Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Άρης... on!!

Με το ενάμιση πόδι στα πλέι-οφ της A1 βρίσκεται ο Άρης, ο οποίος επικράτησε του ΚΑΟΔ με 85-73, πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Άρης... on!

Το ματς

Σε διαγωνισμό... τριπόντων μετέτρεψε ο Άρης το πρώτο δεκάλεπτο. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στο +13, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά έξω από την γραμμή των 6,75 μ. (6/10 τρίποντα και την ίδια στιγμή είχαν 2/7 δίποντα!) και έτσι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή. Ο ΚΑΟΔ κατάφερε να μαζέψει κάπως τη διαφορά και το έκανε χάρη στον Μπάβτσιτς, ο οποίος σημείωσε 5 πόντους στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου παρέμειναν συγκεντρωμένοι, βελτιώθηκαν στον τομέα των ριμπάουντ και ξεκίνησαν να εκτελούν και από άλλες γραμμές εκτός του τριπόντου! Έτσι, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους υπέρ του Άρη, με τους Μούρτο και Σαρικόπουλο να αναλαμβάνουν την υπόθεση σκοράρισμα και με τον Χαντ να δηλώνει «παρών» όταν χρειαζόταν. Ο ΚΑΟΔ έψαχνε λύσεις αλλά δεν τις έβρισκε αφού ήταν άστοχος ακόμα κι από κάτω από το καλάθι, είδε την διαφορά να εκτοξεύεται στο -17 και τελικά να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ 15 πόντους, 48-33.

Οι παίκτες του Μάρκοβιτς όμως μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο δεύτερο μέρος και άρχισαν να τρέχουν και να «πυροβολούν». Με τους Νόουλς και Μισέλ πρώτα βιολιά, οι Δραμινοί μετέτρεψαν το -15 σε -4 εκμεταλλευόμενοι το ό,τι ο Άρης μπήκε «κοιμισμένος» στο γήπεδο στην τρίτη περίοδο. Χαντ και Τσιάρας λειτούργησαν ως ξυπνητήρι για τους «κίτρινους» που διατηρούσαν το προβάδισμα μεν αλλά οι Δραμινοί αποδεικνύονταν σκληρά καρύδια και δεν άφηναν τη διαφορά να ξεφύγει (65-60 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου).

Ένα λάθος, ένα airball και μια κακή άμυνα του Αρη επέτρεψαν στον ΚΑΟΔ να περάσει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι, 9 λεπτά πριν το τέλος του ματς (65-66). Ό,τι έφτιαξαν οι «κίτρινοι» στο πρώτο ημίχρονο, το γκρέμισαν με συνοπτικές διαδικασίες και ένα ματς που φερόταν ως παράσταση για έναν και μόνο πρωταγωνιστή τελικά φαινόταν πως θα καταλήξει σε θρίλερ. Από εκεί και πέρα όμως, Μισέλ και Νόουλς σίγησαν, ο Άρης βρήκε τα καλάθια που χρειαζόταν και παράλληλα έπαιξε καλή άμυνα και τα πράγματα δεν πήγαν τόσο... δραματικά για αυτόν. Οι «κίτρινοι» έφτασαν στη νίκη που τους δίνει σαφές προβάδισμα για την είσοδο τους στα πλέι-οφ, επικρατώντας του ΚΑΟΔ με 85-73.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 48-33 (ημχ), 65-60,

Άρης (Αγγέλου): Χαντ 15, Βεζένκοφ 10, Τσιάρας 10, Ασημακόπουλος 11, Καραποστόλου 6, Λ. Μποχωρίδης 7, Ν. Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος 9, Μούρτος 8, Βεργίνης 9, Δήμας, Τσακαλέρης

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Νόουλς 13, Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαϊδης, Μπένας 4, Μίσελ 13, Μπάβτσιτς 5, Κακαρούδης 9, Ζάρας, Ιωάννου 11, Πάλμερ 6, Ρόου 10
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: