Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τα μάτια στο Ολίμπικο!!

Το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης, το οποίο θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Γιουβέντους και Νάπολι φαίνεται να έχουν εύκολο έργο.

Τα μάτια στο Ολίμπικο
Η 31η αγωνιστική του Καμπιονάτο «απλώνεται» σε τρεις μέρες. Το παιχνίδι, όμως, που ξεχωρίζει, διεξάγεται την Δευτέρα, με τη Ρόμα να είναι τυπικά γηπεδούχος στο ντέρμπι κόντρα στη Λάτσιο.

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19:00 η πρωτοπόρος Γιουβέντους αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην τελευταία Πεσκάρα. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε καλείται να διαχειριστεί την κόπωση από τον αγώνα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ και θα αγωνιστεί χωρίς τους τιμωρημένους Αντρέα Μπαρτζάλι και Τζόρτζιο Κιελίνι. Στόχος των γηπεδούχων η νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που μοιάζει καταδικασμένη με υποβιβασμό και θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Μέρβαν Τσέλικ.

Στις 21:45 η Μπολόνια υποδέχεται την Τορίνο. Οι δύο ομάδες βρίσκονται μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και θα παίξουν με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθούν. Από την Μπολόνια θα λείψει ο Μάρκο Μότα, ενώ από την Τορίνο ο Γκιγιέρμο Ροντρίγκες. Τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμός, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά από τους φιλοξενούμενους.

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 13:30 διεξάγεται το σημαντικό παιχνίδι της Φιορεντίνα με τη Μίλαν. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα απέχει 6 βαθμούς από εκείνη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και θέλει τη νίκη ώστε να πλησιάσει την προνομιούχο 3η θέση. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο τραυματίας Στέβαν Γιόβετιτς και ο τιμωρημένος Γκονζάλο Ροντρίγκες, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν απουσίες, πλην αυτή του τραυματία Τζαμπάολο Πατσίνι.

Στις 16:00 η Κατάνια αντιμετωπίζει την Κάλιαρι. Οι Σικελοί δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ και θα παίξουν για τη νίκη, χωρίς, όμως, τον Πάμπλο Μπαριέντος στη σύνθεσή τους, αφού είναι τιμωρημένος. Η ομάδα της Σαρδηνίας φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στη Serie A και θα παίξει χωρίς άγχος. Απόντες οι τιμωρημένοι Αντρέα Κόσου και Νικόλα Μούρου.

Στη Γένοβα η Σαμπντόρια υποδέχεται την Παλέρμο, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού οι γηπεδούχοι απέχουν 10 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και αυτοί που… καίγονται για βαθμούς είναι οι Σικελοί. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν τη Τζένοα, η οποία βρίσκεται 3 βαθμούς πάνω τους, αλλά πρέπει να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Απουσίες δεν έχει καμία από τις δύο αντιπάλους και αναμένεται να παραταχθούν πλήρεις.

Τη νίκη θα επιδιώξει να πάρει η Σιένα, με αντίπαλο την Πάρμα, ώστε να ξεφύγει για πρώτη φορά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι μοιάζουν να πιστεύουν στο θαύμα της παραμονής τους και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αδιαφορία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχουν ξεμείνει από στόχους. Για τη Σιένα δεν θα αγωνιστούν ο Φελίπε και ο Φραντσέσκο Ντέλα Ρόκα, ενώ η Πάρμα θα παραταχθεί πλήρης.

Η Ουντινέζε υποδέχεται την Κιέβο, σε μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές και θα παίξει πλήρης. Η ομάδα της Βερόνα ζητά κάποιους βαθμούς ακόμα, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Στην προσπάθειά της θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάρκο Αντρεόλι και του Ντάριο Νταϊνέλι, οι οποίοι θα εκτίσουν ποινή μιας αγωνιστικής.

Στις 21:45 η Ίντερ φιλοξενεί την Αταλάντα, ελπίζοντας σε μια καλή εμφάνιση και σε ανάλογο αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά τη νίκη τους στον εξ αναβολής αγώνα με τη Σαμπντόρια. Στόχος της ομάδας του Μιλάνου είναι να πλησιάσει ξανά τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μπέργκαμο απέχει 8 βαθμούς από την 3η θέση από το τέλος και ακόμα δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη. Απόντες θα είναι ο Έστεμπαν Καμπιάσο από την Ίντερ και οι Στέφανο Λουκίνι και Αντρέα Κονσίλι από την Αταλάντα, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Η Νάπολι αντιμετωπίζει τη Τζένοα στο Σαν Πάολο, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Από τη μία οι γηπεδούχοι θέλουν να παραμείνουν στη δεύτερη θέση, από την άλλη οι φιλοξενούμενοι επιθυμούν να κρατήσουν πίσω τους τη Σιένα στη μάχη της παραμονής στη Serie A. Μοναδικός απόντας από το παιχνίδι ο Τόμας Μανφρεντίνι της Τζένοα, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 21:45 τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στο Ολίμπικο, όπου η Ρόμα αντιμετωπίζει τη Λάτσιο. Οι τυπικά γηπεδούχοι με νίκη θα πιάσουν στη βαθμολογία τους φιλοξενούμενους και θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους για έξοδο στην Ευρώπη. Η Λάτσιο ελπίζει ακόμα σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα πρέπει να διαχειριστεί την κούραση από το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Απόντες για τους «τζαλορόσι» θα είναι οι τιμωρημένοι Πάμπλο Οσβάλντο και Ιβάν Πίρις, ενώ η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θα παραταχθεί πλήρης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 6 Απριλίου

19:00: Γιουβέντους – Πεσκάρα
21:45: Μπολόνια – Τορίνο

Κυριακή 7 Απριλίου

13:30: Φιορεντίνα – Μίλαν
16:00: Κατάνια – Κάλιαρι
Σαμπντόρια – Παλέρμο
Σιένα – Πάρμα
Ουντινέζε – Κιέβο
21:45: Ίντερ – Αταλάντα
Νάπολι – Τζένοα

Δευτέρα 8 Απριλίου

21:45: Ρόμα – Λάτσιο

Η επόμενη (32η) αγωνιστική

Σάββατο 12 Απριλίου

19:00: Πεσκάρα – Σιένα
21:45: Αταλάντα – Φιορεντίνα

Κυριακή 13 Απριλίου

13:30: Παλέρμο – Μπολόνια
16:00: Κάλιαρι – Ίντερ
Κιέβο – Κατάνια
Τζένοα – Σαμπντόρια
Πάρμα – Ουντινέζε
Τορίνο – Ρόμα
21:45: Μίλαν – Νάπολι

Δευτέρα 14 Απριλίου

21:45: Λάτσιο – Γιουβέντους πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: