Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ιτάνζ: «Συνεχώς δυναμώνουμε…»

Στο γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου ο ΠΑΟΚ δυναμώνει και γίνεται πιο συμπαγής ομάδας, στάθηκε ο Σαρλ Ιτάνζ σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ιτάνζ: «Συνεχώς δυναμώνουμε…»
Ο ΠΑΟΚ πέρασε χωρίς ήττα και από το Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό και σύμφωνα με τον Σαρλ Ιτάνζ, αυτό το ματς έδειξε ότι ο «δικέφαλος» διαθέτει ποιότητα και όσο περνάει ο καιρός δυναμώνει.

Ο γκολκίπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης με συνέντευξή του στη NOVA αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ, στην προσωπική του απόδοση, τα βήματα προόδου που κάνει ο ΠΑΟΚ αλλά και την συνέχεια των υποχρεώσεων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιτάνζ:

«Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος σ' ότι αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή και την πρόοδο που έχουμε σημειώσει. Γινόμαστε μια δυνατή και συμπαγής ομάδα. Μ' αυτούς τους δυο αγώνες, τα ντέρμπι και τους ημιτελικούς Κυπέλλου ν' ακολουθούν, γνωρίζαμε πως αυτή τη χρονική περίοδο για να μείνουμε στο πρώτο γκρουπ των ομάδων θα χρειαζόμασταν νίκες και βαθμούς, όσο το δυνατόν περισσότερες και περισσότερους αντίστοιχα. Κατά συνέπεια, τώρα το μυαλό όλων μας είναι στον αγώνα του Σαββάτου, ο οποίος είναι εξίσου κρίσιμος για τη συνέχεια της σεζόν».

- Ο αγώνας της Κυριακής με τον Ολυμπιακό τι εντυπώσεις σου άφησε και τι παρακαταθήκη σας άφησε εν όψει της συνέχειας;
«Πρώτα απ' όλα μας (απ)έδειξε πως διαθέτουμε ποιότητα και νομίζω πως δείξαμε μεγάλο χαρακτήρα. Σίγουρα συνέβησαν πολλά σ' αυτόν τον αγώνα για τα οποία δε θα ήθελα να επιμείνω παραπάνω αλλά σ' ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και το ομαδικό πνεύμα δείξαμε πως μπορούμε να καταφέρουμε ν' αντιμετωπίζουμε μ' επιτυχία ομάδες αυτού του επιπέδου».

- Συμφωνείς πως αυτή ήταν η καλύτερή σου εμφάνιση; Εχεις φτάσει τα επιθυμητά για σένα επίπεδα με τη συνεργασία σου πλέον με την αμυντική γραμμή να χαρακτηρίζεται ανάλογα;
«Ξέρετε είναι πάντα δύσκολο να πηγαίνεις σε μια ομάδα στα μέσα μιας σεζόν. Δε μου αρέσει πολύ να μιλώ για τον εαυτό μου. Προτιμώ τη δουλειά και να σκέφτομαι την ομάδα μου. Είμαι πλέον τριάντα χρονών και δεν πολυσκέφτομαι την πρόοδο παρά τη σταθερότητα, περισσότερο από κάθε τι άλλο. Πραγματοποίησα ορισμένες αποκρούσεις αλλά δε θέλω να μιλάω άλλο γι' αυτό. Απλά συγκεντρώνομαι στην επόμενη αναμέτρηση».

- Ως ομάδα, ως σύνολο προέρχεστε από ένα θετικό σερί. Θεωρείς πως προδίδει κάτι αυτό;
«Να πάρουμε περισσότερους βαθμούς. Είμαι επαγγελματίας κι αυτά είναι . αριθμοί, δηλαδή θέμα . στατιστικής. Το καλύτερο είναι να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, αυτό μετράει μόνο για μένα και για τους περισσότερους από εμάς, τους συμπαίκτες μου».

- Που μπορεί να κριθεί ο αγώνας με τη Βέροια, μια ομάδα που χρειάζεται βαθμούς ως ανάγκη για να πετύχει τον στόχο της;
«Πιστεύω πως αγώνες σαν κι αυτούς είναι πιο δύσκολοι από το να παίζεις κόντρα στις λεγόμενες 'μεγάλες' ομάδες. Δε γνωρίζουμε πως θ' αγωνιστούν αλλά δε χωρά αμφιβολία πως θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση επειδή παλεύουν για την επιβίωσή τους κι αυτό προδικάζει μια ακόμη, νέα πρόκληση για μας. Αυτοί οι αγώνες είναι πάντα πιο δύσκολοι από τα 'μεγάλα' παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: