική δουλειά που έχει στην Εθνική με τον Φερνάντο Σάντος για να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή ή διευθυντή ποδοσφαίρου στην ομάδα που υπηρέτησε τόσα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει πως προτιμά να συνεχίσει τη δουλειά που έχει αρχίσει ως μάνατζερ. Σήμερα, όμως, φημολογείται ότι θα έχει συνάντηση με τον Αλαφούζο για να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες μία τέτοιας προοπτικής. πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» ο Ρουγκέρι!

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ιβάν Ρουγκέρι.

«Έφυγε» ο Ρουγκέρι
Στο πένθος βυθίστηκε το ιταλικό ποδόσφαιρο, μετά την ανακοίνωση θανάτου του Ιβάν Ρουγκέρι.

Ο 68χρονος άφησε την τελευταία πνοή το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου.

Τον Ιανουάριο του 2008 ο Ρουγκέρι είχει υποβληθεί σε εγχείρηση στον εγκέφαλο καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα είχε διαπιστωθεί ότι πάσχει από ανεύρυσμα. Μια επιπλοκή μετά την εγχείρηση τον κράτησε στο κρεβάτι σε "κώμα" μέχρι και σήμερα. Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα τα ξημερώματα (3:30) να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Ρουγκέρι ήταν πρόεδρος της Αταλάντα για 14 χρόνια συνδέοντας το όνομά του με την ομάδα του Μπέργκαμο. πηγή: sport-fm.gr

Στην αποστολή ο Κασίγιας, αλλά…!

Στον πάγκο θα μείνει ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος επέστρεψε μετά από 18 μέρες (από τη στιγμή που ξεπέρασε τον τραυματισμό στο χέρι) στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην αποστολή ο Κασίγιας, αλλά…

Ωστόσο, ο διεθνής τερματοφύλακας αναμένεται να μείνει στον πάγκο στον αποψινό αγώνα της «βασίλισσας» με την Λεβάντε στο Μπερναμπέου.

Θα μπορούσε ο αρχηγός των «μερένχες» να υπερασπιστεί μετά από αρκετό καιρό την εστία της Ρεάλ, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν προτίθεται να του δώσει φανέλα βασικού σε ακόμη ένα ματς.

Οι φιλοξενούμενοι καίγονται για νίκη, αφού απέχουν έξι βαθμούς από τη θέση που οδηγεί στο Europa League και για αυτό τον λόγο αναμένεται να αγωνιστούν όλα τα βασικά της «όπλα» στο σημερινό παιχνίδι.

Από την πλευρά του, ο Ζοσέ Μουρίνιο σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα όπως στην αναμέτρηση με την Σαραγόσα. Δηλαδή, με αρκετές αλλαγές και θα χρησιμοποιήσει τους Αρμπελόα, Πέπε, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κακά και Καγεχιόν στο αρχικό σχήμα. πηγή: sport-fm.gr

Παραλίγο να κόψει τη μπάλα ο Μέσι!!

Ευγνώμονας στο ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να είναι ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος, αφού το 2008 γλίτωσε τον Λιονέλ Μέσι από το πρόωρο τέλος της καριέρας του.

Παραλίγο να κόψει τη μπάλα ο Μέσι!

Ο «Λέο» τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του ταλαιπωρούνταν συχνά από μυϊκούς τραυματισμούς, με αποκορύφωμα τις δύο θλάσεις που είχε υποστεί στον αριστερό μηρό σε διάστημα 4 μηνών.

Οι γιατροί της ομάδας εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον του Μέσι στα γήπεδα, καθώς ένας τρίτος τραυματισμός στον ίδιο μυ όχι μόνο θα μπορούσε να του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά πιθανόν να κατέληγε σε μυϊκή ατροφία που θα τον επηρέαζε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Τελικά, το ιατρικό επιτελείο της «Μπάρτσα» χορήγησε ειδική δίαιτα στον ποδοσφαιριστή, καθώς και εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης χάρη στα οποία ο οργανισμός του κατάφερε να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη ευπάθεια.πηγή: sport-fm.gr

Τo σκέφτεται ο Βαλβέρδε…!!

Σε σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε με τη Βαλένθια, αφού ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται προβληματισμένος, μετά την παραίτηση του προέδρου Μανουέλ Γιορέντε.

Τo σκέφτεται ο Βαλβέρδε…
Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για πολλοστή φορά από δημοσιογράφους της πατρίδας του σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια. Εκείνος, αν και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στη Βαλένθια, τόνισε πως δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο:

«Είμαστε στο σημείο όπου θα πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανανέωσης. Η διοίκηση με είχε πλησιάσει πριν από ένα μήνα περίπου, αλλά εγώ τους ζήτησα να περιμένουν λίγο. Και οι δύο πλευρές θέλουμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία».

Όταν του ζητήθηκε να καταθέσει την άποψη του για τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα απάντησε με νόημα:
«Πρέπει να έχεις κάνει Master για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις τα όσα συμβαίνουν! Η καθημερινότητα στη Βαλένθια δεν είναι ποτέ βαρετή με όλα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις με ξεπερνούν πολλές φορές, όμως δεν επηρεάζουν τη δουλειά που κάνουμε εμείς στο γήπεδο. Εμείς οφείλουμε να παλέψουμε για να κατακτήσουμε την τέταρτη θέση», κατέληξε ο Βαλβέρδε.πηγή: sport-fm.gr

Το ήξερε και ο Άντκινς!!

Με σκορ 2-0 επικράτησε της Ρέντινγκ η Σαουθάμπτον, η οποία ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που διέκρινε και ο πρώην τεχνικός της και νυν των γηπεδούχων, Νάιτζελ Άντκινς.

Το ήξερε και ο Άντκινς
Ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό βρίσκεται η Ρέντινγκ, η οποία δεν κατάφερε να αποκομίσει κάτι θετικό από το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Σαουθάμπτον, από την οποία ηττήθηκε με 2-0 στο «Μαντέσκι».

Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παρέμειναν οι «royals», απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη οι «άγιοι».

Ο Νάιτζελ Άντικνς, είδε τον διάδοχό του στους «αγίους», Μαουρίσιο Ποκετίνο, να παρατάσσει άρτια την ομάδα του στο γήπεδο, καθώς οι παίκτες των φιλοξενουμένων έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και απομακρύνθηκαν με επτά βαθμούς από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, έχοντας τρεις διαδοχικές νίκες.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τη Ρέντινγκ, αλλά το σουτ του Γκάντερ από φάουλ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η δεύτερη απειλή για τη Σαουθάμπτον ήρθε στο ένατο λεπτό, αλλά ο Μπόρουτς έδιωξε σε κόρνερ τη σέντα του Λε Φοντρ πριν τον επερχόμενο Μόρισον. 12 λεπτά αργότερα, ο Λε Φοντρ από… παραλίγο δημιουργός, έγινε… παραλίγο σκόρερ, αφού απώλεσε σημαντική ευκαιρία από πλεονεκτική θέση μπροστά από την εστία του Μπόρουτς. Και αφού η Ρέντινγκ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, η Σαουθάμπτον άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό με τον Ροντρίγκες με προβολή προ του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άνταμ Φεντερίτσι. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Ροντρίγκες είχε ακόμη δύο ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, αλλά τις έχασε αμφότερες, ενώ στην πρώτη από αυτές η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μισό, η Σαουθάμπτον είχε ακόμη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά ο Φεντερίτσι έκανε σωστή έξοδο, προλαβαίνοντας την πάσα του Λάμπερτ προς τον Στίβεν Ντέιβις. Ωστόσο, η υπεροχή των «αγίων» δεν σταμάτησε λεπτό, οι οποίοι με παραγωγικό ποδόσφαιρο έφταναν πολύ συχνά και με μεγάλη ευκολία κοντά στην εστία του Φεντερίτσι.

Οι κόποι τους ανταμείφτηκαν στο 72ο λεπτό, όταν ο Λαλάνα, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή λίγα λεπτά πριν, έκανε το 2-0 έπειτα από ασίστ του Ροντρίγκες. Η Ρέντινγκ, ωστόσο, θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά τόσο ο πρώτος διαιτητής όσο και ο επόπτης στην περιοχή της Σαουθάμπτον, θεώρησαν πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή έπειτα από κεφαλιά του Λε Φοντρ με τον Άρτουρ Μπόρουτς να μπλοκάρει –μάλλον- πάνω στη γραμμή.

Ρέντινγκ: Φεντερίτσι, Γκάντερ, Κέλι, Μαριάπα, Μόρισον, Καρακάν, Άκπαν (Λέιτζεργουντ 46’), Γκάθρι (ΜακΚλίρι 62’), ΜακΆνουφ, Ρόμπσον – Κανού (Χαντ 72’), Λε Φοντρ

Σαουθάμπτον: Μπόρουτς, Κλάιν, Γιοσίντα, Χόιβελντ, Σο, Σνέντερλιν, Κορκ, Σ. Ντέιβις (Ζουλί 88’), Ραμίρες (Λαλάνα 63’), Λάμπερτ, Ροντρίγκες

Πηγή: england365.gr

Λέικερς με… νύχια και δόντια!!

Οι Λέικερς επικράτησαν δύσκολα των Γκρίζλις και παρέμειναν όγδοοι στη Δύση. Νέα 40αρα ο Καρμέλο στην ενδέκατη σερί νίκη των Νικς. Περίπατος Θάντερ στην Ιντιανάπολις. Μπόρεσε χωρίς Λεμπρόν το Μαϊάμι.

Λέικερς με… νύχια και δόντια
Με 24 πόντους του Κόμπι Μπράιαντ κι άλλους 19 του Πάου Γκασόλ οι Λέικερς επιβλήθηκαν 86-84 των Γκρίζλις και διατηρήθηκαν στην όγδοη θέση της Δύσης (40-36), λίγο πάνω από τους Τζαζ (40-37), που με τη σειρά τους επικράτησαν 95-83 των Χόρνετς. Ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 21 πόντους για το Μέμφις, αλλά αστόχησε δύο φορές στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα σε προσπάθειες.

Οι Νικς συμπλήρωσαν 11 σερί νίκες, 101-83 τους Μπακς, με τον Καρμέλο Άντονι να έχει 41 πόντους. Έτσι συμπλήρωσε τρία συνεχή παιχνίδια με 40+ πόντους ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας του, που γιόρταζε 40 χρόνια από το τελευταίο της πρωτάθλημα.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 34 πόντους και 9 ριμπάουντ οδηγώντας τη Θάντερ σε επιβλητική νίκη επί των Πέισερς στην Ιντιανάπολις με 97-75. Η ομάδα της Οκλαχόμα με 56-20 έπιασε τους Σπερς στην κορυφή της Δύσης και μάλιστα πλεονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία.

Το Μαϊάμι πέρασε με 89-79 από τη Σάρλοτ παρά τις απουσίες των Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ. Ο Μάικ Μίλερ είχε 26 πόντους με 7/11 τρίποντα για τους πρωταθλητές.

Οι Καβαλίερς έκαναν την έκπληξη και πέρασαν με 97-91 από τη Βοστώνη απέναντι στους Σέλτικς που πάντως έπαιξαν χωρίς τους Πιρς, Γκαρνέτ και φυσικά τον εδώ και καιρό τραυματία Ρόντο.

Αναλυτικά:

Ατλάντα Χοκς-Φιλαδέλφεια 76ερς 90-101 Σμιθ 19, Χόρφορντ 18 (10 ριμπ.), Τζόνσον 17, Τιγκ 12, Κόρβερ 11-Τέρνετ 24 (11 ριμπ.), Χόους 19 (12 ριμπ.), Γουίλκινς 16, Θ. Γιανγκ (13 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 91-97 Γκριν 23, Ράντολφ 16, Μπας 14, Μπράντλεϊ 10-Τόμπσον 29 (17 ριμπ.), Γκι 16 (10 ριμπ.), Έλινγκτον 12, Ίρβινγκ 11.

Νιου Γιορκ Νικς-Μιλγουόκι Μπακς 101-83 Άντονι 41 (14 ριμπ.), Σμιθ 30 (10 ριμπ.), Τσάντλερ 6 (10 ριμπ.), Φέλτον 9-Τζένινγκς 25, Ρέντικ 18, Έλις 11, Σάντερς 9 (12 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Τορόντο Ράπτορς 93-95 Πέκοβιτς 24, Κιριλένκο 20, Ρούμπιο 13 (12 ασίστ)-Γκέι 26, ΝτεΡόζαν 25, Βαλαντσιούνας 12, Λάουρι 11.

Σικάγο Μπουλς-Ορλάντο Μάτζικ 87-86 Ρόμπινσον 19, Ντενγκ 19, Χάινριχ 13, Μπούζερ 12, Μπάτλερ 12, Μοχάμεντ 5 (11 ριμπ.)-Ούντριχ 27, Βούτσεβιτς 16 (15 ριμπ.), Χάρις 12 (11 ριμπ.), Τζόουνς 10.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Μαϊάμι Χιτ 79-89 Κιντ-Τζίλκριστ 18 (14 ριμπ.), Γουόκερ 12, Χέντερσον 11, ΜακΡόμπερτς 8 (11 ριμπ.)-Μίλερ 26, Μπος 18, Λιούις 14, Κόουλ 8, Άντερσεν 8.

Ιντιάνα Πέισερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 75-97 Χίμπερτ 22, Γουέστ 17, Χιλ 10-Ντουράντ 34, Γουέστμπρουκ 24, Ιμπάκα 12.

Γιούτα Τζαζ-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 95-83 Χέιγουορντ 23, Μίλσαπ 20 (10 ριμπ.), Τζέφερσον 14, Φέιβορς 10 (10 ριμπ.)-Ντέιβις 24 (12 ριμπ.), Βάσκες 21, Λόπεζ 12.

Φίνιξ Σανς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 107-111 Ντράγκιτς 32, Μπίσλεϊ 25, Ο’ Νιλ 15, Τάκερ 10-Τόμπσον 25, Λι 22 (14 ριμπ.), Κάρι 18 (15 ασίστ), Τζακ 14, Λάντρι 13, Μπαρνς 11.

Σακραμέντο Κινγκς-Ντάλας Μάβερικς 108-117 Τόμας 29, Έβανς 26, Τόμπσον 16 (16 ριμπ.), Ντάγκλας 14, Πάτερσον 10-Μάριον 25 (18 ριμπ.), Ράιτ 20, Κόλισον 18, Νοβίτσκι 16, Μέιο 13.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μέμφις Γκρίζλις 86-84 Μπράιαντ 24, Γκασόλ 19, Κλαρκ 13, Τζέιμισον 13, Χάουαρντ 9 (10 ριμπ.)-Κόνλεϊ 21, Ράντολφ 15, Μπέιλες 14, Γκασόλ 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Χιούστον Ρόκετς 98-116 Όλντριτζ 32 (13 ριμπ.), Μάθιους 18, Χίκσον 11, Λίλαρντ 11-Χάρντεν 33, Λιν 22, Σμιθ 19, Γκαρσία 11, Μοτιεγιούνας 10.

Δείτε τη βαθμολογία πηγή: sport-fm.gr

Συζητά με σύλλογο από την Τυνησία ο Ζαρντίμ!!

Μπορεί πριν από λίγες μέρες να είχε ακουστεί ότι ο Λεονάντο Ζαρντίμ είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Πόρτο, ωστόσο, φαίνεται πως ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού το… ψάχνει και διαφορετικά!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kawarji.com, ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο του συλλόγου από την Τυνησία, Club Africain, Slim Riahi, για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας!
πηγή: onsports.gr

MLS: Αργεντίνικη «ανάσα» για Σπόρτινγκ!! (video)

Χάρη σε γκολ του Κλαούντιο Μπίελερ στο 89ο λεπτό, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι επικράτησε της Ντι Σι Γιουνάιτεντ με 1-0 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ανατολικού γκρουπ του MLS.
Η Σπόρτινγκ ήταν ανώτερη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπιλ Χαμίντ. Η συγκεκριμένη πραγματικότητα άλλαξε, όταν ο 29χρονος Αργεντινός επιθετικός υποδέχτηκε ασίστ του Σούνι Σάαντ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Από την πλευρά της, η ομάδα του Μπεν Όλσεν, που έχει πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς εναντίον των εκπρόσωπων του Μιζούρι, απώλεσε μοναδική ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Λίοναρντ Παχόι. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, όμως, έδωσε προτεραιότητα στην άμυνα, τακτική που δεν αποδείχθηκε ευεργετική, έστω και οριακά.
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
5
12
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
6
11
Χιούστον Ντάιναμο
4
9
Κολόμπους Κρου
4
7
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
4
6
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
5
5
Τορόντο
4
4
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
5
4
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
4
4
Σικάγο Φάιρ
4
1
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
5
12
Σίβας ΗΠΑ
5
10
Λος Άντζελες Γκάλαξι
4
8
Ρέαλ Σολτ Λέικ
5
7
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
5
7
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
4
6
Πόρτλαντ Τίμπερς
4
3
Κολοράντο Ράπιντς
5
2
Σιάτλ Σάουντερς
4
1
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.




πηγή: onsports.gr