Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Και ο Γιοβάνοβιτς στη λίστα!!

Μετά τον Γιάννη Αναστασίου, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέρεται να εξετάζεται από τον Αλαφούζο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ποια άλλα ονόματα βρίσκονται στο μυαλό του προέδρου της ΠΑΕ.

Και ο Γιοβάνοβιτς στη λίστα
Δεν βιάζονται στον Παναθηναϊκό να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις για τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή, αφού προέχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και η συμμετοχή της στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Φαβορί να καθίσει στον πάγκο του «τριφυλλιού» παρουσιάζεται ο Γιάννης Αναστασίου, όμως ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να έχει και άλλα ονόματα προπονητών στο μυαλό του.

Ένα από εκείνα που σκέφτεται αρκετά σοβαρά είναι αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η περίπτωση του Σέρβου κόουτς έχει καλές προοπτικές, αφού έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στον ΑΠΟΕΛ, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και το κασέ του είναι απόλυτα εφικτό για τα δεδομένα των «πρασίνων».

Αυτή τη στιγμή ο 51χρονος προπονητής βρίσκεται σε φάση ανανέωσης της συνεργασίας του με τον κυπριακό σύλλογο, όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό…

Όπως γράφει η εφημερίδα «Goal», τις προηγούμενες μέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΠΑΕ με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος είχε εργαστεί στον Άρη. Την ίδια ώρα, από τις προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία του συλλόγου έχουν ξεχωρίσει οι περιπτώσεις του Πάουλο Σόουζα κι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Και οι δύο είναι στην ηλικία που προτιμά ο Αλαφούζος, γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και το μέγεθος του «τριφυλλιού». Ωστόσο, το αρνητικό είναι πως δεν έχουν σημειώσει κάποια επιτυχία από τη στιγμή που αποφάσισαν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους και να ασχοληθούν με την προπονητική.

Από την ελληνική αγορά υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως εκείνη του Σάκη Τσιώλη του Αστέρα Τρίπολης, του Γιώργου Δώνη του ΠΑΟΚ, του Γιάννη Χριστόπουλου του ΠΑΣ Γιάννινα και του Άγγελου Αναστασιάδη του Πλατανιά. Σε επίπεδο φημολογίας ακούγεται και το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη της Ξάνθης.

Δεν αποκλείεται, πάντως, το επόμενο διάστημα να προκύψουν και άλλα ονόματα, αν οι περιπτώσεις των Αναστασίου, Γιοβάνοβιτς και Κούπερ είναι αρκετά στα «θέλω» του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Το θέμα του τεχνικού διευθυντή

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα δημοσιεύματα με το όνομα του Νίκου Νταπίζα είναι αρκετά πιθανό ο Γιάννης Αλαφούζος να συναντηθεί με τους οργανωμένους οπαδούς για να κάμψει τις διαφωνίες τους.

Πάντως, η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει πως έχει «καεί» και την ίδια ώρα αυξάνονται οι μετοχές του Τάκη Φύσσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, όμως σε πρώτη φάση θεωρείται δύσκολο ο παλαίμαχος μπακ του «τριφυλλιού» να αφήσει τη σημαντική δουλειά που έχει στην Εθνική με τον Φερνάντο Σάντος για να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή ή διευθυντή ποδοσφαίρου στην ομάδα που υπηρέτησε τόσα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει πως προτιμά να συνεχίσει τη δουλειά που έχει αρχίσει ως μάνατζερ. Σήμερα, όμως, φημολογείται ότι θα έχει συνάντηση με τον Αλαφούζο για να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες μία τέτοιας προοπτικής. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: