Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τα λαχεία του ΠΑΟ στον κουβά!

Ελάχιστες από τις δεκατρείς μεταγραφές του ΠΑΟ δικαίωσαν τις προσδοκίες. Ποιοι ξεχώρισαν μέχρι τώρα, ποιοι έχουν προοπτικές. Οι μετριότητες και οι απογοητεύσεις.

Τα λαχεία του ΠΑΟ στον κουβά
Τα λάθη που έγιναν στο στήσιμο του φετινού Παναθηναϊκού αποδεικνύονται από το γεγονός ότι σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή, αποκτήθηκαν καλοκαίρι και Ιανουάριο 13 ποδοσφαιριστές.
Ολοι ήταν λαχεία, για κανέναν δεν υπήρχε σιγουριά ότι θα κάνει τη διαφορά όταν ήρθε και δυστυχώς για τον σύλλογο, ελάχιστοι δικαίωσαν τις προσδοκίες και δείχνουν να έχουν θέση στην επόμενη μέρα.

Πρώτος και καλύτερος, όπως έχει επισημανθεί, είναι ο Σισοκό, ο οποίος όμως είναι δανεικός και δεν μπορεί τώρα να ειπωθεί με σιγουριά ότι θα αποκτηθεί από τη Βόλφσμπουργκ, διότι απαιτούνται αρκετά χρήματα. Ο έτερος Αφρικανός, ο Σενεγαλέζος Χαμπίμπ Σο, επίσης έδειξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να σταθεί στο «τριφύλλι». Κι αν δεν είχε τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα για την ομάδα. Από τις υπόλοιπες έντεκα μεταγραφές, τρεις ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία. Η ποιότητα του Φιγκερόα είναι δεδομένη, αλλά ήρθε χωρίς προετοιμασία κι από πολύμηνη αποχή. Ο Σπυρόπουλος έχει περιθώρια εξέλιξης, ενώ ο κόσμος περιμένει να δει ορισμένα γεμάτα παιχνίδια του Ντίνα για να διαπιστώσει αν όντως μπορεί να δώσει λύσεις.

Μετά πάμε στις μετριότητες. Ο Πίντο από τις καλοκαιρινές μεταγραφές έχει τις περισσότερες συμμετοχές μετά τον Σισοκό, αλλά δεν είναι κάτι φοβερό και η μεγάλη απογοήτευση σαφώς είναι ο Κουίνσι. Ολοι ξέρουν ότι έχει πολλές δυνατότητες, ωστόσο, αντιλήφθηκαν γιατί δεν έχει στεριώσει σε καμία ομάδα. Οσο για τους Βελάσκες, Φορναρόλι, Μπαρμπαρούση (δεν πήρε ευκαιρίες), Κάιπερ, Γιοκίν, Καζιγιάμα, στο γήπεδο φανερώθηκαν οι δυνατότητές τους.

Σπασμωδική βελτίωση, άμυνα χωνί

Με τον Φάμπρι Γκονθάλεθ το «τριφύλλι» έδειξε μία βελτίωση σε δύσκολα ματς, όπως αυτά με Ατρόμητο και Τρίπολη εκτός έδρας ή στις σερί νίκες με ΟΦΗ, ΑΕΚ, Κέρκυρα, αλλά όχι κάποια ιδιαίτερη πρόοδο.

Τελικές προσπάθειες είναι η αλήθεια ότι είχε η ομάδα με τον Ισπανό τεχνικό, όχι όμως και ουσία. Με τον Πλατανιά για παράδειγμα, έκανε όσες και με τον Ολυμπιακό (18, όχι βέβαια ιδιαίτερα κλασικές όπως στο ντέρμπι), αλλά ηττήθηκε. Ο Παναθηναϊκός στα έντεκα ματς του Ισπανού μέτρησε 119 τελικές υπέρ, 10,8 ανά παιχνίδι, αλλά πέτυχε μόλις έντεκα γκολ (είχε 9,75 πριν έρθει ο Φάμπρι). Συνολικά ο ΠΑΟ σημειώνει ένα γκολ ανά 9,8 τελικές και είναι 9ος σε αποτελεσματικότητα. Με τον Φάμπρι επίσης δέχτηκε 97 τελικές, 8,8 ανά αγώνα, όταν είχε δέκα μ.ό. με Φερέιρα, Ρότσα. Δέχτηκε όμως και δέκα γκολ. Στα οκτώ από τα 11 ματς δεν μπόρεσε η ομάδα να κρατήσει το μηδέν κι αυτό φυσικά κόστισε.

Οι δεκατρείς  μεταγραφές

ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΓ. (Β.+ΑΛΛ.)    Λ. ΣΥΜ.

Σισοκό        25 (22+3)    2.086

Πίντο 15 (15+0)    1.310

Σο     13 (10+3)    884'

Κουίνσι       12 (7+5)      702'

Βελάσκες    9 (8+1)        690'

Φορναρόλι  16 (6+10)    577'

Καζιγιάμα   6 (5+1)        366'

Γιοκίν         7 (4+3)        344'

Κάιπερ        3 (2+1)        201'

Σπυρόπουλος        3 (2+1)        197'

Μπαρμπαρούσης  7 (2+5)        186'

Φιγκερόα    4 (1+3)        161'

Ντίνας        2 (0+2)        26'

ΝΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 1/3!

Το πόσο τραγική είναι η σεζόν για τον Παναθηναϊκό φαίνεται από το ότι έχει σημειώσει μόνο εννέα νίκες σε 27 αγωνιστικές. Πήρε το 1/3 των παιχνιδιών, δηλαδή. Οπως αναφέραμε και την Κυριακή μετά την ήττα από τον Πλατανιά, οι «πράσινοι» ακόμα κι αν κάνουν το απόλυτο στο εξής, έχουν ήδη αρνητικό ρεκόρ νικών (13 ήταν οι λιγότερες έως φέτος) στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Αν όμως χάσει ένα από τα τρία θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ ηττών σε πρωτάθλημα 16 ομάδων. Εχει οκτώ φέτος, όσες και τη σεζόν 2006-07 με Μπάκε, Βέλιτς, Μουνιόθ στον πάγκο και είχε εννέα την περίοδο 1987-88. Οσο για τα γκολ, το ότι έχει δεχθεί 27 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια κι έχει σκοράρει μόνο 28, τα λέει όλα. Να προσθέσουμε απλά ότι στην 27η αγωνιστική πέρυσι ο ΠΑΟ είχε 60 βαθμούς και φέτος έχει 37, οι οποίοι όμως είναι 35 με την ποινή των -2. Απόδειξη ότι και αυτό στοιχίζει στη μάχη των πλέι οφ.

ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ

Από τους 13 παίκτες που πήρε ο Παναθηναϊκός, στην επίθεση και στα χαφ αγωνίζονται οι οκτώ. Οι Φιγκερόα, Φορναρόλι, Κουίνσι, Ντίνας, Γιοκίν, Καζιγιάμα, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης. Ακόμα και ο Σο είναι παίκτης που δοκιμάζει το πόδι του, είναι καλός στα στημένα και του αρέσει να πλησιάζει την περιοχή. Κι όμως η ομάδα πήρε μόλις πέντε γκολ από τις μεταγραφές. Το ένα είναι από αμυντικό (Βελάσκες), ο Σισοκό σημείωσε δύο τέρματα και αυτά σε ένα παιχνίδι (Τρίπολη), ενώ δεν έχει βρει δίχτυα, παρά το γεγονός ότι είναι εξτρέμ, στα υπόλοιπα 24 ματς που αγωνίστηκε. Ενα γκολ με πέναλτι πέτυχε ο ανέτοιμος Φιγκερόα και ένα ακόμα ο Σο. Σύνολο πέντε γκολ στο πρωτάθλημα από τις μεταγραφές, τα οποία φυσικά είναι ελάχιστα στα 28 που έχει σημειώσει συνολικά ο Παναθηναϊκός.

πηγή:SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: